Показати повну версію : Перша виставка-конкурс мікроакваріумів у Львові (визначення переможців 16.01.2011р. о 13.00год.)
Охват Марьян
09.09.2010, 18:51
Шановні форумчани !!!
Львівський клуб акваріумістів спільно з Львівський міський еколого-натуралістичний центр проводять першу виставку-конкурс мікроакваріумів у м. Львів. Виставка-конкурс буде проходити з 09.01.2011р. по 23.01.2011р. за адресою: м.Львів, вул. Кубанська 12 - "Дитячий зоопарк" (схема проїзду) (http://www.dlab.com.ua/map/783) . Зоопарк відчинений щоденно з 14.00 до 18.00год. Семінар та визначення переможців розпочнеться 16.01.2011р о13.00год. Акваріуми вже знаходяться на місці, можна приходити і розпочинати встановлення, ті хто прийдуть зі своїми акваріумами, можете помаленько їх приносити та адаптовувати. Готова експозиція має бути на 09.01.2011р в зібраному стані. Завжди на місці присутній керівник гуртків "акваріумістика" - Кривяк Володя (тел. 276-14-19), який вам допоможе встановити та надасть відповідну допомогу.
---------------------
В рамках конкурсу мікроакваріумів буде проведений семінар по торговій марці "DENNERLE", в рамках якого буде представлення фірми на Західній Україні, показ рекламних фільмів та лекція.
---------------------
Поряд з конкурсом мікроакваріумів вперше у Львові з 15.01.2011р. по 23.01.2011р. відбудеться виставка ікрометних карпозубих (кіллі), підготовлена членами Львівського осередку Слов"янського клубу любителів ікрометних карпозубих (СКЛІК). Буде представлено понад 15 видів з 4-ох родів цих яскравих та захопливих рибок, поки мало відомих для загалу акваріумістів. По закінченню виставки 23.01.2011р. 0 15.00год. відбудеться аукціон-продаж з частини представлених видів кіллі.
---------------------
Для учасника на час виставки буде надано:
1. Акваріум Aquael Shrimp Set (комплект), 20 л. (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=151_153&products_id=4294)
2. Живлення від мережі 220v.
3. Вода з крана, та готова вода з акваріумів.
Оцінка акваріума суддями буде здійснюватися виходячи з максимуму в 100 балів:
(на форумі буде проходити окреме голосування за "приз глядацьких симпатій")
1. Загальне враження, оцінка акваріума в цілому - (максимум 30 балів)
2. Композиція - (максимум 20 балів):
- відсутність грубих композиційних помилок - (максимум 10 балів)
- гармонія планування з урахуванням малого об'єму - (максимум 10 балів)
3. Оригінальність дизайнерського рішення, новизна композиції, близькість до природнього - (максимум 15 балів)
4. Техніка виконання - (максимум 15 балів):
- стан рослин/декорацій - (максимум 10 балів)
- акуратність у деталях - (максимум 5 балів)
5. Життєздатність акваріума (максимум 20 балів):
- придатність для тривалого проживання риб і рослин - (максимум 10 балів)
- правильність підбору і відповідність гідробіонтів для малих акваріумів - (максимум 10 балів)
Судді журі:
1. Прудкий Генадій
2. Гедеон Роман
3. Пилипюк Леонід
4. Охват Марьян
Призи переможцям:
Основні призи -це залишиться інтригою до самого вручення призів, а призи направду цінні ;)
Гарантовано перша пятірка переможців отримає в подарунок комплекти креветкаріумів акваель.
Координатори проекту:
Керівник ЛКА - Охват Марьян
Керівник ЛМДЕНЦ - Антахович Ігор
Технічна підтримка:
Пдготовка та проведення виставки - Червоний Віктор
Підготовка та встановлення акваріумів - Крив'як Володимир
Відповідальний за пресу - Коковський Андрій
Генеральні спонсори:
Торгова марка "AquaEl" - Котов Олександр
Торгова марка "Dennerle" - Прудкий Генадій
Інтернет-магазин "Арована" - Гончаров Віталій
Медіапартнери:
ТРК "Люкс"
ТРК "Галичина"
ТРК "Львівська Хвиля"
Канал "24"
Канал "НТА"
Канал "ZIK"
Зареєстровані у виставці:
APload, - 1 акваріум
b88, - 1 акваріум
aides, - 2 акваріуми
Андрій К, - 2 акваріуми
biabuchja, - 1 акваріум
п.Юрій (клуб кіллі) - 3 акваріуми
gnosius - 1 акваріум
aton_ra - 1 акваріум
Che - 1 акваріум
mavr - 2 акваріуми
Ye_Lviv - 1 акваріум
miuller75 - 1 акваріум
ЕКО - 2 акваріуми
LODENC - 2 акваріуми
Марьян привіт, я бажаю прийняти участь у конкурсі !*ONE*
що для цього потрібно зробити ?
я б теж бажав прийняти участь :)
Маряне, а навіщо була та комедія з голосуванням?
Ми ж узгодили 40-25-25 см.
Куб 30 см -- буду виставляти 2 акваріуми. Клею сам.
Непоано було б додати інформацію про оцінювання. Якщо судівська комісія, то критерії оцінки подати. Якщо голосування відвідувачів, то окремо вказати.
Охват Марьян
09.09.2010, 23:07
aides,
Богдане, були чотири варіанти розмірів, найбільше проголосували за 30х30х30см.(Женя написав у протоколі кількість голосів). Акваріуми, які показував Віктор Червоний є резервними і давати їх на руки ніхто не буде так як це власність зоопарку. Буть уважним і не відволікайся на зборах :)
APload, Ви зареєструвались, для вас буде склеєний акваріум певним розміром. Як і де отримати акваріум та куди принести реєстраційний внесок - буде написано у цій темі згодом.
Марьяне та уся чесна компанія!
Прошу долучити мене (Андрія Коковського) до участі у виставці!
1. 2-а акваса 30х30х30 см (Чорні квадрати Малєвіча))))))
Власне світло!
2. Гроші на бочку викладаю!))
P/S/ Пропозиція.
