Показати повну версію : Літне меню
экспериментатор,в мене є питання: зараз наступає літо і напевно є можливість урізноманітнити "меню" для павуків... тобто зимою кормити павуків можна було хіба тараканами, цвіркунами і зофобусами... а тепер і гусениць різних багато, і мух, і жуків - наприклад зараз багато є хрущів (майский жук)... чи можна павукам то все давати?:confused:
экспериментатор
04.05.2010, 08:12
roman71, Якщо ловити далі від сільськогосподарських полів та автомобільних доріг, то цілком хороша прибавка до столу павука.Якщо ловлять жалячi комахи , то перед дачею видаляється жало.
Але так, чи інакше деякий ризик у цьому всьому є.
экспериментатор,
Доброго дня!
Сьогодня зробив вилазку "в поля" за якимись комахами - благо живу на околиці міста... Але ні жуків достатньо великих розмірів, ні гусениць щось не попалось мені... Вдалось зловити декілька мух*JOKINGLY* і якогось малого жучка... Зате попадались і дощові хробаки, і слимаки і навіть малі жабки... Чи дійсно можна моєму павучку (L9) спробувати дати жабку? Якось експериментувати, маючи тільки його одного страшно - тому і раджусь...*DRINK*
Прочитав в сусідній темі Вашу відповідь на питання Navy "Харчування -зофобас, дорослi цвiркуни,таракани "кубинцi", жаби"
Я вважаю що краще з природи небрати. Розказував формучанин: в інституті одному брав чисту культуру безкрилої дрозофіли. Але було одне але чогось почали дохнути павучки. Виявилось що на цих дрозах були кліщі. А в природі можуть бути і не тільки кліщі.
Якщо порахувати щоб розвести домашній корм то вийде троха дешевше і надовше. Навіть якщо ходити на Кубанську і там корм брати. То ціна корму та ціна павучка дрібязок.
Я вважаю що це буде задорогий експеримент.
Навіть якщо ходити на Кубанську і там корм брати
ну не факт, що і там все стерильно чисте... чи то, що продають в зоомагазинах...
Розказував формучанин: в інституті одному брав чисту культуру безкрилої дрозофіли
чим інститут той відрізняється від екоцентра?
Сьогодня по дорозі додому зловив такого жучка... Не знаю як він називається, але... Павук спочатку накинувся на нього, але так само відразу і відскочив... І більше не нападає - таке враження, ніби жук має якийсь захист...
http://s46.radikal.ru/i114/1005/31/3c11912c389c.jpg (http://www.radikal.ru)
Роман,це жук-пожежник.От тут (http://otvet.mail.ru/question/29578209/) почитай,він кажуть має захист від хижаків.
экспериментатор
14.05.2010, 01:09
Не рекомендую експерементувати.Не рекомендую будь-яких жуків ,можна iх личинок. Можна перетинчастокрилих (видаляючи жало), крім мурах, можна всiх "коників". Це перевірено на безопаснiсть.Решта-лотерея.
Типу бомбардира.
А про інститути. То так було сказано до слова. Без жодного натяку про серйозність в цьому слові (мається наувазі теперішні часи). Хоча згідно першо джерела то було давно і досить серйозно. Але оскільки я ще в той час вчився в школі то про кіперство, а тим більше про акваріум і мови небуло.....
Якщо я правельно зрозумiв то корм для павукi краще з вулицi небрати?
RAISST, скоріш за все, хіба при умові віддаленості хоча б декілька кілометрів від цивілізації чи з лісу...
але мух свому я вже пару тижнів даю, на разі змін ніяких в поведінці...
я не дуже розбираюсь у апетитах павуків,але від себе можу сказати,що зараз пора,коли садівники оприскують дерева різними інсектицидами,тому багато комах з природи можуть бути потенційно небезпечними для ваших питомців.
экспериментатор
19.05.2010, 07:48
roman71, Я не рекомендую годувати спійманими мухами.Взагалi, це вважається поганим тоном в хоббі.Якщо є бажання годувати мухами, можна купити опариш в риболовецькому магазині і поставить його в тепло, для виходу мух. Ризик буде значно нижче.Пробачте, якщо сказав неприємні речі.
Пробачте, якщо сказав неприємні речі
та ні, я ж тільки вчусь - дякую за зауваження.... не знав, що є таке поняття як "поганий тон"...
Сьогодня запустив до нього двох цвіркунів... Думав хоч до завтра один доживе... Та яке - 15 хвилин і павук дожовує другого... Хоч ферму відкривай цвіркунячу... :D
А от дозвольте питання ,теж як делітанта,чому ні де не зустрічається інфа.як годування павуків опаришами,як на мене дуже доступний та поживний корм?
экспериментатор
20.05.2010, 02:14
navy,
Опариш не поганий корм, але він на невеликому відрізку часу актуален через розмір, потім, закопується, що погано для годування ювенілов. Маючи в чомусь схожі параметри програє борошному , так як той завжди в культурі. А опариш прибулець.Знову ж-мухи літають. Як тимчасовий замінник цілком підходить.
