Показати повну версію : Люблю акару бірюзову!
Люблю ту рибину! У моєму невеликому досвіді спілкування з цихлями, саме ця рибина заслуговує великої пошани. Невибаглива, розумна, контактна і сильна духом. Менша за розіром акара, сміливо вступить в бій з астриком. Загнала "бульдогів" в кут і з іншого кута слідкувала, чи ті, бува, не рипаються. Астрикам знадобилась термінова евакуація, бо бідні не могли навіть вийти попоїсти.
Jararaka
22.03.2010, 11:44
100% согласен. Одна из самых интересных цихлид. Легко приручается, хорошо узнаёт хозяев в лицо, бережно относится к потомству.
Так точно риба просто супер.В мене коли вони жили разом з парою астрів та цитронів почувались на рівні з ними,хоча за розмірами і о половини їм не дотягували.Два рази водили молодь по акві а решта сусідів,перебували на типу"виделеній" їм теріторії розміром з 1\3 акви.
Правда коли вже цитрони пійшли на нерест то самець,ще б трохи й затовк самця акари прийшлось терміново робити евакуацію. Раджу всім хто хоче побачити всю красу поведінки амеріканських цихл завести собі тих риб.
тернеция
22.03.2010, 14:28
Да, рыба замечательная!*THUMBS UP* Вырощенная и содержащаяся в хороших условиях - и интересна, и очень красива.
Сам недавно "загорівся" бажання придбати собі акару. Тим більше, що молодь так гарно виглядає... Але трохи почитавши, зрозумів що з часом 90л. їм навіть двом буде замало... А там ще і скалярії є, і пару сомів... Тому наразі вирішив наступити "на горло" своїм захцянкам...
тернеция
22.03.2010, 16:19
roman71, Вот отказываться от мечты, которой всего-то и тбуется, что банка побольше - совсем не по мужски! Купите банку нужного объема, заведите любимую рыбу - и радуйтесь жизни! Если мы сами не будем мечты выполнять для себя, любимых - для чего тогда жить-то?
тернеция, так я і так радію життю:D
а гарних і цікавих риб так багато (ну не мені Вам про це говорити, правда;)), що на всі мої "капризи" розуміння рідних і саме головне місця точно не вистарчить... а це ж крім всього ще підрозуміває мати декілька запасних (ростових) банок - на випадок, якщо захочеться не тільки бути спостерігачам, а і підняти молоде покоління...
тернеция
22.03.2010, 16:44
roman71, Йех! Любимой рыбы много не бывает!:D Обращайте родных в свою веру - чтобы они сами Вас просили завести еще "чтонибудьтакоеинтересноечегоещенебыло". Неужели ну совсем некуда поставить стеллаж вместо одной банки на тумбе?
У меня в киевской однушке тоже сразу только сотка влезла, и то с громким писком. А потом нашлось место еще для 600 л. :D
Надо только захотеть!
тернеция, є деякі задумки:)
навіть банка 200л. стоїть вже зі всім обладнанням - хоч завтра воду заливай... але перед тим хочу зробити в кімнаті ремонт (щоб не виникало питання типу як акваріум перенести в іншу кімнату), а тоді вже спокійно втілювати задуманне...
але ця банка вже зарезервована під малавійців або таньганьїку...
тернеция
22.03.2010, 17:04
roman71, Молодчина!!!*YAHOO*
Rybkaigor
22.03.2010, 18:05
Дуже симпатичні рибки, сьогодні був в п. Марії бачив їх. Буду мати можливісьть то пізніше заведу собі таку красу. З повагою Ігор.
Jararaka
22.03.2010, 20:08
зрозумів що з часом 90л. їм навіть двом буде замало...Угу.
Объём для бирюзовок некогда был причиной моего спора с Грановским ещё на киевском форуме - по всем ссылкам и в литературе для этих рыб рекомендовалось 80 литров. Евгению огромное спасибо за то, что смог переубедить меня и соотнести размер и темперамент рыбы с объёмом.
Также рад, что в справочнике на цихлид.ру стали проводиться некоторые изменения и убирается устаревшая информация.
навіть банка 200л. стоїть вже зі всім обладнаннямО ! Такая баночка на пару акар - самое то ! *THUMBS UP*
Я когда-то специально для бирюзовок приобрёл именно 200 литров - и ни разу не пожалел.
http://i.i.ua/photo/images/pic/1/3/2475531_413a43d9.jpg
ця банка вже зарезервована під малавійців або таньганьїку...Ну, не знаю, не знаю... сам когда-то держал псевдотрофеусов - не впечатлён. То есть я не отговариваю, но поведение американцев куда интереснее "бойцовости" малавийских селёдок :D, и, на мой взгляд, пара бирюзовок куда лучше заполнит объём, чем скалы и стая африканских полосатиков :cool:
Руслан23
22.03.2010, 20:25
Риба класна, вигляд бомба... планую в свої 140 астриків але дивлячись на цю рибку починаю дуже сумніватися що завести:confused: А скільки коштує один мальок такої краси????
Руслан23, молодь - 10-15 гривень
можете заглянути до автора цієї теми - в них в інтернет-магазині "Жаба" вони по 10 гривень/хвіст
Jararaka, дякую за пораду, але мені якось тяжко змиритись що в такому великому (по моїх мірках звичайно*JOKINGLY*) об'ємі буде плавати тільки пара акар*DRINK*
Руслан23
22.03.2010, 21:11
roman71, Дуже дякую за підказку, в мене тоді виникло наступне запитання, Можна молодь відрізнити один від одного чи пару треба вибирати коли вони трошки підростуть???