1) Окрім професійного журі та його висновків прохання виконати світлини та виставити на нашому шанованому форумі і долучити спільноту для оцінювання!;
2) При можливості для оцінювання задіяти у віртуальній реальності і інших поважних суддів з України! (Це поданням світлин на український форум акваріумістів (Київський, тощо);
3) Залучити до оцінювання відвідувачів ЕКО центру, та відповідно !!!! Виконати рекламну продукцію (календарики тощо), яка буде роздаватись відвідувачам із зображенням реклами ЕКО-центру та ЛКА тощо;
..... Будь-ласка так як відповідальний за культ-масову частину проекту))) (масмедіа частину) усі Ваші зауваження та пропозиції викладати та подавати Координатору проекту! або ж мені! Контактні дані наведені відповідно у наших профілях!
З повагою та надією на успіх!
У нас повинна бути одна мета - Не пропіаритись, не заробити індивідуально дивіденди, а показати громаді що ми такі Є!!!!*ONE*
Богдане, були чотири варіанти розмірів, найбільше проголосували за 30х30х30см.(Женя написав у протоколі кількість голосів). Акваріуми, які показував Віктор Червоний є резервними і давати їх на руки ніхто не буде так як це власність зоопарку. Буть уважним і не відволікайся на зборах
Після голосування по чотирьох розмірах. п. Віктор вніс акваріум 40-25-25 і ми голосували по цьому розмірі ще раз, але у форматі -- чи приймаємо цей розмір чи ні. І товариство за нього проголосувало. Переголосування по інших роззмірах не було. Тобто більшість людей проголосувала два рази.
Банки пропонували всім охочим до використання з умової їх повернення. Я не відстоюю цей розмір, однак для запобігання таких конфузів наступного разк прошу вкінці зборів оголосити ще раз їх рішення по всіх питаннях.
Охват Марьян, а чи мене записали в учасники?
по даному конкурсі можна надрукувати бузліч сувенірної продукції, наприклад сайт knife.com.ua регулярно друкує календарі на основі їхніх ножових конкурсів, також можливий випуск каталогу... і з з тим і зтим можу допомогти, тобто провести фотографування конкурсних робіт ну і відповідно дизайн календаря...
Охват Марьян
10.09.2010, 08:21
І товариство за нього проголосувало.
... як за резервний варіант в разі недостачі акваріумів, тому нічого не переголосовувалиБанки пропонували всім охочим до використання з умової їх повернення. За ці акваріуми потрібно також брати заставні кошти їх повернення - 75грн, нюанси вилазять згодом. Ви б більше вели конструктивну розмову на зборах, а не відволікались "по інтересах", тоді б таких конфузів у ваших дописах не виникало.
biabuchja
10.09.2010, 09:16
Марьян додай і мене до списку учасників
Марьян додай до участі в конкурсі Юрія (Кілішніка,що був на зборах).Він буде виставляти 3-и акви,які буде клеїти сам.
або декорувати їх вже на місці за день до виставки.
Нажаль ідея хороша, але все як завжди, натицяти і виставити, типова базарна халтура.
Вважаю такий конкурс антипропагандою акваріумістики. Живий акваріум можна виставити в кращому випадку за місяць і абсолютно достатньо 2 місяця.
В халтурах участі приймати не буду.
На рахунок розмірів акваріумів теж підтасовано.
Типовий базарний розвід!!!
Ye_Lviv, підтримую !
починається маханина з соїми аквами їх розмірами і кількістю акваріумів !
так не чесно ! всі конкурсанти мають бути рівні (однакова кількість акваріумів, однакові розміри акваріумів, однаковий час на підготовку)
Байдуже, які розміри і кількість, але час повинен бути не менше 1.5-2 місяця, інакше це неживий акваріум.
Тут якраз може бути підтасовка, можна натицяти рослин які в ньому не будуть жити, рослини повинні бути вирощені саме на місці!!!
всі конкурсанти мають бути рівні (однакова кількість акваріумів,
а чому однакова кількість? якщо в когось є більше ідей щодо декорування чи композиції то чого його обмежувати?
В умовах написано, що надається місце під акваріум ! Якщо конкурсант приносить 3 декорованих акваріуми то куди йому їх притулити, якщо кожен конкурсант має своє місце під 1 акву, що надається або приноситься конкурсантом (аква заявлених розмірів)!
Охват Марьян
10.09.2010, 12:36
Нажаль ідея хороша, але все як завжди, натицяти і виставити, типова базарна халтура.
Вважаю такий конкурс антипропагандою акваріумістики. Живий акваріум можна виставити в кращому випадку за місяць і абсолютно достатньо 2 місяця.
В халтурах участі приймати не буду.
На рахунок розмірів акваріумів теж підтасовано.
Типовий базарний розвід!!!Скажіть відверто, Вам аби нагадити комусь в лице ? Це Ви не мені робите антирекламу, а лише собі. Добре, що Вам 200м. з дому до виставки і можете принести акваріум в руках, а як же бути конкурсантам з Новояворівська, Ужгорода, Івано-Франківська, чи зможуть вони привезти вже зформований акваріум на місце ? Задайте собі ці запитання, а словом "базарний" Ви ображаєте всіх тих хто продає, купує та ходить на здибанки на ринок "Краківський" і інші ринки.
так не чесно ! всі конкурсанти мають бути рівні (однакова кількість акваріумів, однакові розміри акваріумів, однаковий час на підготовку) Не завжди кількість визначає якість, але учасники мають різні мапрямки в акваріумістиці і можуть їх представляти. (Правила проведення взяті з інших конкурсів-виставок наноакваріумів, які успішно проходять роками).
Байдуже, які розміри і кількість, але час повинен бути не менше 1.5-2 місяця, інакше це неживий акваріум. Тут якраз може бути підтасовка, можна натицяти рослин які в ньому не будуть жити, рослини повинні бути вирощені саме на місці!!! Хто вам сказав, що обрання переможця буде у перший день виставки ? Орієнтовно плянується обирати переможця 16.01.2011 (через тиждень від початку), але це тільки попередня дата, питання наразі вирішуються зі спонсорами і суддями, щоб ставлення до робіт було неупередженим і чесним.
