КПК

Показати повну версію : Препарат TetraAqua EasyBalance

viven134-2
24.03.2010, 22:47
Сегодня заскочил в зоо магазин и попалась на глаза такая штука Tetra Aqua EasyBalance
Купил *DASH*Но не вкурсах что и с чем его "едят "....
Хотелось бы выслушать мнение аквариумистов о этих прибамбасах :на сколько эффективны и реклама соответствует действительности.
Собственно хотелось-бы услышать все мнения по поводу данного препарата*DRINK*
О препарате можно почитать ТУТ (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?products_id=590) ,мнение знатоков хотелось-бы ;)

navy
25.03.2010, 09:23
viven134-2, Доповім так цей припарат аналог Sera aqutan, при запуску акви відіграє свою роль. В подальшому його використання за бажанням користувача.

львів25
26.03.2010, 22:56
не погоджуюся .не треба додавати зразу-ви ж не збираєтеся півроку не міняти воду?
.користуюся понад два роки-краще додавати після тижня від підміни-робить кращою воду(більш свіжою) та стопроцентно забирає нітрити та аміак-їх можна визначити по воді\зокрема на поверхності характерні бульки дрібні.
тому висновок-додавати при погіршенні параметрів води або коли довго не міняли воду.а якщо все гаразд в акві-чиста та регулярна заміна/тоді можна не давати а тримати на запас.ця річ швидше як присадка -коли треба даєм а так обходимся.:)

Tarik_Nikita
29.03.2010, 13:30
лежить в мене така баночка в холодильнику вже більше 2-х років і викинути шкода і лити в акваріум не хочеться. Ніякого ефекту від цього препарату я не бачив, тільки водорослі починали "гнати". (Купив колись по не обізнаності в Тамари "по акції" *DASH*)

корсар
30.03.2010, 21:49
iven134-2, Доповім так цей припарат аналог Sera aqutan, при запуску акви відіграє свою роль. В подальшому його використання за бажанням користувача.
Нічого подібного. компанія Tetra розробила даний препарат з одною метою як можна рідше міняти воду вакваріумі. Додаючи раз в тиждень 2.5 мл на 10 л ви воду не підмінююте до 6 міс а то і року тільки доливаете та що випарувалась. Але є умова в міру засажений рибами та рослинами акваріум .Риба годуєтся правельно кормами Tetra.

львів25
31.03.2010, 11:18
бачу що ти не збираєшся міняти воду півроку.ну-ну подивимся що з того вийде.але хто хоче мати гарний акваріум - той за ним доглядає частіше ніж 2 рази в рік.

Охват Марьян
31.03.2010, 21:56
Доповім так цей припарат аналог Sera aqutan Поправлю: sera aquatan=tetra aquasafe, а даний препарат допомагає зменшити кількість нітратів і фосфатів в акваріумі.

Цікава ссилочка:
http://aquaria.ru/news/tetraquarium-1.shtml
(прочитати всі сторінки, обовязково:))

корсар
01.04.2010, 19:57
бачу що ти не збираєшся міняти воду півроку.ну-ну подивимся що з того вийде.але хто хоче мати гарний акваріум - той за ним доглядає частіше ніж 2 рази в рік.,

Гарний акваріум до зазаміни води 2рази на рік немае жодного відношення. А догляд за акваріумом це не тільки заміна води,а ще щось більше.

Поправлю: sera aquatan=tetra aquasafe, а даний препарат допомагає зменшити кількість нітратів і фосфатів в акваріумі.

Цікава ссилочка:

Взагалі ми говорим не про AquaSafe а Easy Balance.

Охват Марьян
02.04.2010, 01:25
Взагалі ми говорим не про AquaSafe а Easy Balance. А я про що пишу ?

Цитата:
Допис від navy
Доповім так цей припарат аналог Sera aqutan
Поправлю: sera aquatan=tetra aquasafe (аналог)
TetraAqua EasyBalance не є аналогом sera aquatan і лише допомагає зменшити кількість нітратів і фосфатів в акваріумі.

Johnny
06.04.2010, 19:56
Поправлю: sera aquatan=tetra aquasafe, а даний препарат допомагає зменшити кількість нітратів і фосфатів в акваріумі.

Цікава ссилочка:

Клас, всьо прочитав і дойшло.
Шоб всьо працювало - треа купити серію тих добавок.
Бо блін,думаю купляти акву а от воду відстоювати нема де,
ну лан макс. 50 літрів зміжу відстояти, а от акву то 100 л. хочется,
тому полюбому - це буде мій вибір.

