КПК

Показати повну версію : Піранії, рекомендації, думки і фото

vitalijmobi
24.04.2010, 01:03
Я переглянув форум і нічого не знайшов про акваріумних піраньїв.
Що ви думаєте про цих рибок, вартує їх тримати, хочу почути вашу думку про цих рибок.....
На фірмі тримаю 3 акваріуми, в одному тримаю 2 дорослих піраньїв, в другому акваріумі тримаю 6 мальків піраньїв а 3 все підряд.:confused::confused:

Roman71
24.04.2010, 02:03
vitalijmobi, ну так і почніть тему розповіддю про свої спостереження за піраньями... Можна і з фотографіями...А ті, хто стакався з ними також (якщо є такі) - підтянуться... *DRINK*

FENIX
24.04.2010, 08:30
я стикався але не тримав

я був в миколаєвському зоопарку і дуже багато часу простояв біля риб.я був вражений особливо мен е вразив пангасіус і піранї:)

Охват Марьян
24.04.2010, 10:35
До родини піраній відносять 8 видів риб, що утримуються в акваріумах:

Червона піранія Serrasalmus nattereri (Kner, 1858)
Стройна піранія Serrasalmus elongatus (Kner, 1860)
Карликова піранія Serrasalmus hollandi (Eigenmann, 1915)
Флагова піранія Catoprion mento (Cuvier, 1819)
Чорний пако Colossoma bidens (Cuvier, 1817)
Місячний метиніс Metynnis luna (Соре, 1878)
Звичайний метиніс Metynnis hypsauchen (M*********252;ller and Troschel, 1844)
Червоноплавцевий метиніс Myleus rubripinnis (M*********252;ller and Troschel, 1844)

Яка саме у вас ?
Які думки, відповіді хочете отримати ?

FENIX
24.04.2010, 10:36
Охват Марьян в вас є піраньї???

vitalijmobi
24.04.2010, 22:52
чесно кажучи я навіть не знаю що в мене за піраньї, купляв на Краківському в п.Тамари....я думаю знаєте таку, от виросли вже великі і плавають в акваріумі в офісі і радують око клієнтів які приходять в наш сервісний центр ремонтувати телефони. Хто заходить одразу питає, а що це за риба???? і всіх цікавить, чи можуть піраньї відкусити палець, всі хочуть попробувати запхати палець, коли пропоную зробити таку процедуру і відкриваю кришку то одразу пропадає бажання. Люди забагато надивилися фільмів про піраньїв....
Я б був дуже радий якщо б хтось із досвідчених людей які тримають рибки і прийшли до мене в офіс і сказали що в мене за порода рибок, просто самому цікаво.
напишіть мені на мило suranovka@mail.ru і якось можливо домовимося щоб ви прийшли до мене в офіс.
Якось при можливості постараюся викласти фото своїх рибок.
Дуже красиві, довжиною приблизно 20см....:):):)*THUMBS UP*
Доречі, я уважно прочитав які види є піраньїв, мені здається в мене Червона піранія.......вроді би

питання, хто може розказати як відрізнити самця від самки?
І як розводити піраньїв?
Буду дуже вдячний за допомогу.

ВодолаЗ
25.04.2010, 13:32
питання, хто може розказати як відрізнити самця від самки?
І як розводити піраньїв?
Буду дуже вдячний за допомогу.

Напишіть до LEE. Він тримав і розводив десь років зо три тому.

vitalijmobi
26.04.2010, 23:13
Напишіть до LEE. Він тримав і розводив десь років зо три тому.
підкажіть будь-ласка, а як мені знайти тут LEE ?
ДЯкую

Gemeni
26.04.2010, 23:22
тут (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=517) його профіль.
А взагалі вверху є кнопка Учасники, де можна знайти всіх форумчан.

АшДваО
26.04.2010, 23:26
підкажіть будь-ласка, а як мені знайти тут LEE ?
ДЯкую

заходите зверху на панелі в "учасники",далі кликаєте на "L" а далі вже знайдете.

Rybkaigor
26.04.2010, 23:44
А виставте фото будь ласка, хочеться побачити акваріумних піраній. З повагою Ігор.

vitalijmobi
28.04.2010, 01:09
щось на рахунок піраньїв всі тихо сидять.....:(

vitalijmobi
28.04.2010, 01:12
не навчився ще добавляти фото.....

Rybkaigor
28.04.2010, 01:26
Просто клас, я би руки в акваріум до таких рибунів не пхав, відгризуть по локоть і не спитають. З повагою Ігор.

Руслан
28.04.2010, 09:51
щось на рахунок піраньїв всі тихо сидять.....

В мого знайомого в 350 л плавала стайка піраній. Одного разу я був присутній при годівлі піраній, коли він використовував кілька риб, які раптом втратили апетит, почали сильно худати і він їх вже "списав". Так ось що цікаво з трьох риб дві були розірвані миттєво, а одну рибу вони стаєю загнали в кут, трохи оглушили ударами, обдерли усі плавники і залишили в куті. В мене звичайно очі на лоба :eek: та й кажу, що вони мабуть ситі, а здобич лишили на потім, та ще й общіпали плавники, щоб було лекше зловити. На що знайомий сказав, що вони голодні як собаки бо він тільки повернувся з трьохденного відрядження і моя версія "посипалась". Короче за кілька днів я знову зайшов, бо все таки цікаво було і дивлюсь то обшарпане і худе чудо плаває в нижній частині акви :confused:. Значить версія такої поведінки в нас склалась наступна - риба, по своїй формі чимось нагадувала піраній (от непам'ятаю я назви *DASH*) але меншого розміру і напевно вони вирішили, що то їх собрат менший і залишили тому в живих. а плавники обдерли щоб показати що вони тут старші. Оце і було по суті моє перше знайомство з цими хижаками.

vitalijmobi
28.04.2010, 22:55
шановні форумчани, а хтось із вас розводить зараз піраньї?
мрія в мене....мати справжню піранью :)

Підкажіть будь-ласка, де можна купити піранью Паку ????
буду дужеееее вдячний.
бажано у Львові

FENIX
28.04.2010, 23:21
Шукай в газеті Ваш магазин.там яасто продають*RTFM*

vitalijmobi
28.04.2010, 23:44
Шукай в газеті Ваш магазин.там яасто продають*RTFM*

попробую подивитися, але точно знаю, ту яку зараз продають піранью то це моє оголошення, але мені потрібна іменно ПАКУ

Rybkaigor
28.04.2010, 23:52
Так бачив в газеті 'Ваш магазин' піранії пара, довжина 17 см, 1000 грн, т.(091)3077333, за 26.04.2010р. ця інформація з газети, дзвоніть може пощастить.

Сихівчанин
29.04.2010, 00:09
Підкажіть будь-ласка, де можна купити піранью Паку ????
буду дужеееее вдячний.
бажано у Львові

Мені видається, що бачив цей різновид "травоїдної" піраньї пару місяців тому на Краківському - або в Тамари, або в магазині, що нижче Руслана...
Час від часу питай на Краківському - точно знайдеш. :)

vitalijmobi
29.04.2010, 00:10
Так бачив в газеті 'Ваш магазин' піранії пара, довжина 17 см, 1000 грн, т.(091)3077333, за 26.04.2010р. ця інформація з газети, дзвоніть може пощастить.

це моє оголошення і мої рибки :)

vitalijmobi
29.04.2010, 00:12
Мені видається, що бачив цей різновид "травоїдної" піраньї пару місяців тому на Краківському - або в Тамари, або в магазині, що нижче Руслана...
Час від часу питай на Краківському - точно знайдеш. :)

Дякую за інфо. В Тамари я купляв піраньї але червоні, а тут в неті надивився на ПАКУ, травоядні але зуби СУПЕР !!!!!!!!!!

Сихівчанин
29.04.2010, 00:16
Дякую за інфо. В Тамари я купляв піраньї але червоні, а тут в неті надивився на ПАКУ, травоядні але зуби СУПЕР !!!!!!!!!!

Ну це питання смаку, я більш прихильно ставлюсь до акваріумів-травників, а у випадку з паку шансів утримувати хоч якусь ЖИВУ рослинку дорівнюють мабуть нулю. Ці зубасті рибенци мабуть і елодею зіжруть незважаючи на її отруйний сік :)

Rybkaigor
29.04.2010, 00:16
Вибачте, хотів допомогти. Якщо шукати то завжди знайдеш. Успіхів Вам.

vitalijmobi
29.04.2010, 00:36
Вибачте, хотів допомогти. Якщо шукати то завжди знайдеш. Успіхів Вам.

все ок, буду вдячний за будь яку інформацію!!!

Охват Марьян
29.04.2010, 23:56
http://www.aquafanat.com.ua/forum/uploads/monthly_02_2010/post-3222-1266065489.jpg

У Вас звичайна Червона піранія Serrasalmus nattereri (Kner, 1858)

vitalijmobi
29.04.2010, 23:59
У Вас звичайна Червона піранія Serrasalmus nattereri (Kner, 1858)

а детальніше можна про дану рибу....
Дякую

AlokuM
30.04.2010, 00:11
Ось ТУТ (http://www.ekzotika.com/fish94) хороша стаття!!!

Охват Марьян
30.04.2010, 00:19
а тут в неті надивився на ПАКУ, травоядні але зуби СУПЕР !!!!!!!!!! Я тоже колись садив маленьких рослиноїдних Чорний пако Colossoma bidens (Cuvier, 1817) , але як потім виявилось, що мясо вони дуже полюбляють. Коли ПАКО доросли до 20см. то почали гризти всі пластикові декорації включаючи мережеві кабелі фільтра та нагрівача, прийшлось все обладнання замінити на зовнішнє з товстими шлангами.

Ось фото ПАКО, за якими я доглядаю, вік - 7 років, розмір ~25см

http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_PC220003.JPG

http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_PC220006.JPG

Rybkaigor
04.05.2010, 13:34
Рослиноїдних піраній не давно бачив в магазині 'Фауна' на пр. Чорновола, маленьких, на ціну не звернув уваги.

