Показати повну версію : Питання по склейці акваріума!
Vitalik_only
15.03.2010, 15:51
Всім доброго дня. Склеяв собі нещодавно баночку 70х40х43(в). Але ребер і стяжок не клеяв. Товщина скла 6мм. При наборі води його роздуло на 3мм. Питання до бувалих, таке відхилення допускається?
Vitalik_only, В мене акви з 6мм скла 70х40х40 все гаразд.Одна вже стоїть 22 роки.
Vitalik_only, а в мене аквариум 75х60х46 см з 6 мм скла . Є тільки два ребра на передне та задне скло. Решта акваріумів теж з 6 мм скла, без ребер і стяжок. Розміри 60х45х46 см та 60х30х46 см.
Vitalik_only
15.03.2010, 16:29
Якщо маєте можливіть, то поміряйте на скілки у Вас розпирає банку!?!!?!?
Цікаве запитання.
Стоять і служать роками та й годі, та ще й тазик на 25 л води тримає на собі, коли міняю воду в верхньому ряді.
Vitalik_only
15.03.2010, 17:05
Та я розумію, що служить то служить....але як то получається що можуть бути різні марки скла...можливо якась технологія поміняна чи не витримана...тому цікаво в які межі можна орієнтуватися?!
В мене звичайне совдеповске скло. Марку скла не зню.
rsumytus
15.03.2010, 18:51
Вмене аква 70*30*40н нармально стоїть зроблена в кінці 80х років на відхилення не звертав уваги, а 3 мм мені здається небагато, скло теж має мати ластичність, рухатися при навантажені. якщо сильно торбує то раджу приклеїти з верху на задній і передній стінці по ребру.
Я бы на вашем месте вклеил ребра. Может оно конечно и так будет стоять, но раз у вас возникли сомнения, то зачем уходить из дома с мыслью лопнет или нет.
Петрович
15.03.2010, 20:46
Vitalik_only,
Доброго вечора, рік назад вивчав питання ребер.
Однозначної відповіді незнайдеш.
Роздуло на 3 мм, значить 1,5мм кожне скло. Небагато?
На мою думку, виходячи з всього раніше прочитаного:
- марка скла (здебільшого невідоме);
- зазор (товщина шва) має бути - якщо клеїв сам то маєш знати, якщо немає зазору - то зле;
- довжина скла грає роль, якщо 3 мм на 120см це одне, в людей до 6 мм і стоять, на 70см будеш так само слухати суб'єктивні думки.
Пропоную два виходи:
1. залий води і зачекай місяць. Як каже народна мудрість: "Звикнеш" :) , або інша:"Або пан, або пропав" :))
2. якщо буде не відкритий акваріум, тоді вклей ребра. На мою думку (спираючись на таблицы :) )стяжки точно не потрібно.
Кришка ребра закриє і тобі спокій.
Vitalik_only
16.03.2010, 10:35
В тому то справа, що хочу без ребер...якби мені різниці не було то без проблем би їх вклеяв! Так хтось знає, чи прогин на 2мм скла довжино 70см це нормально чи ні?
http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/diy-glasscalc.html
Здесь читали?
Віталій не міряв ніколи,але маю таких 3шт(без ребер) акви і навідь не хочу думати про наслідки якісь, бо перевірено часом(20 років).Тому не хвилюйся запускай банку.*DRINK*
Народ врешті решт поміряйте в себе прогин, чоловік хоче порівняти якість свого шкла до вашого шкла *DASH*
По розрахунку прогин мав би бути десь 0.5мм, ???
Виглядає, що то є паскудне шкло, але на скільки паскудне то чоловік взнає коли ви поміряєте в себе прогин!!!
В мене на роботі стоїть на 70 л приблизно такий самий з 4 мм шкла, але з ребрами і відповідно прогину там майже не видно. Ребра десь по 2.5 см.
У меня сравнимая по размеру "Акватика" из 6 мм, но с ребрами.
Вообще в данном случае большое значение имеет качество обработки торцев и качество самого стекла.
Петрович
26.03.2010, 10:59
Vitalik_only, скажи, будь добрий, марку силікону, білий чи чорний , де і по чому купляв?
Чуть про поклейку, які труднощі вилазили?
Маю скло: 4 скляні полки, 8 мм, 995х500мм.
...думаю...
До речі, шановна громада, скільки туб силікону піде на 200 л, якщо з ребрами, стяжкою та латками на дно?
Для полок часто используется каленое стекло. Если это так, то будут сложности с порезкой
Vitalik_only, скажи, будь добрий, марку силікону, білий чи чорний , де і по чому купляв?
...думаю...
До речі, шановна громада, скільки туб силікону піде на 200 л, якщо з ребрами, стяжкою та латками на дно?
Беріть прозорий, спеціалізований для поклейки акваріумів, ціна різна від 30 до 50 грн. Одного на 320 мл повинно вистарчити, якщо все правильно робити. Напишіть в приват ZAI SEA, він фахівець в цих справах.
Якщо у вас калені полички то вам повезло, можна робити без ребер жорсткості, але доведеться бокові докупити.
...думаю...
Вітаю. Силікон краще брати прозорий або чорний-більш привабливіший і частіше приміняється особливо в сучасних напрямках оформлення акваріумів і естетично виглядає- прозорий.Але є НО він складніший в роботі і рідко виходять шви акваріума без морозу або бульбашок(навіть аманівські акваріуми бачив з цим недоліком).Так що простіше, так як нема досвіду в поклейці акваріумів -це чорний.
силікон потрібно купляти спеціальний -аква силікон ден бравен(Голандія),або інший щоб було написано для склеювання акваріумів напр. титан Польща...Вони продаються скрізь . на 200літрів акваріум потрібно взяти 2 тюба-щоб був запас(мені би вистачило би і одного...).латок на дно на такий обєм не потрібно.скло ще потрібно буде підрізати на дно -977х482 і на бокові482х500,а з цих поличок це не вдастся(хіба одне бокове). успіхів.
Для полок часто используется каленое стекло. Если это так, то будут сложности с порезкой
калене скло взагалі то не ріжеться...
Я клеил маленький аквариум (35 л.) силиконом "Ceresit" в принципе нормальный силикон, НО на нем честно написано для аквариумов до 200 л. Поэтому в вашем случае лучше его не использовать
Петрович
26.03.2010, 16:47
Дякую за увагу до посту, чесно так швидко не чекав.
Віталік вибач, що в Твоїй темі.
Чесно вирішив десь на 70%, що спробую сам.
За основу склейки буду брати метод Павлика Морозова №1
http://aqua.web-box.ru/raznoe/poklejka-akvariuma
Силікон, точно не пам'ятаю, типу Пеносіл, здається, Бельгійський, ден браун точно не бачив ніде.
Завтра виставлю фото торців скла, а як знати чи калене скло, тільки при порізці?
Дякую за поради.
