КПК

Показати повну версію : Які рибки краще?

Yulia_20
21.08.2008, 12:27
Привіт.....По-перше хочу сказати, що у Вас класснючо-прекраснючий форум чи сайт (не знаю як правильно назвати):). Я вже майже тиждень шукаю інформацію про акваріуми та рибки, проте таку невичерпну інформацію знайшла тільки тут.
Та всеж хочу запитати, чи не могли б ви надати мені перелік риб та їх кількість, що могли б жити у 80л акваріумі (останній буде знаходитись на роботі, тому краще було б якби і рибки були не дуже вибагливими). Які водорості і рослини для них потрібні?. Яке обладнання ви порадите (фірма чи марка) чи не важко його буде знайти у Вінниці?
Заздалегідь дякую.......)))))

Tarik_Nikita
21.08.2008, 13:32
почитайте уважну статтю пана Бориса Філатова (Васнєцова), думаю для Вас це багато чого прояснить ось ссилочка:):):)
http://vasnecov.googlepages.com/home

Yulia_20
21.08.2008, 13:58
Скажіть будь-ласка, чи можна відстоювати воду у пластмасовому чи алюмінієвому посуді? Це впливає на хім. склад води?

Tarik_Nikita
21.08.2008, 14:03
щось конкретніше по рибках - це вже на ваш смак - головне зараз щоб не були складні в утриманні, сумісні та не було переселення. Це можуть бути гуппі, меченосці, молінезії , медвежі вушка і т.д.(живородки), можуть бути даніо.....
по обладнанню все залежить від фінансів - але є та сама фірма АТМАН(китай), якість хороша. в мене вже майже 2 роки стоїт в 40 літрах ось такий http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=26_30&products_id=169 - якістю задоволений, до речі він підійде і до 80 л.
можна і такий http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=26_30&products_id=141 - якщо сильно буде мішати воду то там є регулятор потужності
ооо... ще прикольний http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=26_30&products_id=146, тут є два фільтруючі стакани і регулятор

Рослини -валіснерія, роголисник, можна якісь криптокоріни

нагрівач - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=36_37&products_id=193

світильник - ну а світильник то вже залежить від того що гочете мати - якщо бажаєте гарні рослини - то не купляйте польські кришки з одною лампочкою*RTFM*

Yulia_20
21.08.2008, 14:09
В зоомагазині я бачила гарні готові акваруми з чорною пластмасовою кришкою+лампочка. Продавець сказала, що китайські і у них вона плавиться. Може краще зробити на замовлення? Вибачте, але я повний "чайник"....)

Tarik_Nikita
21.08.2008, 14:14
ні в якому випадку не купляти того і не слухати продавців з магазину, вони вам понарозказують.

дивіться які хороші відкриті світильнику тут їх мона заказати - фірма провірена, так що не бійтеся
http://www.arowana-im.com.ua/index.php?cPath=45_125

по розміру акваріума

а тут ми обговорюємо про ці світильники http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=3832#post3832

Yulia_20
21.08.2008, 14:21
а в чому ж відстоювати воду? Див. пит. 2

Tarik_Nikita
21.08.2008, 14:26
Скажіть будь-ласка, чи можна відстоювати воду у пластмасовому чи алюмінієвому посуді? Це впливає на хім. склад води?

якщо міняти по 20% води раз в тиждень і не тримати складних риб та рослин, то воду взагалі мона не відстоювати, а лити прямо із під крана - головне щоб була на око чиста і тої самої температури щой вода в акві. І не слухайте продавці, які будуть вам тулити всякі препарати по миттєвому відстоюванні води і т.д.

А якщо і хочете відстоювати на ваші 80 л. купіть собі водички мінеральної 2 пластикові пляшки по 6-8 літрів, випийте водичку, а в баклашках відстоюйте воду:)

Yulia_20
21.08.2008, 14:35
Дякую, що взяли над мною шевство...)))