RAISST
04.05.2010, 18:49
В Луцьку бачив Паку по 90грн 40см дуже красивi.

vitalijmobi
05.05.2010, 00:58
Я тоже колись садив маленьких рослиноїдних Чорний пако Colossoma bidens (Cuvier, 1817) , але як потім виявилось, що мясо вони дуже полюбляють. Коли ПАКО доросли до 20см. то почали гризти всі пластикові декорації включаючи мережеві кабелі фільтра та нагрівача, прийшлось все обладнання замінити на зовнішнє з товстими шлангами.

Ось фото ПАКО, за якими я доглядаю, вік - 7 років, розмір ~25см

http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_PC220003.JPG

http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_PC220006.JPG

Доброго вечора.
Гарні рибки.
А можите мені продати парочку???
БУДУ ДУЖЕ ВДЯНИЙ !!!!:):):)

Охват Марьян
05.05.2010, 07:25
А можите мені продати парочку???Ні неможу, такі рибки потрібно стайками купувати.

vitalijmobi
08.05.2010, 02:41
:( не можу нівкого у Львові знайти Чорну Паку............

Elira
24.07.2011, 18:33
Все виды,классификации,содержание,параметры,видео,фото ...где,как,за сколько купить ...в общем всё об пираньях !!!

Elira
24.07.2011, 19:45
Представители подсемейства Серрасальмовые (дословный перевод с латыни означает "зубастый лосось") населяют водоемы тропического пояса Южной Америки. Они обитают во всех пресных водоемах от восточных предгорий Анд до Колумбии, Венесуэлы и Гайаны на западе, по всему бассейну Амазонки, в Боливии, Перу, Парагвае, Уругвае и на северо-востоке Аргентины. Кровожадных рыб, способных в считанные секунды освежевать свою жертву, во всем семействе около 40%. Остальные предпочитают растительную пищу. Рыбы обладают высоким, сжатым с боков телом, длинными анальным и спинным, четким жировым, короткими брюшными плавниками и слабовыемчатым хвостом. Самцы обычно массивнее и ярче (часто темнее). В основном хищные виды. Мощная мускулатура голов дополнена рядом острых клиновидных зубов на каждом челюсти, смыкающихся при укусе без малейшего зазора. Однако разбоем они занимаются только в стрессовых ситуациях: бескормица, обмеление временных водоемов (вследствие чего происходит уменьшение жизненного пространства, ухудшается гидрохимический режим), попадание в необычные условия (тесные аквариумы, при испуге, транспортировке).
Содержать лучше в видовых аквариумах. Содержание пираний особой сложности не представляет, но избыточная агрессивность не позволяет держать их вместе с другими рыбами. Да и между собой они далеко не всегда ладят: очень часто, особенно в стрессовых ситуациях, противники наносят друг другу весьма сильные увечья и повреждения. В то время как представители серрасальминовых питаются исключительно мясом, милеины все почти полные вегетарианцы - растительноядные. Для оформления аквариума используются пластиковые (для растительноядных видов) или имеющие сильную корневую систему (для хищных) растения, т. к. при испуге рыбы начинают метаться, и наиболее слабые растения оказываются выдранными с корнем. Пираний лучше содержать стайкой из 5-8 рыб одного размера и возраста. С ними могут ужиться панцирные сомы. При обслуживании хищников надо соблюдать меры предосторожности. Созревают в 1,5-3 года. Живут до 10-12 лет.
Род Пигоцентрус — Pygocentrus
Pygocentrus nattererihttp://junglephotos.com/amazon/amanimals/amfishes/rbpiranha.jpg
Синоним: Pygocentrus altus, stigmaterythraeus, ternetzi, Rooseveltiella nattereri, Serrasalmus nattereri, ternetzi. Это один из представителей опасных пираний, стаи которых живут в бассейне Амазонки, Парагвай, Парана и Эссекибо. 40 см. Тело у пираньи высокое, плоское, покрыто мелкой блестящей чешуей. Спина от серебристо-серых до почти темных тонов, бронзовые бока с множеством черных горошин. Горло, основания грудных плавников и низ живота ярко-красные. На брюхе пилообразный киль, образованный заостренными чешуями. По краю хвостового плавника проходит четкая черная кайма, а по краю остальных - кремовая. Большой анальный плавник карминовый, у самцов он чуть заострен и заметно вогнут. У взрослого самца красные грудь и брюхо. В период нереста плавники рыбок приобретают тёмные тона, становясь чуть ли ни чёрными. У созревшей самки округляется брюшко, тело становится фиолетовым, у самца - сине-черным. У молодых пираний (до 7-8 месячного возраста) окраска серебристая, с чуть более темной спинкой, бока с черными пятнышками, брюшные и анальный плавники красноватые. Когда длина тела пираний достигает 8 см и более, пятна тускнеют и пропадают, все тело рыб становится серо-серебристым, светлеет и анальный плавник, но во время нереста он вновь становится ярким.
Очень подвижная рыба, ведущая стайный образ жизни. При стайном содержании надо подбирать рыб одинакового размера, иначе более мелкие особи будут со временем съедены. Также не рекомендуется совместное содержание этих рыб с любыми другими соседями. Если рыба была повреждена, она становится целью и будет съедена другими рыбами. Нижняя челюсть оснащена большими острыми зубами, которыми рыба способна буквально вырезать, словно ножом, большие куски мяса. Верхняя челюсть “вооружена” не менее острыми, но меньшими зубами. Острые зубы на мощных челюстях расположены в один ряд и имеют режущие края. Стаи пираньи нападают не только на крупных рыб, но и на крупных млекопитающих, людей. Они мгновенно выхватывают, как кривыми ножницами, клочья мяса у попавшего в воду животного, а запах крови привлекает новые полчища ненасытных хищников. Особенно хороши молодые экземпляры, собранные в стайку - подростки весьма активны и большую часть времени находятся на виду. Взрослые пираньи отличаются солидным поведением - основную часть времени они стоят на облюбованном ими месте, иногда прячутся в укрытия, за корягами или в зарослях. Рыбы крупные, соответственно, и аквариум им нужен большой. На пару пираний нужен аквариум объемом от 150 литров и более. В небольших объемах рыбы агрессивны друг к другу и другим крупным рыбам. Его декорируют искусственными растениями и корягами. К параметрам воды нетребовательны. Нужны фильтрация, аэрация, еженедельная подмена воды. Свет рассеянный, неяркий. Молодь растет быстро и через месяц достигает длины 2,5 см. Достигнув размеров от 1,5 до 2 см. молодые рыбы нападают друг на друга, нанося и получая увечья. Следует помнить о том, что рыбы должны быть все время сыты. Голодные рыбы агрессивны, нападая друг на друга, они обезображивают себя или один из соперников может быть попросту убит. Лучшим кормом им служат живые и мертвые рыбы, а также куски курицы или мяса. Приучаются брать пищу с пинцета. Не вздумайте держать пищу пальцами! Будьте осторожны при пересадке. Выпрыгнувшую пиранью не хватайте руками. Зубы ее настолько остры, что она может в одно мгновенье отсечь кусок мяса. Челюсть ее устроена в виде острой пилы, а сила такова, что рыба способна перекусить палку толщиной с палец. Укусы похожи на порез бритвой, заживают плохо. dH до 20°; рН 5,5-7,5; Т 24-28°С.
Pygocentrus caribahttp://farm1.static.flickr.com/42/124243320_c1820c4b92.jpg
Синонимы: Pygocentrus notatus, stigmaterythraeus, Serrasalmus albus, caribe, notatus. Гвиана, реки Амазонка, Ориноко. 30-40 см. Морда тупая, нижняя челюсть больше, чем верхняя. Рот с острыми зубами. Тело серо-серебристое с голубым, оливковым зеленым или серым оттенком, черное пятно позади жаберной крышки. Красновато-оранжевый цвет идет от челюсти через живот до анального плавника. Очень агрессивная рыба. В небольших объемах рыбы агрессивны друг к другу и другим крупным рыбам. Аквариум декорируют искусственными растениями и корягами. Свет рассеянный, неяркий. К параметрам воды нетребовательны. Нужны фильтрация, аэрация, еженедельная подмена воды. Жадные рыбы, будут есть все съедобное. Допускается корм для рыб в виде палочек-замороженной суспензии, мясо, мелкие рыбы, дождевые черви, креветки. Родители заботятся о своем потомстве. рН 6-7; dH 5-11°; Т 25-29°С.
Pygocentrus pirayahttp://primeaquatics.com/images/Piranha/piraya.jpg
Синонимы: Pygocentrus bidorsalis, piranha, piraya, Serrasalmus piraya. Река Сан-Франциско в восточной Бразилии. В неволе до 34 см. В молодости (до 7-8-месячного возраста) окрашена в серебристый цвет, с чуть более темной спинкой, по телу разбросаны довольно крупные черноватые круглые пятна. Грудь и основания грудных плавников алые, а большой анальный плавник - карминовый. У самцов он чуть заострен и заметно вогнут. Хвостовой плавник серый с черной полоской на основании. Когда длина тела пираний достигает 8 см и более, пятна тускнеют и пропадают, все тело рыб становится серо-серебристым; светлеет и анальный плавник, но во время нереста он вновь становится ярким.
Хищник, при смыкании челюстей зубы верхней точно входят между зубами нижней, что позволяет рыбке как бритвой срезать куски кожи и мяса с тела жертвы. Строение головы молодой особи с маленькими острыми зубами не дают полного представления об опасности, хищности и прожорливости этих рыб. Пираний лучше содержать стайкой из 5-8 рыб одного размера и возраста: при нормальном кормлении они относятся друг к другу вполне нормально, но с обязательным соблюдением внутристайной иерархии. Свои зубы они тоже пускают в ход, но только в случае самозащиты, при отлове они частенько моментально выгрызают в сачке аккуратную дыру приличного размера. До года такую стайку можно содержать в аквариуме объемом 100 литров. В аквариуме крайне желательны грунт и укрытия (коряги, крупные кусты растений, можно искусственных). Нужны фильтрация, аэрация, еженедельная подмена воды. Свет рассеянный, неяркий. Рыбам дают мелкие кусочки мяса и рыбы, с проблемой "разделки" корма они справляются сами. Из живых кормов дают мальков и крупных аквариумных рыб (в том числе больных и травмированных), головастиков и лягушек. Желательно добавлять в рацион, пусть и в небольших количествах, корма растительного происхождения. Созревают в возрасте 15-18 месяцев при длине около 20 см. Нерест парный и может происходить в том же аквариуме, где жили рыбы. Субстратом служит грунт аквариума, в котором самец делает углубление правильной круглой формы диаметром до 20 см и глубиной 1-1,5 см. Самец охраняет кладку, превращаясь в сторожа, кружится над гнездом, нападая на любого, кто приближается к икре, а позже и к малькам. Чтобы его не нервировать, других рыб перед нерестом надо отсадить. После того, как мальки подрастут, отцовский инстинкт угасает, и самец присоединяется к общей стае. Чтобы избежать каннибализма, начиная с трехнедельного возраста молодь надо еженедельно сортировать. Живут до 10-12 лет. Т 25-30°С; dH 12-16°; рН около 7.
Serrasalmus
Serrasalmus rhombeus
Мой любимчик :) он же Ромбеус или Нигер
Синонимы: Pygocentrus normani, Serrasalmus boekeri, niger, normani, paraense. Венесуэла, Гайана, Суринам, Гвиана, Колумбия, Эквадор, Перу, Боливия, Бразилия, в реках Амазонка, Ориноко, Негро, Шингу. 38 см. Тело ромбовидной, сжатое с боков. Глаза обычно ярко-красные. Окраска серебристая с круглыми темные пятнами, более крупные в верхней части, а в нижней половине тела мельче и многочисленней. Брюшные плавники оранжевые, хвостовой плавник с темной пятном у основания, спинной и анальный плавники с темными краями. Анальный плавник с возрастом краснеет. Окраска несовершеннолетних светлее, в то время как у взрослых тело и плавники от черно-серого до черного цвета. Брюшные плавники длинные.
Очень агрессивная рыба, атакует все что движется. Лучше всего содержать в больших видовых аквариумах от 300 литров. В небольших объемах рыбы агрессивны друг к другу и другим крупным рыбам. Его декорируют искусственными растениями и корягами, плавающими растениями. Крупный гравий на дне и камни из гладкой гальки или валуны. Свет рассеянный, неяркий. К параметрам воды нетребовательны. Нужны фильтрация, аэрация, еженедельная подмена воды, так как эти большие рыбы производят большое количество отходов в процессе своей жизнедеятельности. Целесообразно использовать внешние фильтры, чтобы минимизировать риски. Опускать пальцы в аквариум с пираньями довольно рискованное занятие, так как зубы у них острые. Плотоядные, будут с удовольствием есть любой живой и замороженный корм, но потребляют и растительный материал. Для них очень важна разнообразная диета, чтобы они могли получать все необходимые питательные вещества. Живут 20 лет. рН 5-7,5; dH 4-20°; Т 22-28°С
http://www.piranhaportal.net/mkportal/admin/schede/sr_file/Serrasalmus_rhombeus.jpg
Serrasalmus elongatus
Синоним: Serrasalmus pingke. Венесуэла, Эквадор, Перу, Боливия, Бразилия, реки Амазонка, Ориноко, Мадейра. 30 см. Тело серебристо-серое с мелкими оспинами и широкой черной каймой на корне хвоста. Существует две формы: У одних ярко-оранжевые или красные грудные плавники, горло и нижняя часть жаберной крышки, и обычно имеют темную голову и плавники, чем другой вариант. У другой формы “Black mask” - Черная маска, голова с четкой черной полосой, которая проходит через глаз рыбы, простираясь на жаберные крышки. Они также имеют темное плечевое пятно и серебристое тело.
Это очень активные рыбы. Аквариумы с пятнами плавающей растительности на поверхности воды, темным грунтом, крупными корягами и камнями. Все декорации и оборудование должны быть надежно закреплены и спрятаны. Молодых, и вновь импортированных рыб лучше содержать в аквариумах с большим количеством затемненных областей. Это не стайные рыбы и попытки сохранить зрелых рыб в паре и больше не принесут успеха, т.к. они будут бороться то тех пор, пока не останется только одна особь. Качество воды должно быть высоким, движение воды вдоль водоема нужно сильное. Еженедельная частичная 50% подмена воды. Известно, что этот хищник обдирает плавники и чешую у других видов. После акклиматизации молодежь будет есть живой и замороженный мотыль, трубочник, артемию, нарезанные креветки и подобные продукты. Взрослым рыбам дают крупный корм, такой как целые мидии, моллюски, креветки, нарезанные кальмары, рыбы и дождевых червей, и их кормят два или три раза в неделю. рН 5,0-7,0; dH до 15°; Т 24-28°С.
Serrasalmus Manuellihttp://www.adpost.com/classifieds/upload/us/pets/us_pets.11201.2.jpg
один из самых красивых,агрессивных и больших пираний ...к сожалению редкое явление в аквариумах ...так как не выдерживает перевозок ...:(
Pristobrycon
Синоним: Pristobrycon baratai, Serrasalmus, Pygopristis antoni, Serrasalmus striolatus. Гвиана, реки Амазонка, Ориноко. 15 см. Тело ромбовидное, серебристое с редкими черными точками. Плавники оранжево-красные (особенно анальный, который к тому же у самца сильнее загнут), корень и крайние лучи хвоста - черные. В стае пираний соблюдается строгая иерархия. К параметрам воды нетребовательны. Нужны фильтрация, аэрация, еженедельная подмена воды. Свет рассеянный, неяркий.

