Показати повну версію : Потрібна порада ... Цихлазома северум (Cichlasoma severum)
PARTAGAS
29.04.2010, 19:12
всім привіт :) Сталося так що попала до мене пара Цихлазома северум (Cichlasoma severum) ,(:D хоча можливо і не пара беруть сумніви )так от посадити їх в належний аквас не має можливості тому вони зараз живуть в 60л відсаднику , розміри риби не великі десь 4-5см ,хотілося дізнатися чи можна їх поселити до скаляріїв в общий аквас ? чи не буде бійок ? і чи не будуть вони (Цихлазома северум (Cichlasoma severum) трогати рослин бо вони в малому аквасі зжерли кріптокорину .:D можливо з голодухи :D бо потрапили до мене в жвхливому стані ..досвіду утримання цих риб у мене не було тому прошу у вас поради .....хууу аж втомився писати .:D:D всім дякую ..
Охват Марьян
29.04.2010, 19:21
Назву теми змінено.
Тему переміщено.
хотілося дізнатися чи можна їх поселити до скаляріїв в общий аквас ? чи не буде бійок ? і Северум при активній парі, як і всі американці, будуть відстоювати свою територію незалежно від об"єму акваріуму. Якого розміру у вас скалярії ?
Jararaka
29.04.2010, 19:37
Северумы - растительноядные рыбы. По идее, в большом, густо засаженном аквариуме с хорошей растительной подкормкой ущерб от них будет незаметен. В вашем случае - увы.
На пару северумов лучше бы от 150 литров, рыба не самая мелкая, совсем хорошо - от 400.
Скалярии будут репрессированы однозначно. Северум и пошустрее, и куда массивнее.
Если всё же решите оставить рыб (до покупки большого аквариума или избавления от них), то делайте подмены по 30-50 % хотя бы через день, в противном случае рыба затянется.
P.S. Скаляриям желателен аквариум от 50 см высотой.
PARTAGAS
29.04.2010, 21:19
Якого розміру у вас скалярії ?
скарярії десь приблизно 9-10см :) планувати новий аквас можна але ставити його ніде :D так що поки що поживуть вони в відсаднику :'( ...хоча риба цікава *THUMBS UP*
Охват Марьян
29.04.2010, 22:11
Северуми 4-5см (якщо це дійсно северум) у акваріуми 250л. для скалярій 9-10см. неповинні робити їм шкоди при оптимальні темпиратурі.
PARTAGAS
30.04.2010, 07:08
Северуми 4-5см (якщо це дійсно северум)
сіверум 100% ...:D:D:D
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009