Показати повну версію : Живий, морожений чи сухий ???
Розкажіть хто і яким кормом годує своїх риб. Чому обрали саме цей вид корму. Як комбінуєте корми ???
тернеция
29.06.2008, 01:30
Начавшая кормиться молодь получает мороженые циклоп, планктон, TetraMinBaby. Через пару недель - та же заморозка + Tetra Rubin (хлопья, растертые в пыль).
С этого же времени даю артемю и мотыля (заморозка), мороженый брикет мелко строгаю скальпелем. Затем добавляется Тропикал Диет, заморозка дафнии, по мере роста - артемия, мотыль, гаммарус, Цихлид Голд. А самым крупным - креветка, мороженая целиком, Tropical cichlid, те же сомовые таблетки, мотыль, Тетра рубин гранулы и хлопья.. Начиная с 2х-недельного возраста даю сомовые таблетки JBL - сначала давлю до пыли, затем фрации все крупнее. Взрослая рыба получает их целиком и потом сама "грызет".
Меняю корм ежедневно - если с утра дафния, то в обед - "строганина", на ужин - Тропикал диет, и т.д. 2 раза подряд один и тот же корм не даю.
Выбор корма обусловлен хорошим качеством заморозки от "Акварии", удобством и пользой - ТетраМин и ТетраРубин. Последние особенно хороши, если времени мало, а шпану пора кормить ))) Сомовые таблетки дают прекрасный рост - растительный состав замечательный.
Ще раз хочу подякувати Тернеції за інфу.
В мене дискуси, вони страшно люблять трубочнік. Так як трубочнік живе в найбрудніших болотах і може переносити хмару хвороб (до яких диски дуже чутливі) то маю певну методу. В мене є дві ємності з водою для трубочніка - в одній той корм яким годую в даний момент, в другій свіжий, який тільки купив. Поки згодовую з однієї ємності (це приблизно 3 неділі) в іншій трубочнік очищається. Воду трубочніку потрібно міняти кожен день, а літом ще частіше. Рівень води теж має значення. Тримаю трубочнік на балконі і зимою вода може замерзнути. Тому лию води трошки більше ніж літом - 3-4см вище рівня трубочніка. Навіть якщо верхній шар води промерзає, внизу завжди лишається вода що не замерзла. Літом навпаки - лию стільки води, щоб трубочнік трошки виглядав на воздух. Навіть коли не виходить поміняти воду і трубочнік починає ... смердіти))) все одно корм не гине, бо дихає.
Також підгодовую Тетра Рубін - дуже класний корм, крім різних вітамінів, додатково додає червоного кольору в забарвлення риб. Один час годував тільки Тетра Рубін, то навіть сіренькі SAE мали червоненькі плавнички))
тернеция
30.06.2008, 00:28
Для очистки кишечника трубочника применяется выдерживание его в кефире в течение 2-6 часов, после чего он хорошо промывается и скармливается рыбе. Для обеззараживания часто применяется слабо-розовый раствор марганцовки в течение 4-6 часов. Такой трубочник нужно скармливать сразу, он не хранится. Трубочником, выдержанным в метронидазоле, кормят рыбу для лечения гексамитоза.
Эти обработки проводятся после недельной (это - минимум, так его можно держать до 1.5 месяца)промывки в проточной или часто (3-4 раза в сутки) сменяемой воде.Его держат в прохладном месте в низкой и широкой посуде, слой воды над червями - 3-4 см . Промывку в унитазном бачке тоже придумали - трубочника помещают в мешок из плотной (чтобы не пролез) ткани, хорошо завязывают, и прикрепляют в бачке. Способ хорош тем, что ни жена, ни теща не будут ворчать по поводу "этой гадости" в холодильнике или в кладовке - они просто не подозревают, где находится это безобразие.
Може я трохи консерватор ,но молодь звик виголовувати так званим пилом.Розумію що не всі мають можливість його ловити,но лібше для малька на мою думку немає.Дорослу годую різноманітно,тобто чередую корма.Зараз маю в наявності гранули Sera discus,JBL flower mini,JBL grano color,також годую трубаком та для надзвичайних випадків маю заморозку.
