Показати повну версію : Зовнішні каністрові фільрти EHEIM.
Охват Марьян
28.05.2008, 10:17
У кого встановлений, чи мали справу із зовнішнім каністровим фільром EHEIM.
Яка модель, які зауваження чи відгуки щодо його роботи.
В мене каністра Ехейм 2026, працює вже другий рік. Колись мав каністру Флювал 203. Що можу сказати - небо і земля! І по якості фільтрування і по обслуговуванню. Ехейм працює тихесенько, стоїть під акваріумом в тумбочці, то не чути навіть якщо поряд стояти. Ехейм запускається як то кажуть з пів оберта. Зато скільки я намучився з запуском того Флюваля!!! І не дай Боже пропаде світло - Флювал мертвий. Одного разу пропало світло, каністра Флювалівська ясна річ не запустилася, той ротор що мав обертатися не обертався а грівся. В результаті поплавилася пластмаса довкола ротора і прийшов кінець тій каністрі. А ціна була не набагато меншою ніж аналогічного Ехейма. Зато до Ехейма пхатися не треба коли пропадає світло і знову зявляється - фільтр без проблем запускається знову сам.
Ехейм вибрав читаючи акваріумні форуми і моя думка - він вартий до останньої копійки яку за нього просять. Всі з"єднання надійні, все продумано, легко монтується, легко запускається, легко чиститься і якість фільтрування висока. Я хіба прилаштував додатковий патрубок всередині в каністрі, ну але то вже справа господарська.
Якщо хто користується китайськими каністрами (вони копіюють Ехейм) цікаво було б почути відгуки.
Про ейхем чую вже не перший добрий відгук,сам не експлутував.Але можу підтвердити на рахунок флюваля фільтр *загнувся* з тієїж причини після відключення електрики.На обслугі теж маю флюваль 404 якість бажає ліпшого,особливо незручно те що відсутні приспособи для переносу фільтра коли треба віднести для чистки та промивки.
Сам не користувався,але запитай любого канадського продавця в магазині то відповідь та сама ехейм №1
Ameruka takoj povajae EHEIM
Tarik_Nikita
30.07.2008, 10:07
пацани, дай Боже щастя!!!:):):)
в мене питаннячно, а чо стається як той фільтр ламається? Потоп він не робить? І взагалі яка статистика і практика потопів від тих каністр (зато в мене і стоїть внутрішній, бо шось маю стаху до каністр:()
в мене питаннячно, а чо стається як той фільтр ламається? Потоп він не робить?І Вам дай Боже щастя!!!
Все залежить, де його поламати :)
Ехейм має добрі з'єднання і легкий в експлуатації.
Тетра, Атман -також хороші. Флювал 5 серії досить важко збирати/розбирати.
Мені навіть тяжко уявити, як то може каністра затупити хату? Ну хіба зовсім ручки кучеряві. Щоб фільтр часом не викачав воду на хату, то в подаючій трубці нижче рівня води в акваріум сверлять отвір. Навіть якщо раптом фільтр якимось чудом почне качати воду на килим, то докачає тільки до рівня того отвору, а далі попадає воздух і на тому конєц!
Але щоб затопити хату сам по собі - то нереально. Там всьо чітко тримається (маю на увазі Ехейм)
Чуваки, в мене стоїть китаєць JEBO. Всі з"єднання,пів-біди, рівень фільтрації офігенний, нормальний дизайн, один маленький мінус-накопичення повітря у корпусі під кришкою і відсутність системи автовідкачки повітря, як у FLUVAL FX 5. Але за 263,00грн кращого бажати й годі ! Його характеристики:1200л/г, об"єм 12л. , 4 контейнери (паралон з сентипоном, цеоліт, біокераміка, активоване вугілля ) 2 шланги по 1,5 метри, трубки, присоски, флейта ....... усе в комплекті ! На рахунок поломок, то може тріснути якась пластмасова деталь, а електромагнітна котушка ( це статор, що приводить ротор, тобто крильчатку, урух ) перегоряє , ну вельми вже рідко !!! А більшість механічних пошкоджень можна усунути і самому, якщо звичайно руки неростуть з ......................!Плюс каністру свобю я мию раз, або два на місяць ! Так, що ЧУВАКИ, каністровий фільтр - це явно пріоритет внутрішнім, і боятися їх класти нема причин !*THUMBS UP*
Tarik_Nikita
30.07.2008, 10:59
то в подаючій трубці нижче рівня води в акваріум сверлять отвір.