Vitalik_only
28.03.2010, 13:56
Всім привіт. Бери в епіцентрі силікон PENOSIL. Він є як прозорий так і чорний. Коштує приблизно 42грн. На рахунок метода Павлика, то він є не дуже практичний. Акваріум клеється за 5-10хв. Наносиш на всі поверхні силікон і складаєш все до купи, робиться все за один підхід. Якщо хочеш то можу тобі допомогти у цій справі.
Петрович
28.03.2010, 15:53
Дякую. Давай після Великодня зконтактуєм.*DRINK*
Vitalik_only
28.03.2010, 20:35
Добре, мій номер є в лічці*DRINK*
Петрович. а як скло, порізав? і торці, на поличках вони , вроді. шліфовані. буде силікон тримати? завжди радять торці не обробляти, тільки кути, бо силікон краще тримається гладкої поверхні
Петрович
29.03.2010, 18:53
Скло ще не порізане.
Проблемка в тому що торці вже тих кавалків що є так оброблені:
Петрович
29.03.2010, 19:10
скло ще потрібно буде підрізати на дно -977х482 і на бокові482х500,а з цих поличок це не вдастся
А якщо бічні поставити на дно, перед та зад кругом дна.
Фронт, зад - 995ш*500в ,заготовка без змін,
бічні - 400ш*410в ,відрізається по довшій стороні 995*50- 2шт(підуть на ребра), з того що залишилось відрізати 410мм на бічну потім 18мм(якщо майстер зможе 18мм відламати) і залишиться 410мм другої бічної),
дно - 995*400,відрізається по довшій стороні 995*50- 2шт.
Тоді всі місця зклеювання будуть не шліфовані, а верхні торці банки, фронтальне і заднє скло та ребра будуть з фасочкою.
калене скло взагалі то не ріжеться...
все таки думаю що воно не калене, калене дорожче, а треба було його багато - мусили б економити. ... хм, надіюсь.
Але все то буде після паски...
десь читав,що накрайній випадок бокові можна на дно. а для надійності, на дно латку, до якої додатково приклеїти бокове.
Петрович
30.03.2010, 20:17
konon, дякую :D, начитаний по "вуха", практики немає.
konon, порад не треба, проект буде:)
А якщо бічні поставити на дно, перед та зад кругом дна.
Фронт, зад - 995ш*500в ,заготовка без змін,
бічні - 400ш*410в ,відрізається по довшій стороні 995*50- 2шт(підуть на ребра), з того що залишилось відрізати 410мм на бічну потім 18мм(якщо майстер зможе 18мм відламати) і залишиться 410мм другої бічної),
дно - 995*400,відрізається по довшій стороні 995*50- 2шт.
Тоді всі місця зклеювання будуть не шліфовані, а верхні торці банки, фронтальне і заднє скло та ребра будуть з фасочкою.
Вітання.Можете безперечно зробити і так-але 18мм вам ніхто не відріже на8мм склі.є ще один варіант і я би так робив -підрізаєм все скло в такий розмір-990х500-2шт,400х500-2шт+2 ребра по50мм,дно982х400.
А скло у вас шліфоване примітивно дрелькою з кругом, можете після підрізки і самі шліфанути так.
все таки думаю що воно не калене, калене дорожче, а треба було його багато - мусили б економити. ... хм, надіюсь.
Але все то буде після паски...
скоріше всього воно не калене,судячи по обробці...
начитаний по "вуха", практики немає.
))) оказується ми з тобою брати... після свят також буду закочувати рукава і переходити на практику. давай, удачі, і веселих свят
Roman1968
28.07.2010, 23:20
Хлопці дайте пораду.Чи обовязково використовувати латки для підсилення дна в такому варіанті акваріума 1500д 400в 600ш . Скло 10мм.Чи можлово навіть потрібно два скла склеїти докупи.Вийде щось типу триплекс.
angelvasia
28.07.2010, 23:52
Бачив, як склеювали 2 скла на дно. Для Вас це зовсім непотрібно, 10 мм вистачить, але я раджу наклеїти ребра і все буде грати! А як маєте ще одне скло на дно і багато силікону та терпінню - то пробуйте!
При товщині скла в 1см та висоті в 40 см, дно підсилювати не потрібно, ребра вклеювати обовязково.
@@вова@@
29.07.2010, 09:42
поможіть будласка:confused:
акваріум який тримав 2 роки це мій перший
сьогодні вночі почав текти
пів ночі не спав збирав воду по підлозі так як живу в новому будинку а на ремонт сусідам не 1000 доларів треба би було відати поможіть:(:(:( шо робити??
angelvasia
29.07.2010, 09:49
Візьми на палець силікон і намазай із середини акви. Мені таке допомогло!
@@вова@@
29.07.2010, 09:55
нажаль зараз силікон маю тільки білий
а шви чорні:(
angelvasia
29.07.2010, 10:00
Я думаю, що це неважливо, бо того силікону всеодно не буде видно ззовні. А вам треба робити це терміново.
Практично дозрів, щоб клеїти самому 100л. Питання просте: при порізці враховувати товщину майбутнього шва ? І якщо так, то скільки 1 мм , 1,5 мм ...
Vitalik_only
11.08.2010, 22:10
Якщо товщина шва буде 1мм то звичайно що потрібно враховувати при розрахунках 1мм...саме краще скористайтеся табличками в екселі...там все прораховується само, потрібно вказати тільки розміри акваріума, товщину скла і розмір шва!
Силікон краще брати прозорий або чорний-більш привабливіший і частіше приміняється особливо в сучасних напрямках оформлення акваріумів і естетично виглядає- прозорий.
... з часом краї прозорого шва заростають мікроводорослями, які важко відчистити без пошкодження самого шва. Знаю з власного досвіду. Тому раджу чорний ...
з часом краї прозорого шва заростають мікроводорослями, які важко відчистити без пошкодження самого шва. Знаю з власного досвіду. Тому раджу чорний ...
Неправильний висновок, чорний так само заростає як і прозорий, єдине коли він чорний то не так сильно видно те заростання. Очі не бачать, серце не болить.
Неправильний висновок
... так в чому він неправильний ??? ( ... я не стверджував, що чорний не заростає)
коли він чорний то не так сильно видно те заростання
Ваші слова )
.. я не стверджував, що чорний не заростає)
Прямо ні, але "раджу чорний" і без жодних пояснень, тому так виглядало. Але тепер всі крапки над і стоять.:)
... з часом краї прозорого шва заростають мікроводорослями, які важко відчистити без пошкодження самого шва
... це і є пояснення :) ок, не будемо сперечатись :)
тепер всі крапки над і стоять
У цій темі було питання про максимальний прогин бокового скла. У німців, чи не єдиних, є стандарт DIN 32622, що стосується акваріумів з силікатного скла. В ньому крім мінімально допустимої товщини скла для заданої довжини і висоти акваріума, є пункт, що максимально допустимий прогин 1\500 від довжини скла, тобто 1мм на 50см.
Vitalik_only
10.09.2010, 01:41
У цій темі було питання про максимальний прогин бокового скла. У німців, чи не єдиних, є стандарт DIN 32622, що стосується акваріумів з силікатного скла. В ньому крім мінімально допустимої товщини скла для заданої довжини і висоти акваріума, є пункт, що максимально допустимий прогин 1\500 від довжини скла, тобто 1мм на 50см.