Фільр для води іде одразу з компресором? Якщо так, то чи можна до ньго приєднати шлангочку, яку пустити на дно, щоб повітря шло від дна акваріуму у декількох місцях?

navy
21.08.2008, 15:04
Панночко все дуже просто,це таки собі алгоритм-є аква ,є бажання,запускаєте-проходить час ,набуваєте досвіду ,виникають питання ,вирішуємо ці питання-насолоджуєтесь тим що Ви керуєте процесом розвидку свого акваріуму,та набираєтесь досвіду в цій справі.Ми завжди будем раді Вам допомогти.Але треба спочатку зайнятись самоосвітою.Навідь тут у нас на форумі Ви знайдете багато відповідей.:)

Yulia_20
21.08.2008, 15:15
Панночко все дуже просто,це таки собі алгоритм-є аква ,є бажання,запускаєте-проходить час ,набуваєте досвіду ,виникають питання ,вирішуємо ці питання-насолоджуєтесь тим що Ви керуєте процесом розвидку свого акваріуму,та набираєтесь досвіду в цій справі.Ми завжди будем раді Вам допомогти.Але треба спочатку зайнятись самоосвітою.Навідь тут у нас на форумі Ви знайдете багато відповідей.:)

А в мене питання виникають вже наперед. Не хочеться набувати досвіду ціною втрат рибок. Краще дізнатись побільше, перед тим як їх запускати.

navy
21.08.2008, 16:28
:eek:Добре почнемо від зворотнього,не відчувши смаку -не варто обговорювати його якості.Досвід не проп"єш:).Облаштуйте акву на Ваш роздум -а решту проблемних питань будемо вирішувати разом.:D

Yulia_20
21.08.2008, 16:35
mail=k_shun=26=i-28.jpg
Як ви можете прокоментувати якість акваріумів цього типу?

У мене років 5 назад був 30л акваріум. і я не пропустила жодної помилки. Акваріум не протримався і 3 місяці. Він був під дією прямого сонячного проміння. Воду змінювала майже кожні 4 дні і на 100%. Половина рибок (а у мене їх було десь 50) вимерла, а половину віднесли у зоомагазин, а сам акваріум тріснув...(((

Tarik_Nikita
21.08.2008, 16:56
*DASH* що ви розумієте під якістю акваріума?:D Опишіть що там є:confused:

Кришка там польська - має одну лампочку, з нею ви далеко не заїдете:-!.
якщо це біле - то ракушки - їх тримати не бажато, грунт дуже грубий, нормальний потрібно фракції 3-4 мм.

У мене років 5 назад був 30л акваріум. і я не пропустила жодної помилки. Акваріум не протримався і 3 місяці. Він був під дією прямого сонячного проміння. Воду змінювала майже кожні 4 дні і на 100%. Половина рибок (а у мене їх було десь 50) вимерла, а половину віднесли у зоомагазин, а сам акваріум тріснув...(((

А чому такі впевненні що не припустили жодної помилки. Судячи з Вашої розповідді Ви прибустили N-ну кількість помилок

Yulia_20
21.08.2008, 17:01
З відки мені знати що там є))), це картинка з нету. Я запитую не про внутрішній вміст. Мені просто потрібно купити акваріум. Такий я бачила в себе у місті, от і думаю купляти чи ні.

так я і написала))) Читайте уважніше))) Ви сплутали слово "припустилась" і "пропустила" - тобто не минула))))

Tarik_Nikita
21.08.2008, 17:08
ось велика тема почитайте собі http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=11963&page=33

50 рибок в 30 л*DASH**DASH**DASH*

1. для риб від 2 до 5 см. необхідний об"єм 1,5 л. на 1 см. довжини
2. від 5 до 9 см. - 2л. на 1 см. довжини.
3.від 9 до 13 см. - 3 л. на 1 см. довжини
4. для великих риб більше 14 см - 4л. на 1 см. довжини.

