Показати повну версію : герінохейліус
Tarik_Nikita
04.07.2008, 13:58
Хто шо знає про цю присоску?
Вона краще САЕ чи ні?
ЇЇ відношення до інших риб? (особливо до дискусів і скалярій)
буде чіплятися до дискусів
Охват Марьян
07.07.2008, 00:04
Хто шо знає про цю присоску?
Вона краще САЕ чи ні?
Це різні речі .
Сом (а не присоска!!!) виростає 10-15см, добре виконує свої обов"язки, підходить більше до акваріумів з хижаками.
Поки молоді виконують своє призначення за чишенням акви.Після року часу починають чіплятись до риб особливо дисків та скалярів,при цьому вдень іноді це і можливість побачити,а вночі свою справу наглу виконують на всі 100%.В мене був випадок коли ранком побачив мертвого скаляра без луски а на другому 20% луски не було.Відніс його на Краківський,підтримую іх треба тримати або з цихлою або в великіх аквах.
допоки молодий ще щось трохи очищуе, коли дорослі то не рекомендував би тримати у рослинному акваріумі( як і анцитрусів) так як можуть знищити велику частину ваших рослин буквально за ніч, за риб не знаю, так був з дрібною харацинкою в мене, а її ще треба впіймати:) САЕ також добрі коли молоді, як виростають то починають лінитись, отоцинклюси одні з найкращих, не ліняться ні в якому віці та й рослини не пошкоджують, але з хижаками чи великими цихлами їх тримати не варто
Tarik_Nikita
11.08.2008, 13:28
отоцинклюси
а це що таке, як на латині, і чи вільні вони в продажі.
Р.С.
мої анцитруси ще маленькі, хоча вже мають полові розбіжності (купив двох і так попало що самець і самочка:)), вони чистять нормально, ніколи не віддихають, а ось птерепліхт то вже гад, він ще чистить, але став сильним фраєром:mad:, на інших риб кидається, якщо щось впаде то вже нікому не дасть і так відганяє агресивно, я вже задумався про його існування в мому акваріумі (диски ж мої люблять з дна хавло збирати)
Tarik_Nikita
11.08.2008, 13:33
а я собі так думав, виросте такий монстр сантиметрів 25 оце буде круто, а він, має тільки десь 12-13 і вже таке хамло:D
а це що таке, як на латині, і чи вільні вони в продажі.
Р.С.
мої анцитруси ще маленькі, хоча вже мають полові розбіжності (купив двох і так попало що самець і самочка:)), вони чистять нормально, ніколи не віддихають, а ось птерепліхт то вже гад, він ще чистить, але став сильним фраєром:mad:, на інших риб кидається, якщо щось впаде то вже нікому не дасть і так відганяє агресивно, я вже задумався про його існування в мому акваріумі (диски ж мої люблять з дна хавло збирати)
Otocinclus vestitus, я їх купив у Польші цієї весни, чи є у нас не знаю, так як абсолютно не маю часу по магазинам дивитись(занадто рідко у Львові буваю,шкода часу), мабудь є, риба абсолютно не рідкісна. Коли маєш коряги, то птерегопліхт просто супер їх відполіровує та постійно очищуе від трухи, за поїданням рослин ніколи не бачив, а ось викопувати все полюбляють.В мене є пара, то я їх відсадив окремо, так як з рослинами їх терпіти абсолютно неможливо
Tarik_Nikita
12.08.2008, 09:17
у нас я їх точно ніколи у Львові не бачив, так що, якщо хтось буде бачити маячте!!!
у нас я їх точно ніколи у Львові не бачив, так що, якщо хтось буде бачити маячте!!!
коли дуже треба то при нагоді можу с Польщі привезти наступного разу, планую там бути на початку листопада
Охват Марьян
14.08.2008, 21:15
а я собі так думав, виросте такий монстр сантиметрів 25 оце буде круто, а він, має тільки десь 12-13 і вже таке хамло:DЯкщо це про птеригопліхта, то це риба, яка як і плекостомус в природі харчується лускою риб :)
Марьян,це спірне питання хотілось би якусь ссилочку на літературу або сайт де про це є можливість прочитати.*RTFM*Самому цікаво.:)
Охват Марьян
14.08.2008, 21:39
Марьян,це спірне питання хотілось би якусь ссилочку на літературу або сайт де про це є можливість прочитати.*RTFM*Самому цікаво.:)Зразу непригадаю, але до суботи знайду :)
Риба спокійна поки не підросте, тоді починає всіх гонити і чіплятись як тільки може. Тримаю в двох банках, в одній не дає йому розгулятись Лабео а в другій Акари ,тому спокійно інші риби плавають.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009