В умовах написано, що надається місце під акваріум ! Якщо конкурсант приносить 3 декорованих акваріуми то куди йому їх притулити, Саме в умовах написано, що за 50грн. надається місце під один акваріум, але вам ніхто не заважає купити 2 чи 3 реєстраційні місця. Суму 50 гривень потрібно здавати лише за умови, що акваріум для вас будуть виготовляти, якщо ж акваріум ви приносите власний, то гроші непотрібно здавати. Місця всім буде достатньо, щоб стільки учасників було :)
Задайте собі ці запитання, а словом "базарний" Ви ображаєте всіх тих хто продає, купує та ходить на здибанки на ринок "Краківський" і інші ринки.
Теж хожу і що? Базар є базар, тут мова була більше про смаки, на базарі в основному саме ходове і без смаку, чи не так?
Згідний що з інших міст перевезення сформованого акваріума є складне, але в межах Львова то буде без різниці.
Маю пропозицію, допомогти акваристам з інших міст за доглядом, що обслужити 1 акв. що 10 і в одному місці без різниці, зроблю все що попросять. Тільки прошу без халтури, але як каже Марян я участі в конкурсі приймати не можу, бо то буде антиреклама, можу лише комусь допомогти.
Хто вам сказав, що обрання переможця буде у перший день виставки ? Орієнтовно плянується обирати переможця 16.01.2011 (через тиждень від початку)
То є час проходження адаптації, мало, типова халтура, зате видимість діяльності буде.
Відносно кількості робіт від одного учасника, то чим більше тим краще для конкурсу.
Шкода що всі світлі ідеї з часом обростають брудом......... Але не дивлячись на весь вищевикладений негатив, прошу приєднати мене до учасників. Маряне - ідея чудова, не слухай нікого, а роби свою справу - я впевнений, що все вийде!
То є час проходження адаптації, мало, типова халтура, зате видимість діяльності буде.
Наверное ,для первого разу, может быть и ХАЛТУРА:o,как говорили раньше - "первый блин комом"! *DASH*
Зато если не будет первого раза то и не будет на чем учиться и учитывать предыдущие ощибки.*ONE*
Зато если не будет первого раза то и не будет на чем учиться и учитывать предыдущие ощибки.
Тут цілком з вами згідний, але який солдат не мріє стати генералом, потрібно робити і на перспективу.
Мій варіант більше пасує до фотоконкурсу по технічних причинах, і затратах праці:(
І все ж, може в когось будуть на цей рахунок якісь міркування?
Ye_Lviv. Євгене, річ у тому, що коли були збори, а ти сидів позаду Марьяна - треба було тоді виставляти претензії, а не в даний момент! (Чітко люблю сам говорити людині у вічі те що я думаю). Але коли колектив хоче хоч бодай щось зробити - то відмазуються усі. Докажи усім що ти кращий. Вистав свою експозицію і тоді не буде базарників-халтурщиків тощо. Повір ніхто тебе не збирається ображати , але не стався по хамськи до оточуючих. Доречі - це стосується усіх, хто вставляє палки в колеса. Тому думаю пора припиняти цю всю маячню з критикою і пропонувати конструктивні рішення і не говорити багато , а робити!
Андрій К, На зборах я і виставив, і казав що тра 2 місяця Аідес теж сказав що це нормально і правильно далі ніхто не заперечував. Виглядало так що часу буде достатньо.
На рахунок експозиції то уявіть собі, що я принесу банку яку завтра запущу і самі скажіть чи то буде чесно по відношенню до інших?
Окрім того я ніколи не сачкую в плані роботи і на додаток нікого не ображаю, але треба називати речі своїми іменами. Доречі від мене були і пропозиції конкретні, зокрема я обіцяв доглянути за десяткою акваріумів, що ще потрібно, кажіть, все зроблю, любий каприз...
Мар'ян, зареєструйте учасника з Чернівців.
що ще потрібно, кажіть, все зроблю, любий каприз... а іногороднього у себе поселите? :D
Ye_Lviv та Охват Марьян якщо чесно то я погоджуюсь з вами обома, такшо несваріться. Ви кожен по своему праві. То шо це халтура то підтримую, а з іншого боку, у Львові хоть халтура Є. А в нас тут зовсім сумно.
Наверное ,для первого разу, может быть и ХАЛТУРА:o,как говорили раньше - "первый блин комом"! *DASH*
Зато если не будет первого раза то и не будет на чем учиться и учитывать предыдущие ощибки.*ONE*
Ви частково праві, но я чомусь впевнений шо все получиться. "Перший блін" був ще тоді коли створювався форум, як окрема одиниця і важливість того виживе він сереж маси інших чи ні. Я задоволений, шо та праця кількох ночей тепер живе, шо стілько людей вдалось обєднати на теренах Львівщини. Досі удачно проводились як здибанки так і симінари, виїзди на природу, зробили експозицію, запустили акваріум в сиротинці і школі на левандівці. Недовольні завжди залишаться, особо ті шо важають Мар'яна своїм прямим конкурентом. Можу вам лиш побажать успішно провести конкурс та зробити його щорічним, та здоров'я Мар'яну(якого йому не все хватає) то все витримати.
нічого не получається ідеально з першого разу, навіть через 10 років (сподіваюсь:) буде що покращувати в плані організації, чи регламенту виставки-конкусу. особисто для мене як потенційного учасника з іншого міста, було б спокійніше якбибув прописаний регламент. тоді буде менше підстав зіпсувати стосунки між тимии учасниками, в кого вони вже якось складалсь.
тоді буде менше підстав зіпсувати стосунки між тимии учасниками, в кого вони вже якось складалсь
а який вплив на це матиме регламент? :confused:
тернеция
13.09.2010, 09:08
Друзья мои!
Целиком и полностью поддерживаю эту идею. Очень жаль, что живу так далеко от Львова и могу помочь только морально.
Начинайте работать. Как говорится - главное - ввязаться в драку! :) Работа покажет все узкие места и многие вопросы, из-за которых вы ругаетесь сейчас - отпадут в процессе, и возникнут новые, о которых сейчас еще и речи нет.
Марьян затеял замечательное дело, основная нагрузка на него и ляжет. А вы, вместо того, чтобы помочь - начинаете лаяться. Отставить!
Всемером и батьку бить легче, есть такая русская пословица. Кто чем может - помогайте. Не можете - не мешайте.