Охват Марьян
24.07.2011, 19:53
Elira, Поясніть звідки такі назви, що представлені в опитуванні та чим відрізняється "обычная пиранья" від "наттерери" ?

http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3250 - тут схожа тема і у дописі №4 До родини піраній відносять 8 видів риб, що утримуються в акваріумах:
Червона піранія Serrasalmus nattereri (Kner, 1858)
Стройна піранія Serrasalmus elongatus (Kner, 1860)
Карликова піранія Serrasalmus hollandi (Eigenmann, 1915)
Флагова піранія Catoprion mento (Cuvier, 1819)
Чорний пако Colossoma bidens (Cuvier, 1817)
Місячний метиніс Metynnis luna (Соре, 1878)
Звичайний метиніс Metynnis hypsauchen (M*********252;ller and Troschel, 1844)
Червоноплавцевий метиніс Myleus rubripinnis (M*********252;ller and Troschel, 1844)

є наведена класифікація, можливо вона зараз змінилась, то прошу дати посиланнячко на нову класифікацію *DRINK*

Elira
24.07.2011, 20:30
Elira, Поясніть звідки такі назви, що представлені в опитуванні та чим відрізняється "обычная пиранья" від "наттерери" ?

http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3250 - тут схожа тема і у дописі №4

є наведена класифікація, можливо вона зараз змінилась, то прошу дати посиланнячко на нову класифікацію *DRINK*

Марьян,вибачте звичайно але це http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3250 просто вибірково вихвачені види піраній ...
Подсемейство насчитывает 19 родов с 80 видами....ссори за оффтоп ...
і звичайна піранія може одними називатися Піраєю іншими наттереррі ...і двое з одного боку вірні,хоча наттереррі і є червоно-бока,а в Ріве-Ріно ..де люди живуть з ними практично не виходячи з будинку,називають саме Піраю звичайною ,а не натттереррі ...тому тут слова синоніми можуть зустрічатися часто ...але по навикам(так як подорожую і спілкуюся саме в місцях де є піранії)знаю що не тільки в світі є одна наттерерра :D

Elira
24.07.2011, 20:37
Прошу ...http://www.aquascapeonline.com/
тут сама маштабна підбірка піраній с класифікацією і т.д ...навіть можна придбати!!!*THUMBS UP**DRINK*

Охват Марьян
24.07.2011, 20:40
Elira, Та я навів види, які зустрічаються в акваріумістиці :)

і звичайна піранія може одними називатися Піраєю іншими наттереррі ...Ну саме так, але ви в голосуванні подали, як два окремих види, тому й перепитав.

Elira
24.07.2011, 20:48
Elira, Та я навів види, які зустрічаються в акваріумістиці :)

Ну саме так, але ви в голосуванні подали, як два окремих види, тому й перепитав.

Марьян,ви навели все вірно!:)
дійсно,треба було ввести тільки латинську назву,але хотільсь щоб більш-менш ми називали іх так як інші...

Elira
25.07.2011, 16:07
http://cs10165.vkontakte.ru/u51180746/92605698/x_7842b62b.jpg
Hydrolycus armatus
ещё называют вампиром из за длинных клыков
http://cs10303.vkontakte.ru/u51180746/92605698/x_48b14d14.jpg
Serrasalmus geryi
http://cs10205.vkontakte.ru/u36009168/92605698/x_194c78e3.jpg
Serrasalmus_brandti
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_fff42fec.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_5a4e50f3.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_f032c9c8.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_f64fbb96.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_aeb5127c.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_4c8f85b0.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_8782b30e.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_0efb749a.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_8b520f08.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_37d156d3.jpg
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_b104ad41.jpg
Serrasalmus_gouldingi
http://cs10067.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_8ed52c6b.jpg
Паку: Colossoma macropomum (tampaqui) наверно самый крупный вид паку (max. длина более метра, max. вес более 30 кг)
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_2c0d7fd5.jpg
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_6d2c490e.jpg
КРАСНЫЙ ПАКУ
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_d225f7a1.jpg
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_1159d2d1.jpg
ЧЁРНЫЙ ПАКУ
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_449eb991.jpg
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_58d52c99.jpg
Гибриды Пакусов
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_d3064646.jpg
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_6761ef4c.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_161977b9.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_58498664.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_a04f663a.jpg
РОМБ
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_eeb69d12.jpg
Serrasalmus spilopleura
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_01590ca5.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_97fd0db0.jpg
Serrasalmus_hollandi
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_7b76eb18.jpg
Serrasalmus_irritans
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_b560f383.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_35ddbe3e.jpg
Serrasalmus_manueli
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_18cc8378.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_c13eb60e.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_28883941.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_c35633da.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_5a44e415.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_b13211b5.jpg
Serrasalmus_sanchezi
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_cf924943.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_99b87412.jpg
http://cs10378.vkontakte.ru/u64621624/92605698/x_9fc8729b.jpg

Elira
25.07.2011, 18:58
Ossubtus xinguense Jegu
http://cs667.vkontakte.ru/u5016676/92605698/x_4b94ed5c.jpg
энто тоже пиранья!:)

Охват Марьян
25.07.2011, 21:39
Elira, Латинь і фото - то супер *THUMBS UP* , продовжуйте *DRINK*

АНУБІАС
25.07.2011, 21:52
Прошу ...http://www.aquascapeonline.com/
тут сама маштабна підбірка піраній с класифікацією і т.д ...навіть можна придбати!!!*THUMBS UP**DRINK*

В ввиду каталога интересно,много видов с фото, но цены там КОСМИЧЕСКИЕ.

