КПК

Показати повну версію : нехватка кисню?

Apes
16.08.2010, 19:22
суть проблеми така. Живородки(Гуппі) всі зібрались в купу і хапаюсь повітря з поверхні. Дивно одне, чому вони всі разом зібрались в купу? Їх штук 30. температура в Акві 31 С, Помпа працює на повну. Що це?

APload
16.08.2010, 19:28
жара !
або вода перенасичена чимось ! наприклад СО2, якщо подається !
тре збити температуру хоч до 28С.

тернеция
16.08.2010, 19:30
Apes, Они в 450 л или...?

Apes
16.08.2010, 19:31
Apes, Они в 450 л или...?
Угу в 450 л... в мене зара одна аква. Всі крім Гупаків норм себе поводять...

vi_ki
16.08.2010, 19:46
Коли останній раз міняли воду? Поміряйте pH. У мене у виросткових гупаки роблять таке майже щотижня, корму даю багато, кількість риб на 1л-велика, коли молодняк гупака збивається в купу і стоїть під горою, це означає, що їм негайно потрібно підмінити воду на свіжу.

тернеция
16.08.2010, 19:46
Apes, Добавлялись ли рыбы в последнее время?

Apes
16.08.2010, 19:50
Коли останній раз міняли воду?
я кожен день зараз при жарі міняю. Вчора 30% а сьогодні 10%

Добавлялись ли рыбы в последнее время?
ні, навпаки Птера віддав.

тернеция
16.08.2010, 19:54
Apes, В жару процессы окисления убыстряются, потребления О2 на это увеличивается.

Как часто делаете сифонку?
Стабильна ли аэрация?

vi_ki
16.08.2010, 20:30
Apes, В жару процессы окисления убыстряются, потребления О2 на это увеличивается.
Как часто делаете сифонку?

Коли останній раз міняли воду? Поміряйте pH. коли молодняк гупака збивається в купу і стоїть під горою, це означає, що їм негайно потрібно підмінити воду на свіжу.
У спеку я мушу робити 50%підміни води через день, зрозуміло, що 450л не 45л, але симптоми у риб ті самі. Попробуйте підмінити воду, посифонити грунт, промийте добре губку і, на майбутнє, під час спеки, зменшіть кількість корму.

Apes
16.08.2010, 21:39
Стабильна ли аэрация?
ні, аерація після виключення світла. Вдень подача СО2, але рослини "пузиряють норм" думаю кисню вдосталь.

В жару процессы окисления убыстряются, потребления О2 на это увеличивается.
Справа в тому що, зараз температура всього на 1 градус піднялась. думаю це не критично. в мене норм Т. в акві 30 С.
якщо на завтра, нічого незміниться тоді буду приймати міри.

Leo N
16.08.2010, 21:46
Живородки(Гуппі) всі зібрались в купу і хапаюсь повітря з поверхні. Дивно одне, чому вони всі разом зібрались в купу?

Дуже схоже як на мілководних торфяних озерцях влітку у дуже теплу, безвітряну і сонячну погоду збираються до гурту маленькі карасі, так стоять годинами і практично ні на що не реагують через нестачу кисню. Хоча в акваріумі я такого ніколи не спостерігав, може через те що не тримаю ні гуппі, ні карасів.

василько
16.08.2010, 22:04
Вимкніть СО2 і дайте нармальну , цілодобову аерацію! Нахолєри вам зараз(тим більше в жару) здалось то СО2*NONO* Пожалійте рибок*DRINK*але рослини "пузиряють норм" думаю кисню вдосталь.Рослини пузирять то добре-але цього замало - вода погано перемішується(насичені киснем верхні шари не попадають в товщу води) , а 31С для гуппіків трохи забагато(по при дисків напевно добре переїли)

Bobus
16.08.2010, 22:34
Вимкніть СО2
виглядає логічно,- при високому вмісті СО2 в гемоглобін крові при диханні переходить в першу чергу СО2 , навіть якщо вміст кисню достатній. Байдуже чи це в повітрі, чи в воді, - організм задихається. Здається, це називається ефект Рута.

Apes
16.08.2010, 22:44
на вечір все стабілізувалося. Гупинята розбились по цілому аквасі і по всім слоям. подивимось завтра. Т = 30 С.

василько
16.08.2010, 22:51
на мілководних торфяних озерцях влітку у дуже теплу, безвітряну і сонячну погодуУявіть себе в гарячій кімнаті з закритими вікнами(вимкнена аерація) Вам ще відкрили балон і качають вуглекислий газ:-!_будете шукати шпаринку і жадібно хапати з неї повітря:D