Трудно, как всегда, в первый раз. Будете все вместе - решите этот вопрос, и пойдете дальше. Разругаетесь -дело будет похоронено и отобьёт желание заниматься дальше чем-то подобным.
Так что держите хвост пистолетом и все у вас получится!*DRINK*
Искренне желаю удачи!!!*ONE*
Разругаетесь -дело будет похоронено
В споре рождается истина*RTFM*, ... до крови биться не будут*DRINK*
важають Мар'яна своїм прямим конкурентом
конкуренция в этом деле приветствуется - есть на кого равняться.
Много говорят про регламент...существует ли такой, чтоб охватывал все стороны конкурса?
Ye_Lviv та Охват Марьян якщо чесно то я погоджуюсь з вами обома, так шо несваріться.
І не надійтесь, всерівно ми не поб'ємося:D
а іногороднього у себе поселите?
Залежить на скільки днів і в які числа:D
Недовольні завжди залишаться, особо ті шо важають Мар'яна своїм прямим конкурентом.
Це що жарт? Я любитель, професійно акваристикою не займаюся і поважаю Мар'яна, і трошки дисонансу справі не зашкодить, не переживайте все втрясеться.:D
п.с.(тра писати: незадоволені і особливо)
Допис від Che
тоді буде менше підстав зіпсувати стосунки між тимии учасниками, в кого вони вже якось складалсь
а який вплив на це матиме регламент?
матиме, щей який. якщо правила взаємодії, критерії оцінки чи якість там правила участі будуть не прописані, то спочатку буде багато простору для фантазії у всіх учасників; потім розчарування - "яж то думав що так...А я знаю що правильно так...а в сусідньому селі ще по іншому". такі дискусії псують процес заходу - хтось по тихому може образитись (це якщо інтилігент) або закатати скандал (якщо істерик) чи кампаню по доказуванню своєї правоти.
з свого дорсвіду: місяць назад приймав участь в любительському турнірі з фудболу. Організатор - одна з команд. так от, в процесі турніру, пвиявилось що в нашої команди та в іншої - однакова кількість очків, при тому ми виграли в очній зустрічі, а у них краща різниця забитих-пропущених...перед турніром НАЧЕБТО домовлялись в спірних ситуаціях за очними зустрічами визначати переможця, але в процесі турніру організатор чогось передумав...2 години тривали ГАРЯЧІ ДЕБАТИ (але без мордобою. майже). в результаті я був не такий вже і радий тому першому місцю
MotaMota
14.09.2010, 00:24
А я, певно, з великою радістю і з маленькою донькою :) прийду і подивлюся на експозицію. Не роблять помилки тільки ті люди - котрі взагалі нічого не роблять. Ідея чудова... Так що успіхів учасникам...
Охват Марьян
14.09.2010, 22:38
Щодо регламенту.
Критерії оцінювання, вибір суддів та перемовини з спонсорами поки тривають і про це буде незабаром. Під час виставки планується провести семінар ТМ "Dennerle" (дата уточнюється). Для того, щоб учасники змогли підготуватись ми написали про загальні вимоги заздалегіть, а решту регламенту як тільки визначимо то одразу опублікуємо. Для того, щоб не наступати "на граблі" вивчаються конкурси мікроакваріумів, що вже проводились.
давай попробую, банка своя
а вообще выделяеться какое либо оборудование до аквы или использовать свое.(свет, фильтр и обогрев и тп)
Теж мушу спробувати, маю свою банку 30х30х30, 6мм, прошу долучити до списку.
Охват Марьян
21.09.2010, 13:40
Отже реєстрація на виставку-конкурс завершилась і того маємо 11 учасників і 15 акваріумів, маю надію, що всі зареєстровані приймуть участь та покажуть високий результат
Зареєстровані у виставці:
APload, - 1 акваріум
b88, - 1 акваріум
aides, - 2 акваріуми
Андрій К, - 2 акваріуми
biabuchja, - 1 акваріум
п.Юрій (клуб кіллі) - 3 акваріуми
gnosius - 1 акваріум
aton_ra - 1 акваріум
Che - 1 акваріум
mavr -1 акваріум
Ye_Lviv - 1 акваріум
Планую запускатися найближчим часом.
Тому ще раз нагадую про критерії оцінювання.
Якщо вже ніц не придумаєте, то пропоную зробити голосування серед відвідувачів виставки.
можна зробити голосування на форумі (щось нашталт щомісячних аквафото !) + голосування безпосередньо на виставці (можна зробити якісь контейнери (з номером акви), безпосередньо біля акваріумів або в іншому місці, куди будуть вкиуватися голоси відвідувачів)
Тому ще раз нагадую про критерії оцінювання.
Якщо вже ніц не придумаєте, то пропоную зробити голосування серед відвідувачів виставки.
+1
можна зробити голосування на форумі (щось нашталт щомісячних аквафото !) + голосування безпосередньо на виставці (можна зробити якісь контейнери (з номером акви), безпосередньо біля акваріумів або в іншому місці, куди будуть вкиуватися голоси відвідувачів)
пропоную на форумі голосувати нельвівянам. а львівянам тільки в живу. так буде більше людей на виставці. що думають про це самі львівяни-форумчани?
А можливо будуть голосувати всі?:mad:Бо якась дискримінація виходить,я думаю що багато форумчан не буде мати можливості пїти на виставку,а голосування на форумі це просто чудова ідея
Якщо всі то це буде простіше зробити, та і якось людяніше !
не написати ж в темі: "Львівяни не голосуйте !"
miuller75
23.09.2010, 21:33
Прошу записати мене на виставку-конкурс. Акваріум потрібно клеїти.
miuller75, ви свій шанс вже профукали !
потрібно уважно читати тему !*RTFM*
реєстрація закінчується 20.09.2010 р.
Охват Марьян
24.09.2010, 12:08
miuller75, Добре, записали.
APload, учасник miuller75 писав мені в приват, ще до закінчення реєстрації, тому попросив його в темі написати.
Суддю, якого ми запросили - Григорій Поліщук, зараз збирається на ADA party (вчить японську :)), другий суддя буде представником сторони спонсорів, тому більш детальніше зможемо обговорити це після 10 жовтня.