Дуже цікава інформація! Але думаю німецьке скло трохи міцніше за наше! Ну і ця виличина 1\500 повинна виконуватися при умові що скло відповідає також певному стандарту, що у нашій державі ніхто не дотримується їх, аби подешевше і побільше!
Але думаю німецьке скло трохи міцніше за наше!
Скло воно і в африці таке саме скло і має майже однакові характеристики звичайно в межах допуску, але властивості його кругом однакові.
Нижче документ по визначенню заданої міцності DIN 32622, остання сторінка частина сьома, табл.5:
акваріумів з силікатного скла
Техн. специфікація клею Soudal Silirub AQ кого цікавить тут (http://aquashow.ru/articles/soudal2.jpg) і тут (http://aquashow.ru/articles/soudal1.jpg).
Ще така інфа
Soudal SILIRUB AQ Аквариумный клей герметик
Свойства: Прост в нанесении, эластичен, стоек к УФ-излучению, цвет стабильный, отличное соединение со стеклом,
после отвердения совершенно нейтрален
Область применения: Соединения в аквариумах и террариумах
Характеристики:
Цвета: прозрачный и черный.
Упаковка: туба 310 мл.
Срок годности: 1 год, при хранении в невскрытой упаковке, при температуре от +5°C до 25°C.
Показатели технических свойств:
Связующее вещество: полисилоксан.
Консистентность: стабильная паста.
Процесс отвердевания: под воздействием влаги.
Время образования поверхностной пленки: ~ 7 минут (при 20°C /65%).
Время отвердевания: 2 мм/24 часов (при 20°C /65%).
Твердость (по методу Shore A): 25
Плотность: 1,03
Усадка: отсутствует.
Термостойкость: от -60 до +200°C
Относительное удлинение при разрыве: 800%(DIN 53504)
Модуль упругости (Е) : 0,48 Н/мм2 (DIN 53504)
Деформация максимальная: 25%
Предел прочности на отрыв: 2,00 Н/мм2. (DIN 53504).
Поверхности:
Материалы: проверхность стекла.
Требования к поверхностям: чистые, сухие, без жира.
Подготовка поверхности: не требуется.
Размеры соединений:
Ширина минимальная: 2 мм
Ширина максимальная: 10 мм
Глубина минимальная: толщина стекла.
Нанесение на поверхность:
Способ нанесения: при помощи соответствующего пистолета.
Температура: от +1°C до +30°C
Очистка: уайт спиртом, непосредственно после нанесения.
Отделка: мыльной водой.
Информация для транспортировки:
Silirub AQ для транспортировки не опасен, специальных требований к транспортировке не предъявляют.
Маркировка:
В предупреждающей маркировке не нуждается.
Меры безопасности:
Соблюдать требования повседневной гигиены.
Примечание:
Несмотря на кислотность герметик Silirub AQ , отвердившись, не является ядовитым для рыб и животных, и поэтому применяется для изготовления аквариумов всех типов и для любых рыб.
Глубина минимальная: толщина стекла.
трошки не розумію цього. Мінімум товщини шва 1мм. Ширина ніби не лімітована, ще одне посилання http://www.soudal.com/upload/fiches/1068.pdf .Кілька днів тому був в Епіцентрі, власне на нього звернув увагу. (Це у будівельному відділі полиця на рівні підлоги, крім нього є ще 3-4 інші виробники.)
якщо в Епіцентрі побачите чорний SOUDAL Silirub AQ, дайте знати... :)
romul2007
10.09.2010, 23:22
Я брав PENOSIL Premium Aquarium чорний, склеїв два акваріуми на 140 літрів і все гуд*DRINK*
Одинокий Вовк
27.09.2010, 00:17
Вітання!
Акваріум: 1200х400х500(вис.) товщина шкла 10мм (за табл. необхідно 8мм).
Чи можна обійтись без ребер жорсткості та бути впевненим, що нічого злого не станеться?
Чи потрібно давати стяжки?
Якщо взяти ребра жорсткості довжиною 1200 і окрім фронтальних стінок приклеїти до бокових, це може замінити стяжки?
Vitalik_only
27.09.2010, 00:20
Спокійно можна без ребер і стяжок обійтися!
Одинокий Вовк
27.09.2010, 00:28
Спокійно можна без ребер і стяжок обійтися!
Просто мене беруть сумніви, чи не забагато фронтальні стінки прогнуться адже висота 500 тай довжина не маленька...
Vitalik_only
27.09.2010, 00:59
Ну можете зробити експеримент! Налийте води і виміряйте посередині наскільки стінки вигнулися. У мене колись прогнулися на 4мм і не трісло, правда після того я всетаки вклеяв ребра. Це скло було таке як в таблиці, а у вас із запасом!
Просто мене беруть сумніви, чи не забагато фронтальні стінки прогнуться адже висота 500 тай довжина не маленька...
По формулах виходить прогин 0.29 і коефіцієнт запасу 4.3.
Glass Thickness Calculator Glass Safety Factor
Height 500 Height 500 mm
Length 1200 Width 400 mm
Safety 4.3 Thickness 10 mm
Safety 9.6
Thickness 9.90 mm
Bending 0.29 mm
Одинокий Вовк
27.09.2010, 21:19
По формулах виходить прогин 0.29 і коефіцієнт запасу 4.3.
Glass Thickness Calculator Glass Safety Factor
Height 500 Height 500 mm
Length 1200 Width 400 mm
Safety 4.3 Thickness 10 mm
Safety 9.6
Thickness 9.90 mm
Bending 0.29 mm
Дякую за грунтовну відповідь!
Я так зрозумів, що "Safety 4.3" це достатній запс міцності.
А що означають ці два параметра:
Safety 9.6
Thickness 9.90 mm
thomas85
28.09.2010, 00:00
Доброго вечора!!! Питання якраз по темі, тут і напишу.
Дістався мені б/у стелаж з трьома б/у акваріумами, які були поклеєні всуперч усім правилам. Буду називати з нижнього до верхнього і те, як я хочу їх усилити, а ви підсказуйте чи правильне рішення я вибрав.
1. Д 800 Х В 300 Х Ш 320 товщина скла 5 мм без ребер та стяжок. Шви зверху тонші ніж знизу 0.3 мм та 1 мм зверху. Також присутні бульбашки в швах і коли потягнути на себе передне скло тримаючи рукою бокове в деяких місцях силікон біліє (а взагалі силікон прозорий), видно між деякими бульбашками прорвався силіком. Тому, щоб переднє скло не прогиналось і взагалі не відвалилось, я прийняв таке рішення. Поставити ребро жорсткості на переднє та заднє скло по всій довжині, щоб клеїлося до передньої стінки та краями до бокових. Також хочу поставити ребра на бокові стінки шириною в 12 см які будуть клеїтись з середини, типу як стяжки тільки побокам. На мою думку ширина 12 см достатня, щоб захистити переднє скло від його відвалювання:D
2. Д 790 Х В 510 Х Ш 310 товщина скла 7 мм. Присутні тільки ребра побокам шириною в 10 см наклеєних зверху на поліроване скло , що напевно рівносильно повній їх відсутності. Планується зірвати старі ребра та вклеїти ребра на переднє , задне та бокові шириною в 12 см вклеєних зсередини.
