Показати повну версію : Мої 175 л
Фотографуючи хвору рибку, вирішив зробити загальне фото свого акваріуму для вашої оцінки :)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/112/large/1_IMG_0053.JPG
Акваріу запущений на початку березня але рослини і риби запустив в квітні.
З нетерпінням чекаю критики :)
На мою думку рибсов трохи мало ,та якоїсь коряжки гарної для акценту композиції.Я б гарну райдужку пустив би стайку,наприклад Босмана або Лакустріків.А так аква мені сподобалась.*THUMBS UP*
Ну риб не мало - недавно ще обговорювали тут тему про переселення мого аквасу:)
Зараз там таке населення:
неони - 18, даніо рожеве -8, Апистограмма Рамирез -2, анциструс, барбус суматранський - 6, тернеція,моллінезія(чорні з білим), лабео - 2
Можливо фото трохи неякісне - на днях спробую зробити краще.
На рахунок коряги я звами згідний треба замінити на щось більше, просто вона в мене залишилась з старого меншого аквасу 90л. Але там непогану хованку зробили криветки і анцитрус:)
Мені сподобалося, гарна травичка
Охват Марьян
03.07.2008, 13:16
Нормальний акваріум*THUMBS UP*, рибки дрібні тому сильно не перенавантажують акваріум, та й рослинки такі , що люблять замулений грунт. Судячи з листків криптокорин - їм у Вас подобається:)
Нормальний акваріум*THUMBS UP*, рибки дрібні тому сильно не перенавантажують акваріум, та й рослинки такі , що люблять замулений грунт. Судячи з листків криптокорин - їм у Вас подобається:)
Дякую за підказку про замулений грунт - буду менеше "пилісосити" зарослі.
А вам не здається що рослинам щось бракує - листки світло зелені ?
Андрійко
05.07.2008, 09:22
гарний аквас! суматранці *THUMBS UP*
Охват Марьян
07.07.2008, 00:25
А вам не здається що рослинам щось бракує - листки світло зелені ?
З цього фото добре невидно, хоча нові листя у криптокорин у нормальному стані з насиченим кольором*THUMBS UP*
Добавив ще два фото
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/112/large/1_1.JPG
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/112/large/2_2.JPG
Дуже перспективний акваріум в плані природньої композиції.Якщо ще трошки зменшити кількість видів риб взагалі буде супер!! Так тримати.А про сифонку грунта забудь.
То Со2 так з фільтра булькає :D
Акваріум супер *THUMBS UP*, зайвий раз не експериментуйте з ним.
То Со2 так з фільтра булькає :D
Акваріум супер *THUMBS UP*, зайвий раз не експериментуйте з ним.
Та то фільтер так булькає:)
А щодо експерементів - то руки якраз до Со2 так і чешуться, але не буду бо то вже "вища школа" треба і краще світло + добрива.
Дуже перспективний акваріум в плані природньої композиції.Якщо ще трошки зменшити кількість видів риб взагалі буде супер!! Так тримати.А про сифонку грунта забудь.
Хочу ще добавити червоного кольору (рослин з червоним забарвленням) на вашу думку чи доречно це робити? якщо так то порадьте рослини не вибадливі в утримані. вчора ходив до нас на пташиний ринок - взагалі нічого немає :(
а щодо сифонки - то що взагалі її не робити ? - біди тоді не нароблю?
Дякую
Андрійко
21.07.2008, 12:07
Хочу ще добавити червоного кольору (рослин з червоним забарвленням) на вашу думку чи доречно це робити? якщо так то порадьте рослини не вибадливі в утримані. вчора ходив до нас на пташиний ринок - взагалі нічого немає
а щодо сифонки - то що взагалі її не робити ? - біди тоді не нароблю?
Дякую
звичайно ж доречні червоні рослини - ними взагалі доволі важко зіпсувати композицію!;). Альтернатера. Сифонити можна рідше просто - рослинкам дуже сподобається!
з повагою.
а які саме рослини ви можете порадити?
Андрійко
21.07.2008, 12:35
альтернатера - це з тих що не надто прихотливі.
misha з червоних рослин тяжко тобі щось порекомендуати,адже в тебе немає достатньо світла , СО2 і не знаю як з добривами ти дружиш.Можливо спробуй криптокорину Вендта-вона мае коричнувато-яскраво-червоний відтінок.В твоїх умовах їй обов"язково сподобається.А про сифонку я Таріку вже кидав ссилку - пошукай .