щось я не зрозумі тої фрази, то як:confused:
Є патрубок який всмоктує воду і він погружений у воді на певну глубину.Наприклад, якщо величина погрузки 35см,відносно поверхні води, то треба відступити від нижнього кінця трубки 32см і зробити там отвір !
Мені навіть тяжко уявити, як то може каністра затупити хату? Ну хіба зовсім ручки кучеряві. Щоб фільтр часом не викачав воду на хату, то в подаючій трубці нижче рівня води в акваріум сверлять отвір. Навіть якщо раптом фільтр якимось чудом почне качати воду на килим, то докачає тільки до рівня того отвору, а далі попадає воздух і на тому конєц!
Але щоб затопити хату сам по собі - то нереально. Там всьо чітко тримається (маю на увазі Ехейм)Слід відзначити що після початку закачування повітря за 2-3 год. починає плавитись головка і тоді фільтру "точно конєц" :)
Ну....але хто не ризикує той........ :) . Ймовірність поломки 1-2%.
Повітря може набиратися іна другий день після чистки !
А як же правельно експлуатувавати каністри !?
Зі свого досвіду. До кінця дня, рослини так активно виділяють кисень, що складається враження що в акваріум тільки-що налили сильногазовану мінералку. Вода дуже насичена киснем, відповідно він і попадає в каністру. А коли каністра неправильно завантажена або вже "забита", то цілком імовірно що можуть утворитися повітряні "подушки".
Правильна експлуатація на мою думку - завантажити каністру так, як це радить виробник і чистити раз на 4-6 місяців при стандартній загрузці. Ясна річ, коли повністю напхати в каністру синтипона, то чистити треба частіше.
На одному рос. сайті читав глузування з приводу того, що Ехейм "неправильно" радить послідовність фільтруючих наповнювачів. Зі свого боку, я в котре переконався що німці все роблять чітко і правильно, і раджу дотримуватися тих рекомендацій.
Охват Марьян
01.08.2008, 22:53
Повітря може набиратися іна другий день після чистки !
Як часто змінюєте вугілля у фільтрі ?
Розкажіть як поставлені вклади у фільтрі почерзі з входу на вихід
Раз у 3-5 місяців. Крупнпористий поралон, сентипон, кераміка, цеоліт, вугілля !
Все залежить з чим зрівнювати :)
EHEIM I FLUVAL
Cкажу свою думку: троха потерпіть, підскладайте грошей, стисніть зуби і все одно купіть Ехейм. Це як Мерс і... Девятка. І одно і друге їздить, але ЯК!!!
Ia dymau tu troha zagnyv pro deviatky ,riznutsia mij fluvalom i eheimom ne taka veluka.
(probyvav i to i dryge ),ale zvuchaino eheim tse horoshe vkladennia groshei.
Do rechi hto moje poradutu iaka i de naikrascha tsina na Eheim?
Що лібше Ейхем якийсь чи TETRAtec EX1200 для 240л??????????? (плюси, мінуси і ціна)
Охват Марьян
18.10.2008, 15:18
Що лібше Ейхем якийсь чи TETRAtec EX1200 для 240л??????????? (плюси, мінуси і ціна)
Нетактовне запитання *NONO*
Ви характеристики почитайте.
EXEIM один з найдорощих фільтрів. В нас я його навіть не бачив в продажі, в "неті" є офіційний сайт, там можна почитати характеристики!
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009