(і це з розрахунку на дорослу рибу, тобто якщо ви купляєте меченосця 1 см, то тре розраховувати що він виросте до 6-7 см)

Знайдіть інформацію про встановлення акваріуму...тре ставити на рівну поверхню, тумба має мати хоча б три вертикальні перемички іпіккласти під дно пінопласт 2 мм., якщо звичайно тумба не зроблена під заказ спеціально для цього акваріуму

Як би Ви були зі Львова я б Вам з впевненістю сказав робити аквас під замовлення і де найкраще то робити, а так звиняйте:)

Можете купити собі польській або замовити. На шо потрібно звернути увагу:

1. Саме скло має бути чистеньке без згустків та всяких відтінків і кольру (типу зелене тощо)
2. Якість склеювання - шви мають бути рівненькі, суцільні, без бульок і порожних
3. Добре якщо скло шліфоване - якщо дивитись на ребра, бока, то по краях воно ніби спиляне на міліметр. і не видно так званих "хвильок"

А кришку я Вам казав яку краще поставити, Самі вирішуйте чого ви хочете, можете і таку польську, але...почитайте тему тут на форумі
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=114
і ще цю тему
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=119

Успіхів!!! А на своїх помилках Вам все-одно прийдеться вчитися:)

Охват Марьян
21.08.2008, 17:32
Ну Ви тут понаписували за кілька годин :)

80л.- це досить хороший об"єм і у ньому без проблем може існувати багато видів риб, але.... для того щоб радити щось корисне потрібно мати розміри акваріума, освітлення і .т. д ....

Якщо Ви хочете щоб ми Вам допомогли запустити акваріум (віртуально), то ми Вам допоможем з радістю.

Для початку зайдіть у розділ "Бібліотека" і знайдіть книгу "Золота книга акваріуміста" - там Ви знайдете 80% відповідей на свої запитання.

В акваріумі повинні рости водні рослини , а водорослі -це те що забруднює акваріум.

Фільтр і компресор -це різні речі, які один другого доповнюють але не заміняють.

navy
21.08.2008, 17:47
Ну Ви тут понаписували за кілька годин :)

Влуно! Але люд зацікавило.Хоча більш схохе на демагогію.:D

Yulia_20
22.08.2008, 09:38
Розміри акваріуму ширина 30 см, висота 40+кришка, довжина 70см.

Руслан
22.08.2008, 21:07
Скажіть будь-ласка, чи можна відстоювати воду у пластмасовому чи алюмінієвому посуді?

Взагалі то воду рекомендую відстоювати в емальованій посуді - це перше.

А друге цитую "У мене років 5 назад був 30л акваріум. і я не пропустила жодної помилки. Акваріум не протримався і 3 місяці. Він був під дією прямого сонячного проміння." - помилка!

"Воду змінювала майже кожні 4 дні і на 100%." - помилка!

"Половина рибок (а у мене їх було десь 50) вимерла, - помилка!

То ж заявляти що "я не пропустила жодної помилки" заголосно сказано, бо усе зроблене Вами, нажаль, але було неправильно :).

rsumytus
22.08.2008, 22:54
Розміри акваріуму ширина 30 см, висота 40+кришка, довжина 70см.в мене в акваріумі таких розмірів живе 5шт вуалехвостів від 10 до 25 см, 6шт анцитрусів 8-15см, 4 кробчатих сомика і всі задоволені життям на даний момент:), незнаю правда чи надовго, хотяб ще тиждень протрималися.

Yulia_20
25.08.2008, 08:34
так я і написала))) Читайте уважніше))) Ви сплутали слово "припустилась" і "пропустила" - тобто не минула))))

Охват Марьян
25.08.2008, 15:54
Розміри акваріуму ширина 30 см, висота 40+кришка, довжина 70см.В такому акваріумі будуть рости багато видів рослин, без проблем і можна тримати кілька (5-12см) рибок. Слід памятати що рибки ростуть і ц також враховуват при посадці риб. З устаткування: терморегулятор 50-75вт., фільтр потужністю 250-350л./год., компресор одноканальний 1.5-2 вт. Для такого акваріуму великого значення немає виробник, так як практично все устаткування китайського виробництва нормально працює, тоому вибирайте на свій розсуд і розмір гаманця :) , головне щоб параметри устаткування були у межах вказаних вище.