Щодо критерій, то вони на всіх конкурсах однакові:
чистий доглянутий акваріум
здоровий вигляд рослин
відповідність оформлення до риб (іхтіофауни)
стійкість (довготривалість) збереження вигляду композиції
назва до своєї роботи
Яка температура буде в приміщенні з виставковими акваріумами? Тобто чи передбачати підігрів акваріумів?
мене теж цікавить це питання !
Сьогодні забрав свій аквасик !
скажу чесно якістю не дуже задоволений !
кривий і склеєний якось неправильно (в тому розумінні, що я ще такого способу не бачив)
стінки не кріпляться до дна а дно кріпиться до стінок причому, через криво порізане скло силіконовий шар всюди різний ! одна стінка акви випирає і дно підняте з одного боку на 3мм.
Охват Марьян
07.10.2010, 21:22
Яка температура буде в приміщенні з виставковими акваріумами? Тобто чи передбачати підігрів акваріумів? Думаю, що так. Невідомо, якою буде зима, а стелі в приміщені сетаки високі.
стінки не кріпляться до дна а дно кріпиться до стінок причому існує два види склейки : дно всередину і дно назовні.
Сьогодні приїхав Григорій Поліщук, тому на днях вирішимо всі організаційні питання по судійству.
Охват Марьян, спитайте при нагоді у Григорія Поліщука, враження від поїздки в Японию на конкурс "The International Aquatic Plants Layout Contest 2010".
Охват Марьян
07.10.2010, 22:05
Охват Марьян, спитайте при нагоді у Григорія Поліщука, враження від поїздки в Японию на конкурс "The International Aquatic Plants Layout Contest 2010".Я вже бачив деякі фото і в мене шлюнка тече від білої доброї заздрості :)
Трошки відійде від поїздки і опублікує сам фото.
Охват Марьян
26.10.2010, 10:23
Ще не всі забрали акваріуми виготовлені для них, прохання прийти і забрати, так як вони також займають місце і заважають під руками. Зараз вирішуються останні перемовини зі спонсорами, бо є ще бажання підключити до конкурсу ТМ "АкваЕль".
Сьогодні приїхав Григорій Поліщук, тому на днях вирішимо всі організаційні питання по судійству.
Що на сьогодній день вирішили?
Яка роль спонсорів?
Посекрету. Вже можна прочитати про підготовку до конкурса одного з учасників - Мій маленький конкурсант, (http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=12711&hl=)Нанчик на конкурс. (http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=12711&hl=) :)
(http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=12711&hl=)
а яй Doc :) папалили мене :D
Охват Марьян
04.11.2010, 00:00
Вже можна прочитати про підготовку до конкурса одного з учасників Нічого цікавого, окрім "бакланення" магазину Булька, на сусідньому форумі, не прочитав. Взагалі, коли ми отримуємо товар, тоді й потрібно виставляти притензії продавцю, а не опісля казати, що ми купили бракований товар (щось схоже було на форумі з "жабою").
МАрьяне, я виставляв притензії продацю, але хіба це щось змінило б ?
Акваріуми були вже поклеєні ! Продавець сказав, що це не його вина, бо криво порізане скло !
Охват Марьян
04.11.2010, 00:22
МАрьяне, я виставляв притензії продацю, але хіба це щось змінило б ?
Акваріуми були вже поклеєні ! Продавець сказав, що це не його вина, бо криво порізане скло !
Так, це б змінило !
Якщо товар бракований то від нього потрібно відмовлятись, навіть, якщо він роблений на замовлення. Продавець має бути зацікавлений в продажі товару і його якісному виконанні. Я нажаль неможу перевіряти всі започатковані проекти сам за браком часу. Інколи мені елементарно не вистачає часу просто переглянути форум.
Охват Марьян
04.11.2010, 16:39
Оцінка акваріума буде здійснюватися виходячи з максимуму в 100 балів:
3. Оригінальність дизайнерського рішення, новизна композиції, близькість до природнього - (максимум 15 балів)
- правильність підбору і відповідність гідробіонтів для малих акваріумів - (максимум 10 балів)
загальні правила проведення конкурсів наноакваріумів
Цікаво*THUMBS UP*,з нетерпінням чекаю на продовження теми:)
Охват Марьян
10.11.2010, 12:59
Продавець сказав, що це не його вина, бо криво порізане скло ! Раз така справа і кілька людей мені казало, що проблеми в них з акваріумами чи то купленими чи то самим не получається склеїти, то я провів перемовини з ТМ "AquaEl". Дана компанія надасть акваріуми для виставки-конкурсу. Як тільки акваріуми приїдуть у Львів, кожен учасник зможе їх отримати згідно кількості і запису у першому дописі теми.
По радіо,,Галичина" чув про виставку. Так там сказали, що двері для відвідувачів виставки будуть відчинені десь (точно не пам'ятаю) 14-15 числа. Так все таки, з якого числа можна буде відвідати виставку , і чи не можна в першому пості добавити як добратися на Кубанську?
Якщо б я думав, що я один такий, який не знає як добратися на Кубанську, то я б не просив добавити інформацію про схему доїзду в першому пості. На мою думку ця інформація буде важлива для багатьох, хто захоче відвідати виставку, особливо з інших міст.
Охват Марьян
30.12.2010, 11:17
Редагую перший допис, до вечора все додам і підсумую *DRINK*
Охват Марьян
30.12.2010, 11:50
Перший допис відредагував та оновив там інформацію. Що ще потрібно добавити ?
Ще є три вільних акваріуми, бажаючі можуть зареєструватись !
Петрович
30.12.2010, 12:06
Дуже хочу вирватись. Так розумію основне дійство по оцінці виставкових акваріумів та семінар Денереле 16.01 о 13 год.
По добиранню, Львова незнаю, вкажіть чим добиратись з залізничного вокзалу та автовокзалу (№ маршрутки трамвая)
Дякую.
Петрович, від вокзалу їхати трамваями №1 або №9 до перехрестя вул.Вітовського з вул.І.Франко. Далі треба йти пішки до вул. Стуса (кінцева трамваю №4) ну або їхати трамваєм №4 одну зупинку (до кінцевої) в сторону стадіона "Україна. А там вже питати...
