Показати повну версію : Опромінення черепах УФ лампами
Tornado_ua
12.07.2008, 12:02
Доброго дня!
Підкажіть будь-ласка, хто має черепах, якими лампами (крім Hagen Repti-Glo) (щось по-дешевше) можна опромінювати черепах??? Які лампи мають спектр схожий?
Заздалегідь вдячний!
Tarik_Nikita
14.07.2008, 09:34
а яка черепаха? В мене є сухопутна, їй взагалі ніц не треба:D. Живе собі в акваріумі на 30 літрів засипаним 6-7 см піском.
Tornado_ua
15.07.2008, 18:07
Болотяна черепаха... Читав що їм треба давати дозу опромінення, інакше панцирь буде м"який. Наразі на сонці (коли Є) відпочиває, а восени тре буде опромінювати її... А де можна купити Repti-Glo хто в курсі???
Болотяна черепаха... Читав що їм треба давати дозу опромінення, інакше панцирь буде м"який. Наразі на сонці (коли Є) відпочиває, а восени тре буде опромінювати її... А де можна купити Repti-Glo хто в курсі???
Одного разу я бачив їх в єврозоо на Галицький.
Привіт!
А я тримаю червоновуху черепаху. Вона літом теж гріється на сонці, а зимою впадає в кому. Якщо в тебе ситуація аналогічна, то яке опромінення може бути в комі (сплячці). З свого досвіду можу сказати, що в утриманні черепах пріоритетним є фактор реакції тварини на будь-які маніпуляції. Моїй 12 років, у мене живе 6. я переконалася, що "так як пише книжка" з нею не виходить.
Щодо опромінення черепах знаю лише, що дуже давно, як я ходила в дитячий екологічний центр, то для сухопутних черепах буд окремий куток у клітці, де вони при бажанні вигрівалися під звичайною "синьою" лампою. При цьому дуже важливо, щоб це було бажання самої тварини і вона могла вільно туди заповзати і покидати його коли їй захочеться.
А як твоя реагує на сезонні перепади по активності і споживанні їжі, де ти її утримуєш. Взагалі, давай подумаємо про обмін досвідом, може зможемо дізнатися один у одного про щось корисне.
Черепахам подходят следующие УФ лампы:
Производитель: ExoTerra, Hagen
Рекомендованные лампы: Repti Glo 2.0, 5.0, 8.0.
2.0 - как общий источник света, слишком мало УФ.
5.0 - для водоплавающих черепах.
8.0 и 10.0 - для сухопутных черепах.
Доступные мощности и размеры ламп: 14 Вт - 36 см, 15 Вт - 45 см, 18 Вт - 60 см, 20 Вт - 60 см, 25 Вт - 75 см, 30 Вт - 90 см, 36 Вт - 120 см, 38 Вт - 105 см, 40 Вт - 120 см.
Рекомендованная периодичность замены: согласно результатам тестирования ламп 2.0 и 5.0 - раз в - 8-9 месяцев, а 8.0 - раз в 9-10 месяцев, для 10.0 - пока точно неизвестно, но не менее чем 8.0. Для компактных люминисцентных ламп (энергосберегающих) - не менее 1 года.
Производитель: Sylvania
Рекомендованные лампы: Reptistar - 5% UVB и 30% = Repti Glo 5.0.
Доступные мощности и размеры ламп: 15Вт - 45см, 18Вт - 60см, 30Вт - 90 см, 36Вт - 120см, компакт.
Рекомендованная периодичность замены: раз в 6 месяцев.
Производитель: JBL
Рекомендованные лампы: JBL Solar Reptil Jungle - 0.5% УФБ и 2% УФА (аналог Repti Glo 2.0) и Solar Reptil Sun - 8% УФБ и 36% УФА (аналог Repti Glo 8.0).
Доступные мощности и размеры ламп: 15 Вт - 45 см, 18 Вт - 60 см, 25 Вт - 75 см, 30 Вт - 90 см, 36 Вт - 120 см, 38 Вт - 105 см.
Рекомендованная периодичность замены: производитель гарантирует заявленные уровни УФ лампы минимум 1 год.
