Zuuu
07.09.2010, 19:37
Акваріум планується рибно-м'який для початку, потім додадуться LPS. Можливо деяка живність яку я поки вважаю м'яких такою не є, буду вивчати ще. Запуск не швидше ніж за 4 місяці, тому не спішуся.
Один з головних критеріїв по обладнанню - щоб тихо працювало. Зрозуміло що зовсім без звуку не вийде, але щоб музику можна було слухати в кімнаті або телевізор подивитися.
Акваріум
===========
120 (Довжина) 60 (Висота) 60 (Ширина) виходить 120х60х60 близько 400 літрів, одна стяжка посередині, 2 ребра жорсткості
Шкло: якщо вийде просвітлене, Pilkington. Товщина 10-12мм. Сам клеїти не буду.
Світло: буду робити на замовлення в Логінова скорше всього, МГ 2х250 + можливо ще пару люмінісцентних по боках
Течія: 2 штуки Tunze 6045 (якщо буде потреба модифікую для збільшення потоку як тут http://www.youtube.com/watch?v=DvM4-omJiXM).
Живі камені: треба 20% від 400л близько 80 кг. Думаю для початку куплю 40кг, а далі на розсуд, не хочеться щоб усе було завалене камінням.
Грунт: 2-3см висотою, або 2-3мм арагонітовий пісок або коралову лому.
Шахта/комин: в правому дальньому куті, висота 54см + 4см гребінь = близько 4см від води до країв акваріума. аварійка труба (діра 43 на трубу 32), Дюрсо (діра 43 на трубу 32), повернення з САМПу (діра 32 на трубу 25). Вийде близько 20,5х18см. Фітинги замовив на aquariumdevices.ru.
САМП
===========
45см ширина, висота 40см (можливо буде коректуватися у бік зменшення літражу).
Стандарт, 3 відсіки:
1) прийом (25 довжина, вмістити Deltec AP600 якщо надумаю, перегородка 33см)
25Д х 45Ш х 33В = 37літри
2) водорості (30 довжина)
На пару см нижче приймального (30см), щоб не хлюпало, 30Д х 45Ш х 30В = 40,5 літрів
3) повернення (20 довжина)
щоб не хлюпало треба буде тримати рівень води близько 27см = 27В х 45Ш х 20Д = 24,3 літра
Разом води в САМПі = 37 40,5 24,3 = 102літра
Місткість САМПа = 45Ш х 40В х 75Д = 135літрів
Запас = 135-102 = 33літра
При відключенні електрики або поломки зворотньої помпи з акваріума зіллється не більше 120 * 60 * 3 = 22літра, також з труб літра 3, разом 25літрів
Все має поміститися в САМП.
При засміченні труб (і аварійки і зливу, що малоймовірно) з САМПу подасться весь зворотній відсік, тобто 24,3 літра, підніме рівень води в акваріумі на 3.5см, має поміститися.
Зворотня помпа: EHEIM 1260
Нагрівач: EHEIM Jager 150Вт
Скімер/пінник: Deltec MCE600 по потребі докуплю Deltec AP600/APF600 або H&S після запуску
Автодоливу спочатку не буде, подивлюся скільки води буде випаровуватися.
Тумба
===========
120 (Довжина) 85 (Висота) 60 (Ширина) - можливо зменшити трохи ширину і довжину щоб після обгортання в ДВП розміри були як у акваріума дно
Планую метало-каркас 2х4см труба квадратована чи як воно там зветься
Також щось для звукоізоляції, ще не вивчав який матеріал краще.
Вода
===========
Куплю установку зворотного осмосу, поки не визначився яку
Сіль планую Tropic Marin
Тести - не визначився
Рефрактометр
Холодильник
===========
Для охолодження в кімнаті планується кондиціонер. Сподіваюся холодильник не знадобиться.
