Показати повну версію : Ікра Pelmatochomis kribensis
Rybkaigor
18.07.2010, 17:19
Доброго дня форумчани. В мене є до Вас питання: чому батьки поїдають власну ікру через 2-3 дні після нересту, які існують причини такої поведінки особливо в цихлід. З повагою, Ігор.
zelenapantera
18.07.2010, 17:32
а які цихліди у Вас таке роблять?
тернеция
18.07.2010, 17:40
Rybkaigor, Из Вашего профиля -
120 л,Риби та безхребетні.
меченосці - 2 шт.
ксенокари - 2 шт.
перевертиші - 2 шт.
скалярії1 шт.
лабіо - 1 шт.
крапчистий сом - 2 шт. Неони червоні - 6 шт.
Пара цихлід-папугаї.
Цихліди-Седжики 4 шт.
Кто отнерестился и какой по счету нерест??
Rybkaigor
18.07.2010, 17:58
Цихліди-папугаї(Pelmatochomis kribensis), перший нерест був дуже малий, є декілька малят, після того вже 2 рази відкладають ікру і на 2-3 день коли вже є хвостики, куколки пропадають. Пара сидить в окремому 30 л. акваріумі (одні)
Rybkaigor, Перші нерести у цихлід не дуже продуктивні(то вже факт) в подальшому має все налагодитись.Але теж не можно в таких випадках нехтувати параметрами води й проводити периодичну сифонку та підміну води.
Rybkaigor
18.07.2010, 18:28
Параметри води в нормі, сифонка і підміна регулярно, якшо це не робити то би не було нересту, корм трубочник.
тернеция
18.07.2010, 20:29
Rybkaigor, Ответьте четко - как часто проводятся подмены и каков обьём подмен?
30 л достаточно для нереста пары гурами, попугаям надо от 50 л на пару. Рыба сьедает икру от тесноты, обьём недопустимо мал.
Rybkaigor
18.07.2010, 21:06
Раз в тиждень 12 л. води.
тернеция
18.07.2010, 21:13
Rybkaigor, Т.е. в 12о л Вы делаете подмену 1/10 обьема?
Rybkaigor
18.07.2010, 22:13
В 120 л. акві роблю підміну 30 л.
тернеция
18.07.2010, 22:49
Rybkaigor, Дайте им банку побольше, думаю, все получится.
Rybkaigor
18.07.2010, 23:19
А ще які причини можуть бути, як би хтось написав всі взагалом від А до Я.
тернеция
19.07.2010, 00:05
Rybkaigor, Tут нет особых хитростей. Достаточный обьем, хороший уход и время. Рыбкам тоже надо научиться "насиживать" икру, потому первые нересты редко бывают удачными.
Так что не опускайте руки - рыбочки быстро учатся, и скоро они Вас порадуют хорошим выводком. :)
Rybkaigor
19.07.2010, 00:44
Ну то що ще молода пара я з Вами згідний, а за літраж акви ні (перший нерест то був, малий, но факт) Щойно вичитав в інтернеті, що їм потрібно акву від 30 літрів і більше.
З чорнополосими все було дуже просто: віднерестились, виходили малька і все це в загальному акваріумі. З попугайчиками так само, як і з апістограмами (болівійська, какаду, рамірезі)постійно виникали проблеми. У відсаднику або не хотіли нереститись, або постійно після нересту бились між собою і з'їдали ікру. В загальному акваріумі, нерестились краще. Хочу зауважити, що на склад води ніколи не звертала уваги, підміна 15% в тиждень, годувала не зажди живими кормами, частіше-пластівцями. З нерестом все було гуд, але в загальній акві виникали інші проблеми, вночі ікру любили з'їсти анциструси. А навіть, якщо моїм попугайчикам вдалося її зберегти, то, коли поплив мальок, в дію вступали боцая - клоун, барбуси, і, навіть, даніо. Тому до дорослих виростало 1-2, максимум 3 мальки. Є один дуже некрасивий, але ефективний метод.
Після того, як відбувся нерест, ікру треба забрати у відсадник з цією ж водою, що і у загальній акві. Зрозуміло, якщо предмет, на якому знаходиться ікра, таких розмірів, що його можна перекинути у відсадник:) Для дизенфікації ікри і води у відсаднику, дається одна крапля акрифлавіну(тропікал) на три літри води і над ікрою ставиться розпилювач для хорошої циркуляції води. У мене виходило 100-120 мальків. Це 98% з відкладеної ікри.
Хоча, спостерігати за тим, як батьки самі виходжують малька , набагато цікавіше.
Rybkaigor
19.07.2010, 01:41
Слідуючий раз попробую коли буде нерест, але шкода батьків.
Маю кілька дорослих папуг і усі вони парами живуть і розмножаються в 35 літрових акваріумах. Ікру часом можуть знищити по тій простій причині, що серед ікринок виявляється багато не запліднених, вони їх скльовують і, увійшовши в смак, з’їдають і здорові. Коли трапляється такий випадок стараюся відразу після наступного нересту цієї пари відсадити самця (тільки дуже акуратно, щоб не стресувати самку). Як правило, самка відноситься до ікри акуратніше і живих ікринок, чи личинок не їсть.
Головна причина, через яку ікра виявляється не заплідненою, це неготовність самця, через дуже короткий інтервал між нерестами (треба не менше місяця). Якщо цей термін більш-менш витриманий, то може Ваші плідники перекормлені? Попробуйте їх потримати місяць окремо одне від другого, покормити не дуже калорійним живим чи замороженим кормом (дафнія, циклоп, артемія чи мотиль у невеликій кількості, але у жодному разі не трубочник, чи ікра риб), плюс раз в тиждень розвантажувальний день. Мої папуги з малька призвичаєні до відварених вівсяних пластівців і корму Tetra Diskus, так що у цей період я їх підкормлюю ще й цими кормами. Самець у нерестовик садиться на три-п’ять днів раніше за самку, і відразу треба починати інтенсивніше кормління і його і самки. По закінченні цього терміну підсаджується самка і десь за тиждень маєте успішний нерест.
Ще наголошу, що найкращі результати отримуються в тому випадку, якщо в нерестовику є кілька різного типу укриттів з дном (половинка кокоса, чи квіткового горщика не підходить), грунт і хоч мінімум рослин. В укриття я обов’язково насипаю трішки піску, для того щоб самець мав заняття на той час, поки самка буде набирати ікру.
Rybkaigor
19.07.2010, 03:13
Вот спасибі, коротко і ясно. З повагою до Всіх, Ігор.
Leo N Ви би для всіх нас, крок за кроком, докладніше описали нерест Ваших любимців цихлід-папуг. Поділіться з нами Своїм досвідом, такі теми найцікавіше читати, а не шаблони одинакові, короткі. Будь ласка. З повагою, Ігор.
Rybkaigor, Ви почали гарну тему.:) Завжди цікаво почитати рекомендації досвідчених акваріумістів, але ще цікавіше буде почитати про розведеня попугайчиків від Вас. Завжди буду рада почути, що в наших рядах прибуло:)чекаю з нетерпінням.
Rybkaigor
20.07.2010, 23:49
Напишу обов'язково про моїх цихлід- папуг, і не тільки, маю ще в запасі де що, але це трішки пізніше. З повагою, Ігор.
Leo N Ви би для всіх нас, крок за кроком, докладніше описали нерест Ваших любимців цихлід-папуг. Поділіться з нами Своїм досвідом, такі теми найцікавіше читати, а не шаблони одинакові, короткі. Будь ласка. З повагою, Ігор.
Мені здається що я все написав, якщо ще детальніше, то прийдеться створювати окрему тему :)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009