КПК

Показати повну версію : Допоможіть розпізнати хворобу!

MakarV
07.05.2010, 13:07
Не можу оприділити чітко яка це хвороба. Чи че манка, чи плавникова гниль чи ще якась зараза. Ознаки: білі крапки по тілі і плавниках, хвіст і плавники по троху окорочуються, на кіцях таке як би грудочки. Що це? Ось фото (хоча не дуже вдале).http://photofile.com.ua/users/sam-lvr-29/96405482/117227554/

Lolik
07.05.2010, 13:54
З моїми цихлідами було подібне, але з плавниками такого не було. Мені порадили підміну води до 50%, виключити освітлення і не кормити риб 2-3 доби. До води додати Agua Safe, пропорція вказана на пляшечці. Як мені пояснили це було перекормлення риб. Попробуйте, я думаю гірше не буде.
Моїм рибам помогло їх можна побачити у моєму профілі.
Щастя здоровя Вам і Вашим рибкам!

Rybkaigor
07.05.2010, 16:03
Підніміть повільно температуру на 2-3 дні до 29 градусів і думаю що все пройде. В мене було таке подібне з неонами, але доливав в воду метиленовий блакитний та все пройшло.

Александр11
07.05.2010, 20:25
MakarV, Схоже, у вас іхтіофтіріоз і плавникова гниль. Гупія досить підвержена цим захворюванням. Причини можуть бути різні, як то занесення хвороби з новою рибою, різка зміна параметрів води ( температура, жорсткість....), сильна забрудненість акваріуму.
Заходи подолання:
Rybkaigor, вже написав, підвищення температури на 2-4 градуси. Для живородок можна робити соляні ванночки. Лікування препаратами проводити в окремому акваріумі,якщо є рослини, якщо нема, то можна і в основному. Якщо препарати, їх зараз ціла купа(метиленка, малахітовий зелений, сера костапур.......) вносити в основний акваріум, можна пошкодити біофільтрацію і нашкодити рослинам.
Не лишнім буде і прибирання в акваріумі: сифонка грунта, підміна 15-20% води на протязі 3-5 днів.
Ось цікава статтяhttp://www.vitawater.ru/aqua/ill/ichtyo.shtml

тернеция
08.05.2010, 21:45
Соль при ихтиофтириозе не помогает. Статьи прошлого века о её пользе при лечении именно этого заболевания безнадежно устарели.
Поэтому купите СЕРА костапур и лечите строго по инструкции весь аквариум.