корсар
06.04.2010, 20:38
Все вірно всі ці препарати зроблені з одною метою ,щоб як можна менше часу ми тратили на догляд за акваріумом.

Roman71
06.04.2010, 20:44
Бо блін,думаю купляти акву а от воду відстоювати нема де, ну лан макс. 50 літрів зміжу відстояти, а от акву то 100 л. хочется

Так а в чому проблема?!? :confused: Перший раз заливаєте воду з крану і вона "ганяється" фільтром мінімум тиждень вхолосту... Тільки за тиждень заселяєте акваріум... З часом, коли будете в 100л. акваріумі робити підміну води, то достатньо міняти 25-30 відсотків об'єму - тобто 25-30 літрів. Ви же пишете, що зможете відстояти 50 літрів... Тоді для чогоВам починати бавитись з хімією?!?:confused:

корсар
06.04.2010, 20:57
Непотрібно боятись бавитись з хімією. Якщо чесно то вона більш підходить для початківців( делетантів) чим фахівців.П равда застосовувати її потрібно з знанням справи.Та без передозу.

Roman71
06.04.2010, 21:06
А де гарантія, що він не передозує?

застосовувати її потрібно з знанням справи

а звідки ж ті знання появляться в початківця? нарадити можна багато чого, а наслідки "розгрібати" йому самому...

Охват Марьян
06.04.2010, 21:26
Непотрібно боятись бавитись з хімією. Якщо чесно то вона більш підходить для початківців( делетантів) чим фахівців.П равда застосовувати її потрібно з знанням справи.Та без передозу.Я б сказав, навпаки. Цією хімією можна натворити таких проблем......

Неможу зрозуміть де Ви прочитали, що TetraAqua EasyBalance від того, щоб не відстоювати воду ?

Хлор, якого всі так бояться, вивітрюється з води за 15-25 хв, то навіщо заливати в воду препарати від хлору і чекати 24 год ?

TetraAqua AquaSafe - пришвидшує підготовку свіжої води до запуску риб, але якщо потім цю воду вчасно не підмінювати в акваріумі то вона просто закисне. Також цей препарат нейтралізує дію всіх лікарств (сорбент), тобто в новому акваріумі Ви не зможете лікувати риб в перші дні після внесення препарату.

корсар
07.04.2010, 08:49
[QUOTE=Охват Марьян;34190]Я б сказав, навпаки. Цією хімією можна натворити таких проблем......

Неможу зрозуміть де Ви прочитали, що TetraAqua EasyBalance від того, щоб не відстоювати воду ?

Хлор, якого всі так бояться, вивітрюється з води за 15-25 хв, то навіщо заливати в воду препарати від хлору і чекати 24 год ?

TetraAqua AquaSafe - пришвидшує підготовку свіжої води до запуску риб,

Все вірно якщо ви користуетесь хіміею треба добре усвідомлювати від чого вона. AquaSafe припарат для швидкого пригутування акваріумної води.Easy Balance припарат щоб як можна рідше міняти воду. Safe додаеться виключно в свіжу воду .Balance виключно в стару,що тут путати. 2-3 кратне передозування не приводить до ніяких наслідків тільки бє по карману.

Охват Марьян
07.04.2010, 11:35
2-3 кратне передозування не приводить до ніяких наслідків тільки бє по карману. Ви ще не бачили конвульсій при яких риба сама себе вбиває, вискакує при передозі.....це тре бачити :(
Особливо коли початківець не струшує бутилочку перед дозуванням, а після використання половини в цій бутилочці залишається суперконцентрат.

Johnny
07.04.2010, 12:18
Так а в чому проблема?!? :confused: Перший раз заливаєте воду з крану і вона "ганяється" фільтром мінімум тиждень вхолосту... Тільки за тиждень заселяєте акваріум... З часом, коли будете в 100л. акваріумі робити підміну води, то достатньо міняти 25-30 відсотків об'єму - тобто 25-30 літрів. Ви же пишете, що зможете відстояти 50 літрів... Тоді для чогоВам починати бавитись з хімією?!?:confused:

Заливати воду з крана відразу??!?!
Але ж там хлор і всьо таке,як на то рослини відреагують?