З автовокзалу будь-якою маршруткою до Стрийського базару, далі так само (див.вище)
ПіСі: біля Стрийського базару можна сісти на маршрутки №6, 28, 45, 73 і проїхати одну зупинку до початку вул. Стуса (сихівський напрямок)
Охват Марьян
30.12.2010, 13:07
Ближче до 16 січня визначимо місце зустрічі і відповідального, хто зможе зустріти нельвівян, скажімо біля ринку "Стрийський" біля 12.30-12.45год. і провести до зоопарку, так буде найпростіше і зручніше.
О,Roman71,#67 (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=59425&postcount=67) власне те, що хотілося побачити *DRINK*
Марьян а чи можна прийти на кубанську просто як глядач на виставку?
Roma65, звичайно що можна !
пане Марьян,
може варто додати до оголошення про конкурс мікроакваріумів також інфо по "мінівиставці" Кілліфіш, яка буде відбуватись паралельно, можливо це когось додатково зацікавить відвідати.
до речі... вчора був в екоцентрі і от враження... :(
Заходило пару простих відвідувачів (очевидно реклама все ж таки діє), але що вони побачили? Стоять два готових до конкурсу акваріума і 12-ть в стадії підготовки. І все... А реклама каже, що з неділі виставка вже діє *DASH*
Де решта акваріумів конкурсантів? :confused:
Роман питання полягає в тому, що не усі конкурсанти можуть привезти акваріуми протягом свят,і це нормальні речі. В основному весь акцент буде на вихідні. От і я змоги протягом досвяткового тижня не мав, тому сьогодні буду запускати.)
Але дякую, що наголосив! Всі поки ще їдять ковбасу -шпондерок і кутю та запивають узваром. Відійдуть і в суботу -неділю виставляться)
Роман вчора було Степана - мабуть якийсь Стефко тобі дорогу не перейшов, і ти попав в ЕКО-центр.
що не усі конкурсанти можуть привезти акваріуми протягом свят,і це нормальні речі. В основному весь акцент буде на вихідні
Я це розумію, але... В рекламі, яка йде по радіо чи по телевізору, в газетах чітко сказано "Виставка-конкурс буде проходити з 09.01.2011р"Тобтолюди приходили в минувшу неділю і хотіли вже щось побачити - бо так рекламується. Значить треба було якось по іншому рекламувати. Бо сьогодня ніби вже другий день виставки, а акваріуми тільки встановлюватимуться (а значить буде робочий процес йти). Неувязочка маленька. Свята прийшли не зненадська - можна було врахувати такий ньюанс.
Відійдуть і в суботу -неділю виставляться
Андрій, але ж реклама каже, що виставка вже діє - про яку суботу чи неділю ти пишеш?!?
Охват Марьян
10.01.2011, 18:15
Неувязочка З технічної сторони - акваріуми, світло, фільтр, нагрівач та можливість встановлення; з рекламної - телебачення, радіо, газети. Все ми забезпечили ще наприкінці грудня, частина учасників проігнорувала, частина тягне до останнього дня. Це перша виставка, тому ми проаналізуємо її всі "мінуси" і в наступному році врахуємо дані погрішності.
А бонусом для двох учасників, які перші поставили свої акваріуми буде публікація в четверговому номері "Високого Замку" фото їх акваріумів. (наскільки мені відомо)
*DRINK*
Підкажіть будь-ласка яким транспортом можна добратися від залізничного вокзалу до вул. Кубанська 12 - "Дитячий зоопарк" , і чи можна буде в суботу в періоді 13,00-18,00 подивитися на виставку?
none, а почитати тему слабо? *DASH*
(пост №67) *RTFM*
Охват Марьян
12.01.2011, 01:11
Додана інформація у перший допис:Поряд з конкурсом мікроакваріумів вперше у Львові з 15.01.2011р. по 23.01.2011р. відбудеться виставка ікрометних карпозубих (кіллі), підготовлена членами Львівського осередку Слов"янського клубу любителів ікрометних карпозубих (СКЛІК). Буде представлено понад 15 видів з 4-ох родів цих яскравих та захопливих рибок, поки мало відомих для загалу акваріумістів. По закінченню виставки 23.01.2011р. 0 15.00год. відбудеться аукціон-продаж з частини представлених видів кіллі.
Для тих хто вперше відвідує славне місто Львів та Клуб акваріумістів.
Карта-схема для відвідувачів ЕКО-центру та любителів акваріумістики.
(карта руху подана від Залізничного та приміського залізничного транспорту).
Охват Марьян
12.01.2011, 14:20
Хто має продовжувачі/трійники та може принести їх на час виставки будем дуже вдячні.
*DRINK*
Можу притягти ще один продовжувач (один вже є там), але щоб він там не пропав ! :)
biabuchja
13.01.2011, 13:46
Сьогодні о 19.10 і 22.30 (або завтра в такий же час) по телеканалу НТА в новинах покажуть ролик про конкурс на Кубанській. Коротку розповідь про мініакваріумістику зробив директор Екоцентру, та Євген (Ye Lviv)
Завтра о 11.00 будуть кореспонденти з іншого телеканалу. Кілішніків Андрій (NAVY) попередить щоб хтось презентувавїхні акваріуми.
Охват Марьян
13.01.2011, 15:47
У неділю, 16 січня, у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі ... http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=89011
Завтра о 11.00 будуть кореспонденти з іншого телеканалу Завтра 12 канал запланований, в неділю на 15.00год - ZIK, а в понеділок прес-конференція по підсумках виставки.
І чого я так не люблю журналістів :confused:
:)
Охват Марьян
13.01.2011, 19:29
Сьогодні о 19.10 і 22.30 (або завтра в такий же час) по телеканалу НТА в новинах покажуть ролик про конкурс на Кубанській. Коротку розповідь про мініакваріумістику зробив директор Екоцентру, та Євген (Ye Lviv) Гарний ролик *THUMBS UP*
Нажаль в мене нема НТА :(
А так хотів подивитися :)
Rybkaigor
13.01.2011, 23:30
Просто чудовий ролик, після побаченого моя дружина Юля почала пиляти мене, чому мого акваріума там не має, та пішло поїхало, вислухав все. Обов'язково прийдемо на виставку. З повагою, Ігор.
