Показати повну версію : Допоможіть з вибором акваріуму..
Доброго дня форумчани... Минулого тижня побачив бомбезний акваріум на ринку Південний...Самому захотілось, потім як виявилось це морський акваріум, тому вирішив почати з прісноводного... вже три дні сиджу по форумах читаю різну інформацію...Хочу задати пару питань...
1) Який вибраати для початку акваріум по літражу( дехто радить в районі 50 літрів, дехто 100 так як в більшому легше зберегти екосистему) тут зразу виникає питання... де відстоювати воду на 100 літровий акваріум і як часто його мити повністю:eek:
2) Скільки часу приблизно забирає акваріум в тиждень?
Також після поради з вибором розміру акваріума хотілосяб ваші поради з придбання обладнання відповідного до нього..
Буду дуже вдячний за розуміння і поради..
п.с. Поможіть чайнику:confused:
Отвечаю как чайник чайнику- сначала определитесь с какой именно рыбой хотели бы иметь дело.От туда и придется плясать - и литраж выяснится и все остальное.
5_grn, три дня читав, але так і не вичитав, що "повністю мити" акваріум не треба*NONO*
При першому запуску заливаєш воду з під крана. Рослини і риб запускаєш не раніше ніж через тиждень. Потім з часом робиш підміну 20-30% води і сифонку грунту. Якщо акваріум на 100л , то це буде 20-30л. Особисто я воду перестав відстоювати, на форумі і в живому спілкуванні переконали, що то лишнє. Раніше тягав бутлі 20-ти літрові і пластикові (5л) пляшки з відстояною 4-5 днів водою.
На підміну води і сифонку грунта іде максимум 1-1,5 години в тиждень. На кормьожку риб - до 10 хв.
2 Roman71
Тобто тих 20-30 літрів можна залити напряму з крана?:confused:
2 pyellow
Про рибок чесно кажучи ше не думав.. мабуть для пачатку самих живучих... шоб ви порадили... впринципі великих вирощувати недумаю... якусь би стайку 5-7 особин ..
обто тих 20-30 літрів можна залити напряму з крана?
Я так роблю вже рік - нічого страшного ніби не відбувається в акваріумі. Залежить ще, в якому районі міста живеш...
2 Roman71
Накова.. вода так ніби більш менш...раніше жив на сихові і чорновола так там на вигляд:D гірша була....
Яких рибок для початку порадите?:confused:
Про рибок чесно кажучи ше не думав
С этого надо и начинать.
В большенстве своем,я в том числе, понапокупали себе самые доступные,что присутствуют на рынке...потом ,как чайники,методом проб и ошибок..приводящее к перенаселению...болезням, пожиранию друг друга, ну и просто борьба за место в акве.
С выбором не торопитесь,почитайте- что вам и вашему кошельку под силу.Ведь это не на один час и день.
Что будете делать с ними когда придется отсутствовать дома некоторое время,чемто придется жертвовать(конечно как собаку выгуливать ежедневно не надо,но всеж таки...)
А так для души начните с гуппи.В принципе рыба достаточно красива и не привередлива к условиям содержания.Плодится и приносит удовольствие хозяевам от пополнения аквы.
А там и решите,куда дальше поворачивать.
На сайте есть ссылки в аквамагазины,там можно и посмотреть как выглядят так и указаны их условия содержания.
2 pyellow
Впринципі я також до гупій схилявся:) чиав шо вони саме легше "Обживають" акваріум...
акваріум таки надумав в районі 100 літрів +-20 , залишилось прикинути шо з обладнання потрібно... тут взагалі неможу розібратись*DASH*
Для початківця треба: Компресор, обігрівач, сифон, сачок, шланг невеликої товщини.Продають фільтри з системою подачі повітря, але для початківця краще, щоб було разом.
Фільтер приєднаний до аерацій(система подачі повітря).Воно є в усіх зоомагазинаг:)
P.S компресор називається
Можу порадити слідуюче:
1. Класно коли акваріум завжди як кажуть "на віду". Тоді він буде приносити більше естетичного задоволення і бажання за ним доглядати.
В мене, наприклад, стоїть в спальні, навпроти ліжка, і коли я засинаю я останнім бачу це своїх рибок. Ну а перед тим звичайну сплячу дружину:)
2. Літраж. Думаю це треба співставити складові: гаманець/вільне місце в кімнаті/бажання доглядати за акваріумом.
3. Рибки. Починай із "народних".
І як говорить мій знайомий, у якого акваріум ще з 80-х років: "Для більшості хто придбав акваріум, бажання за ним доглядати пропадає десь за півроку".