3. Д 800 Х В 400 Х Ш 370 товщина скла 6мм. Ребер немає, стяжок також. Є тільки склянні кутики зі стороною кута в 10 см наклеєних зверху на поліроване скло, які мабуть також ніякої погоди в акві не грають. Планується зробити те саме що і в двох інших.
Передні ребра з якої товщини скла та ширини слід робити для кожного з акваріумів? І який шов для ребер буде ноормальним ? 1 мм вистачить?
Vitalik_only
28.09.2010, 00:28
Ну перший на мою думку взагалі в аварійному стані і найкращий варіант переклеяти його.
На рахунок 2 і 3 то як варіант вклеяти ребра по 3см ширини і довжиною 60-70см із 6мм скла і дати по одній стяжці посередині. Бокові як на мене при такій ширині зовсім непотрібні.
thomas85
28.09.2010, 01:18
Стелаж не зовсім мій. Мені знайомий дав побавитись на невизначений термін, бо зарас немає часу, а потім планує ремонти. Тому думаю найблищі два роки він поживе у мене. А коли заходив до нього в гості то постійно бачив всі акви заповненими до верху водою і нічого не текло і не відвалювалося. Переклеювати то мабуть занадто думаю можна обійтись усиленням. Поклейку я сам не потяну тай переклеювати його не дуже хочеться там скло в численних царапинах. Не хочеться вкладати труд та фінанси в старі речі.
Ну по таблицях на таку довжину теж не потрібно стяжки, тай це суттєво затруднить обслуговування от тому і хочу поставити широкі бокові ребра шоб частково виконували роль стяжки і страхували ті аварійні шви. 3см ребро в мене на 65 л акваріумі може краще 4 см поставити? Чи то вже лишнє? Висота там не висока 30 см але і скло не 6 як в таблиці а 5.
А що означають ці два параметра:
Safety 9.6
Thickness 9.90 mm
Теж саме, лише для бокової стінки при товщині 9.9 мм, так виходить за рахунок меньших розмірів, 400х500, проти 1200х500.
Д 800 Х В 300 Х Ш 320 товщина скла 5 мм без ребер та стяжок. ... Поставити ребро жорсткості на переднє та заднє скло по всій довжині
2. Д 790 Х В 510 Х Ш 310 товщина скла 7 мм. Присутні тільки ребра побокам шириною в 10 см наклеєних зверху на поліроване скло , що напевно рівносильно повній їх відсутності
3. Д 800 Х В 400 Х Ш 370 товщина скла 6мм. Ребер немає, стяжок також. Є тільки склянні кутики зі стороною кута в 10 см наклеєних зверху на поліроване скло, які мабуть також ніякої погоди в акві не грають.
1.) Glass Thickness Calculator Glass Safety Factor
Height 300
Length 800
Safety 4.8
Thickness 5.00 mm
Bending 0.19 mm
2.)
Height 510 mm
Width 790 mm
Thickness 7 mm
Safety 2.216342
Bending 0.83 mm
3)
Height 400
Length 800
Safety 3.3
Thickness 5.93 mm
Bending 0.40 mm
Чому наклейка на поліроване рівносильне відсутності ребер, дивно бо всі полірують?
Як на мене то не потрібно взагалі нічого чіпати, просто подивитися як виглядають шви при заповнених аквах, хіба при явних дефектак переклеїти, очистити від старого силікону за допомогою сілікон клєанеру, але якщо нічого не тече то не чіпати.
Тільки другий слабенький, але АДА колись давала коефіцієнт запасу 1.9, правда зараз в них все помінялося.
Кутники і решта там все добре.
thomas85
28.09.2010, 14:17
Чому наклейка на поліроване рівносильне відсутності ребер, дивно бо всі полірують?
Наскільки мені відомо, то силікон тримається гладкої поверхні набагато краще ніж матової, а там стінки акваріума пошліфовані, а ребра стоять просто на акваріумі і спереді д є найбільший прогин між силіконом і склом можна пропхати нитку десь на 2 см тобто він відклеюється. Таке саме і з кутиками, доречі один з них відірвався при перевозці, що дуже смішно, бо ті кутики малиб легко витримувати вагу акваріума якщо за них взятися.
Як на мене то не потрібно взагалі нічого чіпати, просто подивитися як виглядають шви при заповнених аквах, хіба при явних дефектак переклеїти, очистити від старого силікону за допомогою сілікон клєанеру, але якщо нічого не тече то не чіпати.
Тільки другий слабенький, але АДА колись давала коефіцієнт запасу 1.9, правда зараз в них все помінялося.
Кутники і решта там все добре.
Я б з радістю поставив і залив і нічого не трогав і впевнений, що всеб було добре спочатку а от потім????. Наприклад недавно в іншого знайомого розвалився 200 л з челенджером, який стояв 5 років і тут вдруг вночі такий сюрприз. Якщо таке станеться зі мною тоді прощай акваріумістика:(. Тому я всежтаки намірений зробити так як запланував, думаю гірше точно не зроблю. От тільки підскажітьякої ширини ребра на переднє скло поставити. І товщина шва бо десь читав шо ребра на грубший шов кладуть. І нічого якщо перднє ребро буде на всю довжину і краями буде клеїтись до бокових стінок.?
Якщо Ви придежуетесь технології склейки, то проблем не буде
я клеїв акви ще то то як появився силикон, і стоять дотепер
вже років 30.Підіть подивіться в Рахівский заповідник, де вже джавно працюе виставка тих гідробіонтів які там мешкають
Я там робив акви завдяки нашому директорові пану Гаревічу О В .
Я клею акви вже досить давно, і можу дати фору любому , ще ніхто на мене не жалівся, акви були від 10літрів до 1000літрів і всі стоять без проблем якщо кому треба звоніть.
thomas85
28.09.2010, 16:30
Я клею акви вже досить давно, і можу дати фору любому , ще ніхто на мене не жалівся, акви були від 10літрів до 1000літрів і всі стоять без проблем якщо кому треба звоніть.
О це чудово!! Тоді підскажіть будь-ласка, якої ширини мені поставити ребра на переднє, заднє скло в моїх акваріумах? і нічого якщо краї ребра будуть клеїтись до бокових стінок як на малюнку?
По малюнку важко сказати не дуже видно , якщо скажете літраж тоді легше буде оприділитись ,а так 5см саме полоска буде нормально.Дуже важлива висота.
thomas85
28.09.2010, 18:16
Гриня Розміри в дописі номер 60 там вказані три акваріума зі всіма розмірами.
Вам потрібно акву повністю розібрати і заново склеїти.
thomas85
28.09.2010, 19:01
Вам потрібно акву повністю розібрати і заново склеїти.