Tarik_Nikita
01.07.2008, 12:52
я годую, зранку 8.00 чергую сухим - сера дискус гранул перемішану із сера дискус ред або тропікал д-50(хоч диски його не охотно їдять)
ввечері 20.00 - морожений мотиль або дискус дієт ,або давнію (почерзі) маю ще креветки, але диски їх чомусь не споживають:(.
В мене Орестові диски із двох виводків 1. голубий кобальт і піджин, останній ість все, кобальт абажає серу, морожиного мотиля, а саме більше він любить ікру скалярій:D(коли він з обірваними плавниками я вже знаю що кобальт файно попоїв протеїнами:)), на дафнію і дискдієт уваги не звертає 2. два ред мальборо - хавають весь морожений, але ігнорують сухий. Ось такі в мене примхливі риби
ну а скаляри харчами не перебирають - вони вічно голодні
Р.С. думаю вертатися до трубака, його із задоволенням їдять усі
де можна купити найкращий заморожений корм і трубочника???
де можна купити найкращий заморожений корм і трубочника???
Подивіться в магазинах на Краківському,є можливість купити заморозку.Трубак там же але по п"ятницях та суботах.:)
Питання досить складне, а все ж спробую дати на нього відповідь.
Почнемо з найменших - даніо і кардинали. Тих у кого тільки що розсмоктався жовточний міхур стараюся хоч би перші кілька разів покормити найдрібнішим кормом: коловраткою, інфузорією туфелькою, наупліями циклопів. Гірше якщо нічого з вище перерахованого немає, так власне сталося кілька днів тому з отриманим виводком даніо. Сезон такий, що повисихали всі калюжі, з водойм, у яких живе риба, не беру корм ні при яких обставинах і, як назло, за кілька днів перед нерестом підготованих плідників, виявив що у культуру інфузорій забралися комарі - кулекс (чортики) і її треба обновляти. Маю планктон власної заморозки, тож перші кілька кормлінь провів ним. Далі яєчний жовток, комбінуючи його по черзі з Sera mikron (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_196&products_id=2818), Tropical Mikrovit Basic (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_49&products_id=286) і Tropical Mikrovit Spirulina (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_49&products_id=288). Мальки активні, корм беруть чудово і сьогодні вже перший раз покормив коловраткою власного розведення, яка трошки запізнилася, але все ж з’явилася більш чи менш вчасно.
Мальок з двох неділь і до місяця - дрібний циклоп і заморозка фірми "Неон" - Планктон, також по черзі з вище перерахованими кормами, плюс ще TetraMin Baby (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_52&products_id=380), бо він трішки крупніший.
Далі циклоп, дрібна дафнія (лише жива), мотиль по можливості живий, а при відсутності живого заміняю заморозкою "Неон" - "Акварія". Також використовую ікру мойви, для підлітків без обмежень, для дорослих не частіше двох разів на тиждень. Всі ці корми використовуються і для кормління дорослих кардиналів і даніо, хоча для них роблю і напівголодні дні з сухою дафнією.
Цихліди. На даний момент утримую лише папуг і їх кормлю в основному мотилем, чортиками, артемією (заморозка) і живими дафніями. Мороженою дафнією не користуюся взагалі, тому що в більшості випадків вона сильно пошкоджена і від неї лишилися тільки хітинові оболонки. Мальок починаю кормити дрібним циклопом, тим же мороженим планктоном, нематодом (два - три рази на тиждень). Далі перехожу на циклоп і мотиль. Як підкормку для малька використовую TetraMin Granules (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_52&products_id=528), Tropical Supervit Mini Granulat (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_49&products_id=1459) і, як на мій розсуд, досить універсальний корм TetraDiskus (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_52&products_id=435).