Производитель: ZooMed
Рекомендованные лампы: Reptisun 5.0, 10.0
Расстояние: от 40-50 см
Производитель: Arcadia
Рекомендованные лампы: 5.0 D2 Reptile
Расстояние: от 30-40 см
Производитель: Interpet
Рекомендованные лампы: Triton Reptile
Расстояние: от 15-20 см
Производитель: GE
Рекомендованные лампы: Reptigrow - половина Repty Glo 5.0
Производитель: SERA
Рекомендованные лампы: T8 Terra UV-special 30% UVA и 4% UVB = Repty Glo 5.0
Доступные мощности и размеры ламп: 15 Вт - 45 см, 18 Вт - 60 см, 30 Вт - 90 см, 36 Вт - 120 см, 38 Вт - 105 см.
Производитель: Namiba Terra
Рекомендованные лампы: Replux(r) UV-Plus D3 30% UVA и 8% UVB = Repty Glo 8.0
Доступные мощности и размеры ламп: компакт 23Вт, 7Вт - 11.5 см, 9Вт - 14.5см.
Расстояние: от 25-40 см
Лампа: T-Rex Active UV Heat bulb
Для черепах и других рептилий необходим спектр UVB, который должен быть 5%, 8% или 10%
Подходят ретемные лампы (лампы для загара), но облучать ими можно черепах не более 5-10 минут в день.
--------------------------------------------------------------------------------
Черепахам НЕ подходят следующие лампы:
SunGlo
AquaGlo
FloralGlo
синие лампы
а яка черепаха? В мене є сухопутна, їй взагалі ніц не треба:D. Живе собі в акваріумі на 30 літрів засипаним 6-7 см піском.
так КАТЕГОРИЧНО НЕМОЖНА!!!! черепаха...це живе створіння ій не може бути "ніц не треба"!!!*NONO*
черепаха має жити в тераріумі чи акватераріумі...якій має бути обладнанний лампою розжарювання і УФ лампою...пісок в якості грунта для черепах не підходить! так як може викликати алергію...черепаха може його їсти, що негативно скажеться на її здоровї через пару років...в якості грунта має бути галька....без гострих кутів, щоб черепашка не поранилась...і розміром більше ніж голова черепахі, шоб та не могла її проковтнути...30 літрів то замалий обьєм
УФ необхіний черепахам для засвоєння кальцію...інакше в них розвинеться і рахіт, що викличе серйозні проблеми зі здоровим ростом і міцністю панциря,що в свою чергу викликає травми...
Для міцності панциря черепахам треба влітку гуляти на сонці...(не на підвіконнику через шкло...так як шкло не пропускає УФ)...їсти продукти в якіх міститься кальцій (домашній сир і шкарлупу яєць КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО)...можна поставити в тераріум крейду і раз в місяц їжу черепахі посипати кальцієм...
рептлі гло потрібного спектру у Львові не продається нажаль...мені привозили з Дніпропетровська...можна замовити через інтернет
Natalia...черепахам в домашніх умовах не рекомендується впадати в спячку...так як одного разу вони можуть не прокинутись..або прокинутись вмираючими...які саме умови для сплячкі Ви їм влаштовуєте?
Всім привіт!! Допоможіть зрозуміти що сталося з моєю черепахою. Недавно купив і у неї навколо панциря і лапок з"являється якийсь наліт - сірий слиз. Що потрібно зробити, можливо вона хвора??
де саме черепаха покрилась слизом, на панцирі, чи на тілі?
якшо слиз на кінцівках, виглядає як павутинка...то скорше всього це грибок..він часто зустрічається в молодих черепах...для його лікування, вам потрібно добре помити акваріум і прокипьятити грунт..на час лікування краще взагалі не користуватись грунтом...купіть метилен синій в ветеринарній аптеці..чи зоомагазині...додабть 1-2 кристалика залежно від обьєму акваріуму (вода має набути легкого голубого відтінку), головне не передозуйте...також можете викоритовувати його в якості профілактики...термін лікування приблизно 2-3 тижні...іноді затягується на місяць...вам потрібно буде частіше мити акваріум...
напишіть будь ласка більш детально про умови в якіх живе черепашка...так буде легше вам щось порадити
ole-chalij
25.02.2009, 16:43
Підкажіть будь-ласка який період часу на день треба вмикати УФ лампу для черепахи з розміром панциря 4 см. Заздалегідь вдячний.
ole-chalij
25.02.2009, 18:53
Підкажіть будь ласка яка тривалість опромінення червоноухої черепахи з розміром панциря 4 см. УФ лампою в день і на якій відстані від води має бути лампа, а то в літературі вказано декілька хвилин на день, а на форумах 10-12 годин на день, не хочу зашкодити своїм черепахам
підскажіть шо з моєю черепахою у неї біля ока шиї на ногах та пальцях пухлини чи шось таке шо це мені її поміняти чи це хвороба у мене є час до завтра
Всім привіт!! Допоможіть зрозуміти що сталося з моєю черепахою. Недавно купив і у неї навколо панциря і лапок з"являється якийсь наліт - сірий слиз. Що потрібно зробити, можливо вона хвора??
