КПК

Показати повну версію : Тетраодон карликовий

МиКол@
25.05.2010, 23:40
Тетраодон карликовий
Статеві ознаки:самці забарвлені яскравіше.
Утримання:Живуть в прісній чи солонуватій воді.Аква від 40л.Активні вдень і дуже чутливі до нітратів і нітритів.
Розмноження:При відповідному кормі нерестяться кожного дня на яванський мох.За ікрою не доглядають і можуть поїдати.Близько 30 ікринок в день діаметром1,5мм.Личинки викльовуються на 6-7й день і через 4 дні після цього беруть науплію артемії.

Р.С.З невідомих причин личинки інколи не викльовуються.Олюблений корм -молюски.Бачив відео записи де вони мирно жили з черіками , але в акві було багато молюсків тому можуть перейти на криль.

Це все що знайшов в неті.Хто їх тримав -поділіться знаннями:confused:.Мене цікавить:
-Як відносяться до рослин.
-Як відносяться до нано риб.
Зараз маю можливість купити , але місце є тільки в травнику.

АшДваО
25.05.2010, 23:54
щось ви слабо нагуглили,в неті є набагато більше інфи про них.Відзиви не дуже схвальні на рахунок їхньої сумісності з іншими рибами,і жаліються люди,що рослини можуть пожувати.Колись в дитинстві утримував парочку,правда,не впевнений,що саме карликових,але за деякий час довелось відносити їх на базар,справжні хижаки,не дивлячись на свої розміри.Хоча,риба дуже цікава,мав би зайвий акваріум,обов'язково б завів.*THUMBS UP*

МиКол@
26.05.2010, 00:01
Отже тре ще акву*YAHOO*
Чим ви їх годували, читав що крім равликів і живого мотиля нічого неїдять.Можна привчити до фаршу , але як?Таблетки для сомів взагалі несприймають.Котушок зараз маю сотні , але що робити коли закінчаться?:'(

navy
26.05.2010, 00:16
МиКол@, Я тримав ,але куткутію.Забавна риба але не "товариська".Їли все - дощовий хрубак,равликів,трубочник,мотиль,молодь риб тощо.Самець пильнує ікру в цей час самиці теж краще на очі йому не виходити*NONO*.
http://aqua-fisher.narod.ru/Vid/CHARACID/PERCIFORMES/TETRAODONTIDEI.html

Leo N
26.05.2010, 00:45
Найкращий корм для тетраодонів... звичайні прісноводні молюски, що живуть у наших річках, так звані скойки (Margaritifera margaritifera), ось матеріал з Вікіпедії: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%96%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%81% D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0. Мій товариш з Луцька колись тримав і розводив тетраодонів, так от він один раз в рік робив експедицію на Стир і набирав там відро скойок. Вдома їх витримував кілька днів у ванні, потім розкривав, відділяв м’ясо і морозив. І все - цілий рік спокою :D

До речі, ці ж скойки частково допомогли пережити голод 1933 року родині моєї матері, родом з Уманського району, село Рогова, річка Ятрань...

RAISST
26.05.2010, 00:54
Я утримую два бронзових тетрадона.

МиКол@
26.05.2010, 10:08
navy,RAISTРиби живуть(жили)в загальній акві чи окремо і які умо створювались.Також цікавить чи уживуться з американськими цихлідами і крабами.

navy
26.05.2010, 11:09
МиКол@, В мене жили в окремій акві,десь під 60-70л.Дорослі тетрадони полюбому когось но вкусять,може й приживуться з крупною цихлою але не бажано таке сусідство бо при нерестах,що одних,що других будут дуже сутєві сутички.А от крабами могут запросто пообідати,особливо коли у тих буде лінька.

МиКол@
26.05.2010, 11:22
Отже потрібна окрема аква від60л., повна самотність і купа схованок.В якому віці стабть статевозрілими і чи є проблеми з вирощеванням малька?

Дякую!

Leo N
11.06.2010, 20:24
Отже потрібна окрема аква від60л., повна самотність і купа схованок. В якому віці стабть статевозрілими і чи є проблеми з вирощуванням малька

Найкращий варіант окремий акваріум. Статевозрілими стають у рік - два, чим крупніший вид тетраодонів, тим пізніше наступає статева зрілість. Окремі види тетраодонів досягають до 20 - 30 см і є досить агресивними. Ще врахуйте що більшість тетраодонів мешкають у природі у солонуватій воді, тому воду бажано злегка підсолювати бо будуть хворіти.

ЕММА
12.06.2010, 00:16
а карликові тетрадони нерестяться в акваріумах?

