КПК

Показати повну версію : Допоможіть ! зеленіє вода в акваріумі.

saska-angel87
11.07.2008, 14:19
останнім часом вже три місяці постійно зеленіє вода, такого вже не було приблизно рік не знаю що робити.Допоможіть:'(

navy
11.07.2008, 14:46
останнім часом вже три місяці постійно зеленіє вода, такого вже не було приблизно рік не знаю що робити.Допоможіть:'(

Не зрозуміло з вашого профілю,що означає (освітлення на ніч).Де стоїть аква в кімнаті,обслуговування вами також бажає ліпшого.Як і чим годуєте?Яка Т?Бажано фото та докладні відповіді хоч на ці питання:confused:

saska-angel87
11.07.2008, 15:10
світло вимикаю на 8 годин, акваріум стоїть перед вікном, годую два ризи печінковим сухим кормом.а як краще обслуговувати підкажи?

Tarik_Nikita
11.07.2008, 15:31
1. освітлення зменшити час освітлення акви до 8 годин протягом дня, наприклад з 12 до 20, або з 10 до 14 та з 18 до 22 години (світло вночі полюбому має бути виключено)
2. повинна бути стабільна температура в акві бажано 22-26 (в залежності від того, хто там у вас живе і росте)
3. воду потрібно міняти хочаб 10-20% від об"єму 1 раз на тиждень.
4. Годувати тре різноманітним кормом, а не печінкою розфасованою по кульчках на базарі (ви хоть знаєте, що то печінка і чи не вийшов її термін придатності? - як правило продавці таким чином "толкають лєвий" товар)
4. Гранульований корм найбільше забрудннює акваріум, так - що його тре кидати стільки, щоб риба з"дала максимум за 5 хвилин(як і будь-який інший корм), решту тре забирати сифоном. А взагалі тре купляти фірмовий, дивитися на термін придатності і щоб це були пластівці, а ще давати якогось живого - мотиля, трубочника, останім тре годувати тільки якщо він відстояний принаймі тиждень з промиванням як мінімум 1 день на день

(інфи в неті море, пошукайте, почитайте і все буде добре)

моя думка, що вода зеленіє від свіла, Ви його на дуже великий час включаєте + акваріум стоїть перед вікно, що є неправильним

тернеция
11.07.2008, 15:33
Подмена воды - 30% еженедельно с чисткой грунта сифоном.Перенесите аквариум в другое место, на него не должны попадать прямые солнечные лучи. "Цветение" воды возникает от избытка света.
Удачи!

navy
11.07.2008, 15:46
світло вимикаю на 8 годин, акваріум стоїть перед вікном, годую два ризи печінковим сухим кормом.а як краще обслуговувати підкажи?

На мою думку колегі достатньо описали,що треба зробити в першу чергу.На форумі є розділ(для початківців,біблиотека тощо) поцікавтесь тою інформацією,я впевний знайдете багато корисної інфи.*RTFM*Успіху та натхнення.:)

Охват Марьян
11.07.2008, 21:29
що скажу від себе:
Освітлення потрібно зменшити макс. 12год.
Лампи замінити на нові (якщо старші 6міс. в експлуатації)
Не допускати попадання прямого сонячного світла в акваріум
Годувати 1 раз в день, таким чином щоб корм зїдали до 10хв.
"Печінка", це не печінковий корм, як його називають на ринку і деякі.....це високопротеїновий корм призначений для швидкого вигодовування риб в умовах не акваріума. Для Ваших риб варто використовувати хлопєвидний корм будь-якого виробника.

Що зробити: промити устаткування, просифонити грунт, підмінити воду два рази в тиждень по 30%. Після того не вмикати освітлення 2 дні і добавити в воду ліки проти "цвітіння води" - антигльон, альгізіт, альгопур, в крайньому випадку метиленовий синій.

Охват Марьян
21.08.2008, 22:15
"Печінка", це не печінковий корм, як його називають на ринку і деякі.....http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=403

Tarik_Nikita
22.08.2008, 09:26
то капец, а я собі купив трохи тої "печінки" - казали протеїнчику багато, я так розумію краще ним риб не годувати:(

Pavlo
22.08.2008, 11:37
Чому ж не годувати? Протеїн - це той самий білок іншими словами.
Можна годувати і "печінкою" , чи підгодовувати, але в міру і все буде гаразд.
Користуюсь цим кормом давно і ніколи через нього не виникало проблем ні з водою , ні з рибами.