КПК

Показати повну версію : питання по товщині шва

konon
17.04.2010, 15:28
Нарешті склеїв свій акваріум 1000*400*400. Думалось що то буде набагато скоріше, но получилось тільки тепер ( і то ще не знаю чи получилось). Клеїв акваріумним прозорим силіконом Penosil, шви обезжирював медичним спиртом, так як ацетону не знайшов.Сторони 6 мм, дно 7 мм. Вертикальні сторони обкладав навколо дна. От тільки проблема, бокова сторона троха з'їхала відносоно дна ( не лицює відносоно довгої сторони дна) і, коли приклеїв лобову сторону, товщина шва між дном і лобовою стороною получилась 3 мм. Відповідно задня сторона з тою боковою стороною ( то вже вертикальний шов) утворила також шов 3 мм. Все це замітив на другий день коли підсох силікон і стало добре видно шви. Питання чи витримає такий шов нагрузку води? На дно латки не давав, і тепер, якби хотів підсилити цей широкий шов латкою на дні, то шов латки в акурат лягає на зализаний від склейки силікон.Чи буде він шось тримати старий силікон до нового? На вигляд швам нічого не бракує, і пузирків таких явних не видно (як не дивно, бо ж перший раз клеїв).
Один позитивний момент : живу на першому поверсі:)

Петрович
17.04.2010, 16:18
Вітаю. Сам силікон достатньо міцний. Адгезія (міцність контакту) важливіша. Старий силікон до нового міцно не тримає.
Що робиться зверху, стяжки, ребра?
Можливо по бічних сторонах вклеїти ребра-стяжки..
Вище сказане сприймати з позиції моїх теор.знань і думок :)
Бажаю щоб Вашому акваріуму перший поверх не був аргументом :)
Шов товстий, дайте добре застигнути, десь з тиждень.
Успіхів!

konon
17.04.2010, 16:38
Привіт, Петрович. Зверху ребра приклеїв 5*90 см із скла 6 мм, стяжки маю дві, але чи клеїти ще питання. Навіть з тої сторони дивлюся, що вразі якщо потиче нижній шов, то потім із верхніми стяжками буде морока то розібрати. З запуском звичайно спішити не буду, почекаю щоб добре просох, пока тільки 2 дня.

Петрович
17.04.2010, 16:47
Думаю того достатньо.
Навіть коли купив свій готовим (польський) то заливав воду в три прийоми десь три дні і постійно обмацував на предмет протікання.

konon
24.04.2010, 11:07
Вчора залив 50 л. води. Пока тримає. Зараз буду ще доливати. Трохи страшнувато. Ще ніколи не мав безкаркасного акваріума, тим більше який сам склеїв.80 літровий мій каркасний

Петрович
24.04.2010, 17:40
Колись читав пости інших і тепер сам підтверджу, що коли перший раз заливаєш воду - стає реально страшно, бачиш ту кількість води і зразу сусіди згадуються, монолог жінки :) і т.д.
Та за місяць другий в голові стає все на місце.
Нехай все буде добре.

altum
24.04.2010, 17:46
Читав на форумі пораду щодо заливки нових акваріумів.Наливається 2-3 відра води а далі закладається мішками для сміття в яких налита вода.Бажаю Вам успіху.

konon
25.04.2010, 00:04
набрав повний акваріум. і якийсь парадокс: є два одинакові ребра жорсткості. лицева сторона рівна як по шнурку, а задня прогнулася. прийдеться ставити стяжки. але чо воно так сталося

konon
25.04.2010, 00:35
з боку приставив васервагу по рівні води ( думав може перекос банки) , але рівно. з другого боку не можу подивитися, бо стіна мішає.

Петрович
26.04.2010, 11:47
Поміряйте наскільки розперло. Заміряти посередині до заливки і після. В мене різниця ~ 3 мм.

лицева сторона рівна як по шнурку, а задня прогнулася.
Думаю що це від різної товщини шва. До речі, мені думається що там де прогинається навіть краще (при умові що небагато), тому що там де рівне - більше напруження.

konon
26.04.2010, 12:30
не знаю яке то шкло було рівне при пустому акваріумі, но зараз при повному, натягую тоненьку жилку то прогин ~1.5- 2мм , на одну сторону. а друга рівна. прогинається якраз то шкло де знизу товстий шов, і зверху, дійсно, Петрович, на ребрі шов також ширший ніж на рівному склі. коли злию воду, тоді заміряю ширину пустого акваріума. до речі скільки часу тримати його заповненим водою ( для випробування), і якщо після зливки води скло вирівняється, і виявиться. що прогин того шкла таки 2 мм., то треба буде клеїти ще стяжку чи ні? воду повіністю залив у суботу вечером

Петрович
27.04.2010, 12:55
тут мудра стаття для Вас.
http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/diy-glasscalc.html
Те що нас цікавить вкінці в P.S.
"прогиб никогда не должен превышать 1/250 длины аквариума"
Для Вашого це 4 мм. Але я думаю що це залежить і від товщини скла і від ....
Там же приведені і величини прогибу в акваріумах ADA, в них небільше 0,5 мм.
Пісумок, на мою думку, якщо не мучить присутність стяжки, поставте одну посередині, після спуску води. Вона позитивно вплине на Ваш сон :) .
... от порадник ( це я про себе) комусь раджу а собі то не поставив. :D . Десь прочитав що гнуте скло ( як в мене) вже є ребром жорсткості і заспокоївся.
... ось і думай.

Вся лишня гидота з силікона вийшла, воду зливайте і .. міряти, думати.

Петрович
27.04.2010, 13:05
В мене такий як на долученні, польський Wromak.
Але чомусь був без ребер, вклеював сам.

konon
27.04.2010, 18:16
і .. міряти, думати.

От і міряю, думаю. злив воду, різниця між повним і пустим 2 мм. та сторона , яка була вигнута при повному акваріумі так і залишилась трохи вигнутою при пустому.
Завтра засиплю грунт, і буду чекати коли пройде тих два місяці, щоб спокійно вздихнути, і не ходити круг акваріума з рулеткою і васервагою)))

dezin
19.08.2010, 18:08
різниця між повним і пустим 2 мм
клеїв по розмірах "Природи" ~70л. на коротшій аніж у Вас відстані було 2 мм. думаю все буде норм.:)