Показати повну версію : Замена баласта в крышке "природа"
viven134-2
10.03.2010, 00:48
Значится так! В педыдущее воскресенье сгорел в "природовской" крышке баласт ,поехал я на Куреневку (Зоо рынок) аж во вторник, бегал искал баласт харьковский на 2 последовательно подключенные ЛД ,нигде таких нет .Все что предложили это какой-то испанский дорогой,китайский ,но уже с последовательным подсоединением(а проводку такой лом переделовать было) и турцию ....
Бегал ,бегал я и смекнул,что поставив баласт на две лампы толи паралельные толи последовательные,вслучае очередного перегорания опять мои рыбы будут сидеть без света(уже 3ий день сидели)http://www.nppomega.ru/typo3temp/pics/0_3412c82b46.jpg.Так вот, взял я два баласта по одной лампе(вслучае перегорания хоть один будет работать ) (турецкий ) баласт VITO -VT462 -1x18W перетянул ,пропаял всю проводку и вуаля все работает! В подарок себе и рыбасам? заодно прихватил лампу Т-8 20W AQUA-GLO Hagen Все
а фото оновленої кришки можна?
Rybkaigor
10.03.2010, 02:31
Така сама ситуація була в мене, Харківський перегорів, замінити по гарантії було чекати довго. Замінив китайським на 2 лампи по 18w, підключав знайомий електрик по тій схемі що намальована на ньому, Він сказав що ці баласти летять від перепаду напруги, що довго не послужить. Поки що працює, буду бачити. Купляв в Електро Майстрі по 37 грн.
viven134-2
10.03.2010, 14:21
roman71
Конечно ;)На одной из фоток тот самый сгоревший конденцатор,можно былобы перепаять ,но ломно запариватся с поисками,да и идею с взаимозаменяемыми баластами нехотелось угробить:)Если и сгорит то не думаю что оба сразу*DRINK*
roman71
Конечно ;)На одной из фоток тот самый сгоревший конденцатор,можно былобы перепаять ,но ломно запариватся с поисками,да и идею с взаимозаменяемыми баластами нехотелось угробить:)Если и сгорит то не думаю что оба сразу*DRINK*
Згідно фотки це не баласт, це простий генератор на двох транзисторах, ним добре палити лампи. Тра баласти на чіпах.
viven134-2
10.03.2010, 19:47
Ye_Lviv, порекомендуйте маркировку*RTFM*
Rybkaigor
11.03.2010, 15:26
Може Харьківський ЭПРА-ELa 2+18 Вт не є баласт, але той шо я купив на коропці пише ELECTRONIC BALLAST MODEL: EB315, TYPE: 2+18W.
Може Харьківський ЭПРА-ELa 2+18 Вт не є баласт, але той шо я купив на коропці пише ELECTRONIC BALLAST MODEL: EB315, TYPE: 2+18W.
Звичайно електронний, але він теж генератор зроблений на IR2153, єдинй плюс то захист від пониженої напруги.
А де плавне нагрівання, запалювання, перехід в робочий режим, захист у всіх режимах, захист від перевищення і зниження напруги, стабілізація напруги, захист електроніки під час згорання лампи, контроль струму лампи при зміні напруги тощо ???
Ye_Lviv, порекомендуйте маркировку
маркування чого?
Євгене тоді які баласти можете порекомендуватию. Юзаю Гіспанські ELT. Що про них можете сказати.
viven134-2
12.03.2010, 00:45
Ye_Lviv
Наиболее приемлимых баластов соответственно:D
или способ их подбора для видов ламп :)
Важке питання, виробників маса, нормальні баласти велика рідкість, потрібно глянути в середину, щоб побачити з якого тіста він зліплений.:)
Знаю лише, що на київському форумі Чех чи Чек (десь так-Сhасk) робить більш менш нормальні і в додаток правильними приторговує виробника VS, і в темі де придбати Т5 баласт є теж кілька посилань від мене.
А оцінити чи правильний можна по чіпу на якому він зроблений: IR2156, IR2171, IR21571, IR2166, IR2167, IR2520D, IRS2166D, IRS2168D, IRS2168D, L6382D5, L6585, IR2159, IR2158, IRS2552, IRS2552, L6574, L6574
І багато інших.
viven134-2
14.03.2010, 21:13
Ye_Lviv
ВОООООО Спасибо*ONE*
А можно использовать патроны от эконом ламп.В середине патрона находиться маленькая плата которую тоже можно использовать .Главное чтоб номинал лампы совпадал.
Да и скажу по опыту ,и некоторые китайские балласт работают лучше фирменных.Причём очень большое преимущество это доступность и цена.
Из недостатков могу сказать только один -приходиться немного переделать проводку,удлинить иле заменить провода.
А можно использовать патроны от эконом ламп...
Причём очень большое преимущество это доступность и цена....
Можна, якщо лампа недорога і її не дуже шкода!
Хороших і дешевих баластів не буває!
Але китайці умудряються втиснути навіть за 125 грн. лайно запечене в смолу, можливо в них і є хороші баласти, але такі мені ще на очі не попадалися.
