КПК

Показати повну версію : Корали у акваріумі

Руслан
23.08.2008, 20:35
Цікавить досвід та відповідно поради по утриманні риб разом із морськими коралами, та й взагалі наявність коралів у прісноводному акваріумі. Адже по структурі коралу видно, що не усіх риб можна утримувати з ним (чув вуалевих точно*NONO*).

P.S. Планую розмістити корали в акві з Єллоу, апістограмами та скалярами (за анцитруса невпевнений:confused:).

gas
23.08.2008, 21:44
Мені здається що декоративна складова коралу в прісноводному акваріумі сумнівна. Але це моє ІМХО. Найбільше вони підійдуть до псевдоморя з малавійцями. Малавійці люблять лужну воду, а її будуть робити якраз корали.

Руслан
24.08.2008, 18:42
Мені здається, що корал на дотик гострий, тобто щоб риби непоранились треба поміщати таких риб, які по місцю природного існування вміють "поводитись" з гострими камнями (типу цихлід).

Охват Марьян
24.08.2008, 20:46
В прісноводний акваріум поміщається тільки скелет корала, тобто кальцій. Кальцій з скелету вимивається у воду тільки у мягкій воді, тому параметри майже не зміняться в акваріумі у якому підмінюється вода з крана. Кожна риба має захисну слизову оболонку, яка недозволяє рибі здирати луску об гострі предмети.

Так для прикладу акваріум з дискусам і коралами :)

navy
24.08.2008, 22:15
Не хоті зразу відповідати на питання.а тепер скажу.що все залежить від об"єму та коралу.В мене вже з 10 років в акві присутній корал(який мені дорогий як пам"ять з походу в Середнеземне море).Шкоди нема,коритсті також:)тому Висновок дій так щоб це не зашкодило тобі та рибам.:D

Tarik_Nikita
26.08.2008, 10:13
пам"ять з походу в Середнеземне море).

Ви його як - контрабандою сюда завезли:):D? (знаю корали забороняють вивозити)

navy
26.08.2008, 11:55
Ви його як - контрабандою сюда завезли:):D? (знаю корали забороняють вивозити)

Доповідаю!Хто в 80-х міг перевірити військовій крейсер*NONO*.Тому роби висновки сам:D.

Ruta
15.09.2008, 19:46
Також використовую корали (чи то пак, скелети їхні) в акві типу "псевдоморе" з малавійцями. Досвід правда не дуже великий - всого рік, та принаймі впродовж цього часу всі рибки успішно розвиваються, живі-здорові. Правда для того, щоб білі корали зберігали свою декоративність, 2 рази в місяць мушу їх очищувати, вибілювати. Взагалі на мою думку корали в акві більше шкодять рослинам, а не рибам.