Та мабуть доведеться так і зробити, щоб потім спокійно міг спати. Поскільки Ви цим займаєтесь, не підскажете скільки може коштувати приблизно переклеїти всі три акваріума? Тому що вони всі в такому стані. Тобто силікон на три акваріума плюс робота скільки буде коштувати?
Не знаю ціни силікону у Вас один тюбик 310гр думаю досить.Це якщо буде клеїти професіонал.Думаю краще цю роботу довірити тій людині яка в цьому розуміється.
1й і третій додаткові ребра не потрібні, 2й сумнівний, якість шва можете визначити тільки ви і то при завантаженому аквасі, на фото нічого не видно, якщо скло правильно оброблене і не було бруду то байдуже матова поліровка чи ні, проблема мату тільки в тому, що в заглибинах може бути багато сміття і його не можливо вичистити перед склеюванням.
Але якби там не було візуально все визначається і оцінюється, тим більше що вони вже працювали. Може бути неякісний силікон то він від навантаження може дати мороз але якщо площа морозу незначна то нема чого паритися.
Краще перестрахуватися,щоб потім не було проблем.А ребра не помішають.
thomas85
28.09.2010, 19:30
Всім дякую за допомогу. Прийняв рішення переклеїти всі акваріуми і подоклеювати всі потрібні ребра. Думаю дешевше буде дати майстру (по склейці акваріумів) 200-300 грн ніж потім робити ремонт собі і сусідам.
Петрович
13.10.2010, 17:56
Вернуся в тему :)
Завіз на порізку скло.
Буде: 2шт. 997х450 (перед, зад)
2шт. 400х450 (боки)
1шт. 978х400 (дно)
Скло 8мм з описаних давніше кавалків, в місцях силікону буде необроблений зріз, поклейка навколо дна, без латок на дно.
На ребра лишиться з порізки, але...
Можливо аква буде відкритою, з світильником на ніжках, думаю пробувати без ребер. Втім, подивлюсь по прогину.
Головне питання до практиків.
Чи можна при теперішній погоді, близько 0С вночі, клеїти надворі, почавши наприклад зранку? :confused: Штиняє силікон в приміщенні сильно..
Можна, але довше буде сохнути.При такій товщині скла і при такій довжині і висоті можно обійтись без ребер.
В мене є питання. В багатьох "інструкціях" по склеюванні акваріуму написано, що "ковбаска" силікону з тюбика має бути товщиною як скло. А потім треба придавити скло повністюодне до іншого, а зайвий силікон прибрати за допомогою зазадалегідь наклеєної стрічки. Тоді навіщо так багато силікону вилавлювати, може достатнью, скажімо, в половину товщини скла чи там в 2/3?
romul2007
21.10.2010, 14:51
Для початківців радять - чим більше тим краще, щоб був запас і потім не текло. Я для першого пожалів і мав потім "менінгіт", з однєї сторони сльозило. Я б Вам не радив експерементувати, не жалійте силікону, звісно, якщо, це ваш перший досвід по склейці.
Добрий вечір! Мені хочеться склеїти от такий 100*50*45 (д.ш.в) 225літ. скло 6мм +планки приклеїти по боках і також ребра по довжині довших сторін! Підскажіть будьласка чи витримає скло таку вагу?
romul2007
29.12.2010, 22:03
Roma65, http://aqua.at.ua/publ/zrobi_sam/akvarium_svojimi_rukami/jak_zrobiti_akvarium_svojimi_rukami/5-1-0-5 *RTFM* Мала б витримати, але 8 мм надійніше
Петрович
30.12.2010, 13:26
Roma65, скло 8 мм+ ребра по довжині.
Чому 6мм? Вартість 6 і 8 не дуже відрізняються.
оні я 6 візьму з порізкою по100грв за м а 8 150-200грв за м, крімтого 6 рівніше вирізаеться і не потрібно замовляти обробку кромки(8 інколи кути не рівно ламаються навіть якшо різ був ідеальний)
Vitalik_only
30.12.2010, 15:57
Як на мене то обробляти краї потрібно постійно, особливо коли наближаєтеся до максимально допустимої нагрузки.
6 рівніше вирізаеться це коли ріже злегка тверезий майстер склорізом :). Якісне скло на нормальному обладнанні ріжеться однаково добре.
6 мм скло М0 по ціні 100грн. з порізкою на станку не зустрічав, мінімум 120.
Я кажу про обробку скла на станку не треба бо можна легенько звичайною наждачкою з додавання води шоб не робити сколів можна пошліфувати! я наприклад знаю тільки в одному місці у Львові де лист скла розкроює станок а переважно ріжеться підкутники а якшо довжина не позволяє то склорізи на роликах або їх називають "швабра" і ріжуть м2 рідко в кого є поліроване або як ви називаете м1 воно дороге і постачальники привозять з китаю.
Roma65, не можу відповісти, бо не зрозумів ребус з 70-ти слів без розділових знаків.
Склеїв з 8мм скла прозорим Den Braven акваріум 60х45х45 (см). Стоїть, сохне. Появились через 12 год на шві поодинокі бульбашки діаметром менше 1 мм - приблизно 1 шт на 2 - 3 см довжини шва. Товщина шва переднього скла до бокового 0,5мм, ну захотілось мінімум :). От тепер маю "цьвочка" - чи не переклеїти ? Дратує, що ті бульбашки лише на одному вертикальному шві ...
wanderman_taras
22.05.2011, 19:29
Склеїв з 8мм скла прозорим Den Braven акваріум 60х45х45 (см). Стоїть, сохне. Появились через 12 год на шві поодинокі бульбашки діаметром менше 1 мм - приблизно 1 шт на 2 - 3 см довжини шва. Товщина шва переднього скла до бокового 0,5мм, ну захотілось мінімум :). От тепер маю "цьвочка" - чи не переклеїти ? Дратує, що ті бульбашки лише на одному вертикальному шві ...
Приклад В. Багато дрібних бульбашок.
http://aqua.at.ua/ZrobuSam/11.jpg
Рішення: якщо акваріум не тече, нічого робити не треба. На практиці такі акваріуми стоять без проблем.
джерело: http://aqua.at.ua/publ/zrobi_sam/akvarium_svojimi_rukami/jak_zrobiti_akvarium_svojimi_rukami/5-1-0-5 , яке уже вказував romul2007
щоб не було "цьвочка" - по шві з бульбашками наложіть ще один шов
wanderman_taras, є одне але .. Шов 0,5мм а не 1 чи 2 мм.
Зробив би 1,5, то питання б не ставив.
якщо акваріум не тече, нічого робити не треба
пройшло півдоби, яке заливання водою ???
по шві з бульбашками наложіть ще один шов
це ви мали на увазі промазати кут зсередини ? Нонсенс - то міцності не додає.
джерело: http://aqua.at.ua/publ/zrobi_sam/akv...rukami/5-1-0-5
вибачте за грубість але та стаття г-на варта :), (не буду тратити час і пояснювати чому) .
wanderman_taras
22.05.2011, 22:29
wanderman_taras, є одне але .. Шов 0,5мм а не 1 чи 2 мм.