Elira
27.07.2011, 13:10
Elira, Латинь і фото - то супер *THUMBS UP* , продовжуйте *DRINK*

звичайно :)...надіюсь і інші піраньеводи будуть долучатись до теми зі своїми думками,розповідями,фото і відео матеріалами ...так буде значно веселіше і продуктивніше,адже цей рід заслуговує маштабної уваги :)

Elira
27.07.2011, 13:13
В ввиду каталога интересно,много видов с фото, но цены там КОСМИЧЕСКИЕ.

...для нас да :D для США и Европы нормальные,так как в Глезере так же,а иногда и значительно выше + там нету азиатки и прочих нежелательных болезней в отличие от того самого Глезера,да и ассортимент значительно выше!!!:)

Охват Марьян
27.07.2011, 19:34
...надіюсь і інші піраньеводи будуть долучатись до теми зі своїми думками,розповідями,фото і відео матеріалами ...Обєднав всі теми з піраніями, думаю, що цікаво буде переглянути цю тему спочатку тепер багатьом. Зараз доглядаю за трьома видами піраній: чорний пако, наттерері та червоноплавцевий метиніс.

Elira
28.07.2011, 01:01
Обєднав всі теми з піраніями, думаю, що цікаво буде переглянути цю тему спочатку тепер багатьом. Зараз доглядаю за трьома видами піраній: чорний пако, наттерері та червоноплавцевий метиніс.

Добра думка!*THUMBS UP*
адже Серрасальмидов не кожен знає,а от від одного слова піранія мурашки по шкірі :mad::D
Паку,я би більше тримала для ухи )))..рибина досить масивна ))))
...а наттереррі тримаєте разом с паку ??

Elira
28.07.2011, 10:18
http://cs4154.vkontakte.ru/u963161/108002926/x_60595422.jpg
http://cs10110.vkontakte.ru/u50628001/105096468/x_bd9b5237.jpg
http://cs10110.vkontakte.ru/u50628001/105096468/x_e81b8f34.jpg
http://cs10110.vkontakte.ru/u50628001/105096468/x_6d7901b4.jpg
http://cs353.vkontakte.ru/u50628001/105096468/x_f376e90c.jpg
http://cs413.vkontakte.ru/u50628001/105096468/x_b6c9565a.jpg

Мальки наттерерри в домашних условиях ...
http://cs4236.vkontakte.ru/u963161/108002926/x_79ae2ebc.jpg
http://cs4236.vkontakte.ru/u963161/108002926/x_770f9226.jpg
http://cs9969.vkontakte.ru/u963161/108002926/x_b8c8b585.jpg
http://cs9969.vkontakte.ru/u963161/108002926/x_4be05a72.jpg
http://cs9969.vkontakte.ru/u963161/108002926/x_7ff97964.jpg
http://cs9969.vkontakte.ru/u963161/108002926/x_f45a6808.jpg
http://cs9969.vkontakte.ru/u963161/108002926/x_b664bf93.jpg
http://cs4575.vkontakte.ru/u4591417/68615386/x_714624e1.jpg
http://cs4575.vkontakte.ru/u4591417/68615386/x_55c7f445.jpg
:)

Elira
28.07.2011, 10:27
...а вот жертвы пираний от асфиксии(у моего знакомого)
ВСЕГДА ПОСЛЕ КОРМЁЖКИ УБИРАЙТЕ ОСТАТКИ КОРМА,А ИХ ПОСЛЕ ТРАПЕЗЫ ДОСТАТОЧНО!!!
http://cs1264.vkontakte.ru/u4591417/100507484/x_07a411fd.jpg
http://cs1264.vkontakte.ru/u4591417/100507484/x_f30dec20.jpg
http://cs1264.vkontakte.ru/u4591417/100507484/x_38797833.jpg
http://cs1264.vkontakte.ru/u4591417/100507484/x_49277c22.jpg
http://cs1264.vkontakte.ru/u4591417/100507484/x_00043db2.jpg
http://cs1264.vkontakte.ru/u4591417/100507484/x_7ed499af.jpg
http://cs1264.vkontakte.ru/u4591417/100507484/x_c7a539eb.jpg
...было им всего ничего 4-5 лет ...:(

Bobus
28.07.2011, 13:52
це факти!
піранії монстри лише в фільмах і т.п.
Щуці теж не варто пхати палець до рота - буде боляче.
Щоб багато не писати http://persona.rin.ru/news/131439/f/uchenye-pirani-skoree-zhertvy,-chem-ubijcy

Охват Марьян
28.07.2011, 19:39
Elira, Ну Ви дівчина й з гумором *JOKINGLY*

Давайте повернемось до теми піраній, догляду за ними в акваріумі.

...а наттереррі тримаєте разом с паку ??ні, паку живуть окремо, оскільки вони надто агресивні і тримати їх з будь ким іншим не наважуюсь. Уже виросли по 30см, якщо б дозволяв акваріум то можна було б розгодувати до більших розмірів, а так сидять на дієті :)

p.s. Дописи що не мають відношення до акваріумістики видалив

Elira
29.07.2011, 13:43
піранії монстри лише в фільмах і т.п.
Щуці теж не варто пхати палець до рота - буде боляче.
Щоб багато не писати http://persona.rin.ru/news/131439/f/uchenye-pirani-skoree-zhertvy,-chem-ubijcy

http://www.youtube.com/watch?v=rBhYkqgvqow&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5jebh5hFSOE&feature=related
...перелякані піранії також великий міф ...і якщо так то тільки в дитинстві або Паку ...мої були лякливі,коли були маленькими ...тепер тільки і чекають біля краю аквариума щоб до них підійшли ...а як гості приходять ...так і чекають на шматочок їх плоті :D...так що давайте не будет про жовту прессу *RTFM**NONO*:)

Elira
29.07.2011, 13:49
Elira, Ну Ви дівчина й з гумором *JOKINGLY*

Давайте повернемось до теми піраній, догляду за ними в акваріумі.

ні, паку живуть окремо, оскільки вони надто агресивні і тримати їх з будь ким іншим не наважуюсь. Уже виросли по 30см, якщо б дозволяв акваріум то можна було б розгодувати до більших розмірів, а так сидять на дієті :)

p.s. Дописи що не мають відношення до акваріумістики видалив

інколи находить :D
...у мене до вас питання ...а що не можна поставити значок + 18 біля піраній ...думаю тоді би дискусій не було ...кожен підтверджує свою спроможність проглядати теми такого порядку ...??!)
та Пакуси у вас уже відкормлені :)...ще трішки і можна приготовити з них відмінну юшку :D чим годуєте горішками,мишатами ??)

Охват Марьян
29.07.2011, 14:18
Паку не є настільки цікавими в замкнутому малому просторі, їм би акваріум 1-3 тони, тоді б вони були у всій красі, а ось ці мені більше подобаються

http://www.youtube.com/watch?v=WFoAI_JuckE

http://www.youtube.com/watch?v=oisjjznMfHI

http://www.youtube.com/watch?v=SNzjGivlP2Q

Також дуже хочеться таких, але важко нормальне щось знайти

http://www.youtube.com/watch?v=AkZUR_GHg9c

pozhar
29.07.2011, 14:18
а що не можна поставити значок + 18 біля піраній ...думаю тоді би дискусій не було ...кожен підтверджує свою спроможність проглядати теми такого порядку ...??!)
Фото, такого змісту як вчора, я буду видпляти і надалі *NONO*. Немає різниці чи Ви поставите +18 чи ні.
Цікаве відео, але чи це і правда прояв хижості риби??? Мої харацинки нак само реагують і на мене, вони що хочуть мене зжерти? Схиляюся до дописів Bobusа, цікавився в свій час піраньями і переважно всі описували лякливість риби, правда непамятаю який саме вид мався на увазі.

Охват Марьян
29.07.2011, 14:20
pozhar, Всі піранії досить лякливі і якщо лякається одна це в моменті передається до інших. Коли десяток 20см піраній починає метушитись на шаленій швидкості по акваріумі то там літає все... покривне скло на моїх акваріумах з піраніями 7мм.

Bobus
29.07.2011, 14:25
а як гості приходять ...так і чекають
Давайте не плутати поведінку піраній в природі і в акваріумі. Ваш допис стосувався природніх умов, і в цьому випадку достовірним джерелом інформації є дослідники, природознавці і вчені а не міфи про чупакабр і фото з моргу.
В акваріумі поведінка, думаю, інша, що повязане ще й з умовними рефлексами - а раптом погодують.
Якби то було так, як ви описуєте, то зграї піраній були б єдиними рибами у водоймах, до котрих би ніхто не підходив.
Просто хижак з гострими зубами - решта, як тепер люблять казати, - піар.

pozhar
29.07.2011, 14:25
покривне скло на моїх акваріумах з піраніями 7мм.
Шансів вискочити практично нульові :D.

