Показати повну версію : нехватка кисню?
суть проблеми така. Живородки(Гуппі) всі зібрались в купу і хапаюсь повітря з поверхні. Дивно одне, чому вони всі разом зібрались в купу? Їх штук 30. температура в Акві 31 С, Помпа працює на повну. Що це?
жара !
або вода перенасичена чимось ! наприклад СО2, якщо подається !
тре збити температуру хоч до 28С.
тернеция
16.08.2010, 19:30
Apes, Они в 450 л или...?
Apes, Они в 450 л или...?
Угу в 450 л... в мене зара одна аква. Всі крім Гупаків норм себе поводять...
Коли останній раз міняли воду? Поміряйте pH. У мене у виросткових гупаки роблять таке майже щотижня, корму даю багато, кількість риб на 1л-велика, коли молодняк гупака збивається в купу і стоїть під горою, це означає, що їм негайно потрібно підмінити воду на свіжу.
тернеция
16.08.2010, 19:46
Apes, Добавлялись ли рыбы в последнее время?
Коли останній раз міняли воду?
я кожен день зараз при жарі міняю. Вчора 30% а сьогодні 10%
Добавлялись ли рыбы в последнее время?
ні, навпаки Птера віддав.
тернеция
16.08.2010, 19:54
Apes, В жару процессы окисления убыстряются, потребления О2 на это увеличивается.
Как часто делаете сифонку?
Стабильна ли аэрация?
Apes, В жару процессы окисления убыстряются, потребления О2 на это увеличивается.
Как часто делаете сифонку?
Коли останній раз міняли воду? Поміряйте pH. коли молодняк гупака збивається в купу і стоїть під горою, це означає, що їм негайно потрібно підмінити воду на свіжу.
У спеку я мушу робити 50%підміни води через день, зрозуміло, що 450л не 45л, але симптоми у риб ті самі. Попробуйте підмінити воду, посифонити грунт, промийте добре губку і, на майбутнє, під час спеки, зменшіть кількість корму.
Стабильна ли аэрация?
ні, аерація після виключення світла. Вдень подача СО2, але рослини "пузиряють норм" думаю кисню вдосталь.
В жару процессы окисления убыстряются, потребления О2 на это увеличивается.
Справа в тому що, зараз температура всього на 1 градус піднялась. думаю це не критично. в мене норм Т. в акві 30 С.
якщо на завтра, нічого незміниться тоді буду приймати міри.
Живородки(Гуппі) всі зібрались в купу і хапаюсь повітря з поверхні. Дивно одне, чому вони всі разом зібрались в купу?
Дуже схоже як на мілководних торфяних озерцях влітку у дуже теплу, безвітряну і сонячну погоду збираються до гурту маленькі карасі, так стоять годинами і практично ні на що не реагують через нестачу кисню. Хоча в акваріумі я такого ніколи не спостерігав, може через те що не тримаю ні гуппі, ні карасів.
василько
16.08.2010, 22:04
Вимкніть СО2 і дайте нармальну , цілодобову аерацію! Нахолєри вам зараз(тим більше в жару) здалось то СО2*NONO* Пожалійте рибок*DRINK*але рослини "пузиряють норм" думаю кисню вдосталь.Рослини пузирять то добре-але цього замало - вода погано перемішується(насичені киснем верхні шари не попадають в товщу води) , а 31С для гуппіків трохи забагато(по при дисків напевно добре переїли)
Вимкніть СО2
виглядає логічно,- при високому вмісті СО2 в гемоглобін крові при диханні переходить в першу чергу СО2 , навіть якщо вміст кисню достатній. Байдуже чи це в повітрі, чи в воді, - організм задихається. Здається, це називається ефект Рута.
на вечір все стабілізувалося. Гупинята розбились по цілому аквасі і по всім слоям. подивимось завтра. Т = 30 С.
василько
16.08.2010, 22:51
на мілководних торфяних озерцях влітку у дуже теплу, безвітряну і сонячну погодуУявіть себе в гарячій кімнаті з закритими вікнами(вимкнена аерація) Вам ще відкрили балон і качають вуглекислий газ:-!_будете шукати шпаринку і жадібно хапати з неї повітря:D
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009