Показати повну версію : Світильники SunSun
А хто юзав світильники від SunSun?
В "Аровані" є цікава пропозиція (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_125&products_id=1791), але щось боязно купувати китайське...
І ще питання, чи МГ з цього світильника потрібно міняти, якщо я хочу зробити травник? Є думка, що коли користуватися МГ то спектр вже не стільки важить.
А хто юзав світильники від SunSun?
В "Аровані" є цікава пропозиція (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_125&products_id=1791), але щось боязно купувати китайське...
І ще питання, чи МГ з цього світильника потрібно міняти, якщо я хочу зробити травник? Є думка, що коли користуватися МГ то спектр вже не стільки важить.
А Ви думаєте що Aquamedic має краще виконання ? :)
SunSun набагато краща за Атман, всі світильники мають захисне скло і гарні світловідбивачі. Лампи в даному світильнику розраховані на морський акваріум.
Аквамедік також може брак зробити... Купив був лампочку, Т5 54Вт, так там в контактах був обрив... Продавець мене послав куда подалі))).
Про те що лампи в цьом світильнику розраховані на "море" я читав.
А ще таке питання: МГ у цьому світильнику мають стандартні розміри? Тобто, чи зможу я там, наприклад поставити лямпучку від Осрам?
Роман, привіт!
В китайцях не розбираюсь , але знаю , що китайці "лісапед" не видумують , а тупо "здирають" , тож на всі 100% там лампи стандартного типорозміру.
Можна позвонити до "Аровани" і поцікавитись.
А ще таке питання: МГ у цьому світильнику мають стандартні розміри? Тобто, чи зможу я там, наприклад поставити лямпучку від Осрам Можна і Осрам і Сільванію.
ІМХО від заміни ламп недумаю що буде кращий ефект (МГ), хіба по потужності лампи МГ на 70вт змінити.
Павло честь!
Ну відносно китайців то маю двояке ставлення - електроніку якщо захочуть то зроблять добре, а якщо не захочуть то ... і не зроблять)).
Ну а з "Арованою" я пробував контактувати, але шось не дуже вдало - мене тупо відправили по силочах, нічого не пояснивши толком. Ну нічо, спробую ще раз;)
Романе, бери і не думай.
МГ з часом поміняєш на сильванію, осрам, або ж і на аквамедік.
54-ки одразу зміниш на свої.
Баласти, запальнички і кондери завжди можеш поміняти на VS.
Охват Марьян
30.07.2008, 23:13
Ну а з "Арованою" я пробував контактувати, але шось не дуже вдало З ким саме?
Бачив у роботі такий світильник 150см. довжини, стоїть на морському акваріумі більше року, якість хороша. Правда МГ лампи були замінені зразу (по-параметрах не підходили). Мінус, що воно гріється і в тебе буде сауна :)
Ціна на світильник досить манить :)
В мене працюють без проблем.
Охват Марьян
15.02.2010, 22:46
Романе, які відгуки про цей світильник за час його використання ?
Всім вітання!
Користуюся цим світильником вже більше року. Працює добре.
З недоліків: китайці дуже сильно позатягували болти, мусів аж розрізати деякі щоб поміняти Т5 лампи. Добре що кріплення МГ-ламп так сильно не позатягували. Майже відразу зняв захисний прозорий пластик під Т5 лампами - він почав тьмяніти і відповідно пропускати менше світла. Без нього набагато зручніше міняти лампи.
На місці МГ вже перепробував кілька різних ламп від різних виробників. Різниці в роботі не було, все працює люкс.
Чомусь деколи зявляється дириньчання під час нагріву ламп МГ, перші 5-10 хвилин. І так само невідомо зникає. Дириньчання зявилося десь після року експлуатації, понервувало мене з місяць і зникло. Приблизно вже пів року маю повний спокій.
Незручно зроблена діодна підсвітка, бо включена на один дріт з Т5 лампами, лише вимикач окремий. Тому, коли хочеться вночі підсвітити акваріум, то потрібно окремо їх включати - через таймер включити не можливо, бо включаються і Т5. Для травника нічна підсвітка абсолютно не потрібна річ. Набагато гарніше нічна підсвітка виглядає для моря, або для цихлідника.
Загалом світильником дуже задоволений. Підвісив його на висоті близько 40см від рівня води, тому воду майже не гріє. Кріплення зручно і просто регулювати по висоті. Світильник не гуде зовсім, вся електроніка рідна і нічого не міняв. Корпус надійний металевий, вентиляція продумана добре, лампи працюють без зауважень. Загалом, вартує його купити, тим більше, що ціна зараз менша ніж я колись платив.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009