Elira
29.07.2011, 14:40
Паку не є настільки цікавими в замкнутому малому просторі, їм би акваріум 1-3 тони, тоді б вони були у всій красі, а ось ці мені більше подобаються

http://www.youtube.com/watch?v=WFoAI_JuckE

http://www.youtube.com/watch?v=oisjjznMfHI

http://www.youtube.com/watch?v=SNzjGivlP2Q

Також дуже хочеться таких, але важко нормальне щось знайти

http://www.youtube.com/watch?v=AkZUR_GHg9c
так Паку дуже красиво виглядають в моцних аквариумах на 1000 і більше ...доллар також не поганий ...але як і паку трошки туповата істотка :D

Elira
29.07.2011, 14:45
Давайте не плутати поведінку піраній в природі і в акваріумі. Ваш допис стосувався природніх умов, і в цьому випадку достовірним джерелом інформації є дослідники, природознавці і вчені а не міфи про чупакабр і фото з моргу.
В акваріумі поведінка, думаю, інша, що повязане ще й з умовними рефлексами - а раптом погодують.
Якби то було так, як ви описуєте, то зграї піраній були б єдиними рибами у водоймах, до котрих би ніхто не підходив.
Просто хижак з гострими зубами - решта, як тепер люблять казати, - піар.

Як би ви читали мої попередні повідомлення,то би знали,що я також вчена і більше того ...часто подорожую в ті місця,де є піранії і знаю їх поведінку,як в природі ...так і домашні умовах ....і крім переляканих мальків наттереррі чи метинісів ...я не бачила ...ЧИМ СТАРША РИБКА ТИМ ВОНА АГРЕСИВНІША І ЗОВСІМ НЕ БОЯЗКА(СТОСУЄТЬСЯ ХИЖИХ ПІРАНІЙ)
І більше я не збираюсь цю тему мусолити ...вірите чи ні ваші особисті проблеми ..я відповідаю за свої спостереження і слова ...а не беру їх із інтернету чи неба!!!!!:):cool:

Elira
29.07.2011, 14:52
Шансів вискочити практично нульові :D.

http://www.youtube.com/watch?v=6Vu0wQU59gk&feature=related
...ну звичайно :D ...ой Божечко *ROFL*

Bobus
29.07.2011, 14:53
я також вчена і більше того ...часто подорожую в ті місця,де є піранії
це чудово, чекаю розповіді про подорожі і фото з тих місць, - буде всім корисно, а не того, що кожен може нагуглити в неті.

pozhar
29.07.2011, 14:55
то би знали,що я також вчена і більше того ...часто подорожую в ті місця,де є піранії і знаю їх поведінку,як в природі ...так і домашні умовах

Цікаве в Вас життя як на 19 років. З Вашого профілю Дата народження 23.04.1992
Куди саме подорожували?

І більше я не збираюсь цю тему мусолити ...вірите чи ні ваші особисті проблеми ..
Чому Ви так бурхливо реагуєте на зауваження???

Elira
29.07.2011, 15:02
це чудово, чекаю розповіді про подорожі і фото з тих місць, - буде всім корисно, а не того, що кожен може нагуглити в неті.

люди настільки розлінились,що і гуглити вже важко їм ...
в найближчий час не намічається політ в Мериду,але буду мати на увазі вашу цікавість і бажання побачити відео і фото-підтвердження :)

Elira
29.07.2011, 15:12
Цікаве в Вас життя як на 19 років. З Вашого профілю
Куди саме подорожували?

Чому Ви так бурхливо реагуєте на зауваження???

...мій вік скритий і мені не 19,а трішки більше :) і маю дві вищі освіти,одна з яких биологічна КНУ
але ви праві життя цікаве ...єкстремальне і захоплююче ...хоча і виснажує деколи ...ось тепер трішки відпочиваю :)
зауваження ????...дуже цікаво ....:)...ну я реагую відповідно до ситуації ...і якщо нормально зі мною... я також відповідаю...а от коли доказувати мені те,що ваша інформація більш правдива (хоч із інтернету) то мені важко на таке закривати очі і погоджуватись з тим,що світ стоїть на Черепасі ...чи двох слонах ....ще раз повторюсь ...Дуже хотілось би вести конструктивний діалог з людьми - коллегами,які хоча б темне поняття мали особистого утримання цих прекрасних риб :(
вибачайте як що це також,на вашу думку,досить бурхливо ...але я одна вас багато :D

Bobus
29.07.2011, 15:19
не намічається політ в Мериду
це там де канатка на 4500 м ?
(червоний колір дозволений лише модераторам)

pozhar
29.07.2011, 15:21
...мій вік скритий і мені не 19,а трішки більше
я ж також невидумую
http://i26.fastpic.ru/big/2011/0729/93/adc5f28da5a4d285f4be9ad554e2be93.jpg (http://fastpic.ru/)
хоча жінки завжди проробляють махінації з своїм віком *DRINK*

Дуже хотілось бі вести конструктивний діалог з людьми - коллегами,які хоча б темне поняття мали особистого утримання цих прекрасних риб
Особисто я чекаю від Вас цікавих дописів, оскільки розумію що Ви захоплені даним видом.

Охват Марьян
29.07.2011, 15:46
хоча жінки завжди проробляють махінації з своїм віком
Отак і випитаєш у жінки скільки їй літ.... :D:D:D

А Ви, Elira приходьте завтра на ринок Краківський(всерівно відпочиваєте, а з друзями по захопленню буде ще цікавіше), де щотижня є здибанка акваріумістів, думаю багатьом буде цікаво почути вживу про цей чудовий рід хижаків, яких тримають у нас не так вже й багато в акваріумах. *DRINK*

Elira
29.07.2011, 21:32
я ж також невидумую
http://i26.fastpic.ru/big/2011/0729/93/adc5f28da5a4d285f4be9ad554e2be93.jpg (http://fastpic.ru/)
хоча жінки завжди проробляють махінації з своїм віком *DRINK*

Особисто я чекаю від Вас цікавих дописів, оскільки розумію що Ви захоплені даним видом.

я такого не говорила ...ми двое в чомусь праві і навпаки :D ...а на рахунок віку ...то наші тіла побудовані із зорі,яка загинула декілька міліардів років тому ...думаю це і є самий правильний вік кожного тіла,що бігає по матінці планеті :)
...я не просто захоплююсь цим підсімейством,а кохаю його вже давно, професійно займаюсь років 10-12 ...і не гидую другими істотками :)

Отак і випитаєш у жінки скільки їй літ.... :D:D:D

А Ви, Elira приходьте завтра на ринок Краківський(всерівно відпочиваєте, а з друзями по захопленню буде ще цікавіше), де щотижня є здибанка акваріумістів, думаю багатьом буде цікаво почути вживу про цей чудовий рід хижаків, яких тримають у нас не так вже й багато в акваріумах. *DRINK*

можно просто Элен або Элена :)
...на жаль,завтра я їду в Київ - рідний мій :)...але якщо буде можливість... то було би дуже цікаво поспілкуватися з коллегами :) ...де вас можна там знайти ???

це там де канатка на 4500 м ?
(червоний колір дозволений лише модераторам)

вірніше 4800 м :)...так... там знаходиться сама довша канатна дорога у світі,якщо не помиляюсь :)
...знаю мені пан Роман любьязно це сказав :)

Bobus
29.07.2011, 22:46
якщо не помиляюсь
сама високогірна - точно. А найдовша була у В'єтнамі до жовтня 2010 р., а тепер у Вірменії. Вибачте за флуд. Повертайтесь до піраній :).

Elira
01.08.2011, 17:39
Амазонка и её хищники=)
http://cs5366.vkontakte.ru/u131944450/134761340/x_847f21b5.jpg
http://cs5366.vkontakte.ru/u131944450/134761340/x_41b20129.jpg
http://cs5366.vkontakte.ru/u131944450/134761340/x_7a2b4452.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_57ca218d.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_d3ac6dda.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_be605417.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_2312cbb1.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_a8715989.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_25be0f93.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_5fc80e91.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_13f72e61.jpg

pozhar
01.08.2011, 17:51
Elira і @@вова@@ давайте більш змістовніші дописи...

Elira
01.08.2011, 17:51
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_0412c5b9.jpg
http://cs5521.vkontakte.ru/u131944450/131883425/x_965082c5.jpg
Арапайма в аквасе Arapaima gigas - реликтовый и очень редкий представитель амазонских аквариумов

Elira і @@вова@@ давайте більш змістовніші дописи...

дописи чого ?:) я там написала,що амазонських рік ...та і думаю багато хто взнав Аровану,гурами,панцирну щуку або панцирника і звичайно арапайму ...:)

малёк метиніса
http://cs4333.vkontakte.ru/u6559335/113871681/x_f38627db.jpg
http://cs4333.vkontakte.ru/u6559335/113871681/x_a885d58e.jpg
звичайний метиніс
http://cs4333.vkontakte.ru/u6559335/113871681/x_92f7a9a6.jpg

pozhar
01.08.2011, 17:59
Відписав в ПП.

Elira
01.08.2011, 18:14
ЗУБИ ПІРАНІЙ
http://cs340.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_a0cfa03c.jpg
http://cs699.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_35fa12ce.jpg
http://cs699.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_ce8297ab.jpg
http://cs1531.vkontakte.ru/u1647644/92659004/x_0e27c2cc.jpg
http://cs1531.vkontakte.ru/u1647644/92659004/x_df510124.jpg
http://cs1531.vkontakte.ru/u1647644/92659004/x_1c38b191.jpg
http://cs1531.vkontakte.ru/u1647644/92659004/x_a362205e.jpg
http://cs9388.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_5b7069a9.jpg
Pygocentrus nattereri
http://cs9388.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_0460e53c.jpg
http://cs9388.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_07f81e93.jpg
http://cs9388.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_95d2f305.jpg
http://cs9388.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_b5180e98.jpg
http://cs9388.vkontakte.ru/u4591417/92659004/x_9d0cd4b8.jpg
http://cs528.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_d71e2ab9.jpg
http://cs528.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_693e24b5.jpg
http://cs528.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_0dac4fdd.jpg
http://cs528.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_2da38178.jpg
http://cs528.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_09d6a321.jpg
http://cs528.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_d356df4e.jpg
http://cs528.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_d6944a24.jpg
http://cs528.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_862f8aa3.jpg
Pygocentrus piraya
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_917efe6f.jpg
http://cs10315.vkontakte.ru/u64621624/92659004/x_91654eb3.jpg
Serrasalmus altuvei

Відписав в ПП.

