Показати повну версію : "Набряк" ока SAE
MotaMota
05.08.2010, 22:59
Якщо коротко то: рибка SAE (2роки 7 місяців, приблизно 12см) вчора помітив набряк (око ніби вилазить з орбіт, знизу видно червонувату напухлість) одного ока. Наскільки пролопатив нет - вичитав тільки одне внутрішньобактеріальна інфекція і звідси пропонують пролікувати антибіотиком широкого спектру (наприклад Sera bactopur direct). Чи є ще якісь варіанти лікування більш доступнішим препаратом? чи вже помаленьку шукати собі нову SAE?
в мене приблизно з такими же симптомами апістограма пішла до Нептуна практично за пів-дня... :'(
тобто часу на читання, купування лікарств (була друга половина неділі) і лікування не було....
Александр11
05.08.2010, 23:17
чи вже помаленьку шукати собі нову SAE?
Дай бог, щоб ні, але як показує практика:'(.
внутрішньобактеріальна інфекція
Скоріш за усе. Теж таке було у тернеції - не врятував. Хвороба проходила дуже швидко. Цікаво, що більш ніхто не захворів. Питання: чому, якщо хвороба інфекційна. Коротше запитань більше ніж відповідей. Думаю антибіотик може зарадити, ось тільки б знати який, і мати його під руками в потрібний час.:cool:
Охват Марьян
05.08.2010, 23:25
Барбос, Як часто підмінюєте воду і коли була остання підміна води.
Думаю антибіотик може зарадити
знаю людину, яка приблизно півроку лікував cамця Pelvicachromis pulcher... набряк то появлявся (при підміні води), то з часом майже зникав... фінал цього лікування був все-одно невтішним...
Випуклість очей може виникнути по двох причинах: 1) інфекційне ахворювання; 2) погана якість води, або різка зміна її параметрів після підміни. Другий випадок дуже часто трапляється у цихлід. Ні в першому, ні в другому випадку, мені не вдавалося зберегти рибу. Ні бактопуром, ні іншими лікарствами, тому пораджу рибку відсадити або просто...:'(щоб не ризикувати, а інших рибок для профілактики все жтаки пролікувати бактопуром.
знаю людину, яка приблизно півроку лікував cамця Pelvicachromis pulcher... набряк то появлявся (при підміні води), то з часом майже зникав... фінал цього лікування був все-одно невтішним...
Це якраз другий випадок. У таких цихлід, як pulcher, раміреза , скалярія, це стається найчастіше, вони люблять стару воду, але без органіки. Про це свідчить допис Мар'яна :)
Барбос, Як часто підмінюєте воду і коли була остання підміна води.
Навіть, якщо акуратно підмінювати воду і довести до нормальних параметрів і у вашої рибки очі стануть на своє місце, то рано чи пізно, у неї вони знову вилізуть.Це показала практика.
В мене SАЕ мала пухлину біля бічного плавника, так плавала з нею більше місяця. Плавником практично не рухала, проте плавала шустро і добре їла. Потім я попав у лікарню, через 2 тижня вернувся додому і побачив, що пухлина в неї прорвала. Прямо ніби із середини розірвалася, куски м'яса стерчали на зовні. Хотів її злапати і відсади, щоб якось полікувати, та де там, далі дуже шустра, лапав її і так і не зміг злапати, 3 рази із сачка випригувала назад в акву. Я здався. А у вівторок вона здохла, причому харчувалася нормально до останнього.
Інші риби почувають себе нормально, останнім часом не хворіють. Правда температура в акві була біля 29-32 С, бо спекотно.
Охват Марьян
06.08.2010, 14:25
Це показала практика. +1
В такому випадку на щось добре надіятись важко. Якщо це від поганого стану води, то пройде, якщо бактеріалка то неварто паритись з лікуванням бо цей гній тільки зовні ховається, але він вже в крові риби. :(
MotaMota
06.08.2010, 20:58
15% від загального об''єму у минулі вихідні. Сьогодні по плану наступні 15 відсотків.... Око без змін, хіба дещо під ним почервоніло потроху.... Судячи з дописів.... шкода, але самому викинути рука не підніметься... хай доживає..
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009