альтернатера - це з тих що не надто прихотливі.
В умовах Мішиного акваріума цій рослинці не дуже сподобається, а на рахунок не примхливості ....:confused:
Tarik_Nikita
21.07.2008, 12:50
в мене альтернатера не прижилася:(
Андрійко
21.07.2008, 12:53
В умовах Мішиного акваріума цій рослинці не дуже сподобається, а на рахунок не примхливості ....
а у мене жила, і росла навіть. хоча нічого накшталт со2, удобрямсів не використовував :(. Потім просто борода у акваріумі завелась - довелося рослинку викинути:(
Tarik_Nikita
21.07.2008, 13:04
Міша, скачай собі цей посібничок -
http://jararaka.mylivepage.ru/file/919/3104_Иллюстрированный_справочник_аквариумных_расте ний.pdf
Там все коротко про рослин (температура, рівень світла світло, со2, тощо), подивися, пошукай. Щось надибаєш яке підходить в твій аквас, давай в розділ "бараховка" оголошення, думаю учасники форуму тобі з рослинами чим зможуть тим і поможуть, а на базарі ти все рівно не знайтеш того що хочеш, і ще там тобі можуть втулити не то шо треба
Р.С. якщо не буде скачуватися, я можу тобі по милу скинути
Тарік дякую за книжку - прикольна.
Виходячи з неї червоні рослини мені не світять - майже всі складні в утриманні.
Міша, скачай собі цей посібничок -
http://jararaka.mylivepage.ru/file/919/3104_Иллюстрированный_справочник_аквариумных_расте ний.pdf
Там все коротко про рослин (температура, рівень світла світло, со2, тощо), подивися, пошукай. Щось надибаєш яке підходить в твій аквас, давай в розділ "бараховка" оголошення, думаю учасники форуму тобі з рослинами чим зможуть тим і поможуть, а на базарі ти все рівно не знайтеш того що хочеш, і ще там тобі можуть втулити не то шо треба
Р.С. якщо не буде скачуватися, я можу тобі по милу скинути
А про продавців то ти правий - в половини продавців з якими я в нас стикався основна установка це впихнути товар. Я недавно купив криветок, питаю в продавця як її назва а мені "горбата" (вона дійсно горбата:)) ) потім в неті ледве найшов її назву "Макробрахиум" :mad:
Але то вже зовсім інша історія:)
Охват Марьян
21.07.2008, 18:41
Можеш попробувати альтернатеру, Hygrophila polysperma "sunset'' (червонувата), людвігія, ехінодоруси червоні, зараз навіть лимонник червоний продають :)
А взагалі візьми *DRINK* і сходи у гості до Павла.
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=193
biabuchja
07.08.2008, 16:05
не знаю, як кому а мені акваріум подобаеться - молодчина
капець тепер вже не до червоних рослин - ті що були щось дуже втаритили забарвлення і не хочуть рости
Tarik_Nikita
08.08.2008, 12:10
а лампи скільки стоять? їх тре міняти час від часу дехто робить це кожні 3м, дехто 6м. Може лампи вкрилися сильно нальотом від води, візьміть їх помийте з оцтом, а потім звичайною водою добре протріть від оцту, почистіть від нальоту ребра жорсткості, якщо накриваєте акваріум склом то ще й скло файно почистити треба.
Р.С. я колись накривав склом, тепер того не роблю, різниця в рості відчувається
Охват Марьян
10.08.2008, 11:12
капець тепер вже не до червоних рослин - ті що були щось дуже втаритили забарвлення і не хочуть ростиА фото тих рослин можна ?
Як робите підміну і що додаєте з добрив? Така рослина як лимонник багато споживає добрив
а лампи скільки стоять? їх тре міняти час від часу дехто робить це кожні 3м, дехто 6м. Може лампи вкрилися сильно нальотом від води, візьміть їх помийте з оцтом, а потім звичайною водою добре протріть від оцту, почистіть від нальоту ребра жорсткості, якщо накриваєте акваріум склом то ще й скло файно почистити треба.