як часто міняєтся вода?
Леонардо
09.02.2010, 20:36
чому черепаха відкриває постійно рот коли знаходиться на суші?
......відкриває рот,і пробує вкусити?Якщо так,то з нею все гаразд.І з умовами утримання теж.Я маю наувазі температуру і норм. харч.
Привіт! моя черепася гамає гарно і дуже активна, але вже другий день відкриває писочок дуже часто, а ше піщить... ніяк не можу зрозуміти шо таке з нею...
Це може бути застуда!!!Тобі потрібна порада ветеринара(який розуміється на рептиліях).Заглянь на черепаха.ру.,або на vet.ru.
Всім привіт! порадьте будь ласка, моя черепашка час від часу дуже активно себе поводить: хлюпається у воді, перекидає камінці. На це потрібно якось реагувати? Можливо він хворий?
Це нормально, моїм уже третії рік підходить а він все бешкетує, але потім припливає його дружина:D і ...На це може бути декілька причин:
-Черепаха голодна, молодих черепах треба годувати 1-2 рази на день, своїх годую потроху один раз в день або 1 раз в 2-3 дні.
-Невистачає ультрафіолету, мої в теплу пору року гріються на сонці , а в холодну під лампою накалу(ультрафіолету 0 , але вони задоволені:))
-Обєм акваріума замалий, мої раніше жили в 20 л. , але зараз надворі в пластмасовій ванні обємом 100л.
-Якщо черепаха ручна то хоче наруки, мої посеред зими завжди люблять по коврі полазити чи на коліних погрітись:) , зараз тікають , мол залиш нас , ми на сонці гріємся.
Доречі раджу черепах привчати до рук змалку , щодня на 10-20 хв.беріть її наруки і через 1-2 місяці вона сама буде проситись.*THUMBS UP*
Доброго дня (ночі). Прошу поради, в мене молода червоновуха черепаха, кілька днів тому помітив що в неї на шиї відділяється тоненький напівпрозорий шар шкіри. Підкажіть, чи це нормально, чи вона хвора(чи шо бракує)? Активна,Їсть,воду міняю.
Це швидше за все звичайна линька , недивуйтесь , в них помірі росту почне і панцир"злущуватись" - відділяються тонкі напівпрозорі пластинки.Але для достовірності киньте фото і побільше інфи бо з цим
кілька днів тому помітив що в неї на шиї відділяється тоненький напівпрозорий шар шкіри.
Активна,Їсть,воду міняю.
нічого конкретного нескажеш.
Надіюсь, що це повязано тільки з ростом:). Буду спостерігати.
romul2007
20.03.2011, 02:18
Svavik, дайте фотку для вірності:), в мене були ці звіри (13 років) і вони линяли регулярно (панцер+шкіра)
Дайте фото і опис акви , бо ввас в профілі про черепах немає нічого.Обєм , обладнання , корми ...
Всім привіт! Дозвольте виправитись, справа в тому, що черепашка належить моїй племінниці. Тому про неї нема в прфілі. Я посто взявся їм допомогти. Куплена на вимогу дитини, вона вже два місяці "тимчасово" живе в круглому 40л. акваріумі, з фільтром типу SunSun HJ- 411B, неопізнаним обігрівачем виствленим на 26 град. Ще там присутні трохи грубого, шіфованого груту, і камінь в якості суші, на який направлена настольна лампа. Вибачте, але після численних і як виявилось марних спроб, якісного фото зробити невдальсь. В силу заломлення сферичного скла і боязливості самої черепашки.http://s42.radikal.ru/i096/1103/3f/69a1e9ea3b02t.jpg (http://radikal.ru/F/s42.radikal.ru/i096/1103/3f/69a1e9ea3b02.jpg.html) Але ті проблеми,що я описав майже пройшли, залишились тільки кілька клаптиків на правій лапці і хвостику. Годують її гранулами для черепах, сухим гамарусом, деколи шматочком салату, або капусти. Планується переселити її в 65л-ву акву (прямокутну) тоді з фото буде прстіше :)
Покищо все правильно , Щодо кормів краще гранулами негодувати(тільки коли нема часу).Я своїх годую говядиною , курятиною , креветками , рибою(вітчизняна і морська).Гаммарусу треба побідьше , він дуже важливий для молодих черепах(побудова панциря).Зараз поки ще мала годуйте 1-2 рази на день потроху , а в віці більше 2-ох років через день.