Китай Китаю рознь.А экономки стоят по теперешним временам почти в каждой хате.А когда портятся их просто выкидывают ,хотя в 90%горят сами лампы а не плата которая в середине.Если номинал совпадает то зачем выкидывать.Да и зашита от перепадов у них выше.
К примеру если надо поставить лампу большим номиналом чем 38 ват то балласт не найти.при этом цена лампы будет ниже чем фирменный балласт.
И бог с ними китайцами-сейчас не мало Российских производителей.
Китай Китаю рознь....
Да и зашита от перепадов у них выше.
...
И бог с ними китайцами-сейчас не мало Российских производителей.
Нажаль порядний китай не попадався на Україні, навіть в дорогих світильниках.
На ражунок захисту від перепадів, то вибачайте але там його взагалі немає, якщо не рахувати запобіжник захистом. Це мені нагадує тезу "зробив кольорову приставку до чорнобілого телевізора на трьох діодах!":D
І відносно Російських виробників, чи можна посилання?
лучше пусть сгорит предохранитель,но останется лампа цела ,а на счёт порядочности можно поспорить.Но не буду.
Вопрос был задан я как один из вариантов предложил такой -мной провереный-и не только мной .На плате от сгоревшей экономки у брата аквариум 3 года работа л.
КОМУ НЕ НРАВИТЬСЯ ПУСТЬ НЕ СТАВИТ .
КОГО ТО МОЖЕТ И ЗАИНТЕРЕСУЕТ.
лучше пусть сгорит предохранитель,но останется лампа цела ... КОМУ НЕ НРАВИТЬСЯ ПУСТЬ НЕ СТАВИТ .
КОГО ТО МОЖЕТ И ЗАИНТЕРЕСУЕТ.
Я не кажу що це зовсім поганий варіант, сам часом пропоную його, але той хто ставить повинен знати ризик на який він піде і скільки це буде коштувати.
1.Запобіжник не захищає ніякої лампи, він там стоїть на випадок коли проб'ються транзистори, внаслідок чого може виникнути коротке замикання і як результат пожар.
2. Такі схеми працюють добре і роками лише в стабільних електричних мережах де немає скачків напруги, а особливо перебоїв. Я таких мереж в нас не бачив.
3. Мушу наголосити, що ці баласти являються простими генераторами. Тобто яка напруга на вході така і з певним коефіцієнтом на виході. Якщо напруга гуляє на вході то вона так само буде гуляти і на лампі. Такі схеми немають плавного пуску. Якщо генератор стартує повільно то це не означає, що такий режим добрий для лампи навіть гірше, бо лампа повинна пускатися за 1-2 сек.
4. Баласт розраховується на певну потужність за допомогою частоти і конденсатора з індуктивністю, тобто підібравши конденсатор можна змінити розрахункову потужність баласта, але при умові якщо напруга відповідає напрузі лампи.
5. Якщо хтось ставить такий баласт, то потрібно в першу чергу переконатися:
а) напруга на виході відповідає паспорту лампи
б) струм лампи відповідає паспортним даним лампи
в) потужність баласту більш менш співпадає паспортній потужності лампи
6. В жодному випадку не ставити такі баласти на дорогі фітолампи!
7.Навіть коли лампи з таким баластом будуть довго працювати то вони обов'язково посадять її яскравість в короткий срок.
Тут є опис типового баласту генератора: http://www.electrician.com.ua/magazine/view657.html де С5 і L1 задають потужність.
Китай Китай але не забувайте що і дорогі фірми, марки виготовляють свою продукцію у Китаї і то більшість, просто слід відрізняти власне китайські компанії де якість не завжди є та закордонні бренди які замовляють у Китаї та контролюють якість...
Що стосується швидкого перегорання дешевих баластів то основна причина не перепади світла від нього скоріше лампа вийде з ладу а перегрівання баласту вони запечатують його так що нема вентиляції і у середині піднімається висока темпеатура... Як вихід удосконалення пластикового корпусу слід зробити дирки для вентиляції - за 2 роки жоден не зрогів у той час як раніше через 3-4 місяці слід було якийсь замінювати....
Петрович
10.04.2010, 13:12
Це правда. На старій роботі було так. Світильники slim (тоненькі), здається 2*36Вт, дешеві баласти впритик запхані, повністю відсутня хоч якась вентиляція. Десь через пів року служби (12 год в день) почали один за другим горіти, десь як літо настало. Живлення добре, окремий силовий кабель від підстанції.
Китай Китай але не забувайте що і дорогі фірми, марки виготовляють свою продукцію у Китаї і ...
Ви не розумієте, я проти Китаю нічого не маю, але вони випускають продукцію любої якості, часто вона розрахована максимум на рік роботи і дуже дешева.
Мова не про Китай, а про якіть баласту. Сучасний баласт, якщо зроблений навіть у Китаї на базі сучасних чіпів для люмінесцентних ламп, хороший баласт, він тоді буде відповідати всім ввимогам, на такому чіпі неможливо зробити неякісний баласт.
Це як материнська плата в копютері, чим сучасніший чіп, тим більша функціональність.
Але в нас на ринку я таких ніколи не бачив.:(
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009