КПК

Показати повну версію : Розкритикуйте або підтримайте 2-х ярусну конструкцію

Enzo_qx
28.06.2010, 00:49
Вітання шановній акваріумістській братії.
Деякий час вже крутиться в мене вголові одна божевільна ідея, яку прошу підтримати, або розкритикувати.
А суть їдеї в наступному.
Купив я в якості резервної посудини 50 л. акву (ширина.60 см., глибина (товщина)30см., висота 57 см.). І от я вже кілька місяців не можу її вдома ніде приткнути. Стоїть в гаражі, до тих випадків, коли приходиться відселяти жителів з основної 250 літрової акви. От я і задумався над тим, де би примостити згадану 50 літрову банку і з робити з неї повноцінний акваріум.
Спочатку думав зробити окрему тумбу для неї. Та з такими габаритами товщини (25см) , тумба просто впаде, або її треба буде прикручувати до стіни. Цей варіант жінка не схвалить (м'яко кажучи) ))) А робити тумбу товстішу, щось не хочу. Хочу щоб габарити тумби і акви буди ідентичні.
З того всього я придумав ту 50 літрову банку приммостити на тумбі, яка би слугувала продовженням комп'ютерного столу. Замість собаки (кошика для іграшок)
http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=4135&stc=1&d=1277670671

Більше того, я придумав зробити конструкції двохярусну з двома акваріумами. Все це мало би виглядати приблизно так.
http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=4138&stc=1&d=1277671052

Таким чином планую зробити наступне.

1) Зробити тумбу висотою до рівня 2-ї шухляди існуючої тумби (висота від землі десь 38 см) і шириною 60 см. Глибина (товщина) - така як і в існуючої - 48 см
2) На цю тумбу зробити акваріум (ш. 55 см, товщина - 48 см, висота 45 см разом з кришкою) Вийде близько 100 літрів.
3) Над акваріумом з п.2., встановити другий ярус (полицю) з наявним в мене акваріумом на 50 л. Полиця має стояти на 4 опорах із труб (нікельовані такі, блискучі меблеві труби). Думаю, що опори мали би витримати таку конструкцію.

От і все.
Чекаю критику, або підтримку. І паралельно зі словами підтримки пропозиції по заселенню конструкції)))

Наперед всім дякую.

Enzo_qx
28.06.2010, 00:50
Прохання до адміністрації виправити назву теми. Замість розкрЕтикуйте, :eek: напишіть розкрИтикуйте. А то я недодивився.

lar
28.06.2010, 01:07
Важко щось сказати. Ви зробіть, а ми потім і зацінимо.

Терлецький Дмитро
28.06.2010, 01:12
ідея хороша, на верху можна креветочник зробити.) А як буде з освітленням у першому акваріумі?

Охват Марьян
28.06.2010, 01:30
А як буде освітлення для нижньої аква тоді стояти ?

Enzo_qx
28.06.2010, 01:32
Не зрозумів суті питання про освітлення.
Думав зробити кришку і вмонтувати в неї лампи.

Vitalik_only
28.06.2010, 10:53
Розмалюйте но всі розміри, щоб потім не получилося що ви з табуретки прямо падаєте у перший акваріум!

МиКол@
28.06.2010, 11:48
Освітлення можна вмонтувати під підставку акваріума №2 .В тумбі на малюнку є чотири фіксовані ножки.2 акви 150кг +грунт + вага тумби - дуже сильний тиск на підлогу.

Р.С.-можете зекономити і поставити 1 компресор на 2 акваріуми.:)

Охват Марьян
28.06.2010, 14:46
Enzo_qx, з вашого малюнку видно, що нижній акваріум буде освітлюватись лише спереді. Необхідно все продумати, а обовязково доступ до обслуговування акваріума. Труби не витримають ваги акваріума, бо кріплення на труби слугують скоріш обмежувачами ніж повно цінними тримачами.

Якщо хочете зробити кількаярусну, то робіть стелажик, як у тернеції(вона більше скаже, як та конструкція називається).

Петрович
28.06.2010, 14:55
Прикиньте для себе всі розміри, особливо в висоту. З моїм двох метровим зростом, я б не хотів що небуть досаджувати в верхньому. Якщо ви хочете використовувати мет.труби, які викоритстовуються для вітрин з рідними фісовочними кільцями, то на мою думку - забудьте.
Конструкція буде хитка, враховуючи вагу верхнього і ненадійність Вашої конструкції. І, що не сподобається Вашій дружині, треба буде прикручувати це все до стіни.
... візьміть аркуш і намалюйте для себе в масштабі.

Enzo_qx
28.06.2010, 18:16
Згідний панове з Вами, що з обслуговуванням будуть проблеми:-( Тай прикинув, що дійсно конструкція буде нестабільна.
Так що треба буде мабуть відмовлятися від двоповерхової конструкції.
Але й не дуже хочеться ставити свій "худий " акваріум на таку класну (по товщині) тумбу. Певно, знову його в гараж запроторю, а тут зроблю 100 літровик на людскій тумбі:-))))