КПК

Показати повну версію : Дрібні частинки в воді

GrAnd
28.06.2008, 20:16
В воді багато дрібних частинок подібних на пилинки в повітрі коли дивитись на сонячні промені. Ці теж під світлом блистять. Як їх позбутись? Фільтр ніби добре працює, струю і бульбашки дає добрі.

navy
28.06.2008, 20:31
Як часто фільтр миєте?

GrAnd
28.06.2008, 22:34
Фільтр ще не мив, працює з часу запуску акваріуму десь 3 тижні. Верхня секція з трьох вже забруднена ( коричнева ), дві нижні не дуже. Бульбашки і струю дає сильні.

GrAnd
28.06.2008, 22:43
Підозрюю, що якась вода в нас неважна. Взагалі чим можна протестувати якість води. Я живу в Брюховичах. Воду набираю з свердловини без жодних фільтрів. Відстоюю перед підміною. Міняю щотижня третину. Після першої підміни були в деяких риб білі цятки (вилікувались Сера Коста Мед Ф), потім після підміни зявився білий наліт на плавниках в кількох риб.

navy
28.06.2008, 22:46
Може Ви риб перегодовуєте?Взагаліто ще дуже малий час пройшов з моменту запуску,почекайте поки встановиться біологічна рівновага все має стати на свої місця.

Noe
29.06.2008, 18:57
А температуру вирівнюєте тої води що доливаєте і акваріумної? Це важливо для риб. Коливання температури більші ніж 3 градуси краще не допускати.
Відносно "пилинок" в воді. Якщо струя від фільтра потужня, то фільтруючий матеріал не затримує найдрібніші частинки. Хочете щоб вода була чистою і прозорою - зменшіть потужність фільтра, поміняйте губку на дрібнішу. З іншого боку, фільтр повинен так працювати, щоб проганяти три об"єми води акваріума в годину. Я так зрозумів, що у вас внутрішній фільтр? Якщо так, то раджу лишити саму головку, викинути корпус з наповнювачами і купити одну велику губку - чим більша тим краща. Правда така губка може псувати вигляд акваріума, тож мусите її ховати за рослинами або декораціями.

GrAnd
29.06.2008, 20:00
Так температуру вирівнюю. Воду, яку доливаю підігріваю градуси на два більше ніж в акваріумі, з розрахунку коли буду переливати то трохи вистигне. Вчора перший раз помив фільтр, трохи зменшив потужність, повітря в фільтрі виключив, і додав компресор. За добу ситуація значно покращилась. Щодо великої губки. Для неї потрібно якусь трубку, чи прямо на корпус фільтра одягати?

Noe
29.06.2008, 23:49
Продають спеціальні акварімні губки. В середині мають отвір, в який вставляєте головку фільтра. Мити губку потрібно не раніше ніж за 2-3 місяці роботи. А можна і ще рідше, залежить від кількості риб.

Охват Марьян
07.07.2008, 00:36
Так температуру вирівнюю. Воду, яку доливаю підігріваю градуси на два більше ніж в акваріумі, з розрахунку коли буду переливати то трохи вистигне. Вчора перший раз помив фільтр, трохи зменшив потужність, повітря в фільтрі виключив, і додав компресор. За добу ситуація значно покращилась. Щодо великої губки. Для неї потрібно якусь трубку, чи прямо на корпус фільтра одягати?

Читайте тут (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=123)

В Брюховичах вода ужасна (особливо на "поле чудеч" і в районі вокзалу), чи не має специфічного запаху Ваша вода сірководню?

Santjaga
07.07.2008, 21:22
До поради Noe можу додати, що внутрішній відсік можна заповнити сінтампоном.

GrAnd
17.07.2008, 23:57
Читайте тут (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=123)

В Брюховичах вода ужасна (особливо на "поле чудеч" і в районі вокзалу), чи не має специфічного запаху Ваша вода сірководню?

Має запах але тільки коли тече, коли постоїть - запаху не чути. Яку може бути вирішення проблеми. Може хто з Брюхович щось порадить?

Ірена
11.02.2010, 14:56
в мене теж була проблема після запуску з сивою водою, бородою і відмиранням рослин. Почала 1 раз в тиждень робити підміну 20% води і 1 раз в день годування (0.5 кубика мотиля чергую з сухим кормом). помогло, але на 5 днів. потім все вертається.борода притихла, але риби жеруть рослини (елодею і кабомбу) дістала лакмусовий папір - PH 6. в чому може бути проблема?

львів25
15.02.2010, 00:38
щодо зауваження ное мити губку раз 2-3 місяці це явно забагато.тоді фільтр вже не буде мати напору ту воду прогнати через ту губку.а те що губку брати побільшу це правильно.

Гриня
15.02.2010, 09:53
А Ви придивіться уважніше, як що ці частинки рухаються, то
завелася інфузорія яку треба вивести.Бажано мати UF-ЛАМПУ.

konon
13.03.2010, 23:51
Щодо великої губки. Для неї потрібно якусь трубку, чи прямо на корпус фільтра одягати?
Прямо на корпус. В середину губки, в дирку,якщо нічого інакшого не плануєте, можна вставити якусь трубку з отворами, щоб ту дирку не сплющовало і вода нормально циркулювала по всій висоті губки . Я вставив пластмасові бігуді. По діаметру підійшли, і отворів багато, через які вода циркулює. Це на випадок якщо губка висока, а головка яка вставляється в губку коротка.

ЕММА
14.03.2010, 08:45
Хоч і не моя тема,все ж поділюсь проблемою.
В акваріумі на 39літрів,в мене сиділи 3 вогняні барбуси(2самці і 1самка),та декілька коридорасів.Вода була кристально чистою,хоча там був не дуже сильний фільтр,та компресор.
Заміну води я робила по мірі необхідності,зазвичай раз 1.5-2тижні,міняла 20% води та сифонила пісок.Заливала дощову або дистильовану воду.
Риби активно нерестились після кожної заміни води,а я мала проблеми по вирощуванню та збуту мальків.
Але потім я пересадила барбусів до іх ровесників в 135л акваріум
А в 39 літрів посадила 4 малі чорні макроподи.
На моє здивування вода почала сильно забруднюватися,хоч я і почала робити її заміну кожні 2 дні,та поставила 2 фільтри(якісні).В воді таке враження що плавали пилинки(не інфузорії)
Температура води 24,Ph 6.5-7.3,
Що мені робити???!!!