МиКол@
12.06.2010, 12:10
Розмножуються в загальній акві, щодня відкладають 20-40 ікринок в мох.Сьогодні в Калуші на ринку бачив карликових і зелених.Заїжджайте -покажу де ,що:)

nur4ik_mur4ik
17.06.2010, 15:04
Решила поделиться с вами о содержании этих милых рыбок, тетрадонов или как я люблю их называть баблы).
Содержали мы их в 240 аквасе с цихлидами, раками улитками и + красноухой черепашкой( да контингент разношерстный не спорю) Сначала купили одного, вел себя прилично,немного пооткусывал улиткам усики а потом и вовсе съел.Растючку не трогал,раков тоже к цихлидам не проявлял интереса, жил в углу акваса и мы решили что ему скучно, да и купили еще одного но крупнее, и тут началась романтика. Плавали вдвоем, жили тоже вместе(правда кто был самцом а кто самкой сказать тежело). Ели все подряд мотыля, меланий, сухой гран. тетравский корм и просто тащились от свежего мяса!!! НО... наша милая черепаха подрасла и решила попробывать их на вкус(((( все закочилось печально. Черепаха сначала укусила одного и тот умер, а через день второго и тот так раздулся стал весь как ежик и в этот момент уколол одну цихлиду( чем и убил ее т.к. их иголки ядовиты!"!!!) Вот так. Черепаха была отсадженна, сейчас вот думаем купить еще пару баблов.
Для тех кто хочет завести этих лапочек должен учитывать следущие, с мелкой не агресивной рыбой типа гупии, неоны не уживутся (слопают или все пообкусывают) Меланьи и улитки тоже идут как корм. + можно подсолить воду ( каменной солью)

МиКол@
17.06.2010, 16:23
Можна детальніше з якими цихлами тримали.

nur4ik_mur4ik
20.06.2010, 14:15
конечно можно))))
золотой меланохромис,лабидохромис еллоу, пара Псевдотрофеус Соколофа,
псевдотрофеус ломбардо,меланохромис Йохани.

lar
20.10.2010, 10:40
Тетраодони і є тими самими рибами-фугами, яких полюбляють японські гурмани. Приготувати фугу може тільки дуже досвідчений повар.
Не знати, що більше приваблює японців смак риби чи викид адреналіну від усвідомлення того, що при помилці повара можна померти у тяжких муках.

navy
20.10.2010, 11:17
lar, Як я не помиляюсь то молоді тетрадони куткутія,так?

Bobus
20.10.2010, 12:54
Тетраодони і є тими самими рибами-фугами
не зовсім. Фугу дійсно з цього сімейства, Але акваріумні тетраодони не є фугу. Про акваріумних тетраодонів симпатична стаття тут http://aquante.ru/fish/Tetraodon_obayatelnyy_kusaka.html

lar
20.10.2010, 15:44
lar, Як я не помиляюсь то молоді тетрадони куткутія,так?
Саме так їх називають.

bairon
04.11.2010, 16:07
Нагуглив цікавий ролик з великим чотиризубом і купою різної мальоти. Схоже, що між собою чудово ладять!:eek:
http://www.youtube.com/watch?v=J_QrY2l31J0&NR=1

vi_ki
04.11.2010, 23:17
Не чітко бачу, але, на мою думку, тетраодон плаває з харацинками...:confused:це він його так годує? Жахливе видовище:(

bairon
05.11.2010, 12:21
Думаю, що ні. Схоже ці харацинки чотиризуба зовсім не бояться. Виходить, буває і таке!

navy
05.11.2010, 21:55
bairon, На мою думку це питання часу:)

МиКол@
05.11.2010, 22:09
Ну нескахіть , всяке буває.Я бачив акву в якій жили дорослі астри з гуппі і неонами , а на You Tube випадково натрапив на відео де в одній акві живуть астри і червоновухі і жодних ушкоджень по рибі непомітно.Я десь читав що фокус втому що великі хижаки просто незвертають увагу на дрібноту(за умови що їх добре годують)і можуть мирно існувати разом.

Р.С. Якщо хочете пересвідчитись введіть на You Tube , Feeding my monster fish.

navy
05.11.2010, 23:02
Тішусь Вашою впевненносттю:) Особливо фразою "що їх добре годують" :) То все справа часу .я не буду нікого переконувати в зворотньому ,але з досвіду знаю природа візьме своє.В мене всій час астри плавали з живородкою але періодично вона зменьшувалась в кількості(і це було мною зроблено навмисно):)
Також маю досвід утримання тетродонів картина буде така сама*RTFM*.А Ю-туб то таке хочите вірите в нього вірте:).То моя думка і досвід.*DRINK*

xen_ta
09.01.2012, 01:32
http://www.youtube.com/watch?v=uTnUHOEPrHw&feature=related