відіслав та ще і ПП обізвав ....жах!!!:D
...та я і так зрозуміла - більше латині і розьяснень фото ...авжеж ???!*DRINK*

@@вова@@
01.08.2011, 18:37
дописи чого ?:) я там написала,що амазонських рік ...та і думаю багато хто взнав Аровану,гурами,панцирну щуку або панцирника і звичайно арапайму ...:)
та та амазонських рік:D ладно гарна сьогодні погода:)
класні піранї

Elira
01.08.2011, 18:43
3-ри недели отроду(малк наттерерри) вырос на подножном корме в родительском аквасе.
http://cs233.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_b7cd9e9a.jpg
вот такими выросли
http://cs522.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_b0f5485b.jpg
http://cs522.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_7135467f.jpg
http://cs522.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_9b6a098d.jpg
http://cs522.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_3c5f3ad6.jpg
с полиптерусом сенегальским
http://cs522.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_d8ac6b86.jpg
http://cs4296.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_a176bf3d.jpg
http://cs4296.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_84641d73.jpg
вот так мы их ловим
http://cs4296.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_a4cb5c16.jpg
ибо сачка на долго не хватает
http://cs4296.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_37019800.jpg
http://cs10427.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_12229832.jpg
http://cs9954.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_428d07fa.jpg
http://cs9954.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_c8acd2e5.jpg

Elira
01.08.2011, 18:49
та та амазонських рік:D ладно гарна сьогодні погода:)
класні піранї

вашета амазонка и состоит из трёх вод(рек-как кому угодно будет) :p
http://www.aquarium.dn.ua/images/amazon/negro_amazon.jpg
так шо нінада пахфоса *NONO**JOKINGLY*:D
да,погода для рибалки :'(*JOKINGLY*
Данко!:)

Piaractus brachypomus (красный паку) молодой
http://cs10185.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_b95af3af.jpg
пакусу 4,5 месяца
http://cs10185.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_efbdc9a3.jpg
http://cs10185.vkontakte.ru/u64621624/110213436/x_8442b810.jpg
Зубы красного паку 14 мес. Похожи на человечиские, пальцы в рот им совать всё равно не рекомендуется)))

Roman71
01.08.2011, 21:33
Elira, @@вова@@, прошу утриматись на майбутнє від використання сленгових термінів, що не стосуються акваріумістики.

Нагадую, при реєстрації на форумі ви погодились дотримуватись його правил, а згідно них прийнятними мовами є українська і російська
3. Мова спілкування:
3.1. Прийнятими мовами спілкування є Українська та Російська мови. Використання інших мов буде вважатись порушенням.
Дописи типу
так шо нінада пахфоса

хотела видос загрузить опять не вышло...=( глючит шота )))

мдас внатурье чота тібе соня не прет

будуть кваліфікуватись як порушення правил форума з витікаючими наслідками.

(реагувати на зауваження зустрічними репліками не раджу)

Elira
12.08.2011, 23:38
http://stagevu.com/video/xpdfhohizang
В этом фильме(один из самых ранних фильмов о пираньях) рассказывается о пираньях в ихней среде и их влияние на эко-систему ...Приятного просмотра!!!
P\s: фильм на английском языке и аналогов на русском или украинском нет ...но посмотреть стоит,а кто знает английский то узнает очень много!!!:)
оригинальное название - Killer Instincts Piranha (Wolf in the Water)-Инстинкт убийцы -Пиранья(Волк в воде)

Охват Марьян
13.08.2011, 13:32
Еля, то все ваші піранії на фото(бо ніяких ссилок немає на авторі)? Я вже напрошуюсь в гості :o

Elira
13.08.2011, 20:13
http://cs10209.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_28a731ec.jpg
http://cs10209.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_7d62f30a.jpg
http://cs10209.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_fc529702.jpg
http://cs10209.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_bfd21309.jpg
http://cs10209.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_82020a43.jpg
http://cs10209.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_a71dbcb3.jpg
Serrasalmus Rhombeus от ГЛЕЙЗЕРА В аквариуме на 300 л.,подросток

Elira
13.08.2011, 20:55
Еля, то все ваші піранії на фото(бо ніяких ссилок немає на авторі)? Я вже напрошуюсь в гості :o
ми ще погано знайомі :D:D:D
ні,звісно)))...є фотографії і моїх і знайомих і з інтернету,як же без нього )))
мої піранії описані в особистому кабінеті (основна інфа))...був і Ромб. але пришлось подарувати рідним з Москви,тепер чекаю на реконструкцію однієї банки для нового Ромба чи Ману ...хочу Африканського Тигра Голіафа але для нього банки і в 6-ть тонн не хватить,та і ростуть в неволі не так,от би зробити ставок під навісом ...от тоді і заведу його ...ммм *DRINK*

Сообщение добавлено в 19:13

http://cs10947.vkontakte.ru/u104301481/68615386/x_4f42c030.jpg
мальки скушали астрика :(

Сообщение добавлено в 19:44

http://cs10180.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_f8ab6f2e.jpg
http://cs10180.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_2ee371c8.jpg
http://cs10209.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_e21d7d94.jpg
НАТТЕРЕРРИ И РОМБ В ОБЩЕМ АКВАРИУМЕ:)

Сообщение добавлено в 19:55

http://aquaforum.lviv.ua/forum/group.php?groupid=17
ВІДКРИЛАСЬ НОВА ГРУППА ПРО ПІРАНІЇ ...ВСТУПАЙТЕ,СПІЛКУЙМОСЯ ...К-ТЬ МІСЦЬ НЕОБМЕЖЕНА!!!:)

Elira
17.08.2011, 11:49
хто хоче собі такого Ромба,то можна зробити колективне замовлення в Глейзері через Мазапуру десь в жовтні і як раз може появитися маленький Ромб(пройде нерест і буде поставка з Бразилії) так як чим меньша рибка,тим більший % її виживаємості при перельотах ...в цілому думайте,якщо будуть питання чи пропозиції пишіть в ПП чи тут або http://aquaforum.lviv.ua/forum/group.php?groupid=17 тут :)

Elira
13.10.2011, 15:33
http://s55.radikal.ru/i148/1110/ef/cda92384b24e.jpg
пала от моих сверх-заботливых материнских рук :(

Elira
21.10.2011, 10:46
http://www.youtube.com/watch?v=6l-ymuEA_Fg&feature=related

Serrasalmus Manueli
http://www.youtube.com/watch?v=ol7ejlhL8_o&feature=related
сама більша к-ть супер-хижаків в одній банці :)

Elira
25.10.2011, 15:01
пиранья любить ласку!!!:D
http://www.youtube.com/watch?v=uQYE6ABLok4&feature=related

Elira
26.10.2011, 00:41
Що буває,коли кормити піраньку вуалехвостками ...:D
http://www.youtube.com/watch?v=ejxGo__lAXw&feature=youtu.be

Elira
26.10.2011, 00:48
http://cs10982.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_04f7f0f5.jpg
Ромбеус и листок индийского миндаля
http://cs10982.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_8668ab9c.jpg
немного подрос и регенерировал плавники
http://cs10982.vkontakte.ru/u21653900/139807371/x_9dd3133d.jpg

vlysov
26.10.2011, 12:14
Еля, цікаво, а як ви чистите акваріум з піраньями, висаджуєте рослини, чи декорації, т.п.... все тільки щипцями, чи і до рук свої улюбленців привчили? :)

Elira
26.10.2011, 21:01
Еля, цікаво, а як ви чистите акваріум з піраньями, висаджуєте рослини, чи декорації, т.п.... все тільки щипцями, чи і до рук свої улюбленців привчили? :)

ну є ще магнітики,вони добре очищають :D але нічого не станеться,якщо я і свою ручку до них запхаю(стараюсь надівати рукавички,не як пересторога від піряньок,а щоб не порушувати хімічного балансу,гігігігієни:D)вони просто відійдуть в сторону і будуть слідкувати,що і як я роблю(це не стосується Ромба,він агресивний завжди,малий чи великий)...:) стайні піранії,як правило,досить сором'язливі,коли ситі *JOKINGLY*
хоча ласку вони полюбляють,бавляться ...навіть раз з рук їли ... саме головне не переборщити,а то рани від укусу погано гояться і залишають страшні шрами,тому треба завжди зберігати пильність і н випробовувати долю!!!*NONO*

Bobus
29.10.2011, 20:10
Elira, хотілось би почути вашу думку про такий акваріум.
http://www.youtube.com/watch?v=7vYX4r-9U5E

Taluy
29.10.2011, 21:30
Сам тримав!Рекомендую риби просто клас тільки вот треба акваріум великий(((

Elira
29.10.2011, 23:42
Elira, хотілось би почути вашу думку про такий акваріум.
http://www.youtube.com/watch?v=7vYX4r-9U5E

...ну що тут сказати....один шматок м'са на таку стаю - маловато !!!
*та і їдять вони все і живу і не живу плоть ....
...погоджуюсь з ведучим,що в рота ліпше пальця їм не сувати ...а то ляклива не ляклива,а шмат добрий відітне і не посоромиться
...моя думка,зоводьте піраній і доглядайте за ними...але шуткувати з ними не раджу ...:)
p.s.як правило всі судять піраній по одному ...двум видам ...але видів піраній дуже багато і кожен з них має свій характер ..червона один,чорна інший ....проте їх об'єднує масивні щелепи,які в прісноводному середовищі не мають рівних :)

Bobus
30.10.2011, 00:12
та і їдять вони все і живу і не живу плоть ....
питаючи, я мав на увазі співіснування піраній і дрібних харацинок.