Roman71
07.04.2010, 15:04
Johnny, а Ви уважно перечитали пост №15? Підказую - третє речення.... А як хлор впливає на рослини? Поясніть...
Скажу більше: дуже багато форумчан заливає при підміні воду з крану (особисто я - так вже більш ніж пів-року не бавлюсь з відстоюванням за порадами тих же форумчан) - і нічого, всі рибки живі-здорові, і рослини теж... Звичайно, якщо в Вас якісь рослини з серйозними вимогами до параметрів води - тоді треба думати...

Johnny
07.04.2010, 16:35
[QUOTE=roman71;34257]Johnny, Підказую - третє речення.... А як хлор впливає на рослини? Поясніть...

Все залежить від концентрації хлору.
Ну добре, з хлором ітак все ясно. І він здається не за 20-30 хв вивітрюється, а за 4-5 год , хоча хз-хз.
А от з іншими складовими води з-під крану, що?
Я б замість ізі беленс заливав аква сейф, і ну може декілька раз бактозім
засунув в фільтр.

Fadeev
07.04.2010, 16:48
Johnny, лийте і не переживайте (при умові якщо Ви не міняєте 100% води :) ). А лишню хімію заливати, без особливої потреби, я би не став.

Johnny
07.04.2010, 17:08
Johnny, лийте і не переживайте (при умові якщо Ви не міняєте 100% води :) ). А лишню хімію заливати, без особливої потреби, я би не став.

Угу,ясно.
А от в мене ше таке питання є (не хочу створювати окремої теми).
От треба мене запустити акву на 100л. , де мені 100 л. відстояної води взяти, якшо можливості відстояти такий обєм нема?
Чи краще взяти наприклад 50л. відстояної ну і 50л невідстояної?
Чи може залити аквасейф і не паритися?

Roman71
07.04.2010, 17:14
Johnny, Ви хоч читаєте те, що вам писалося вчора?!? (пост№12)*DASH*
посторюю... якщо це перший запуск (до цього акваріум був пустий) - то залийте воду з крану в нього і хай вона там і відстоюється... поставте фільтр, хай ганяє воду... а через тиждень засаджуйте і заселяйте...

Johnny
07.04.2010, 17:37
Johnny, Ви хоч читаєте те, що вам писалося вчора?!? (пост№12)*DASH*
посторюю... якщо це перший запуск (до цього акваріум був пустий) - то залийте воду з крану в нього і хай вона там і відстоюється... поставте фільтр, хай ганяє воду... а через тиждень засаджуйте і заселяйте...

Блін, точно я шось затупив

корсар
07.04.2010, 21:30
Мені здаеться що вся наша бесіда зводиться до одного. Користуватись чи ні хіміею води . Особисто моя думка така .якщо вона є то користуватись . До прикладу хіба Noe зробивби свого "Голанця" без макро та мікро добавок без системи СО2 без тестів і.т д. ніколи ,а це теж хімія води. Ще неподумайте що я рекламую тетру нічого подібного. я в своїй практеці віддаю перевагу компанії JBL

Roman71
07.04.2010, 21:43
корсар, Noe створював "голандця", а тут йде мова про звичайний "запуск" акваріума...Напевно є якась різниця між цими двома прикладами... Так для чого платити більше за хімію (звичайно якщо він не хоче зробити щось подібне), якщо можна прекрасно обходитись і без неї?... Краще вже на пиво сходити... *DRINK*

aton_ra
12.04.2010, 17:16
Люба акваріумна хімія створена для полегшення життя акваріуміста, користуватись нею можна а інколи навіть необхідно, але до любої справи треба підходити з розумом, і хімія не вийняток. Особисто я віддаю перевагу Сера Акутан. Та навіть зважаючи на все вищенаписане - ваш акваріум це ваш маленький світ який потрібно любити та доглядати, тоді і задоволення від нього отримуватимете відповідне)

Andre_z
23.11.2011, 11:51
Доброго дня усім форумчанам! Бачу, що пройшло вже досить багацько часу коли було відправлено останнього дописа... Так може хтось мені детально ще поділитись досвідом застосування EasyBalance у своїх аквасах, а особливо мене цікавить як часто і в якій воді промивати губку вн. фільтра, якщо підміни не виконувати... Чи можливо тут є певні н'юанси...

корсар
23.11.2011, 22:22
Звичайно можу поділитись. Препарат працюе, працюе добре.На семінарі компанії Tetra п. Томас Вінски порадив препарат використовувати не типово 6 місяців а за звичай до року ефект одинаковий .А губку промивай в звичайній відстояній воді так як нітрофікаторним бактеріям нічого не загрожуе.