2 Lyksor
О, вже починаю потрохи вїжджати:D, дякую*THUMBS UP*
:) іду на вихідні придивлятись за акваріумом...:cool:
А в мене першою рибкою був макропод... Дуже красива рибка)) І живуча! До води не вибаглива і ніяка хворь не бере))*THUMBS UP*
Vitalik_only
03.09.2010, 00:20
Замовляєте акваріум 60х30х30, фільтр типу акваель Aquael FAN 1 Plus, якийсь обігрів і одну лямпочку 18Вт (на початок) і цього буде достатньо! Якщо сподобається така справа то з часом купити щось більше а так хоть не шкода буде грошей!
Rybkaigor
03.09.2010, 00:46
Пораджу Вам зайти на сторінку інтернет-магазин ' Жаба ', тут є все, і дешевше ніж в магазинах, акваріуми під замовлення та все обладнання до них. З повагою, Ігор.
А так для души начните с гуппи.В принципе рыба достаточно красива и не привередлива к условиям содержания
Залежить, про яких гуппі говориться. Якщо про відбраковку, то згідна, ці будуть жити навіть в унітазі:D А якщо взяти хороших породистих та ще й вуалевих, то з непривередливістю до умов щось не стикується*NONO* Тим більше, якщо мова йде про підміну води з крану. Вони нічим не поступаються по примхливості, навіть, дискусам. Прості в утриманні - лабіринтові( макропод, гурамі, півник). Але, якщо Вам сподобався морський акваріум, то можна створити псевдо море,тобто, з малавійських цихлід, для яких достатньо 20-30% води з-під крану в тиждень. По поведінці і різноманітності кольорів дуже схожі на морських, можна утримувати в групах(наприклад:на 100л-10-12шт)
Подивіться тут:http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=4260
vi_ki Красота... а це прісноводеі акваріуми:eek::confused:
...Якщо про відбраковку, то згідна, ці будуть жити навіть в унітазі А якщо взяти хороших породистих та ще й вуалевих, то...
Как для чайника , со 100 литрами(с которых собираются стартануть), где все будет переделываться и пересаживаться с возрастающими-опытом,желанием, и невесть откуда появившейся, безмерной денежной массой... гуппи ,даже просто с Краковского,а не от "у відомого імпортера "Акваріум Глазер" ,будут как находка.
Тут же и первый приплод и радость с этого и дальнейшее желание заниматься рыбами не пропадет.
Или вы предлагаете сразу "под танки" начинать с" экзотики "в пустой свежезапущеной акве.
Можно в принципе начинать и с золотых рыбок и им подобных - ежедневно пропалывать пустой аквариум им под силу.Растут как на дрожжах,но ни какой ,извините ,романтики...
........Можно в принципе начинать и с золотых рыбок и им подобных - ежедневно пропалывать пустой аквариум им под силу.Растут как на дрожжах,но ни какой ,извините ,романтики...[/QUOTE]
а чому ніякої романтики , поясніть чайнику:)
Для начала заполните профиль.Желательно правдиво...Так будет легче работать
2 pyellow
Я б з радістю але поки нема шо заповнювати(ше не визначився з покупками:confused: )..:( по мірі придбання устаткування та живності буду оновляти профіль:)
Ну уже лучше.
ніякої романтики
Как для меня вечноголодное создание*DASH*,выдергивало *DASH*и обьедало все что росло*DASH*(соответственно и гадила *DASH*- как все вместе звятые оставшиеся рыбы). С меня и этого хватило*YAHOO*.
Хотя была хороша собой!:D
Приплода и не ждал т.к. была только одна,да вроде и не дает она приплод.:confused:
Если бы не дите то не держал..."ушла" и все забылось
Если не прав, то форумчане поправят*DRINK*
2 pyellow
Всетаки вирішив шо почну з гупій для початку... так як повний чайник...потім буду експерементувати... Почитав на форумі шо спочатку радять визначитись з рибами а потім під них вибирати акваріум... але як для мене, новачка акваріумної справи думаю спочатку треба вибрати акваріум... тому як знань мало і починати буду з простіших рибок і надалі вдосконалюватись і хто йозо знає яких рибок захочеться ( шоб потім не купляти по три акваріума)... тому досі вагаюсь з розміром акваріума... до 60 літрі... чи в районі 100 літрів...:confused:
тому досі вагаюсь з розміром акваріума... до 60 літрі... чи в районі 100 літрів...
Поверте и с 10 литрам и с 2 рыбешками будешь рад, если добьешься того чего хотел.