Зробив би 1,5, то питання б не ставив.
пройшло півдоби, яке заливання водою ???з ваших попередніх дописах не зрозуміло коли була закінчена робота!!!
це ви мали на увазі промазати кут зсередини ? Нонсенс - то міцності не додає. я не мав на увазі додати міцності (хоча вона додасться), а запобігти протіканню. а щодо міцності - то сам не раз переконувався , що шов 0.5мм краще тримає ніж 2мм. правда силікон марки sysikon, а взагалі по собі знаю - коли щось дратує і є можливість переробити , то обовязково перероблю:cool: щоби більше не повертатись до такого стану
вибачте за грубість але та стаття г-на варта :), (не буду тратити час і пояснювати чому) . а я ,та не тільки, читаю все що більш-менш відповідає моїм запитам, та свого часу дещо звідти взяв.
wanderman_taras, дякую, я ж написав, що "стоїть, сохне":). Тому перевірка водою ше не скоро.
Появились через 12 год на шві поодинокі бульбашки діаметром менше 1 мм - приблизно 1 шт на 2 - 3 см довжини шва. Товщина шва переднього скла до бокового 0,5мм, ну захотілось мінімум . От тепер маю "цьвочка" - чи не переклеїти ? Дратує, що ті бульбашки лише на одному вертикальному шві ...
Якщо перживаєте за міцність то даремно. Відносно естетики то АДА теж має бульки.
Причина, коли клей сохне може таке утворюватися при відсутності жорстких стяжок (струбцин), бо силікон при полімеризації трохи розширюється. Особливо явно таке спостерігається при дешевих клеях, але не в конкретному випадку, хоч сучасні силіконові клеї пішли в сторону здешевлення технологій там економлять каучук.
Де той старий клей Бізон - Сеалянт!!!
Nightmare
02.07.2011, 17:03
В мене в акві буде стояти каміння, тобто буде велике навантаження на дно, з цього приводу я збираюсь на дно клеїти латки. А тепер саме питання підскажіть будь ласка латки клеїти обовязково із того ж скла що і весь акваріум, в мене буде акваріум склеєний з 10мм скла, чи можна взяти тонше наприклад 6мм???
Nightmare, А яку роль будуть виконувати ті латки? На мою думку вони зайві.В мене у всіх аквах лежить каміння вже десятиріччами.
Nightmare
02.07.2011, 21:03
navy, ну як на мене то вони суттєво підсилять дно, та і площа склеювання більша коли склеюєш по схемі "стінки навколо дна"...а у Вас, що просто один слой скла на дні? і каміння велике спокійно витримує???
якшо Ви не профі краще ті латки не ставити адже дуже рівно їх приклеїти потрібно щоб десь в якомусь кутику не пережати і піде на кут навантаження і все можна плавати)
нічого воно не дає тому краще не треба знов ровер придумувати!
Nightmare, Так в мене каміння лежать на шарі грунту,дно таке ж саме як й стінки акви. Можите подивитись теми про мої акваріуми й самі все побачите.
Nightmare
05.07.2011, 19:14
По деяким причинам змінився розмір акваріума, який я буду собі клеїти, буде 150х50х40, підскажіть будь ласка яке треба брати скло і чи потрібно стяжки, ребра жорсткості само собою треба))) шукав в неті, то там різні таблиці і різні товщини скла, я так і не поняв яке треба брати того у вас і питаю)))
Беріть 8мм і стяжки можна з 6мм!Можна також використати технологію 2-го шва,зверху нанесіть слой сілікону на попередній,і поможливості не жалійте силікону в розумних мірах.Звичайно якшо його є забагато це також не добре...
Nightmare
06.07.2011, 07:42
А дитину він витримає??? в мене росте мале чадо, яке скоро буде ходити і буде стукати іграшками по всьому чому попало....він витримає таку нагрузку??? чи можливо краще 10мм взяти?
в мене 6мм стоїть Д100*В45*Ш50 :)Мусить)
Допоможіть будьласка з виготовленням банки
Суть в тому, що:
Є ніша д1230X в1000X ш325 завжди мав мрію поставити там акваріум) появилось трохи грошей. Зайшов на ваш сайт і загорівся бажанням зробити його самому, оскільки розміри нестандартні.
Питання до Знавців цієї справи. Чи можна клеїти банку розмірами д1200 X в500 X ш300 Скло 8мм Латки підсилення дна, ребра жорсткості та стяжки плануються. Клеїти думаю SomaFIX 100% силікон.
Що скажите? буду вдячний вам за поради!
в мене такаж мрыя завтра буду клеъти таку акву з шкла 6мм з стяжками та пыдсиленим дном+ ребра.а вам достатньо буде просто шкла 8мм якщо хочете на м ертво то поставте ребра ы достатньо.
в мене такаж мрыя завтра буду клеъти таку акву з шкла 6мм з стяжками та пыдсиленим дном+ ребра.а вам достатньо буде просто шкла 8мм якщо хочете на м ертво то поставте ребра ы достатньо.
Кришку теж напевне потрібно буде робити самостійно. розміри ж нестандартні.Ось тільки незнаю що робити з освітленням які лампи ставити? дві по 54Вт чи одну 80вт?.
Допоможіть будьласка з виготовленням банки
Суть в тому, що:
Є ніша д1230X в1000X ш325 завжди мав мрію поставити там акваріум) появилось трохи грошей. Зайшов на ваш сайт і загорівся бажанням зробити його самому, оскільки розміри нестандартні.
Питання до Знавців цієї справи. Чи можна клеїти банку розмірами д1200 X в500 X ш300 Скло 8мм Латки підсилення дна, ребра жорсткості та стяжки плануються. Клеїти думаю SomaFIX 100% силікон.
Що скажите? буду вдячний вам за поради!
Можете сміло братися за діло. Скло 8 мм те,що треба, А як клеїти дивіться тут http://aqua.web-box.ru/raznoe/poklejka-akvariuma
скло вже привіз тільки без шліфовки кромок.Ось і виникло питання які сторони потрібно шліфувати?
Ті, на які клей не буде накладатись.
Анатолій М.
17.08.2011, 16:27
Якщо нема кришки то на ребра ставлять покрівне шкло*THUMBS UP*
@@вова@@
17.08.2011, 17:16
Якшо комусь цікаво: в Епіцентрі є силікон для акваріумів ціна до 35грн
Якшо комусь цікаво: в Епіцентрі є силікон для акваріумів ціна до 35грн
А не пам'ятаєте якоі фірми.
Міраж, Є дуже багато видів
я купляв там Ден Бравен чорний
на форумах не одноразово його хвалили
Купляв в епіцентрі
Den Braven чорний 42.55 310мл
( в новій лінії є Den Braven тільки прозорий)
Брусок абразивний 13.48 (для обробки кромок)
Калоша 12.95(для обезжирювання)
Пістолет,ніж,малярку, мав вдома
оріїнтовна ціна близько 30 грн
тоді я я продублюю питання до @@вова@@,
Цитата: Допис від @@вова@@ Переглянути допис Якшо комусь цікаво: в Епіцентрі є силікон для акваріумів ціна до 35грн
А не пам'ятаєте якоі фірми?
