КПК

Показати повну версію : Ранка на животі у вуалехвоста

Sasha
09.07.2010, 14:37
У одного з вуалехвостів зробилася ранка на животі а у іншого дуже запалений задній прохід. Лікувала антипаром, провареною сіллю і сєра бактапур drect, поки що без змін.

МиКол@
09.07.2010, 16:16
Ранки на тілі найчастіше утворюються весною чи восени через зміну освітленості , темперптури і кормів.У мого знайомого вуалехвіст живе 3 роки і кожної весни утворюються ранки які зникають протягом 1-2 тижнів без ліків.

тернеция
10.07.2010, 11:22
Sasha, В 70 л - вуалехвосты, 4 шт.

Для них надо по 50 л на хвост.

Лечить обязательно. Подробно тут - http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=14193#post14193

Самолечением не занимайтесь - угробите рыбу.

Sasha
12.07.2010, 11:07
Справа в тому, що друг підкинув два вуалехвости і я поселила їх в 65 літровий акваріум, вони мені захворіли. Правда акваріум вузький але довгий і я думаю, що можливо тиск в такому акваріумі трошки інший і відповідно їм так не дуже добре. Ці рибки і в мого друга дуже хворіли, в одного злізла луска, тому мабуть в нього і ранка на тілі. Буду лікувати ципрофлоксацином
А мої 4 вуалехвостіка в 75 літрах здоровенькі, а та рибка, що набирала воду в брюшко в один момент перестала набирати воду, але якщо я би знеї не випускала щодня воду вона би загинула. Вона зараз найкраща з усіх.

kostik05
12.07.2010, 15:43
В мене була подібна ситуація з телескопом, почали утворюватись ранки і з часом розростатись, виглядало ніби луску здерли і на тому місці утворилась рана. Виявилось, що йому вода непідходила почав використовува TETRA AquaSafe, допомогло, рани почали загоюватись і з часом заросла луска.

Sasha
20.07.2010, 14:16
Одна з рибок загинула:'( В неї напевне була внутрішня проблема, бо ззаді де прохід утворилася велика дірка. Я лікувала і сіллю і антипаром і бакктапур директор і ципрофлоксацином нічого не помогло. Вона загинула дуже швидко майже не мучилася, бо ранку я встала вона була нормальна, а після обіду вже померла:'( Прожила 3,5 роки.