Rostyslaw
20.05.2010, 23:21
Мотилем та опаришем піднімав перший кокон, але віддаю перевагу личинкам жуків.
От таке посилання дав наш форумчанин http://shop.allforpets.com.ua/zoomagazin/shop.browse/4.html Мені цікаво чи можно годувати тим кормом павуків-птахоїдів?
navy, "404- компонент не найден":confused::(
А пів години назад ,я перевіряв було:eek:*DRINK*
Dontworrybehappy
11.12.2010, 19:59
Добрый день:) Вообще корм предназначен для рептилий,но почему бы не давать и паукам... Жаль,что Вы не из Киева, дал бы попробывать на халяву с десяток....:'(
Dontworrybehappy
11.12.2010, 20:05
забыл сказать, вы дали ссылочку.где корм для муравьев, а вот полный список http://shop.allforpets.com.ua/zoomagazin/shop.browse/41.html
navy спасибо,что не забываете:) К нг будет кое какие обновления в теме, думаю понравится:)
я не зрозумів - то консервовані цвіркуни і зофобас? :confused:
Dontworrybehappy, Так,о тож в тому й питання я ніколи не чув від справжніх кіперів про можливість годування тим кормом.Справа в тім,що коли маєш колекцію павуків понад десятка то варто утримувати "харчову базу" так би мовити в "живому вигляді". Аколи в тебе 1 або 2 павучки тоді стає питання,яке я поставив.На разі я маю два .але дуже різного віку .і як моя браха може харчуватись "всім,що рухається",бо вона вже Л9 ,а от мій маленький павучок Л2 то?
Хоча маючи досвід,певно я його (сподіваюсь)вигодую,але мені важливо знати хто має втому досвід.*DASH*
экспериментатор
12.12.2010, 00:37
Борошняний хрущак не складе проблем ні з яким розміром колекції. Його можна різати.
экспериментатор, Гаразд,тобто я роблю висновок такий - замовляю собі таку баночку корму і маю певний спокій.так?
Dontworrybehappy
12.12.2010, 02:30
экспериментатор, Гаразд,тобто я роблю висновок такий - замовляю собі таку баночку корму і маю певний спокій.так?
К сожалению сказать точно не могу, ибо у меня дома только муравьи и все эксперементы ставились на них...
Dontworrybehappy
12.12.2010, 14:27
я не зрозумів - то консервовані цвіркуни і зофобас? :confused:
Так,все правильно:)
экспериментатор
12.12.2010, 15:24
navy,
Оскільки хрущак не має запаху і не повзає по гладких поверхнях, то колонія може стояти де завгодно. Досить кинути жукам невелику морквину, картоплю і т.д на тиждень, щоб не заглядати до них. Завжди будуть личинки різного розміру.
Dontworrybehappy
12.12.2010, 18:29
navy,
Оскільки хрущак не має запаху і не повзає по гладких поверхнях, то колонія може стояти де завгодно. Досить кинути жукам невелику морквину, картоплю і т.д на тиждень, щоб не заглядати до них. Завжди будуть личинки різного розміру.
С этим согласн они в размножении элементарны, но лично у меня там заводится моль, лично для меня это еще один белковый корм для мурах:D, но вот женский пол кричит...понимаешли ихнии шубы они кушают*RTFM*
Но ничего муравьи все равно важнее:)
экспериментатор
13.12.2010, 06:51
Это вроде не та моль,что шубы кушает. Крышка нужна на ёмкость ,чтоб ничего не летало.:)
Dontworrybehappy
13.12.2010, 18:14
Это вроде не та моль,что шубы кушает. Крышка нужна на ёмкость ,чтоб ничего не летало.:)
объясните это женской половине:)))
В мене поки павук переживав післялинькове голодування, зофобас встиг перетворитись в жука. От і питання - а жуки входять в раціон павуків? :confused:
Залежно які-з твердим панцирем-для старших(линька 7)для молодших бажано черв"яків, або жуків з м"ягким панцирем
ЕММА, ти в свому репертуарі! :mad: Якщо толком нема чого сказати - проходимо мовчки мимо. Яка інформативність в твому повідомленні (пост №36)???
Мій павучок вже Л11. Голодний, цвіркуна ловить на льоту... А на жука вже добу не реагує. Версія про те, що він вже ситий не підходить - вже трохи повадки свого павука знаю і два цвіркуна за 3,5 місяця його апетит не задовільнять.
Rostyslaw
21.12.2010, 01:29
Roman71, давати можна, але тільки перелинявший жук має м"який панцир, то тоді без проблем, а якщо вже жук почорнів, то не всі беруть, хіба дуже голодні та ненаситні. Хроматопельма наприклад, валить все підряд.
Твоя альбопілозка швидше всього проігнорує, але є вихід: неси, обміняю на личинку:D*DRINK*
але є вихід: неси, обміняю на личинку
тоді завтра подзвоню і домовимось про "обмінний курс" :D
Rostyslaw
20.01.2011, 02:02
так і де мої жуки?:)
так і де мої жуки?
ну він був єдиний, і нажаль не дожив до моменту обміну... *DONT_KNOW*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009