КПК

Показати повну версію : Моє нове захоплення

LanaSweet
28.11.2007, 13:19
Я новачок і мені далеко до гуру. Але хочу пожвавити цей форум і виставляю фото моєї акви.

LanaSweet
28.11.2007, 13:28
:confused: В мене не вийшло вставити фото, спроба №2

LanaSweet
28.11.2007, 14:02
Ура!!! Вийшло! Фото вже місячної давності.
Аква запущена 25.07.2007. З того часу вважаю себе акваріумістом-початківцем.
Залито 52л, 6500К DAY LIGHT 15W T8TI.(12год.), компресор 600л/ч з фільтром и аерацією, терморегулятор 50Вт (27оС)
Криптокорина Балансе (Cryptocoryne balansae);
Ехинодорус - 4 різних; Папоротник Індійский водяний (Ceratopteris thalictroides); Лагаросифон; Людвігія; Німнофілла; Валліснерія крученолистна; Елодея.
реріо - 8шт., гуппі - 7шт.+мальки, отоциклюси - 3шт., моллінезія чорна - 2шт.+мальки, расбора - 4шт., сомик - 2шт.(зол.)+2шт.(крапч.); акантофтальмуси - 2шт. (все підлітки)

Охват Марьян
28.11.2007, 15:15
На свій об'єм акваріум виглядає добре. Рослини у Вас вроді ростуть нормально і акваріум не перенаселений , що є добрим знаком для новачка.
Єдине, що би я поміняв місцями криптокорину балансе(Ви впевнені , що це балансе, а не апоногетонолистна) і ехінодорус тому, що криптокорина любить спокійне місце, менше світла і замулений грунт, а ехінодорусу навпаки потрібний простір і насичене освітлення. Цікаво як тепер Ваші рослини ростуть, чи додаєте добрива і як пройшов запуск
5л - в процесі запуску (06.11.2007) компресор 600л/ч з фільтром и аерацією
Правильно фільтр 600л/г. з аерацією. Компресор це окреме устаткування, яке нагнітає повітря через шланг і подає його у розпилювач, що знаходиться в грунті

Nemo
28.11.2007, 21:03
Вітаю з вступом в лави акваріумістів :)

LanaSweet
04.12.2007, 10:13
На свій об'єм акваріум виглядає добре. Рослини у Вас вроді ростуть нормально і акваріум не перенаселений , що є добрим знаком для новачка.

Дякую

Єдине, що би я поміняв місцями криптокорину балансе(Ви впевнені , що це балансе, а не апоногетонолистна) і ехінодорус тому, що криптокорина любить спокійне місце, менше світла і замулений грунт, а ехінодорусу навпаки потрібний простір і насичене освітлення. Цікаво як тепер Ваші рослини ростуть, чи додаєте добрива

Спробую при наступній підміні води. Рослини ростуть добре. З добрив добавляю Tropical Multimineral10крапель щодня, або ч-з день. Криптокорина довго сиділа без видимих ознак росту. Після того як я дала таблетку (крипта, здається) вона сильно пішла в ріст. Нові листочки виросли такими довгими, що їм не вистарчає висоти моєї акви. На рах. назви, то не впевнена, вибрала в неті найбільш відповідну.
запуск 5л був не дуже вдалим, закис грунт. Я бачила що в грунті утворились бульбашки, але не надала цьому значення. Потім вода засмерділась, довелось усе повністю перемити, грунт прокипятила і обробила марганцовкою. Запустила повторно, на ранок знову в грунті були бульбашки, цього разу я грунт перемішувала, бульбашки виходили назовні, разом з тим вспливали мої рослинки і не приживались. Ч-з 3 дні бульбашки перестали утворюватись. І я, нарешті, побачила ріст рослинок. Поки в 5л завелось (мабуть з рослинками занесла) декілька равликів, і живе один акантофтальмус

Охват Марьян
05.12.2007, 09:02
Прочитайте цікаву книгу на нашому форумі
"Аквариум и водные растения_М.Б. Цирлинг"
вона хоча і 1991р. виходу але містить у собі багато корисної інфомації.