Yulia_20
26.08.2008, 14:45
Ходила сьогодні до майстерні, де виготовляють акваріуми. Акваріум (параметри див. вище) коштує 690 грн. До нього входить 2 люмінесцентні лампи по 60 та пластикова кришка. Це нормальна ціна? (Скло 6мм)

Tarik_Nikita
26.08.2008, 14:56
однозначно дорого!!!*NONO* Не дивіться на кришку, яку за кілька місяців захочете поміняти, а лампи, ну це вобще:D - 1 лампа коштує 5 грн:). Вам треба акваріум, який,ІМХО, максимум може коштувати 250 грн

Yulia_20
26.08.2008, 15:00
Мені теж здалося, що змене хочуть тупо здерти гроші.

Охват Марьян
26.08.2008, 18:01
Акваріум до 120л. коштує 1.5грн./літр. (максимум), а світильник "Природа", "АкваЕл"- 250-300грн. (максимум).

Розміри акваріуму ширина 30 см, висота 40+кришка, довжина 70см.Стандартні розміри під кришки є такі:
Аквариум Стандарт 75 л. (50/30/50, под крышку 50/30)
Аквариум Стандарт 81 л. (60/30/45, под крышку 60/30)
Аквариум Стандарт 90 л. (60/30/50, под крышку 60/30)
скло з порізкою і поліруванням 150-180 грн -то щось дорого, готовий в магазині коштує 140грн :)
Підіть в себе на "птичку" і пошукайте ціна повинна бути (в комплекті) до400грн.
В крайньому разі можна замовити в інтернет-магазині, де ціна буде 400грн.

aides
26.08.2008, 18:08
Для прикладу:
банка 60х40х30
1. скло з порізкою і поліруванням 150-180 грн (на Радо замовляв, але точно не памятаю)
2. туба клею 30 грн -- Епіцентр
3. шприц-пістолет -- не знаю скільки, маю власний.
4. знежирювач -- теж маю
5 шматки для протирання скла
6 -- бажання і помічник.
оце і весь рецепт.
Якщо замовляти, то потрібно враховувати, що задарма ніхто не буде нюхпти силікон і розчинник, та й час тратити теж не варто (життя коротке).
Я для себе поклеїв пару банок. І, якщо чесно, то не надто результатом задоволений, але зате навчився. Тепер вже вмію.
Можете в епіцентрі купити готову банку, там є цілий ряд, але акрилові не рекомендую. Поклейка силіконом там паскудна.

Скло пілкінтон, поліроване зі всіх сторін

Руслан
26.08.2008, 23:44

Вибачте за нерозуміння, але Ваша українська потребує удосконалення, тому якщо важко щось перевести*DASH* то краще писати на російській - ми усі зрозуміємо*THUMBS UP*.

Yulia_20
27.08.2008, 08:52
Для прикладу:
банка 60х40х30
1. скло з порізкою і поліруванням 150-180 грн (на Радо замовляв, але точно не памятаю)
2. туба клею 30 грн -- Епіцентр
3. шприц-пістолет -- не знаю скільки, маю власний.
4. знежирювач -- теж маю
5 шматки для протирання скла
6 -- бажання і помічник.
оце і весь рецепт.
Якщо замовляти, то потрібно враховувати, що задарма ніхто не буде нюхпти силікон і розчинник, та й час тратити теж не варто (життя коротке).
Я для себе поклеїв пару банок. І, якщо чесно, то не надто результатом задоволений, але зате навчився. Тепер вже вмію.
Можете в епіцентрі купити готову банку, там є цілий ряд, але акрилові не рекомендую. Поклейка силіконом там паскудна.

Навряд чи я буду клеїти акву сама :). Я звернулась до іншого майстра, його ціна: акваріум 300 та кришка 200. Примітка:) розмір акви збільшила на 10 л. Тепер у нього будуть такі параметри: висота 45+ кришка, ширина 30, довжина 70. Отже всьго 94 літри за 500грн.