Руслан23, на "Жабі" працюють досвідчені люди - вони навряд чи помиляться при підборі рибок...:)
Руслан23
22.03.2010, 21:25
roman71, В тому я не сумніваюся)))) я просто спитався чи таке можливо впринципі... Дякую за інфу)))
Jararaka
22.03.2010, 22:38
в такому великому (по моїх мірках звичайно*JOKINGLY*) об'ємі буде плавати тільки пара акарНу, у меня в тех 200 литрах поначалу вообще только один самец и плавал :D - ты знаешь, удовольствия от этого меньше не было.
http://i.i.ua/photo/images/pic/0/4/86340_9dfa2954.jpg
http://i.i.ua/photo/images/pic/3/4/86343_ce6072d0.jpg
Кстати, акар обожал играться с БЖ - она водит пальцем по стеклу, он гоняется и пытается укусить. Больше так ни с кем не играл. Зато мне разрешал себя гладить :), а появившаяся позже Стерва - ни разу. Хотя...
Как-то пришли в гости друзья, пообедали, коньячку накатили, они и попросили показать, как можно рыбу погладить. А самец только-только на дно ушёл, сверху только Стерва висит, наблюдает. Ну, я лючок сдвинул, руку засовываю (ну, уйдёт же, стерва...), но нет - ПОЗВОЛИЛА !
Как будто поняла, о чём мы говорим :) и не позволила хозяину опозориться.
тернеция
28.03.2010, 09:06
Руслан23, Чтобы получить пару - обычно покупают 5 мальков. Они растут, и рыбки сами разбиваются на пары - кто кого любит. Эту пару оставляют, лишних продают.
Такі мої красені. Особисто для мене, - це найкраща рибка.
Дітками вони мене тішать дуже часто.
В аквариуме все хорошо до момента нереста. Тут начинаются бульдозерные работы на грунте.Картина чем-то похожа на работу комунальных служб на улицах Львова. Растения вирваны, нарыто куча ям, не пройти , не проехать. Точно такой вид еще вчера ухоженного аквариума.
Мені теж дуже подобаються Акари, ось знайшов кілька класних фото.
http://www.brentsmith-photography.com/gold-saum.php
василько
25.04.2012, 21:20
В аквариуме все хорошо до момента нереста. Тут начинаются бульдозерные работы на грунте
Це точно
Змушений був насипати на грунт великі каміньчики:p А їх дуже не посовгаєш:D А для нересту положив акаркам великий плоский каміньчик. Вони на нього і відклали ікру.
Vasia1985
25.04.2012, 21:31
http://www.youtube.com/watch?v=uTGa5aQIQ8c&feature=related
colinmcrae
25.04.2012, 22:19
я колись також (ще в 2006 році) купив акву(впросив тата купити:D) на 72 л в майстерні порізки скла. Зробив першу в житті кришку з оргскла. Спочатку тривав всяку рибу(суп)десь 2 роки а потім на базарі в Калуші побачив таких гарнюніх маленких рибок(маленьких акар) що переливалися на сонці, і вирішив купити 2 шт. З часом акари виросли і поїли всіх інших рибасів але за то виросли великі:). Потім я поїхав на навчання до Львова і за аквою небуло кому ходити і я її продав разом з рибами родичу. І от десь рік назад пішов до нептуна красунь самець:'((розміромвід кінчика хвоста і до голови аж сам не повірив 19 см:eek::eek. (це він виріс в акві на 72 л:cool::cool:) і самка засумувала і майже три місяці ніц не їла(то по словам родича). І от не давно десь тиждень назад і вона пішла до чоловіка свого:'(. Я недавно при відвідинах магазину на личаківській згадав минуле і захтів акар знову бо дуже вони красиві . Проблема в тому що хочу щоб були живі рослини в акві але з акарами то неможливо я так розумію, тай шкода тих рибин що плавають в акві. Підкажіть як то зробити аби були рослини і акари плавали і чи можна ще якихось рибок з ними тримати??. І до речі при недавньому перезапуску засипав базальт 2-3мм, чи підійде в якості грунту для акар?? Вибачаюсь якщо все написане тягне на оффтоп і попросив би не видаляти допис якщо можливо
Rostyk2005
29.04.2012, 12:21
В мене акваріум густо засаджений , дивіться в профілі , акари в порівнянні з іншими цихлідами якраз і нормально до рослин ставляться . Гляньте в п.Марії , на свої очі переконаєтесь .
до поки не побачив відео особого значенням цим рибав не придавав :) тепер щось задумався :) прийдеться ще один акваріум придумати :)
прийдеться ще один акваріум придумати
а потім ще один, і ще один, бо цікавих риб багато, але багато видів ідеально дивляться власне тільки коли є самі в акваріумах (або в силу агресивності під час нересту інші сусіди можуть дуже тероризуватись)... *JOKINGLY*
а там і до стійки вже не далеко *DRINK*
василько
30.04.2012, 01:02
Моя Стара-нова аква з акарами. Зараз правда переселив їх у 250-ти літрову.А в цій ... хто порахує мальків?:D
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009