Володя,на майбутнє: як уажеш "А", то кажи і "Б". Написав, що є силікон до акваріумів за 35 гривень, то напиши і назву фірми виробника його. Бо поїде хтось туда за "Den Braven" дешевим, а він зовсім не по35 грн...
Nightmare
14.09.2011, 20:27
Добрий вечір! Піскажіть, будь ласка, як краще приклеїти ребро жорсткості. Тобто яка відстань має бути від верхньої площини ребра до верху стінки акваріума. Вистачмть 10мм, чи краще на 20мм опустити ребро??? стінка 1500х500мм, довжина ребра 1400мм, товщина скла 10мм.
Думаю на міцність акваріума 10 чи 20 мм від верху не вплине. Низ скла приклеєний до дна за край, і тримає. Друга справа треба дивитись по кришці. Якщо в середині кришки є буртіки, то ребро треба клеїти на стільки низько, на скільки сідає кришка в середині акваріума. Але не нижче ніж ззовні, щоб кришка закрила ребро, і ззовні його не було видно. Бо вода, як правило наливається до ребра, і якщо кришка не буде його закривати, то зверху створиться полоса світла між верхнім рівнем води і кришкою, яку прийдеться заклеювати.
Охват Марьян
14.09.2011, 21:58
Nightmare, На таку довжину потрібно окрім ребра жосткості ставити ще й перемички. Краще опустити на 20мм і зверху перемичку. Якщо ви ребра опустите на 10мм та зверху буде перемичка, то вона буде вище рівня акваріума, якщо по необережності розлиєте на неї воду, то вода потрапить не в акваріум, а за нього.
Nightmare
15.09.2011, 09:59
Те що стяжки мають бути це я знаю (в мене буде дві стяжки по 50мм в ширину з товщиною скла 10мм), я розраховував так щоб стяжки виходили на одному рівні з верхом акваріума. Дякую всім за відповідь, ребра наклеїв приблизно на відстані 12-13мм.
Є питання до форумчан зі Львова які уміють склеювати акваріуми великих розмірів....
Хочу склеїти акваріум на 300л. але справа в тому, що ніколи цього неробив, а акваріум все таки немалих розмірів, тому подумав спитати допомоги на форумі... можливо хтось поміг би із склейкою такого акваріума?
Охват Марьян
19.09.2011, 12:35
В якому районі міста і на коли планується робота ?
Це район 700-річчя неподалік будинку побуту...робота планується приблизно за тиждень...ну але всеодно як що хтось і зможе помогти треба буде узгодити це питання з цією людиною
Ростислав
19.09.2011, 18:33
А можна буде прийти подивитися / допомогти?? без досвіду:(
Як тільки вирішим всі питання коли і як буде це робитись думаю повідомлю тобі.
http://www.youtube.com/watch?v=WuC9TXrDqbM&feature=related
Навідео показано склейку акваріума без швів, можливо хтось підкаже: як бути з кутами? їх також обрізати? і 2 питання : через скільки часу обрізати залишки силікону? на відео він ніби вже застиг.
Петрович
12.10.2011, 22:15
shrimp, на відео показано поклейку з швами :) (шви це і є силікон), не зовсім вдала інструкція до поклейки, шви дійсно застигші, силікон полімеризується 1мм в добу, на відео обрізається вже твердий силікон, десь за дві доби. За раз важко поклеїти всі сторони, як на мене, скло важко точно врізати, доклеєю четвертий акваріум, спочатку клею боковини, через два дні - одне фронтальне скло, через два дні друге. Найменша неточність порізки не дозволить виставити рівно скло.
Петрович, ось на цьому відео зі швами:
http://www.youtube.com/watch?v=k8V438uENxQ&feature=related
shrimp, а різниця в чому ? В кольорі силікону ? Другий ролик взагалі якийсь "лівий", там на 6-7 сек ролика майстер приставляє скло зміщене по висоті ледь не на 1см.
А які кути мається на увазі ?
Взагалі, то кожен робить так, як йому зручно. Я клеїв за один раз. Єдине, що можу сказати, що коли різати скло в майстерні, котра ріже шибки на вікна, то 100% буде криво :). Тому на тому я б не економив.
Можливо різниця в "промазці" кутів. На першому відео автор просто зрізав засохшу "ковбаску" і кути залишились прямі, а на другому силікон ще свіжий стягнули, залишивши кутик заоваленим. Але до швів це не має відношення, вони є і на першому і на другому відео.
З промазкою, ніби, рахується надійніше.
konon, мав на увазі промазку (
Знайшов усі відповіді і коментарії на стрінці автора відео (http://igorvarnic.blogspot.com/2009/10/blog-post.html) - http://igorvarnic.blogspot.com/2009/10/blog-post.html
Там. правда, помилка в першому ж реченні
Размеры 60х35х35, стекло 6мм, обычное "зелёное". Размеры: перед, зад - 600х350мм, бока - 350х350мм, дно 585х350мм.
Акваріум вийде 60 х 36,5 х 35, тому далі читати не став.
Охват Марьян
16.10.2011, 11:32
Навідео показано склейку акваріума
Навіщо стільки банок на тому відео, сілікон ж тримає скло :confused:ще ніразу не підставляв банками... і скло не впало.
спочатку клею боковини, через два дні - одне фронтальне скло, через два дні друге
Акваріум має клеєтись лише за один захід !
romul2007
16.10.2011, 11:52
Навіщо стільки банок на тому відео, сілікон ж тримає скло ще ніразу не підставляв банками... і скло не впало
Банки тримають бокове скло під кутом 90 градусів +/- і служать підстраховкою, щоб потім можна було приклеїти фронтальні два. А без банок вони можуть зміститися або взагалі впасти?:confused: В Вас напевно вже рука набита і Ви можете клеїти з закритими очами:D і без всяких заморочок типу банок і скотчу;)
Петрович
16.10.2011, 11:56
Акваріум має клеєтись лише за один захід !
Не виходить в мене :( , коли скло кривенько врізане, не складається гарно до купки. Доклеїв п'ятий по такій схемі, два стоять з лютого.
Чесно розкажіть, а як свіжо нанесенний силікон може втримати наприклад перші два скла приклеєнні до дна без підтримки? Наприклад скло 6мм не дуже легеньке.
Охват Марьян
16.10.2011, 13:51
Roma65, Силікон досить вязкий та може витримати скло і 10мм, якщо воно рівно врізане та шов втиснутий до 0.5-1мм.
Ось як виглядає професійна клейка акваріума
http://www.youtube.com/watch?v=URF8zJ61idk
як виглядає професійна клейка акваріума
гарно виглядає. Але фахівців вчити не треба, а аматор, котрий за своє життя склеїть лише кілька акваріумів, так не втне. Цікаво, як ставиться третє скло ? Адже "ковбаска" на задньому склі при цьому зсовується всередину.