Yulia_20
27.08.2008, 08:54
Вибачте за нерозуміння, але Ваша українська потребує удосконалення, тому якщо важко щось перевести*DASH* то краще писати на російській - ми усі зрозуміємо*THUMBS UP*.
:'( У мене з української мови завжди було 4:'(*DASH*

SUPP0RT
27.08.2008, 09:41
Різниця в ціні досить хороша :)

Охват Марьян
29.08.2008, 13:15
Ну як купите акваріум, відпишіться у темі :)

Yulia_20
02.09.2008, 09:22
Вже замовила акву, купила фільтр-компресор SunSun JP-033F(600л/г) - чи буде вистачати рибкам кисню, якщо його можна занурювати у воду на 5 см, а висота акви 45 см? Терморегулятор на 150 W (взимку у приміщені буває досить прохолодно) Kangde, а також сифон та термометр. Купила також 6 кг камінчиків (червоний кварц, здається). Хочу докупити ще чорних, скільки кг мені потрібно ще докупити?

Tarik_Nikita
02.09.2008, 11:20
"камінчики" краще купляти в пачках по 2 кг. (польські), основне, щоб були -

1. нейтральні
2. круглі (нівякому разі не купляйте облупані з гострими кінцями)
3. розмір одного камінчика, щоб був не більше 3-4 мм.

Yulia_20
02.09.2008, 11:43
А чому не можна гострі? Я вже купила 6 кг (розмір 4-5мм), я б не сказала, що вони гострі, але й не круглі.....(((

Tarik_Nikita
02.09.2008, 12:46
1. Рибки можуть покалічитися, особливо присоски
2. Рослини не будуть добре рости, таж сама ситуація з корінням, пошкоджується
3. ну і каміння не прилягає добре одне до одного і утворюються порожнини де летить бруд, потім може бути неприємно

Хочу докупити ще чорних, скільки кг мені потрібно ще докупити?

це все залежить від площі дна і що ви хочете від акваріуму.

якщо рослин вирощувати, то має бути грунт такий як я писав вище, якщо просто риби - то пайдьот любий - головне щоб не гострий і в кількості такій яка Вам подобається, але не вище 7-10см.

а взагалі рівень грунту має бути 7-6 см. думаю взагальному Вам десь треба десь 10-12 кг.

navy
02.09.2008, 14:23
Панночко!Взагалом все вірно,я маю наувазі дописи моїх колег,єдине що хочу додати зробіть спочатку акву ,трохи наберетись досвіду ,будете орінтуватись в інших загальних питаннях,та потроху воно налагодиться.:)Що стосується грунту то я маю майже такий самий (див.фото моєї акви),як що не ставити самоціль вирощування рослин,все ОК.С самого початку аква має "ожити",а далі все піде за роскладом.:DТак що не вагайтесь робіть.*THUMBS UP*

Yulia_20
02.09.2008, 14:27
Та я вже і сама не можу дочекатись поки мені зроблять акву.....

Руслан
02.09.2008, 22:08
Та я вже і сама не можу дочекатись поки мені зроблять акву.....

Головне в цьому пориві захоплення не наробити дурниць, як я наслухався на базарі - на протязі двох-трьох годин :набрали води з крану, засипали камінчики, встановили "апаратуру", купили і засадили водорослі та запустили в 40 л акв десь з 15-20 риб, а потім прийшли в магазин і питають чому на ранок вижило дві риби :'(, ну капець:confused:.

Yulia_20
03.09.2008, 08:30
Головне в цьому пориві захоплення не наробити дурниць, як я наслухався на базарі - на протязі двох-трьох годин :набрали води з крану, засипали камінчики, встановили "апаратуру", купили і засадили водорослі та запустили в 40 л акв десь з 15-20 риб, а потім прийшли в магазин і питають чому на ранок вижило дві риби :'(, ну капець:confused:.

У мене вже був подібний досвід, *DASH*повторюватись я не буду...)))

УРА я вже маю акваріум....Приступаю до роботи...))))
P.S. При нагоді скину фотки.

Noe
10.09.2008, 11:11
Давай, створи нову темку, наприклад "Я запускаю акваріум";)