КПК

Показати повну версію : Світильники фірми SunSun .

SUPP0RT
19.08.2008, 08:52
Купити можна тут (http://www.arowana-im.com.ua/index.php?cPath=45_125)

З 2006р. появились на ринку України світильники китайської фірми SunSun. Якщо ними вже хтось користувався, цікавить думка про плюси і мінуси в тих світильниких. Також хто використовує лампи цієї фірми поділіться враженням про них.

Tarik_Nikita
19.08.2008, 09:23
я планую собі такі світильники придбати, особисто не користувався, але відгуки про них хороші.
Цікаво буде про них тут поговорити.

Tarik_Nikita
19.08.2008, 09:26
мене зараз два питання цікавлять:
1. Чому там лампи розмішені так близько одна до одної? (це добре чи зле?)
2. яка там ізоляція патронів?

aides
19.08.2008, 09:38
Користуюся трошки більше як півроку. Лампи штатні. Для мохів із креветками байжуже. Задоволений. Замовив ще 2. RVV колись замовляв лампи (т5 80 Вт) і якістю був не дуже задоволений. Частина ламп була несправна одразу після приїзду, а частина вийшла з ладу за короткий термін. У мене таких проблем нема, правда лампи їхали у світильнику.
1..Розміщення ламп таке, імовірно, для економії місця і матеріалу.
2. патрони не ізольовані. Зате є тонка захисна акрилова кришка знизу (правда її дехто викидає, бо вона в упакованому світильнику заклеєна папером від подряпмн)
Світильники доцільно використовувати у відкритих банках. Так вони виглядають найкраще. та й менші втрати світлового потоку.

Tarik_Nikita
19.08.2008, 12:26
1..Розміщення ламп таке, імовірно, для економії місця і матеріалу.
2. патрони не ізольовані. Зате є тонка захисна акрилова кришка знизу (правда її дехто викидає, бо вона в упакованому світильнику заклеєна папером від подряпмн)
Світильники доцільно використовувати у відкритих банках. Так вони виглядають найкраще. та й менші втрати світлового потоку.

Богдан привіт!!!
А в тебе особисто знято цю акрилову захисну кришку. Я не електрик, але з елементарних принципів фізики, коли аква відкрита (я хочу відкриту), захисна кришка знята, ізоляція на патронах відсутня - довно такий світильник не прослужить, від випаровувань, все покриється іржою, вийде з ладу і можна викинути і думаю це може статися раніше як через рік, якщо ще світильник включений то лампи сильно гріються і не дають осідати волозі на з"єднаннях, а в ночі... чи може я помиляюся і нічого тому світильнику не буде:)

Андрійко
19.08.2008, 18:09
Так коли кришка знята, вода конденсуватися майже не буде!

aides
21.08.2008, 07:43
Ззахисна акрилова кришка запобігає потраплянню води на лампи (наприклад від тріскання повітряних бульок при роботі розпилювача) Акваріум взагалі має бути без кришки. Сам світильник знаходиться на відстані 10 см від поверхні води. Тому навіть при знятій акриловій кришці вода не буде конденсуватися на патронах.

Андрійко
21.08.2008, 14:11
ой пардон. то я затупив. я чомусь подумав не про захистну кришку, а про власне кришку, до я кої кріпляться світильники. :(

gas
21.08.2008, 19:31
Нормальні світильники. Правда штатні лампи поганої якості, а баласти коли як. В мене переважно ці світильники. При умові заміни ламп - дуже зручна штука.

Охват Марьян
22.08.2008, 21:29
Марка SunSun HDD- 600B, 2х24Вт Т5. - важко назвати "Китайською пласмасою". Алюміневий корпус, закрита кнопка від вологи, лампи закриті акриловим склом, тримачі ламп прикручені до металевого кріплення і висота світильника 6 см. - дуже зручна штука.

Марка SunSun HLD- 640D, 150Вт МГ+4х24Вт Т5. - повний аналог світильників Aqua Medic. Металевий корпус, троси підвісні, МГ і Т5 з окремими шнурами(з заземленням) і кнопками, МГ лампа повертається на 90 градусів, колір світильника чорний, висота 15см.

AQUAFANAT
23.08.2008, 14:28
Ага, ещё ради интереса посмотрите сколько они стоят в европейких интернет-магазинах.

gas
23.08.2008, 19:18
Марка SunSun HDD- 600B, 2х24Вт Т5. - важко назвати "Китайською пласмасою". Алюміневий корпус, закрита кнопка від вологи, лампи закриті акриловим склом, тримачі ламп прикручені до металевого кріплення і висота світильника 6 см. - дуже зручна штука.
В них всі світильники виконані з алюмінію. Досить добротно зроблені. З мінусів - пластикові ніжки (в тих моделях де вони є) часом "заїдають" на одних, або легко ковзають на інших. Також акрилова захисна плівка може або випадати з повзунків, або перекошуватись, що часом заважає. Також при спробі розкрутити світильник :) гвинти теж заїдають. А підвіси чомусь регулюються тільки в бік зменшення висоти :) Також я про це вже писав, погані штатні лампи, а баласти коли як.

Tarik_Nikita
26.08.2008, 10:03
3900 а баласти коли як.

то типу як повезе :D чи від конкретної моделі залежить

Охват Марьян
29.08.2008, 20:01
Ага, ещё ради интереса посмотрите сколько они стоят в европейких интернет-магазинах.
Ссилочку можна :)

AQUAFANAT
29.08.2008, 20:13
Европейские сходу не нашёл - вот австралийский, думаю особой разницы нет, и Австралия по морю вроде ближе к Китаю чем Европа.
http://www.aquariumsrus.com.au/lights/dalbarb.htm
1$ австралийский по курсу НБУ 4,18 грн.

Охват Марьян
24.09.2008, 21:02
:eek: HDD-600B 2x24w $95.00 -- ну і ціни у них *DASH*, в нас такий 130грн.

johnson100
12.02.2009, 14:24
:eek: HDD-600B 2x24w $95.00 -- ну і ціни у них *DASH*, в нас такий 130грн.

Уже і в нас 260 грн. - так що ще трохи і в нас буде Європа (але тоді нам напевно буде ...)

lar
13.09.2009, 23:10
Користуюсь такими світильниками. Недолік у них тільки в тому, що більш-менш треба аквас по розмірах підбирати. Мій світильник через невідповідність розмірам(банка менша за світильник), двічі опинвся в аквасі. Ні риби, ні світилькик не постраждали.

irenx
14.09.2009, 10:19
я теж придбала такий світильник, правда по розміру трошки завеликий але там сунуться ті ніжки і все нормально.Одну лампу поміняла на аква медік і загалом дуже задоволена рослини помітно почали рости тай риби гарно виглядають так що якщо немає кришки то така штука дуже зручна!