Гарний ролик
Просто чудовий ролик
Ролик в студію ! *DRINK*
Rybkaigor
14.01.2011, 00:12
Ролик в студію ! *DRINK*
Як Ви пропустили, ну нічого страшного, завтра буде повтор.
Як Ви пропустили, завтра буде повтор.
ну так ся стало... ніхто не нагадав... :o
коли повтор?
Охват Марьян
14.01.2011, 00:19
Якщо хтось зможе записати з новин і виложити на ютуб, буду дуже вдячний і не тільки я *DRINK*
Охват Марьян, Підтримую !*DRINK*
ніхто не нагадав...
а я написав в чаті "Включаю НТА" :(
Rybkaigor
14.01.2011, 00:27
ну так ся стало... ніхто не нагадав... :o
коли повтор?
Прочитайте 83 допис.
а я написав в чаті "Включаю НТА"
в мене 300 програм (чи навіть більше).... поки знайшов би...
Прочитайте 83 допис.
Дякую *DRINK*
Добре вам в вас НTА є ! я хотів подивитися, а не зміг :(
Rybkaigor
14.01.2011, 00:49
Добре вам в вас НЕА є ! я хотів подивитися, а не зміг :(
З вул. Личаківської 20 хв. на вул. Кубанську навпростець, якщо в живу побачити, це красивіше буде виглядати.
Rybkaigor, його конкурсна аква (АPloud-а) там ще з неділі стоїть...
Rybkaigor,
:D я маю одну з тих "в живу"
бачив вже разів 5 *DRINK*
а хотілося по телевізії подивитися :)
Roman71, якраз був коли Наші кілішники рибу привезли :)
тепер і хочу пару кілішків :D
о, зараз як раз іде репортаж...
попав на кінець сюжета...:( дійсно прогрес по зрівнянню з неділею є величезний*THUMBS UP*
Rybkaigor
14.01.2011, 00:58
Rybkaigor,
:D я маю одну з тих "в живу"
бачив вже разів 5 *DRINK*
а хотілося по телевізії подивитися :)
Може хтось запише та виставить на форумі.
Rybkaigor, після конкурсу !
Roman71,
*DASH* знов провтикав
Мені здається, що з часом можуть і на "24 канал" запустити ролик... То вроді би одна контора. Якщо побачу - відпишусь
Rybkaigor
14.01.2011, 01:15
Друзі будьмо уважжжні. Завтра.*DRINK*
З Новим Старим Роком.
два фото получились наступні потім
Roman71, якраз був коли Наші кілішники рибу привезли :)
тепер і хочу пару кілішків :D
23-го аукціон о 15-00 на кільок*ONE*, приходьте і позмагайтесь. :)
Охват Марьян
14.01.2011, 14:40
"24 канал" запустити ролик... цей канал буде в понеділок :cool:
Сьогоднішній ролік нам 12 канал Львівського телебачення скине на диск.
Зараз оброблю фото і закину у тему *DRINK*
Охват Марьян
14.01.2011, 16:15
Невеличкий фоторепортаж з виставки, для тих хто ще не зміг на неї потрапити.
Ось деякі з акваріумів, які присутні на виставці:
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_guppi_nano.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_1965.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_1970.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_malawi_nano.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_nana_endler.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_nano_aqua.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_scape_nano.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_1978.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_1977.jpg
І сама наша маленька мікро-малютка на дві літри води
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_znano_biabucha.jpg
далі буде...
Ну і ще би фото кілльок з виставки додати...(?)
Проездом был на Кубанской,и как не использовать такой исторический момент:cool:...Еще прихватил и товарища с дитем:D.
Понравилось и мне и им*THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*.Фото и видео, получаемое наслаждение не передадут :'(, так что кто не видал тот не поймет:D.
Р.С.Единственное, чего не хватило для завершения полученного удовольствия от каждого выставленного аквариума - его названия (названия сюжета).Но может я их просмотрел....*DRINK*
Охват Марьян
14.01.2011, 17:12
Один з учасників під час декорування, запуск мікроакваріума, потрапив у немилість фотографа *JOKINGLY*
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_zapusk_nano.jpg
В око кинулись гуппі ендлера, які постійно боряться з течією
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_z2.jpg
Живий організм, який повзає по ще не нагрітому піску пустині, в сторону оазису (здогадались про який я акваріум) :)
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_z1.jpg
Охват Марьян
14.01.2011, 17:22
Невеличкий репортаж і про щучок. Вибачаюсь за якість, в неділю візьму більше світла і зроблю фото у кожному акваріумі.
Загальний план вже виставлених 12 акваріумів
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_killifish_lviv.jpg
Фото деяких рибок, які вдалось відзняти
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_2026.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_2025.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_2024.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_2023.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_2022.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_2017.jpg
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_1950.jpg
Молодцы, ЩУКАРИ!!!*THUMBS UP*
Rostyslaw
16.01.2011, 01:21
Завітав на виставку, ось невеликий репортаж:
всі роботи чудові, правда деякі акваріуми ще дороблялись,
http://s004.radikal.ru/i208/1101/ea/da199bdddd19.jpg (http://www.radikal.ru)
запускалась риба, та не до кінця набули конкурсного вигляду, трохи непрозора вода не дала зробити якісних фото всіх акваріумів, але до завтра все буде ще гарніше.