Elira
30.10.2011, 00:18
питаючи, я мав на увазі співіснування піраній і дрібних харацинок.

ви просто не уточнили :D
*я тільки за ...проте піранії на стільки не передбачувані,що можуть прожити з ними рік,а потім всіх поїсти ...тут не вгадаеш
*як правило дорослі піранії не чіпають маленьку активну рибку,а серрасальмуси і взагалі не звертають на них уваги
http://www.youtube.com/watch?v=LHV3hXotwzs

Elira
30.10.2011, 23:32
Піранії вміють спілкуватися за допомогою звуків ...
мені було завжди цікаво і незвично чути це "ричання",коли я їх виловлювала і тримала в руці ...як виявляеться це не просто звуки,а манера спілкування

"Ученые узнали, что означают звуки, издаваемые пираньями

Исследователи выяснили, что издают они три разных звука, и зависят они от поведения – когда встречают своего собрата, когда гоняются друг за другом и когда борются за еду.

Ученые Сэнди Миллот, Пьер Вандевалле и Эрик Парментье использовали гидрофон, чтобы записать звуки, и видеокамеру – чтобы увидеть, что делали пираньи, когда эти самые звуки издавали.

“Мы все побывали в больнице – нас всех кусали пираньи. А у Сэнди едва палец пополам не перекусили эти рыбы”, – рассказал Эрик Парментье и добавил, что в дикой природе существует 25 видов пираний, но только 2-3 вид представляют реальную угрозу для людей, передает National Geographic.

Первым звуком оказался, когда рыбы встречаются друг к другу – плавают буквально нос к носу, но при этом находятся в мирном расположении духа. Два других звука похожих на удары по барабану ученые записали, когда пираньи гоняются друг за другом, а последний – когда кусают друг друга, борясь таким образом за еду. Производят звуки они скрежетом зубов."

Slavik
02.11.2011, 13:37
Як піранії мишей їдять ....:-!http://vkontakte.ru/id63220114?z=video63220114_161250198%2Fvideos63220 114

Elira
02.11.2011, 22:57
Як піранії мишей їдять ....:-!http://vkontakte.ru/id63220114?z=video63220114_161250198%2Fvideos63220 114

тю ...я так їх завжди кормлю ...деколи і кроликом ...ящірками ...рибою і іншими ...хмм
p.s. плаксам лучше не смотреть :)

Bobus
03.11.2011, 00:34
Лишивши в стороні естетику цього процесу, хочу запитати: А як з забрудненням води (кров'ю і т.д. ) при такому годуванні ? І чи аж так то необхідно ? Навряд чи піраньї харчуються в природі мишами :)

Elira
03.11.2011, 01:09
Лишивши в стороні естетику цього процесу, хочу запитати: А як з забрудненням води (кров'ю і т.д. ) при такому годуванні ? І чи аж так то необхідно ? Навряд чи піраньї харчуються в природі мишами :)

і що?...для очищення є фільтри і ПОМІРНЕ ГОДУВАННЯ+ ощищення акваріуму від шматків м'яса ...до того ж є сомики і равлики,які також не погано очищають від білкових залишків ...
p.s.В мене,практично ніколи не мутніла вода і не було великого багатогодинного забруднення ...не знаю...це хороший фільтр або стала сильна єко-система,проте таких проблем не було,саме основне помірне годування ...
*піраньям необхідно полювати і рвати - це їх суть і природа ...все одно,що посадити лева в будку і кормити кашею ...***********...
а кормити необхідно різноманітно ... мишами,рибою,рослинними добавками,равликами ...тваринами і плазунами ...

Охват Марьян
03.11.2011, 09:48
деколи і кроликом ...ящірками ...рибою і іншими ...хмм
Бідний крілик :'(*JOKINGLY*

У піраній чисто українських характер: "як не з'їм, то понадкусую" :) Естетика не притаманна лише великим видам піраній, вони зносять все на своєму шляху, але є ще дрібні види які гарно вписуються у акваріуми середнього розміру та можуть жити з іншими харацинками *THUMBS UP*

Bobus
03.11.2011, 10:12
Я лише припустив, що такі ролики - це більше шоу ніж необхідність. Просто по аналогії, що котів не годують мишами і пташенятами і то їм не шкодить. Собакам теж дають щось гризти для правильного розвитку зубів, але то не живі кролики і т.д. Та й левам не згодовують живих газелей :).
Щось в тих роликах є показушного, типу : от які ті піраньї кровожерні та злі :)
Колись читав, що утримувати піраньї в деяких країнах заборонено. То правда ?

Elira
03.11.2011, 11:01
Бідний крілик :'(*JOKINGLY*

У піраній чисто українських характер: "як не з'їм, то понадкусую" :) Естетика не притаманна лише великим видам піраній, вони зносять все на своєму шляху, але є ще дрібні види які гарно вписуються у акваріуми середнього розміру та можуть жити з іншими харацинками *THUMBS UP*

ага...крілику не повезло *JOKINGLY*
та і багато судять і строять свої догадки не знаючи і не тримаючи цих прекрасних хижих істот ...це нагадує догадки астрономів про схему Всесвіту .... не знаю але перекопую сингулярність ....деколи доходить до абсурду ...
ні одні догадки не зрівняются із практикою ....досить жити легендами!:)

Bobus
03.11.2011, 11:08
цих прекрасних хижих істот
та хто говорить, що вони погані, негарні і т.д.

перекопую сингулярність
це як ? Можна доступніше ? :D

Elira
03.11.2011, 11:18
Я лише припустив, що такі ролики - це більше шоу ніж необхідність. Просто по аналогії, що котів не годують мишами і пташенятами і то їм не шкодить. Собакам теж дають щось гризти для правильного розвитку зубів, але то не живі кролики і т.д. Та й левам не згодовують живих газелей :).
Щось в тих роликах є показушного, типу : от які ті піраньї кровожерні та злі :)
Колись читав, що утримувати піраньї в деяких країнах заборонено. То правда ?

діло в тому,що і великим хижакам повинні даватись живі істоти(не часто але повинні!) для профілактики і щоб вони не деградували ...а те,що знімають відео і т.д ...так це просто показове видовище - сили і тактики нападу піраній ...чому ніхто не плаче за мотилем і трубочником(артемією,циклопом) якого скормлюють рибам?
Я не одобрюю видовиська з стражданнями і муками живих істот ...сама кормила живими істотами ...але тільки в тому випадку,коли знала,що піранії розірвуть за мить ...як що піранії маленьки то тоді їм не варто давати істот...чи просто умертвляти їх перед кормленням ...
і давайте не доводити ситуацію до абсурду ....і посадим всіх хижаків (удави,крокодили,великі котячі,акули і т.д )на сухий пайок ...тому,що ми такі чутливі ...робимо страшні речі в житті ...але не можем дивитися на годування піраній ...не можете дивитися не дивіться!:)
p.s.Романе,вибачайте ....забула про ред колор*RTFM* *DRINK**ROSE*

Elira
03.11.2011, 11:23
це як ? Можна доступніше ? :D

довго розповідати ...та і не тама підходяща для цього (для цього є пьяні здибанки і т.д ...ми там як раз такі речі і обговорюєм на науковомі рівні :D)

Bobus
03.11.2011, 11:47
обговорюєм на науковомі рівні
не доріс я до такого рівня :)
А якщо серйозно, то тема Піранії, рекомендації, думки і фото, а от з рекомендаціями у темі зовсім ніяк.
А оскільки ви чи не єдина на цьому форумі, хто їх тримає, варто було би вам трохи описати процес утримання (і годування в тому числі ). Тоді може й любителів цих рибок у нас побільшає.

Elira
03.11.2011, 12:11
не доріс я до такого рівня :)
А якщо серйозно, то тема Піранії, рекомендації, думки і фото, а от з рекомендаціями у темі зовсім ніяк.
А оскільки ви чи не єдина на цьому форумі, хто їх тримає, варто було би вам трохи описати процес утримання (і годування в тому числі ). Тоді може й любителів цих рибок у нас побільшає.

...думаю,любителів цих рибок і так досить,як любителів дискусів і арован .Любов до будь якого виду риб,тварин,плазунів є або немає ...його не нав'яжеш своїми діалогами і дискутами ...як те,що хижаки любять плоть,а не злакові,як гризуни ...тому,треба мати в середині такий стержень,щоб тримати піраній,тигрів і т.д
...не всі гуппіводи зможуть тримати арован і навпаки ...- це потрібно любити,а не похизуватися або побавитися прікольною штучкою...щоб потім викинути або випустити в каналізацію чи річку ...:mad:
на рахунок порад щодо утримання і годування ...то думаю,кому це необхідно і кого цікавить дана тема ...спитає,як питають у інших темах нашого форуму ...поки такого не було,а давати обширний опис піраньям і умови їх утримання будуть на 7-му фестивалі акваріумістики і терраріумістики 11 листопада ...думаю кого цікавить даний пласт,той піде і послухає...

для цього є пьяні здибанки :D

оу май гад ...це я таке написала *JOKINGLY*...я мала на увазі тверезі *ROFL*
у кого що на думці :D

Leo N
03.11.2011, 14:35
Мій скромний досвід свідчить про те, що у дев'яти випадках з десяти піраній утримують, виключно, для того, щоб похизуватися перед колегами, показати свій статус і свою ексклюзивність, порівняно з іншими власниками "світу за склом". З кормлінням ситуація подібна, риб можуть не годувати тижнями, щоб потім, при нагоді, показати які вони агресивні і злі.
Причому, найчастіше, таким людям абсолютно байдужа сама риба і її доля, у випадку коли вона раніше, чи пізніше таким горе-акваристам набридне. Потім, у кращому випадку, такі рибки потраплять у мінімального розміру акваріум фаната, який їх забере жаліючи, а у гіршому випадку, у акваріум, що встановлений у холі місцевого будинку школяра - без освітлення, підігріву, відповідного догляду і годівлі. Де повільно загнуться...