Р.С. я колись накривав склом, тепер того не роблю, різниця в рості відчувається
Ламп 2 *30 вт. Чищу їх регулярно, скла немає. Можливо і тре їх міняти але я хочу замінити всю кришку на SunSun HFL-1500, 4х80Вт Т5.
А фото тих рослин можна ?
Як робите підміну і що додаєте з добрив? Така рослина як лимонник багато споживає добрив
Фотки викладу але трохи пізніше. Підміти 2 рази в тиждень по 35 л.
Добрив не давав. Але десь трохи менше місяця назад купив Анубіас Бартера карликовий і запхав під коріння чертвертинку TetraPlant Cryto а решут запхав де більше рослин. А за лимоник дякую - викину його щось перестав мені подобатись.
Охват Марьян
11.08.2008, 12:34
Ламп 2 *30 вт. Чищу їх регулярно, скла немає. Можливо і тре їх міняти але я хочу замінити всю кришку на SunSun HFL-1500, 4х80Вт Т5. Взагалі то Светильник SunSun HFL-1500, 4х80Вт Т5.
Мощность - 4 х 80Вт 14000К. Размер 150 см х 22 см х 6,5 см.
Тому Вам потрібно
Светильник SunSun HFL-1000, 4х39Вт Т5.
Мощность - 4 х 39Вт 14000К. Размер 100 см х 22 см х 6,5 см.
Знижка 7% для форумчан (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=122)
А за лимоник дякую - викину його щось перестав мені подобатись. Просто зменшити в кількості :)
Опа з лампами переборщив:) Дякую що виправили.
А лимоник всерівно викину - тепер є вагома причина:D
Доречі щойно прочитав на Київському форумі про використанні ряски як біофільтра - хто такий метод використовував ? і яку ряску використовувати - в нас на базарі є дрібна і якісь великі кущики з великими листками
Tarik_Nikita
11.08.2008, 14:25
ой не знаю, нарахунок ряски, моя особиста думка, мав я її, воно дуже швидко заростає і затіняє весь акваріум, я її викинув десь через місяць. Ви побачете як рослини погіршяться в рості коли вона покриє поверхню всього акваріума
Tarik_Nikita
11.08.2008, 14:26
а великі кущики, це не ряска, а морська капуска (чи якось так, я назви не пам"ятаю)
І ще один фактор можливо через жару рослини стали такі пригнічені - температура в аквасі 28
Дякую
Tarik_Nikita
11.08.2008, 14:29
і ще про ряску, тут вже дотично обговорювали це питання
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=194&highlight=%F0%FF%F1%EA%E0&page=2
Тарік тут вище згадували що в тебе є цікава силочка про сифонку - я її на форумі не найшов, можеш мені її дати?
Tarik_Nikita
11.08.2008, 15:15
:confused:, може колись і читав щось таке, але ніяких ссилок дати не можу, по тій причині, що не маю.
зі свого досвіду, сифоню завжди при кожній підміні, але роблю поверхнево, тобто, тримаю трубку десь 3-4 мм від дна і кручу нею,що робився невеличкий "водоворот"в результаті піднімається бруд, який зразу захоплюється сифоном (тут тре не переборщити, що не літало по всій акві) Маю сифон з довгою трубкою, посередені із сіточкою, щоб грунт не збирати із відра:). Колись я сифонив дуже ретельно, але рослини люблять коли грунт не рухати, заведи собі меланій (так як зробив я), вони виконають функцію переробки відходів на глибшому рівні і фактично є показником, якщо ти їх вдень не башиш то значить все нормально. (про це трохи писалося в темі меланії тут на форумі)
Я також таким самим чином сифоню тільки через тиждень. А меланій ніяк руки недоходять завести.
Охват Марьян
14.08.2008, 22:30
Доречі щойно прочитав на Київському форумі про використанні ряски як біофільтра - хто такий метод використовував ? і яку ряску використовувати - в нас на базарі є дрібна і якісь великі кущики з великими листкамиБіофільтр- це коли бактерії приймають участь в формуванні біологічної рівноваги. Рослини що ростуть біля поверхні води (ближче до світла), мають більшу можливість фотосинтезувати(тобто споживати більшу кількість мікро- і макроелементів)
:)
І ще один фактор можливо через жару рослини стали такі пригнічені - температура в аквасі 28
ДякуюСпіввідношення темпиратура-освітлення, чим більша темпиратура води тим потужнішим має бути освітлення.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009