Показати повну версію : питання по товщині шва
Нарешті склеїв свій акваріум 1000*400*400. Думалось що то буде набагато скоріше, но получилось тільки тепер ( і то ще не знаю чи получилось). Клеїв акваріумним прозорим силіконом Penosil, шви обезжирював медичним спиртом, так як ацетону не знайшов.Сторони 6 мм, дно 7 мм. Вертикальні сторони обкладав навколо дна. От тільки проблема, бокова сторона троха з'їхала відносоно дна ( не лицює відносоно довгої сторони дна) і, коли приклеїв лобову сторону, товщина шва між дном і лобовою стороною получилась 3 мм. Відповідно задня сторона з тою боковою стороною ( то вже вертикальний шов) утворила також шов 3 мм. Все це замітив на другий день коли підсох силікон і стало добре видно шви. Питання чи витримає такий шов нагрузку води? На дно латки не давав, і тепер, якби хотів підсилити цей широкий шов латкою на дні, то шов латки в акурат лягає на зализаний від склейки силікон.Чи буде він шось тримати старий силікон до нового? На вигляд швам нічого не бракує, і пузирків таких явних не видно (як не дивно, бо ж перший раз клеїв).
Один позитивний момент : живу на першому поверсі:)
Петрович
17.04.2010, 16:18
Вітаю. Сам силікон достатньо міцний. Адгезія (міцність контакту) важливіша. Старий силікон до нового міцно не тримає.
Що робиться зверху, стяжки, ребра?
Можливо по бічних сторонах вклеїти ребра-стяжки..
Вище сказане сприймати з позиції моїх теор.знань і думок :)
Бажаю щоб Вашому акваріуму перший поверх не був аргументом :)
Шов товстий, дайте добре застигнути, десь з тиждень.
Успіхів!
Привіт, Петрович. Зверху ребра приклеїв 5*90 см із скла 6 мм, стяжки маю дві, але чи клеїти ще питання. Навіть з тої сторони дивлюся, що вразі якщо потиче нижній шов, то потім із верхніми стяжками буде морока то розібрати. З запуском звичайно спішити не буду, почекаю щоб добре просох, пока тільки 2 дня.
Петрович
17.04.2010, 16:47
Думаю того достатньо.
Навіть коли купив свій готовим (польський) то заливав воду в три прийоми десь три дні і постійно обмацував на предмет протікання.
Вчора залив 50 л. води. Пока тримає. Зараз буду ще доливати. Трохи страшнувато. Ще ніколи не мав безкаркасного акваріума, тим більше який сам склеїв.80 літровий мій каркасний
Петрович
24.04.2010, 17:40
Колись читав пости інших і тепер сам підтверджу, що коли перший раз заливаєш воду - стає реально страшно, бачиш ту кількість води і зразу сусіди згадуються, монолог жінки :) і т.д.
Та за місяць другий в голові стає все на місце.
Нехай все буде добре.
Читав на форумі пораду щодо заливки нових акваріумів.Наливається 2-3 відра води а далі закладається мішками для сміття в яких налита вода.Бажаю Вам успіху.
набрав повний акваріум. і якийсь парадокс: є два одинакові ребра жорсткості. лицева сторона рівна як по шнурку, а задня прогнулася. прийдеться ставити стяжки. але чо воно так сталося
з боку приставив васервагу по рівні води ( думав може перекос банки) , але рівно. з другого боку не можу подивитися, бо стіна мішає.
Петрович
26.04.2010, 11:47
Поміряйте наскільки розперло. Заміряти посередині до заливки і після. В мене різниця ~ 3 мм.
лицева сторона рівна як по шнурку, а задня прогнулася.
Думаю що це від різної товщини шва. До речі, мені думається що там де прогинається навіть краще (при умові що небагато), тому що там де рівне - більше напруження.
не знаю яке то шкло було рівне при пустому акваріумі, но зараз при повному, натягую тоненьку жилку то прогин ~1.5- 2мм , на одну сторону. а друга рівна. прогинається якраз то шкло де знизу товстий шов, і зверху, дійсно, Петрович, на ребрі шов також ширший ніж на рівному склі. коли злию воду, тоді заміряю ширину пустого акваріума. до речі скільки часу тримати його заповненим водою ( для випробування), і якщо після зливки води скло вирівняється, і виявиться. що прогин того шкла таки 2 мм., то треба буде клеїти ще стяжку чи ні? воду повіністю залив у суботу вечером
Петрович
27.04.2010, 12:55
тут мудра стаття для Вас.
http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/diy-glasscalc.html
Те що нас цікавить вкінці в P.S.
"прогиб никогда не должен превышать 1/250 длины аквариума"
Для Вашого це 4 мм. Але я думаю що це залежить і від товщини скла і від ....
Там же приведені і величини прогибу в акваріумах ADA, в них небільше 0,5 мм.
Пісумок, на мою думку, якщо не мучить присутність стяжки, поставте одну посередині, після спуску води. Вона позитивно вплине на Ваш сон :) .
... от порадник ( це я про себе) комусь раджу а собі то не поставив. :D . Десь прочитав що гнуте скло ( як в мене) вже є ребром жорсткості і заспокоївся.
... ось і думай.
Вся лишня гидота з силікона вийшла, воду зливайте і .. міряти, думати.
Петрович
27.04.2010, 13:05
В мене такий як на долученні, польський Wromak.
Але чомусь був без ребер, вклеював сам.
і .. міряти, думати.
От і міряю, думаю. злив воду, різниця між повним і пустим 2 мм. та сторона , яка була вигнута при повному акваріумі так і залишилась трохи вигнутою при пустому.
Завтра засиплю грунт, і буду чекати коли пройде тих два місяці, щоб спокійно вздихнути, і не ходити круг акваріума з рулеткою і васервагою)))
різниця між повним і пустим 2 мм
клеїв по розмірах "Природи" ~70л. на коротшій аніж у Вас відстані було 2 мм. думаю все буде норм.:)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009