Анциструси - мої улюбленці і споживачі найширшого діапазону кормів. Стартовий корм для молоді - яєчний жовток, добре промитий і з додаванням того ж Sera mikron, а ще краще корму чеського виробництва MICRO Pet Dajana Flora professional C+ (цього корму я у нас не зустрічав, мені його возять з Польщі, але і там він є не завжди). З тижневого віку починаю класти приварену зелень кропиви (до цвітіння), кульбаби, подорожника, капусти і клаптики свіжого домашнього огірка (для найменших маю приварені і заморожені на всю зиму). Через два тижні до раціону додаю кабачки, гарбуз, цвітну капусту і таблетки Tetra PlecoMin Tablets (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_52&products_id=525), Tetra TabiMin Tablets (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_52&products_id=417). У акваріумі, навіть відсадному обов’язково присутня коряжка з груші чи яблуні. Це вже власне і раціон для дорослих анциструсів. Раніше, для дорослих, також використовував корми від фірми "Акваріус" - Ancistrus menu і від "Золотої рибки" - Анциструс. Не знаю що вони кладуть туди тепер, але мої анциструси їх не їдять, якщо перший ще можна скормити ампуляріям, то другий не їдять навіть вони. До того ж він не тоне, у відкупореній банці дуже швидко псується і має неприємний запах, так що ми від нього відмовилися назавжди. Маю також рецепт свого власного корму, але останнім часом його не роблю в силу різних обставин, а головне через доступність готових таблетизованих кормів для анциструсів.
Ще додам для тих, хто прочитає мої, чи чиїсь інші рекомендації і відразу кинеться терміново міняти корми. Не все так просто і навіть до найкращого і найякіснішого корму риб треба привчати поступово, бо призвичаєні до якогось одного раціону вони не дуже охоче його міняють. Так що всі зміни треба робити поступово, привчаючи своїх улюбленців до чогось нового, смачнішого і кориснішого.
василько
17.08.2010, 20:33
Зранку я даю сухі корма(ніколи нема часу) в основному TetraDiskus в гранулах , колись давав Sera ,але зараз відмовиввся , ввечері морожені: дискус мікс або артемія , інколи(рідше) говяже серце (мотиль практично не даю - виходить з дискусів чомусь цілий тільки білого кольору) - все розморожую і промиваю. Обовязково 2 рази на тиждень спіруліна.
З живих трубочник з часничком (+вітаміни 2 рази в тиждень) , даю тільки тим що на нересті(щоб мали багато ікри ,а потім і секрету). Решту риб не годую ,бо як привикнуть то потім годі відівчити.
Коли маю настрій то товчу молотком , а потім подрібнюю ножницями ампулярій чи меланій - іде на ура:)
вовчик18
17.08.2010, 22:10
Зранку даю пластівці Sera або Tetra,після обіду морожений мотиль від Aqvaria пів кубіка.Раз в тиждень роблю для риб розгрузку.І так вже майже 2роки і ніяких проблем з рибами і їх здоровям.А от малька Pelvicachromis pulcher почав годувати пильком Mikrovit,потім TETRA BEBi menu,а от зараз почав годувати мороженим циклопом або артемією.
Живий, морожений чи сухий ??? - Мівіна, бутерброди чи борщик з мяском???
Хм...я думаю відповідь очевидна!))
василько
18.08.2010, 20:49
Вважаю що живий корм(борщик з мяском) всетаки дуже добре чередувати з якісними сухими кормами ,які насичені вітамінами і різноманітними рослинними добавками. Дотого-ж деякі сухі корма придають рибасам яскравіших кольорів , підкреслюючи узори , наприклад: спіруліна. Важливо різноманіття(зранку краще зїм бутерброд , а на вечерю не відмовлюсь від сухарика чи чіпсів до пива) , хоча однозначно борщ(живий корм) повинен бути основним блюдом(особливо для молоді)
Спочатку сам годував риб сухарями але з часом перейшов на заморозку а тепер вже й на живий. Як частина комплексного і повноцінного раціону сухий корм розглядати можна, але головне не заміняти ним решти.
Годую живим мотилем і заморозкою, підгодовую філе кальмара і серцем, сухий корм у мене як делікатес (раз у місяць), то лопають на ура.
Димитрий Литвинов
10.09.2010, 19:45
Кормлю свою рыбку 1 раз в 2-3 дня, из-за того что нету особо время, и не бываю дома, корлю сухими корами, - хлопьями, и через раз чередую с артемией.
Рыбка жива и здорова =))
який корм краще? я вважаю сухий (тетра)
а ти?
Я своїх рибасиків кормлю мороженим мотильом, а пластівці тетра йде як допоміжний корм.Хоча раніше, давав тільки пластівці, потім добрі люди підказали що того замало.:)
Я зараз змішую сухий дафній з рослинними пластівцями. Мої риби з"їдаять все
Сомець)))
04.12.2010, 21:45
Креветкам ShrimpSticks,гупікам та іньшим рибкам Дискус гранулят,Віпан Тропікал протеіноовий, спірулина в пластівцях , морожений циклопчик , мотиль та артемію))))
Про печінку забув) Інколи і ЇЇ добавляю) :)
З сухих кормів, мені найбільше підходить Тропікал. Але, без живих кормів, заморожених чи натуральних рослинних(в залежності від виду риб), хороших результатів досягти не вдасться.