Ситуація з хижими звірами, які утримують у своїх обійстях "сильні світу сього" абсолютно ідентична і час від часу ми можемо бачити у новинах сумні будні тих нещасних тварин.

Elira
03.11.2011, 19:06
Мій скромний досвід свідчить про те, що у дев'яти випадках з десяти піраній утримують, виключно, для того, щоб похизуватися перед колегами, показати свій статус і свою ексклюзивність, порівняно з іншими власниками "світу за склом". З кормлінням ситуація подібна, риб можуть не годувати тижнями, щоб потім, при нагоді, показати які вони агресивні і злі.
Причому, найчастіше, таким людям абсолютно байдужа сама риба і її доля, у випадку коли вона раніше, чи пізніше таким горе-акваристам набридне. Потім, у кращому випадку, такі рибки потраплять у мінімального розміру акваріум фаната, який їх забере жаліючи, а у гіршому випадку, у акваріум, що встановлений у холі місцевого будинку школяра - без освітлення, підігріву, відповідного догляду і годівлі. Де повільно загнуться...

Ситуація з хижими звірами, які утримують у своїх обійстях "сильні світу сього" абсолютно ідентична і час від часу ми можемо бачити у новинах сумні будні тих нещасних тварин.

нажаль і таке трапляється :( проте не тільки з піраніями (крокодили,черепахи,групери,акули,медведі і навіть леви)...але як то кажуть все вертається бумерангом

Охват Марьян
04.11.2011, 16:36
Тему почистив

11 листопада буде доповідь про "піраній в акваріумі", кому цікаво, приходьте. Можливо, буде відео цієї доповіді, то ми з радістю вставимо його у цю тему *DRINK*

Прохання толерантніше відноситись один до одного та не доводити тему до безглуздості. Акваріумістика настільки велика, що всі ми в ній початківці...

Elira
06.11.2011, 12:54
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3597326
Дуже раджу скачати і подивитися цей документальний (новий) фільм про піраній ...на жаль,не має перекладу але все і так зрозуміло :)

Elira
16.11.2011, 21:53
НЕРЕСТ КАРИБЕ(Pygocentrus cariba):)
...на відміну від натеррери,карибам потрібно більше простору для нересту (від 400 л.) ...нерест може бути досить нервовий і довготривалий(часто в кладці яєць може не бути)...температура не меньше 30-31С,вода повинна бути м'яка і дуже чиста + аерація(не потужна,...бульбашки малесенькі і розсіяні) кормити пару потрібно щоденно(невеликими порціями)
p.s.Слід пам'ятати,що ікра у кариб набагато чутливіша ніж у натеррерь і вихід малька може бути нерівномірний і небагаточисленний ...

http://i32.fastpic.ru/thumb/2011/1120/ae/d803a17c1955dda32b673358e47590ae.jpeg (http://fastpic.ru/view/32/2011/1120/d803a17c1955dda32b673358e47590ae.jpg.html)

http://i29.fastpic.ru/thumb/2011/1120/4d/ebf19e97c1116b3cf4444f0391b8524d.jpeg (http://fastpic.ru/view/29/2011/1120/ebf19e97c1116b3cf4444f0391b8524d.jpg.html)
...а це кариби через місяць
http://img199.imageshack.us/img199/3543/dsc4434copy.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/6150/dsc4396copy.jpg
http://img691.imageshack.us/img691/8465/dsc4408copy.jpg

як бачимо,відрізняються від натеррери тільки більш витянутим тілом ...у всьому решта практично ідентичні ....десь на третю неділлю з'являється темне п'ятно біля жаберних кришок(очі залишаються світлими на відміну від натеррери)...
*кормлять наупліусами артемії,мороженний мікрокорм...обов'язково в раціоні рослинний корм(для мальків можна Серра Мікрон або аналогічного типу)...зрештою переходим на різаний трубочник,мотиль ...чи мальків інших риб(гуппі,мечоносці...і т.д)...
* за місяць сортують ...так як мальки ростуть нерівномірно...це в свою чергу веде до каннибалізму ...
p.s.хоча деколи,в стаях,окрім великих піраній,ростуть мальки і все гаразд...

Elira
19.11.2011, 14:38
Serrasalmus rhombeus из Перу,разница между Serrasalmus rhombeus из Хингу-реки в отсутствии тёмного пятна около жаберной крышки и более тусклый окрас(по размерам он также немного меньше,но всё равно остаётся одним из САМЫХ КРУПНЫХ ПИРАНИЙ(и агрессивных!)
http://cs5580.vkontakte.ru/u132447107/146500385/x_339f0da7.jpg

Elira
25.11.2011, 15:27
http://news.nationalgeographic.com/news/2011/10/111012-piranhas-bark-science-get-away/
...в цій статті розповідається,як 27 липня 2011 року Sandie Millot,Pierre Vandewalle і Eric Parmentier дослідили і зберегли на відео спілкування піраній(натеррері)
...виявленно три основних звуків,за допомогою яких піранії спілкуються ...
p.s.я впевнена,що їх більше ...просто не до кінця вивчена ця тема + в дикій природі для них є більше можливостей,а значить і більше спілкування ...чекаєм продовження :)

Elira
25.11.2011, 15:41
http://home.telfort.nl/lucienbal/pics/sonic.png
http://home.telfort.nl/lucienbal/pics/bladders/nattereribladder.jpeg
зображення звукового резонатора і м'язів,за допомогою скорочень яких піранії генерують звук

Elira
26.11.2011, 18:48
http://s017.radikal.ru/i414/1111/44/1b1f4c3ef91e.jpg
http://s002.radikal.ru/i199/1111/37/d883c1eb7a93.jpg
http://s51.radikal.ru/i134/1111/7b/98a234c44d6d.jpg
p.s. від одних і тих же батьків...меньші більш агрессивні і якщо живуть з сестрами(більшими) в одному акваріумі,то в більших обкусані плавники і відтіснені в самі гірші місця акваріуму...канібалізм в акваріумі зі змішаними особинами не було але напади меньших спостерігалось неоднократно + під час годівлі менші спершу їли,а потім старші ...аппетит меньших просто шалений ...від того і розміри ...

Elira
27.11.2011, 14:59
http://www.youtube.com/watch?v=4cV-5_CXcUc
куди потім таку кількість малечі дівати ? Люди шануйте піранью і заводьте у домівках!:)
http://www.youtube.com/watch?v=3q4lNKnGOF4&feature=related
ось вам натеррера,як Гара Руфа :D
http://www.youtube.com/watch?v=VbzOmiLDMqg&feature=related

Elira
10.12.2011, 23:42
СТАРИЙ ЧОРНИЙ ПАКУС(43 РОКИ)
http://www.youtube.com/watch?v=fu0zxKfIjaI&feature=related
p.s.НЕ ТАКІ ВОНИ ВЖЕ ТРАВОЇДНІ *JOKINGLY*

Elira
12.12.2011, 15:14
Ось таблиця (https://docs.google.com/document/pub?id=1dHfMXL09ua39xpzdSNszU37WWIOZdr5277sVNIqGuf U) з назвою,ціною(приблизною) і умовами

хочу наголосити,що більшість замовників зголосились на Ромба,Мануели і деякі Спіло але ви можете вибрати собі цілий пакет цікавлячої вас риби.Доставка буде з Нового Року (поки,що з постачальником не зв'язалися) із Москви ...Думаю справжніх любителів піраній це дуже зацікавить:)

Elira
18.12.2011, 00:34
Заказ завершений на цей рік...
кому цікавий прайс (вся риба,яка є в Глейзері на даний час) можу вислати по почті :)

xen_ta
21.12.2011, 00:18
бачила в магазині "Какаду" в Кінгкросі сьогодні піраньок по 25 грн. Цікаво, чийого розведення. Чи привозні?
п.с. не сприйміть за рекламу, можу написати просто "в магазині N" :)

Elira
21.12.2011, 00:48
піраньок по 25 грн
як вони там називались,просто піранії чи може паку або хижі ???:)Який в них вигляд був..є в цій статті подібні на них ?:)

xen_ta
21.12.2011, 01:05
написано було просто піранії. точнісінько таких в темі не найшла - мабуть тому що вони ще маленькі. рибки високотілі, сріблясті повністю без червоного відтінку чи якихось плямок.
спинка традиційно з блискітками.
не знаю, чи інформативна відповідь, але що бачила - розказала :)

Elira
21.12.2011, 01:08
написано було просто піранії. точнісінько таких в темі не найшла - мабуть тому що вони ще маленькі. рибки високотілі, сріблясті повністю без червоного відтінку чи якихось плямок.
спинка традиційно з блискітками.
не знаю, чи інформативна відповідь, але що бачила - розказала :)

подібні до цих ?
http://img199.imageshack.us/img199/3543/dsc4434copy.jpg

xen_ta
21.12.2011, 01:09
трохи більш високотілі, як монетки :)

Elira
21.12.2011, 01:11
трохи більш високотілі, як монетки :)

значить метиніси :)скоріш за все *JOKINGLY* треба піти вивідати хто там чим приторговує:D
p.s.до речі вітаю з перемогою *ONE*;)*DRINK*

Охват Марьян
21.12.2011, 01:17
просто піранії чи
Serrasalmus Manueli *JOKINGLY* ... за 25 грн *THUMBS UP*

Elira
21.12.2011, 01:21
Serrasalmus Manueli *JOKINGLY* ... за 25 грн *THUMBS UP*

:eek: мені 100 штук будь- ласка зважте *YAHOO* ...блін,та мені би хоч за 300 долларів купити,немає ніхде :'(:'(:'( сумна моя доля :'( якщо в Америці не має,то навряд чи я його скоро пригорну до грудей :(

Охват Марьян
21.12.2011, 01:33
навряд чи я його скоро пригорну до грудей
ОГО... навіть не смію питати про кого це ти *JOKINGLY*

Насправді в магазині - це метиніси червоні. А я пропонував тобі сходити до Маковецьких в магазин "Акваріум"(на краківському). Досить гарні і великі, як на таку ціну рибки :)