КПК

Показати повну версію : Перегородка в акваріумі.

Rybkaigor
09.08.2010, 21:18
Доброго вечора друзі, в мене таке питання: як можна і чим перегородити акваріум коли він вже запущений бо не має вже місця для іншогої акви. З повагою, Ігор.
*DASH*

Александр11
09.08.2010, 21:40
як можна і чим перегородити акваріум
якщо не секрет, то для чого?

Rybkaigor
09.08.2010, 21:48
Не секрет, пара седжиків віднерестилися в загальному акваріумі, хочу їх відгородити, не знаю як.:'(

Александр11
10.08.2010, 14:12
Перегородити можна або склом, або сіткою. Єдине, що буде проблемою - закріпити перегородку. Думаю що кращим виходом буде зробити або купити щось на подобі такого:http://s51.radikal.ru/i133/1008/3a/572a37bb6a9d.jpg, або ось такого:http://s53.radikal.ru/i139/1008/54/daa3012ba19c.jpg

Rybkaigor
10.08.2010, 14:44
Це все добре, дякую але я не зможу перенести кокос в такий малий відсадник. Думаю зробити перегородку з оршкла, поробити дирочки і якось прикріпити його, а вот як ще не знаю як.

Roman71
10.08.2010, 14:57
і якось прикріпити його

хм... можна спробувати на присоски, але не факт, що буде довго тримати... та і до дна при наявності води і грунту повністю щільно не припасувати таку перегородку...
силікон теж не піде - хіба можна спробувати прикріпити на нього надводну частину...
купіть на Краківському (та думаю, що вони є і на інших базарах) пластиковий лоток для продуктів - розмірів є дуже багато різних... в ньому можна зробити гарячим шилом отвори для циркуляції води...
(лотки можна знайти в тих будках, що торгують виробами з пластмаси для домашнього вжитку)

pozhar
10.08.2010, 15:08
Саме краще купити пластиковий контейнер з рівними, під 90 град. до дна стінками. Тоді його можна прикрипіти звичайними кацелярськими жабками до верху стінки акви

Roman71
10.08.2010, 15:19
його можна прикрипіти звичайними кацелярськими жабками до верху стінки акви

за такий спосіб кріплення я щось і не подумав - дякую за підказку*DRINK*

Leo N
10.08.2010, 15:26
я не зможу перенести кокос в такий малий відсадник

Такі ємності, як на першому фото, бувають досить великі. Я бачив на три літри, так що кокос поміститься без проблем. Не зважаючи на те що Ви просвердлите отвори, обов’язково треба ще кидати розпилювач і помпувати повітря.

Думаю зробити перегородку з оршкла, поробити дирочки і якось прикріпити його, а вот як ще не знаю як.

Тимчасово положити в акваріум кілька більших каменів і підперти ними перегородку.

Rybkaigor
10.08.2010, 16:15
Це все добре але батьки в ці пластикові контейнери не помістяться.

KSENIA & RUSL@N
10.08.2010, 16:31
Це все добре але батьки в ці пластикові контейнери не помістяться.

В контейнері доведеться інкубувати ікру Вам,без участі батьків.)))
Батьки будуть спостерігати ззовні))).
Тому-що для того щоб помістити батьків в контейнер,Вам доведеться їх зловити-риба отримає шок від зміни умов і з"їсть ікру.
Взагалі найкраще невеликий акваріум-відсадник для ікри і там пробувати підняти малька без участі батьків.

lar
10.08.2010, 20:58
Може спробуєте таке:http://zaba.in.ua/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1876&category_id=19&option=com_virtuemart&Itemid=7
Як не підійде, то повернете.

vi_ki
10.08.2010, 22:07
Теоретично, перегородка в акві-хороша річ, але на практиці з мальками попугайчика(пульхер), одного разу виник конфуз:пара віднерестилася в загальному 100л акваріумі, я відділила склом їх від решти риби, на стики між склом і аквою поставила резинові ущільнювачі, а низ запхала глибоко в грунт. Не було жодної щілини. На рано зауважила, що батьки залишилися на своєму місці, а одно- чи двохденний мальок, був по іншу сторону перегородки, разом з барбусами, гурамі і т.д.:eek:чим закінчився похід малька, писати не буду, і так зрозуміло:'( яким чином він туди потрапив, не відомо, адже щілин не було...найгірше те, що батьки навіть не могли його захистити. Тому, на мою думку, краще купити 25-30л акву, як відсадник для малька і не морочити собі голову...бо в загальній акві, що б Ви не робили, виживе максимум 5-6 мальків( і це в кращому випадку)

Roman71
11.08.2010, 00:03
бо в загальній акві, що б Ви не робили, виживе максимум 5-6 мальків( і це в кращому випадку)

в мене вижило більше 20 мальків тих же папугайчиків, але я просто не виключав на ніч світло - батьки постійно бачили дітей і не підпускали нікого до них... але потім (коли перейшов назад на режим день-ніч) деякі рослини просто посипались...

Rybkaigor
11.08.2010, 12:59
Ура, перегородка на місці. Дякую Всім, особливо п. Марії ( lar ) за розділювачі на присосках. Получилося таке: придбав 4 розділювачі, вирізав шкло 4 мм, зафіксував розділювачі в акві запхав шкло, також внутрішній фільтр. Вийшло не погано. Щілина між шклами десь 1 мм. Дякую Всім. З повагою, Ігор.

Rybkaigor
01.09.2010, 16:23
Все окей, мальок виплив, плавають, батьки їх охороняють але прийшлося на половину закрити перегородку не прозорим матеріалом так щоб батьки не бачили інших рибунів бо сильно нервуються. Малиші рухливі та неслухняні, апетит хороший, живу артемію та вариний жовток яйця лопають аж за жабрами лускає. Ще раз дякую Всім за допомогу. З повагою, Ігор.*ONE**DRINK*