Показати повну версію : Органічне забруднення та детрит в аквариуме
Добрий день. Скажіть будь ласка. Через що в грунті постійно накопичується але не перегниває детрит ? Чи може це бути через те, що вода дуже жорстка-DH а особливо KH високі ? Я думаю,що може це через це вода ''агресивна'', і в такій воді не ростуть рослини ,але постійно росте синьо-зелена водорость . Цікавить думка людей з досвідом . Адже я міняю часто воду -як спосіб боротьби з детритом. Але це не допомагає. Доречі ,на склі і грунті і навіть на нагрівачі є відкладення кальцію карбонату . Не сумніваюсь що це від води . Тепер почав кип'ятити воду . Незнаю чи це допоможе . Чекаю на поради .:confused:
А сифонити грунт не намагались?
тернеция
03.09.2008, 12:55
Прав navy - кроме сифонки ничего не поможет. Сколько бы воды не менялось - грязь все равно будет давать высокую органику.
В Вашей банке надо подменивать еженедельно 40 л воды, ежедневная подмена ни к чему. Вы воду не меняете - подмениваете.
Сине-зеленые в банках не растут - им нужен очень яркий солнечный свет, от ламп такого не бывает. Это зеленые водоросли. Уменьшите освещение или, если на банку падают прямые лучи солнца - затените.
В жесткой воде действительно растения не растут. При заливке кипяченой воды у Вас упадет карбонатная жесткость, но общая практически не снизится. Тут есть опасность заваливания рН резко в щелочную сторону.
А я сифонив весь грунт кожен тиждень і то кожну частинку акваріума ,навіть за фільтром, і все одно за 5 днів там на камінчиках наростають зелені водорості . Ну все одно буду боротись ,дякую за підтримку. А на рахунок Ph- дякую за пораду . Через брак коштів не маю змоги купити тестів чи пеашметр . Але воду кип'ятити спробую а потім напишу що змінилось .
тернеция
03.09.2008, 14:22
Зеленые от избытка света нарастают, уменьшите освещение. От кипячения толку нет - я Вам написала.
У Львові тоже вода жорстка. Але з чисельних моїх дослідів виходить один висновок - навіть в жорсткій (відносно) воді добре ростуть рослини, головне підмінювати воду. А органіка назбирується від риб і корму: ви ж кожен день кидаєте корм? От і прикиньте, скільки протягом тижня ви вносите "чогось" і скільки "чогось" виносите з підміною води. Так чи інакше буде назбируватися.
Або варіант інший - дві рибки на 200 літрів води і годувати раз в тиждень;)
До речі кількість детриту буде набагато швидше накопичуватись і погано перероблятись якщо в акв. при запуску під рослини вносилась глина та потім рідкі добрива (принаймі у мене так було).
Допомогло трохи зменшення кількості риб до мінімуму, збільшення світлового дня, додаткова сифонка грунту з підміною води (два рази на тиждень по 10 %) та відмова від рідких добрив.
Відключив продувку. По перше- змінилась тобто зменшилась кількість зелених водоростей. Ситуація помоєму нормалізується.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009