Приглядитесь к этой ветке http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=29 там все практически наглядно представлено от 10 и до бесконечности литров
И хотя бы тут(как пример ) полет конкурсной фантазии http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3591
Красота... а це прісноводеі акваріуми
Так, прісноводні, придбати їх можна на Краківському, на Південному або просто у форумчан. Якщо уважно почитаєте форум, то зрозумієте, що риба екзотична, але зовсім не прихотлива.Взагалі вважаю, що цихліди-одні з самих витривалих риб. Навела цей приклад, бо схожі на морських.
А загалом, проблемних риб не буває, досить виконувати все(як пише книжка:))можна тримати яких завгодно риб, головне, щоб вони Вам подобались.:)
Как для чайника , со 100 литрами(с которых собираются стартануть), где все будет переделываться и пересаживаться с возрастающими-опытом,желанием, и невесть откуда появившейся, безмерной денежной массой... гуппи ,даже просто с Краковского,а не от "у відомого імпортера "Акваріум Глазер" ,будут как находка.
Я мала на увазі якраз гуппі з Краківського, але не "шаріки" по 3грн, а ті, що трошки красивіші:D по 10-15грн. Чомусь помилково вважають, що вони для початківців, та й по ціні вони не дуже дешевші від "екзотики".:)
надивився різних видів оформлень акваріумів , навіть не знаю чи в мене таке вийде:(
...Чомусь помилково вважають, що вони для початківців...".
Возиться с ними проще и интереснее ,наглядность и результат на лицо за короткий срок.Что еще ,мне ,как чайнику надо?...
Вот потом...можно и
виконувати все(як пише книжка)можна тримати яких завгодно риб, головне, щоб вони Вам подобались
навіть не знаю чи в мене таке вийде
По началу то может все сразу и не получиться- методом проб ( Все так же как и с таблицей умножения- выучил,прошел практику и не обманут дальше).
Пробуйте.На форуме не дадут загнуться.
Посетите,не долго - ждать "Чергові збори клубу відбудуться в НЕДІЛЮ 05.09.2010р. на 15.00 год. "
2 pyellow
Якраз тільки прочитав цю тему.. дуже хочу прийти , є багато питаннь які легше задати в живу:)
Возиться с ними проще и интереснее ,наглядность и результат на лицо за короткий срок.
Цілком з Вами згідна, возитись з ними дуже цікаво, маю 5 чистих ліній:cool: Але за короткий час-4роки ще так і не зрозуміла всіх тонкостей розведення і досить часто терплю невдачі:(
надивився різних видів оформлень акваріумів , навіть не знаю чи в мене таке вийде
а ти пробуй, переставляй - щось своє і вийде...
щодо літражу - то дивись на скільки в тебе є вільного місця+грошей на то все... повір, чув не раз, що бракує об'ємів, а от щоб в когось їх було забагато - не чув
2 Roman71
В тому той загвоздка:D, хочу купити зразу оптимальний шоб не докупляти більший:D
2 Roman71
В неділю планую тур похід по магазинах , придивитись :cool:
5_grn, Тут ти "Сам собі режисер" (про твої статки ніхто з присутніх тут не знає)
Починай приймати самостійні і осмислені речення, ти ж вже не школяр *DRINK*
@@вова@@
03.09.2010, 20:08
ти ж вже не школяр *DRINK*-це було лишнім:(
школярі приймають рішення!!!!!!!:cool:
5_grn, всі звертають увагу на те що краще купити найбільший акваріум який ви можете собі позволити з фінансофії сторони*RTFM**DRINK*
Справа не в грошах..справа в тому чи я собы дам ради з ним:)
п.с. Дякую за поради
@@вова@@
03.09.2010, 21:59
Ну порадами наша громада поможе!!*DRINK*
5_grn за акваріумом невашко доглядати.Раз в тиждень сифониш грунт і міняєш 1\4 води, підрізаєш рослини. І :)всьо
Тут є один нюанс. Якщо думаєте щовам це сподобається невитрачайте грошей на маленький акваріум.
я на свій 30ти літровий витратив (неповірите) 900 грн(з рибасами та рослинами). І де він спитаєте? Нема. В сусіда він.
бо через місяць мені захотілося більшого. І 900 грн пропали. Ось мій теперешній Аквас:
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=2992
:) є гарна новина... найшов в друга акваріум( на око 20-25 літрів) буду мати на чому вчитись і експерементувати:D з наступних вихідних планую запускати:)
найшов в друга
Приятно слышать,что слово и дело не разошлись.Дерзайте*ONE*
поланую креветок і 2-3 рибки:)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009