Але менше з тим. Бокова стінка приклеєна до дна при найменшому відхиленні від вертикалі впаде. Тут і потрібні банки. В ролику клеїться зразу кут (одночасно бокова і задня шибка до дна), тому цього не станеться.
перші два скла приклеєнні до дна без підтримки не варто експериментувати, навіщо створювати собі складності ?
Єдине, що в тому ролику є суттєвим - це добрий пістолет до туби силікону. Добре, коли можна в когось такий позичити. Бо купувати таку радість задля акваріуму не є вигідно.
Охват Марьян
16.10.2011, 15:09
Добре, коли можна в когось такий позичити.
Це пневмопістолет, який працює від повітряного компресора типу АВАС
Акваріум без банок не розлетиться, більше скажу: акваріумні фірми через 30-40хв після клейки акваріума вже вклеюють ребра жосткості :)
Це пневмопістолет, який працює від повітряного компресора
є пневмо, є з акумулятором і двигунцем. Якість "ковбаски" не до порівняння з ручним пістолетом за 30 грн.
А щодо банок, то після того, як вклеєні три скла, вони дійсно вже не потрібні. Я забирав їх після того, як ставив заднє скло.
romul2007
16.10.2011, 16:04
пневмопістолет
http://pics.mobilluck.com.ua/thumb/pneumatic/intertool/Intertool_PT-0601_Pistolet_dly_silikona_65534_111006.jpg
китайський недорогий - 104 грн. (http://www.mobilluck.com.ua/katalog/pneumatic/intertool/intertool-PT-0601_Pistolet_dlj_silikona-65534.html)
а сам компресор вже подорожче буде від 1000 грн. Сам буду брати безмасляний для покраски за 1200 грн.
http://generatory.com.ua/images/OL195_24.jpg
плюс фільтр і шланг + 100-200 грн. І того 1500 грн. Недорогий комплект, якщо займатись професійно поклейкою акваріумів:)
Недорогий комплект, якщо займатись професійно
і бігати з пістолетом, котрий привязаний шлангом до компресора :)
Мені би для малих акв вистачило http://www.klondayk.com.ua/ru/products/descriptions/12790/index.html
Але залишимо то питання фахівцям.
Всім ПИВІТ!Хто знає відповідь на таке питання:
Знайшов на дачі старий акваріум.Чим його клеяли не зрозумів,але не фарбою 100%.Я акуратно зчистив старий клей(силікон),він нерозпався тримався.Поклеїв малярським скотчом і перетянув силіконом ДЕН БРАУН.Сох приблизно 24год.Тест-Залив 70% води-нетік.Засипав грунт залив знову 70%води посадив рослини і так він простояв близько тижня(все було ок)!Вчора долив докінця воду,приходжу сьогодні на роботу а тумба вологувата!
.:mad:
Питання таке.
Чи можна ще раз пройтися тільки грубшим-ширшим слоєм силікону по старому шву?
Чи потрібно зчищати старий шов(А це троха проблема)
Всім наперед дякую...:)
Охват Марьян
19.10.2011, 19:31
ROMANO, Вже писав десь: клею до клею дуже погано тримає. Потрібно переклеювати. У Вас акваріум не встиг висохнути, оскільки 24год сохне лише 2 мм шва, потрібно довше(мінімум дві доби). Що підставлено між акваріумом і тумбою ?
Недорогий комплект, якщо займатись професійно поклейкою акваріумів
Так, але це для професійних справ, щоб постійно не тиснути клей, якого інколи йде до 10 тюбів на день. Для побуту варто використовувати такий пістолет
http://www.apma.ru/d/58356/d/3057200dm.jpg
Між акваріумом і тумбою підставлено це що під ламінат стелять-незнаю як називається.Аква приблизно 46л.
Його троха важко буде зчистити та і довго.
Клеїв 60*40*40 з нуля то получилось все супер,а тут таке:(
Можливо все таки грубший-ширший шов зробити на старий?
Дякую за відповідь.
Доброго вечора.Доклеїв я свій перший акваріум в понеділок, звичайно вийшло все недуже акуратно:(, ну ось я дивлюсь на нього та й думаю, що через тиждень заллю в нього води а він розпадеться. Вирішив що наклею ребра зверху. Якої довжини ширини, товщини та наскільки від краю верха потрібно іх вклеїти?(кришку буду робити сам).
Розміри 100х45х50 (ДхШхВ) скло 10мм, клей Ден Бравен прозорий.
ROMANO неполінися і розший банку все почисть і заново склей, дай висохнути 3-4 дні і тоді пробуй заливатися.
Даш більший слой воно пагано приклеїться то потім прийдеться більше силікону здирати .
Зроби раз і на совість . Ато будеш ходити з мислю *чи потекла банка чи ні* а так будеш впевнений.
"Добре, коли можна в когось такий позичити."
Позичити без проблем! Я подібним пістолетом регулярно вклеюю вікна в авто.Можу навіть клаптик територіі виділити на поклейку та висихання акви.:)
Доброго вечора.Доклеїв я свій перший акваріум в понеділок, звичайно вийшло все недуже акуратно:(, ну ось я дивлюсь на нього та й думаю, що через тиждень заллю в нього води а він розпадеться. Вирішив що наклею ребра зверху. Якої довжини ширини, товщини та наскільки від краю верха потрібно іх вклеїти?(кришку буду робити сам).
Розміри 100х45х50 (ДхШхВ) скло 10мм, клей Ден Бравен прозорий.
Непереживайте!!! я так само клеїв свій 1200х300х500 Силікон Den Broven чорний . (Правда ребра жорсткості і стяжки були, але це перший акваріум який я клеїв:))
Як заливав водою, серце в пяти ховалось:) . Заливав три дня, поступово... все добре!!! непотекла*THUMBS UP*) також переживав, були похибки в склейці*NONO*( знизу шов 2 мм зверху 0.5 мм зазору майже невидно.( звичайно вам так клеїти нераджу*NONO*, хай у вас все буде під лінієчку:) )але всетаки на мою думку краще склеїти самому чи купляти акваріум "Природа".
sashkajek
30.11.2011, 19:23
А силікон TYTAN PROFESSIONAL для акваріумів нормальнй,хтось мав з ним справу?
Vasia1985
30.11.2011, 19:34
Титаном клеяв своi два акварiума по 112л. все нормально.
Усім привіт ! Виникло питання ! Чи варто клеїти акву розміром 90*40*50висота з скла 6мм з ребрами і стяжкою ? чи ліпше не ризикувати :)
rsumytus
13.12.2011, 21:33
вмене був акваріум
довжини 80
висота 40
глибина 30
6 мм стікло
без ребер
і без проблемно стояв вмене з 1990року вродіби а зараз в брата стоїть і нічого ніяких проблем
Vasia1985
13.12.2011, 22:01
Rom,таку акву(90х40х50висота) я б робив з 8мм скла.,а з висотою 40см можна було б 6мм.+ребра i стяжка.
заводські акваріуми довж80на 40 на35скло 6мм стяжок не мають . стоять
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009