Показати повну версію : Дрібні частинки в воді
В воді багато дрібних частинок подібних на пилинки в повітрі коли дивитись на сонячні промені. Ці теж під світлом блистять. Як їх позбутись? Фільтр ніби добре працює, струю і бульбашки дає добрі.
Фільтр ще не мив, працює з часу запуску акваріуму десь 3 тижні. Верхня секція з трьох вже забруднена ( коричнева ), дві нижні не дуже. Бульбашки і струю дає сильні.
Підозрюю, що якась вода в нас неважна. Взагалі чим можна протестувати якість води. Я живу в Брюховичах. Воду набираю з свердловини без жодних фільтрів. Відстоюю перед підміною. Міняю щотижня третину. Після першої підміни були в деяких риб білі цятки (вилікувались Сера Коста Мед Ф), потім після підміни зявився білий наліт на плавниках в кількох риб.
Може Ви риб перегодовуєте?Взагаліто ще дуже малий час пройшов з моменту запуску,почекайте поки встановиться біологічна рівновага все має стати на свої місця.
А температуру вирівнюєте тої води що доливаєте і акваріумної? Це важливо для риб. Коливання температури більші ніж 3 градуси краще не допускати.
Відносно "пилинок" в воді. Якщо струя від фільтра потужня, то фільтруючий матеріал не затримує найдрібніші частинки. Хочете щоб вода була чистою і прозорою - зменшіть потужність фільтра, поміняйте губку на дрібнішу. З іншого боку, фільтр повинен так працювати, щоб проганяти три об"єми води акваріума в годину. Я так зрозумів, що у вас внутрішній фільтр? Якщо так, то раджу лишити саму головку, викинути корпус з наповнювачами і купити одну велику губку - чим більша тим краща. Правда така губка може псувати вигляд акваріума, тож мусите її ховати за рослинами або декораціями.
Так температуру вирівнюю. Воду, яку доливаю підігріваю градуси на два більше ніж в акваріумі, з розрахунку коли буду переливати то трохи вистигне. Вчора перший раз помив фільтр, трохи зменшив потужність, повітря в фільтрі виключив, і додав компресор. За добу ситуація значно покращилась. Щодо великої губки. Для неї потрібно якусь трубку, чи прямо на корпус фільтра одягати?
Продають спеціальні акварімні губки. В середині мають отвір, в який вставляєте головку фільтра. Мити губку потрібно не раніше ніж за 2-3 місяці роботи. А можна і ще рідше, залежить від кількості риб.
Охват Марьян
07.07.2008, 00:36
Так температуру вирівнюю. Воду, яку доливаю підігріваю градуси на два більше ніж в акваріумі, з розрахунку коли буду переливати то трохи вистигне. Вчора перший раз помив фільтр, трохи зменшив потужність, повітря в фільтрі виключив, і додав компресор. За добу ситуація значно покращилась. Щодо великої губки. Для неї потрібно якусь трубку, чи прямо на корпус фільтра одягати?
Читайте тут (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=123)
В Брюховичах вода ужасна (особливо на "поле чудеч" і в районі вокзалу), чи не має специфічного запаху Ваша вода сірководню?
Santjaga
07.07.2008, 21:22
До поради Noe можу додати, що внутрішній відсік можна заповнити сінтампоном.
Читайте тут (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=123)
В Брюховичах вода ужасна (особливо на "поле чудеч" і в районі вокзалу), чи не має специфічного запаху Ваша вода сірководню?
Має запах але тільки коли тече, коли постоїть - запаху не чути. Яку може бути вирішення проблеми. Може хто з Брюхович щось порадить?
в мене теж була проблема після запуску з сивою водою, бородою і відмиранням рослин. Почала 1 раз в тиждень робити підміну 20% води і 1 раз в день годування (0.5 кубика мотиля чергую з сухим кормом). помогло, але на 5 днів. потім все вертається.борода притихла, але риби жеруть рослини (елодею і кабомбу) дістала лакмусовий папір - PH 6. в чому може бути проблема?
щодо зауваження ное мити губку раз 2-3 місяці це явно забагато.тоді фільтр вже не буде мати напору ту воду прогнати через ту губку.а те що губку брати побільшу це правильно.
А Ви придивіться уважніше, як що ці частинки рухаються, то
завелася інфузорія яку треба вивести.Бажано мати UF-ЛАМПУ.
Щодо великої губки. Для неї потрібно якусь трубку, чи прямо на корпус фільтра одягати?
Прямо на корпус. В середину губки, в дирку,якщо нічого інакшого не плануєте, можна вставити якусь трубку з отворами, щоб ту дирку не сплющовало і вода нормально циркулювала по всій висоті губки . Я вставив пластмасові бігуді. По діаметру підійшли, і отворів багато, через які вода циркулює. Це на випадок якщо губка висока, а головка яка вставляється в губку коротка.
Хоч і не моя тема,все ж поділюсь проблемою.
В акваріумі на 39літрів,в мене сиділи 3 вогняні барбуси(2самці і 1самка),та декілька коридорасів.Вода була кристально чистою,хоча там був не дуже сильний фільтр,та компресор.
Заміну води я робила по мірі необхідності,зазвичай раз 1.5-2тижні,міняла 20% води та сифонила пісок.Заливала дощову або дистильовану воду.
Риби активно нерестились після кожної заміни води,а я мала проблеми по вирощуванню та збуту мальків.
Але потім я пересадила барбусів до іх ровесників в 135л акваріум
А в 39 літрів посадила 4 малі чорні макроподи.
На моє здивування вода почала сильно забруднюватися,хоч я і почала робити її заміну кожні 2 дні,та поставила 2 фільтри(якісні).В воді таке враження що плавали пилинки(не інфузорії)
Температура води 24,Ph 6.5-7.3,
Що мені робити???!!!
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009