який корм краще? я вважаю сухий (тетра)
а ти?
З сухих кормів, мені найбільше підходить Тропікал.
А мені подобається не суха їжа, а домашня та смачна їжа, яку приготувала моя дружина.:)
А мені подобається не суха їжа, а домашня та смачна їжа, яку приготувала моя дружина.
Спірне питання, бо якщо ми тут маємо на увазі акваріумних риб, то велика частина з них харчується у середовищі, у якому проживає, наприклад, відмерлими рослинними рештками (фактично гниллю) і іншим непотрібом.
Що до таких кормів як TetraDiskus, TetraPro, TetraPro Vegetable чи Tetra PlecoMin Tablets (http://www.arowana-im.com.ua/index.php?cPath=50_52), то кормлячи ними відповідних риб, можна легко обходитися без живих і морожених кормів, утримуючи і стабільно розводячи рибу. Важливо лише дуже ретельно дозувати ці корми, бо риби дуже охоче їх споживають і швидко жиріють, втрачаючи при цьому здатність до розмноження.
Розповім, при нагоді, таку історію: За браком місця і часу віддав своєму приятелю в Луцьк кілька пар плідників Папуг (Pelvicachromis pulcher). Ретельно оглянув акваріуми, у яких вони мешкали, і не виявивши ні ікри, ні малька, з деяким жалем усе ж відправив їх до нового господаря. Пройшов з тиждень, і я зібрався, щоб підготувати одну з вільних "квартир" для заселення новими мешканцями. І яке ж було моє здивування, коли я виявив у цьому акваріумі кілька мальочків - папуг!!! Звичайно що всі роботи по перепрофілюванні акваріума були відкладені. За браком часу, відсутності підходящого корму і через незначну кількість самих мальків (як виявилося, їх вижило всього шість штук), з першого кормління і до сьогодняшнього дня кормлю їх виключно розтертим між пальцями кормом TetraDiskus. Так от прийшлося визнати для самого себе що я ще не бачив, щоб мальки папуг росли такими темпами, а вигодував їх я повірте немало.
І ще, приблизно у вересні цього року придбав 200 упаковок мороженого корму від відомого в Україні виробника і мороженим мотилем "вложив" дві сотні тих же мальків папуг у віці біля двох місяців. За кілька днів всі загинули від іхтіофтіріусу. От вам і дезинфекція перед заморожуванням, от вам і обробка озоном...
З сухих кормів, мені найбільше підходить Тропікал.
Даремно вважається що корми фірми Tropical дешевші від кормів Tetra (можливо лише у малих фасуваннях). Приклад: пластівці Tropical Discus D-50 5000 ml., вага 1 кг. досить демократична ціна у Аровані 483.13 грн. і гранули TetraDiskus 10000 ml., вага 3 кг. - ціна 542.98 грн. Зверніть увагу на вагу і різниця у ціні стане дуже помітною! А якість TetraDiskus у рази перевершує якість Tropical Discus.
Прошу не звертати особливої уваги на додаток Diskus у назві обох кормів, я ними кормлю практично усіх риб, просто більшість з акваріумістів знає, що перебірливі у їжі дискуси будь що їсти не будуть. Що до таких великих упаковок, то завжди кооперуюсь з кимось зі своїх колег-акваріумістів і беремо таку упаковку на двох, чи й трьох. Якщо хтось зацікавиться якістю, то можу надіслати поштою для проби ось таку кількість (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=50_52&products_id=434) (100 мл., або 30 грам), ціна 10 грн. плюс кошти пересилки і ясно що без упаковки, а просто у пластиковій торбинці.
Спірне питання, бо якщо ми тут маємо на увазі акваріумних риб, то велика частина з них харчується у середовищі, у якому проживає, наприклад, відмерлими рослинними рештками (фактично гниллю) і іншим непотрібом.