Вся електрика буде підключатися від однієї розетки на якій буде автомат, потім подовжувач з декількома розетками, від якого буду ділити скільки треба. По автомату треба буде якось порахувати на скільки він має спрацьовувати, але це після закупівлі обладнання та підрахунку навантаження. За попередніми розрахунками навантаження до 1 кіловат на годину виходить
Один з головних критеріїв по обладнанню - щоб тихо працювало. Зрозуміло що зовсім без звуку не вийде, але щоб музику можна було слухати в кімнаті або телевізор подивитися.
Акваріум
===========
120 (Довжина) 60 (Висота) 60 (Ширина) виходить 120х60х60 близько 400 літрів, одна стяжка посередині, 2 ребра жорсткості
Шкло: якщо вийде просвітлене, Pilkington. Товщина 10-12мм. Сам клеїти не буду.
Світло: буду робити на замовлення в Логінова скорше всього, МГ 2х250 + можливо ще пару люмінісцентних по боках
Течія: 2 штуки Tunze 6045 (якщо буде потреба модифікую для збільшення потоку як тут http://www.youtube.com/watch?v=DvM4-omJiXM).
Живі камені: треба 20% від 400л близько 80 кг. Думаю для початку куплю 40кг, а далі на розсуд, не хочеться щоб усе було завалене камінням.
Грунт: 2-3см висотою, або 2-3мм арагонітовий пісок або коралову лому.
Шахта/комин: в правому дальньому куті, висота 54см + 4см гребінь = близько 4см від води до країв акваріума. аварійка труба (діра 43 на трубу 32), Дюрсо (діра 43 на трубу 32), повернення з САМПу (діра 32 на трубу 25). Вийде близько 20,5х18см. Фітинги замовив на aquariumdevices.ru.
САМП
===========
45см ширина, висота 40см (можливо буде коректуватися у бік зменшення літражу).
Стандарт, 3 відсіки:
1) прийом (25 довжина, вмістити Deltec AP600 якщо надумаю, перегородка 33см)
25Д х 45Ш х 33В = 37літри
2) водорості (30 довжина)
На пару см нижче приймального (30см), щоб не хлюпало, 30Д х 45Ш х 30В = 40,5 літрів
3) повернення (20 довжина)
щоб не хлюпало треба буде тримати рівень води близько 27см = 27В х 45Ш х 20Д = 24,3 літра
Разом води в САМПі = 37 40,5 24,3 = 102літра
Місткість САМПа = 45Ш х 40В х 75Д = 135літрів
Запас = 135-102 = 33літра
При відключенні електрики або поломки зворотньої помпи з акваріума зіллється не більше 120 * 60 * 3 = 22літра, також з труб літра 3, разом 25літрів
Все має поміститися в САМП.
При засміченні труб (і аварійки і зливу, що малоймовірно) з САМПу подасться весь зворотній відсік, тобто 24,3 літра, підніме рівень води в акваріумі на 3.5см, має поміститися.
Зворотня помпа: EHEIM 1260
Нагрівач: EHEIM Jager 150Вт
Скімер/пінник: Deltec MCE600 по потребі докуплю Deltec AP600/APF600 або H&S після запуску
Автодоливу спочатку не буде, подивлюся скільки води буде випаровуватися.
Тумба
===========
120 (Довжина) 85 (Висота) 60 (Ширина) - можливо зменшити трохи ширину і довжину щоб після обгортання в ДВП розміри були як у акваріума дно
Планую метало-каркас 2х4см труба квадратована чи як воно там зветься
Також щось для звукоізоляції, ще не вивчав який матеріал краще.
Вода
===========
Куплю установку зворотного осмосу, поки не визначився яку
Сіль планую Tropic Marin
Тести - не визначився
Рефрактометр
Холодильник
===========
Для охолодження в кімнаті планується кондиціонер. Сподіваюся холодильник не знадобиться.
Вся електрика буде підключатися від однієї розетки на якій буде автомат, потім подовжувач з декількома розетками, від якого буду ділити скільки треба. По автомату треба буде якось порахувати на скільки він має спрацьовувати, але це після закупівлі обладнання та підрахунку навантаження. За попередніми розрахунками навантаження до 1 кіловат на годину виходить