Показати повну версію : Великі винаходи маленьких акваріумістів
В мене стоїть дома 40л-ий акваріум.Якраз внерестилися гуппі і інші риби почали їсти їх. Трохи подумавши взяв 1.5л-ву банку, відрізав 5см з гори, взяв найбільш грубу голку і поробив дірок зверху і знизу.Коли треба просто кидаю в банку камінь, запускаю риб і кладу в акваріум.Так виростив уже 5 рибок.Дайте пораду про винахід.Розказуйте про свої:)
Мені набридо виловлювати рибок-живородок. Можна фото конструкції? Не дуже уявляю собі як це виглядає.
Сихівчанин
09.11.2010, 19:43
В мене стоїть дома 40л-ий акваріум.Якраз внерестилися гуппі і інші риби почали їсти їх. Трохи подумавши взяв 1.5л-ву банку, відрізав 5см з гори, взяв найбільш грубу голку і поробив дірок зверху і знизу.Коли треба просто кидаю в банку камінь, запускаю риб і кладу в акваріум.Так виростив уже 5 рибок.Дайте пораду про винахід.Розказуйте про свої:)
Зробив майже аналогічний бюджетний "відсадник", але відрізав 10 см знизу пластмасової 1 л бутилки, теж голкою наробив дирок та причепив цей відсадник прищепкою до скла акваріума (правда кришка аквасу не закривається і не дуже естетично, проте "дешево, надійно та практично :) )
Результат - успішно в загальному аквасі "виклюнув" з ікри (попередньо переміщеної вручну із заг. аквасу у відсадник) близько 20 шт. коридорасів панд, а далі перекинув мальків в креветочник на виріст...
Чому одразу ікру не перекидав з цим відсадником в креветочник, бо передбачаю підлу ймовірність псування ікри дрібними креветками, які теоретично можуть пролізти в дірки банки...
Сихівчанин
16.11.2010, 20:16
Спробував використати такий відсадник, що згадується в моєму попередньому дописі, для інкубування ікри ляліусів - і отримав повне фіаско!
Ікра коридорасів велика та клейка, тому легко приклеюється до стінки відсадника, а після викльову мальки не можуть виплити з відсадника, тому легко перекидую їх у виростник.
А от ікра ляліусів - легша від води, плаває по поверхні та через дрібний розмір з легкістю вилітає при маніпуляціях з відсадника навіть через найменші дірки, так само роблять і личинки ляліусів, що з легкістю випливають через дірки (зроблені дрібною голкою!) у загальний аквас :(
На майбутнє маю намір забирати бульбашне гніздо з ікрою у відсадник без дирок, або ж буду відсаджувати пару у окремий нерестовик...
Александр11
16.11.2010, 21:14
пару у окремий нерестовик
Саме те що треба!
Дам пару порадщодо мого відсадника:
- не робіть низька від дна дирки бо чистити буде неудобно;
- не заливайте в акваріум багато води ( немає покривати банку)
- можна ще чимось накрити (в мене 1 риба застрибнула в банку ледве викинув звідти)
Зробіть відсадник для гуппі: пластикова бутилка необхідного вам розміру, голка велика, ножиці - відрізаємо верх у бутілці, але не весь, а робимо "гачок, що буде згинатись і чіплятись за верх скла акраіума, голкою робимо великі дірки - виловлюемо рибку, поміщаємо в акваріумі. Вода, температура - все як у акваріумі, зручно і дешево :)
ВасилийМетролог
18.09.2011, 21:07
а я в подібному відсаднику вирощую на роботі ампулярій))))
Taras Khmyz
26.12.2011, 16:27
Василий а який тобі сенс розводити і вирощуввати ампулярій
p.s. вони такі противні
ВасилийМетролог
26.12.2011, 16:29
Taras Khmyz, просто цікаво і все!
Taras Khmyz
26.12.2011, 16:37
колись тато заклеєв свій старий акваріум і в ньому окрім риб було дві ампулярії і вони клали гнізда на склі а потім як маленькі ампулярії вийшли з гнізд в мене весь акваріум був в них
p.s.той акваріум три рази протікав на третій раз тато його викинув
привіт форумчанам, хочу запитати чи куплені відсадники надійніші ніж саморобні, чи ні?
в мене є 5 мальків гупій, тримаю їх окремо, але накладно, кожен день міняти воду, порадьте щось практичніше
ВасилийМетролог
03.01.2012, 00:53
serg79, звичайна кришка від торта чи рулета прикріплена прищепкою до акваріумного скла.
можливо підкажите, про воду, в мене вода зеленіє чомусь і деякі припарати пробував - даремно і світло стара.сь рідше включати. Що порадите?
ВасилийМетролог
03.01.2012, 01:03
serg79, з цим питанням в інший розділ
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009