Що до таких кормів як TetraDiskus, TetraPro, TetraPro Vegetable чи Tetra PlecoMin Tablets, то кормлячи ними відповідних риб, можна легко обходитися без живих і морожених кормів, утримуючи і стабільно розводячи рибу. Важливо лише дуже ретельно дозувати ці корми, бо риби дуже охоче їх споживають і швидко жиріють, втрачаючи при цьому здатність до розмноження.
Питання дійсно спірне і сперечатися можна годинами, де кожна сторона буде наводити вагомі приклади того, що корма, якими годує, є на порядок кращий від інших. Все залежить не лише від самого корму, а й від типу риби, розмірів акваріума(кількості риб в ньому), а найголовніше - графік годування і дози. Наприклад, багато акваріумістів годують риб кормом Аллер, хоча я вважаю його зовсім нікудишнім, навіть шкідливим для риб. Так само на рахунок фірмових кормів. Після багатьох хороших відгуків про Тетру, спробувала ТетраПро та ТетраРубін. Як виявилось, що після Тропікалу мої риби навідріз відмовлялись від кормів Тетра. Крім того, після Тетровських кормів - вода мутніла набагато швидше. Також фірма Тетра не має аналогів Тропікаловським спіруліновим кормам. Хоча і вони не виявились ідеальними. Я згідна з тим, що, наприклад, малавійці чи рослиноїдні танганці добре ростуть і розмножуються на цих кормах, але зауважила також, що ні спіруліна, ні астаксантін не дадуть рибі такого насиченого забарвлення, як морожений циклоп, артемія, гамарус і т.д.
І ще, приблизно у вересні цього року придбав 200 упаковок мороженого корму від відомого в Україні виробника і мороженим мотилем "вложив" дві сотні тих же мальків папуг у віці біля двох місяців. За кілька днів всі загинули від іхтіофтіріусу. От вам і дезинфекція перед заморожуванням, от вам і обробка озоном..
Годую мороженими кормами фірми Aquaria, навіть не розморожую(промиваю), кидаю цілі кусочки льоду в акваріум, а живородку ще й підгодовую живим трубочником. Помітила також, що іхтіофтіріусом риба, бувало, хворіла по таких причинах: підміна невідстояною водою(особливо весною після дощів), занесла з новою рибою без відсадки в карантинник, після стресу (пересадки риби з однієї акви в іншу, транспортування), а також, коли виключали світло і вночі t падала до 15 градусів. Але, щоб від морожених кормів - ну...це також спірне питання.
Охват Марьян
06.12.2010, 01:19
Приклад: пластівці Tropical Discus D-50 5000 ml., вага 1 кг. досить демократична ціна у Аровані 483.13 грн. і гранули TetraDiskus 10000 ml., вага 3 кг. - ціна 542.98 грн. Неварто так порівнювати корми на вагу, а краще по-якості і по обєму.
Я годую риб різними кормами.
З сухих перевагу надаю тропікалу, він кращий як по якості так і по ціновій політиці. На світових виставках і форумах, дипломи і гранти здобувають саме корми тропікал і hikari.
Корми тетра і сера в основному імпортуються з Китаю, де мають свої цехи по виготовленю не тільки устаткування а й кормів та хімії.
З морожених надаю перевагу "акварії", колись возили ще дуже хороший корм "katrinex" з Польщі *THUMBS UP*
Годую мороженими кормами фірми Aquaria, навіть не розморожую(промиваю), кидаю цілі кусочки льоду в акваріум, а живородку ще й підгодовую живим трубочником.
Годую мороженими кормами фірми "Неон" (найбільший з українських експортерів морожених кормів), аналогічно, не розморожуючи. Але як вже писав вище проблема все ж виникла...
До речі, і фірма "Aquaria" має свою лінію кормів спеціально для експорту, яка називається "Green river" у подібній до "Неона" упаковці.
Помітила також, що іхтіофтіріусом риба, бувало, хворіла по таких причинах: підміна невідстояною водою(особливо весною після дощів), занесла з новою рибою без відсадки в карантинник, після стресу (пересадки риби з однієї акви в іншу, транспортування), а також, коли виключали світло і вночі t падала до 15 градусів.