Я своїх годую говядиною , курятиною , креветками , рибою(вітчизняна і морська).
Розкажіть як правильно підготовлювати натур. корми
А чи можна давати свинину,тому що ми їмо в основному її і вони її теж добре їдять.В мене дві черепашки поки малі в 9 л поки що живуть,треба купити більший.
Щодо ламп,з якою лампою купувати акваріум?Я їм настольну включаю поки що.І чи потрібно їх витягати потрохи щоб побігали чи це необов"язково?
Я так розумію що для червоновухих ця уф лампа необов"язкова,так як вони майже постійно сидять у воді,а не в пустелі як сухопутні черепахи.А як щодо денної лампи,саме з такими продають акваріуми,така підійде черепахам?Я поки настолку включаю.
Svavik, (раніше небачив вашого питання)ніяких правил немає , ріжите філейну частину на кубики такі які зможе проковтнути ваша черепашка(методом проб) і даєте пінцетом якщо нема часу можна просто кинути в акву декілька шматків , але є ризик що мясо попаде під декорації і почне розкладатись.
Mary, свинину давати неможна , тому що в ній великий вміст жирів які погано впливають на їх здоровя.
Щодо ламп подивіться по інтернет магазинах , зараз є багато ламп для рептилій.
Я так розумію що для червоновухих ця уф лампа необов"язкова,так як вони майже постійно сидять у воді,а не в пустелі як сухопутні черепахи.А як щодо денної лампи,саме з такими продають акваріуми,така підійде черепахам?Я поки настолку включаю.
ось що буває без уф.
А як щодо сухого корму?Чи можна просто його давати і все?:)
Де ви взяли такі фото?Це ваша черепашка?і що це у всіх так виросте нерівномірно?
От хтось написав що в ванні взагалі плаває і нормально 4 роки.:)
Mary, конкретніше назву корму?Годувати фірмовими кормами можна , але потрібно мати хоча б 2-3 види і зрідка давати натуральні продукти.Зациклюватись на одному хоч і хорошому кормі нерадив би.
Mary, згадуємо курс біології , при впливі ультрафіолету в організмі синтизується вітамін D , є корми штучно ним збагачені , але не всім так щастить .Чому вас так хвилює це питання , лампи не є такі вже і дорогі.В крайньому випадку поставте терраріум біля вікна , але тоду будете мати проблеми з водоростями.
Зрозуміло,просто я так зрозуміла що має бути і теплова лампа і уф лампа в акваріумі,включати по черзі напевно їх.Мої біля вікна стоять.Але в нас не сонячна сторона,так що мабуть ці промені не отримають.Та трохи коштує 100 з чимось гривень а то й більше і міняти її треба кожних півроку десь,якби ще на довше нею можна було користуватись,а так кожен раз нову купувати...:(
корм називається Turtle menu виробник Колесник , с.Першотравневе.Він недорогий.Щу купила сушені креветки,потрохи їдять.Салат та водорості не хочуть їсти.
А як щодо риби,яку можна давати?Я взяла філе хека,можна його?:)
черепахи не мої, я їх ніколи не тримав і не буду тримати, а життя лампочки можна подовжити, її можна не завжди світити, наприклад місяць світить, місяць ні і цього буде достатньо, а через вікно ультрафіолет не проходить.
рибу можна і мойву, і звичайних карасиків.
В мене червоновуха черепашка. Їй рік. Діаметр 5см. Раптом перехотіла їсти. 5 день не їсть. 20 градусів кімнатна температура, а води стараємся щоб було 22-26. Лампа покищо настільна(так як та що треба завелика, акваріум на 6-7л). Черепашці лампа сподобалась, бо гріє сильно, тому включаю пару годин на день. Не похожа на хвору. Активна, весела, але стала лякливою, ховається і не хоче їсти. На їжу не звертає уваги! Що робити???Допоможіть, будь ласка!!!:confused::(
protsjak
24.10.2011, 15:12
А як щодо риби,яку можна давати?Я взяла філе хека,можна його?:)
Рибу можна давати таку: хек, карась, окунь, тріска.
Щодо мойви, то її можна давати, але перед годуванням її потрібно потримати в гарячій воді (80 С) 1-2 хв., оскільки вона є жирна, що в свою чергу погано впливає на здоров'я вашої черепашки.:)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009