За останніх десять, а можливо і більше років у моєму акваріумному господарстві це єдиний випадок масового захворювання. Роблю підміни лише відстояною водою (не менше доби, частіше двох). Нововолинська вода не з річки, чи водосховища, а артезіанська з глибини 250 метрів і її склад та біологічні властивості не міняється в залежності від пори року. Та і вересень (саме коли сталася проблема), явно не паводковий місяць. Жодної нової риби не було і мальок вирощувався в окремому акваріумі з потужним біофільтром і усіма можливими мірами перестороги (окремі сифони, сачки, відра і т.п.). Та який там стресс... Живу у власному будинку з автономним опаленням і температура води в жодному випадку не опускається нижче 22-23 градусів, навіть якби електрику вимкнули й на тиждень.
Але, щоб від морожених кормів - ну...це також спірне питання.
Чому спірне? Хіба кормові організми заготовляються не у прісних водоймах, населених рибою? Збудники хвороб, що переносяться прісноводними рибами наших широт, легко переносять процес заморожування - розморожування і, при нагоді, відразу знаходять нових "жертв". Ясно одне, корм не був належним чином дезинфікований перед заморозкою.
Також фірма Тетра не має аналогів Тропікаловським спіруліновим кормам.
Чому не мають? А TetraPro Vegetable? У ньому менший відсоток спіруліни, та все ж мої Анциструси більш ніж задоволені цим кормом.
У випадку коли мені потрібний більший відсоток спіруліни я використовую комбікорми власного приготування на базі таблеток "Спіруліна" концерну "Стірол". В будь якій аптеці упаковка 120 шт. таких таблеток коштує в районі 25 гривень. Увага! Мають бути без оболонки!!!
Не варто так порівнювати корми на вагу, а краще по-якості і по обєму.
Мар’яне, Ви не уважно читаєте подану мною інформацію:
Приклад: пластівці Tropical Discus D-50 5000 ml., вага 1 кг. досить демократична ціна у Аровані 483.13 грн. і гранули TetraDiskus 10000 ml., вага 3 кг. - ціна 542.98 грн. Зверніть увагу на вагу і різниця у ціні стане дуже помітною! А якість TetraDiskus у рази перевершує якість Tropical Discus.
Якщо Ви вважаєте що корми треба порівнювати по об’єму, а не по вазі (а це вже більш ніж спірне питання), то нехай буде й так. Порахуємо ще раз: Tropical Discus 5000 мл., ціна 483.13 грн, тобто 96,60 грн. за 1000 мл. Натомість TetraDiskus 10000 ml., ціна 542.98 грн., виходить 54,30 грн. за 1000 мл. Про якість навіть говорити не хочу, кормів Tropical у мене ніхто їсти не хоче, хіба що вічно голодні Даніо реріо, які жеруть навіть мох і болото.
Корми тетра і сера в основному імпортуються з Китаю, де мають свої цехи по виготовленю не тільки устаткування а й кормів та хімії.
Що до кормів Tetra, імпортованих з Китаю, то такі мені траплялися всього два рази, а на останніх отриманих з Аровани кормах Tetra красуються німецькі штрихкоди і маркований оригінальний виробник. Тільки не треба писати що китайці напишуть що захочуть. Солідні європейські виробники кормів і обладнання не дозволяють собі таких фокусів і якщо продукція виготовлена в Китаї, то про це чесно написано на упаковці.
колись возили ще дуже хороший корм "katrinex" з Польщі
А тепер одним із найбільших споживачів - імпортерів морожених кормів "Неон" є Польща. Признаюсь чесно, було дуже приємно побачити на розкладках акваріумного відділу у торговому центрі "Золоті Тераси" ("Z*********322;ote Tarasy") в центрі Варшави цю продукцію.
Вибачте за питання не по темі. Але у нас є розважний корм. Продавець каже мясо криля, універсальний для всіх рибок з різними фракціями. Що скажете? На вид гранули нормальні, запах приємний.
Вибачте за питання не по темі. Але у нас є розважний корм. Продавець каже мясо криля, універсальний для всіх рибок з різними фракціями. Що скажете? На вид гранули нормальні, запах приємний
Чому не по темі? Якраз по темі. Це я так розумію продають на вагу фасований по кілограму криль. Важається що корм непоганий, хоча на мій погляд трохи жорсткуватий (затвердий) для дрібної риби. Пробував кормити такою заморозкою, однак мої риби їдять його не охоче.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009