Ось акваріум, якій я назвав "скеля"
http://s006.radikal.ru/i215/1101/5e/b2403f71c61d.jpg (http://www.radikal.ru)
з дуже гарно підібраним каменем, на якому плями додавали акценту
http://s006.radikal.ru/i214/1101/46/c54b3b9dfb48.jpg (http://www.radikal.ru)
слідуючий контрастував круглими та довгими листами рослин
http://s006.radikal.ru/i214/1101/4d/dee1bb4bf36b.jpg (http://www.radikal.ru)
наступний був найменший в єкспозиції, можна сказати мікронаноакваріум :)
http://i047.radikal.ru/1101/b3/e5ea93157c5b.jpg (http://www.radikal.ru)
який при інакшому освітленні виглядав загадково, з цікавими єфектами
http://s004.radikal.ru/i205/1101/48/aefa9a927988.jpg (http://www.radikal.ru)
а ось один з моїх фаворитів, гарна експозиція
http://i006.radikal.ru/1101/12/a2a7d2fa2457.jpg (http://www.radikal.ru)
купа дбайливо пропрацьованих елементів
http://s47.radikal.ru/i118/1101/11/fffd61561e31.jpg (http://www.radikal.ru)
галявина з креветками
http://i071.radikal.ru/1101/03/1de756821804.jpg (http://www.radikal.ru)
креветки були і в сусідньому акваріумі з группою кардиналів
http://s005.radikal.ru/i211/1101/cc/78d0840c5b8a.jpg (http://www.radikal.ru)
поруч зелений оазис с стидливими моенкаузіями
http://i070.radikal.ru/1101/2a/5653503a2d1d.jpg (http://www.radikal.ru)
ліс з неонами
http://i048.radikal.ru/1101/76/48fd667bce45.jpg (http://www.radikal.ru)
валун
http://s46.radikal.ru/i112/1101/bb/6a3941db2633.jpg (http://www.radikal.ru)
домівка группи зацікавлено заглядаючих шкляних соміків
http://s012.radikal.ru/i321/1101/4a/acf3f5de2ce7.jpg (http://www.radikal.ru)
http://i009.radikal.ru/1101/40/3582e3d367dd.jpg (http://www.radikal.ru)
гуппікі ендлера під "деревом"
http://i009.radikal.ru/1101/db/94411bf319d1.jpg (http://www.radikal.ru)
а також грот з цихлідами
http://s003.radikal.ru/i204/1101/e5/5f08e015447e.jpg (http://www.radikal.ru)
Поруч виставка щучок-кіллі,
http://s003.radikal.ru/i204/1101/97/131867cff852.jpg (http://www.radikal.ru)
з експозицією так рідко утримуваних в акваріумах рибок, яка зацікавила багатьох відвідувачів. На питання відповідали члени СКЛІК - Славянського клубу ікрометних карпозубих (http://www.killi.ru/)
http://s009.radikal.ru/i310/1101/5a/f6823a5fbf1c.jpg (http://www.radikal.ru)
виставленно близько 20 видів карпозубих з різних континентів
http://s005.radikal.ru/i212/1101/81/a201f3f4c159.jpg (http://www.radikal.ru)
http://s004.radikal.ru/i206/1101/65/eedc01884cfb.jpg (http://www.radikal.ru)
http://s015.radikal.ru/i333/1101/ac/bd9c2e90c5a4.jpg (http://www.radikal.ru)http://s010.radikal.ru/i313/1101/dd/938e26cc3f95.jpg (http://www.radikal.ru)
http://s007.radikal.ru/i300/1101/c1/a2e94150f40d.jpg (http://www.radikal.ru)http://s44.radikal.ru/i105/1101/89/d9dd63c67089.jpg (http://www.radikal.ru)
http://i039.radikal.ru/1101/db/870230cfc5e4.jpg (http://www.radikal.ru)http://s014.radikal.ru/i327/1101/6d/cce6de322c31.jpg (http://www.radikal.ru)
Виставка дуже сподобалась, рекомендую всім подивитись власним оком, масса вражень!
Маю надію, що проведення таких виставок-конкурсів зможемо організовувати частіше!
romul2007
16.01.2011, 15:55
Щойно повернувся з дружиною з виставки, людей правда - багацько. Акваріуми просто*THUMBS UP* Найбільше сподобалася ця робота:
http://s012.radikal.ru/i321/1101/c0/01e431ee4473.jpg
http://s001.radikal.ru/i193/1101/0f/9e0db9f9d08c.jpg
Жінці ця:D:
http://s44.radikal.ru/i105/1101/1e/adb504e41e1b.jpg
Ще декілька фоток з виставки:
http://i001.radikal.ru/1101/6a/e0f6e7667812.jpg
http://s61.radikal.ru/i171/1101/72/2630a235c456.jpg
http://s006.radikal.ru/i214/1101/ce/3ab8c71b7541.jpg
http://s54.radikal.ru/i146/1101/b0/bc69dfe6d51f.jpg
http://s012.radikal.ru/i319/1101/4b/5b12759a2827.jpg
прийшов з виставки.з собою брав дружину та брата.там для всіх цікаво.хто не був раджу піти.багато цікавого відео зняв.був на врученні призів за кращу роботу-з висновком журі по переможцю згідний.людей багато та дітвори повно-є на що подивитись.прослухав презентацію данерле .обіцяли присутнім на презентації екслюзивні знижки-коли визначаться хто координатор(мабуть буде Марян)-щось замовлю для проби.загальне враження хороше.ще продаються дітки павуків птахоїдів-такі великі як тарантули.та повно всяких змій на виставці.класно.*THUMBS UP*
ЮркоЮрко
16.01.2011, 19:56
Ну і хто ж переможець *ONE*
Нам би фоточку погледіти ... :o
моя перша фотка -аква переможця.тільки якість погана-чекаєм хто викладе кращі фото.
Дякую усім хто взяв участь у цьому заході. Усіх акваріумісті та вболівальників.
Для першого заходу і початку нашої діяльності вийшло досить таки добре.
А це фото попало в момент зйомок телерепортерами.
romul2007
16.01.2011, 20:20
Ця аква перемогла?я довго не був:
http://i023.radikal.ru/1101/16/6efb3ebddfbd.jpg
http://s003.radikal.ru/i204/1101/1e/383bba74f03e.jpg
якість теж :mad:, тяжко було фотографувати, людей стільки , що "яблукові ніде було впасти"
Rybkaigor
16.01.2011, 20:34
Вітаю Всіх любителів акваріумістів з першою чудовою виставкою у м. Львові. Сьогодні відвідав Еколого-натуралістичний центр разом з дружиною, дуже нам сподобалося. Всі акваріуми просту чудові, такої красоти в живу давно ми не бачили. Одне слово ' МОЛОДЦІ' , мені ще до Вас далеко, але буду старатися. З повагою, Ігор.
Охват Марьян
16.01.2011, 20:46
Ось і фото переможців
*ONE* Бочуляк Володимир (APload (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=1424)) *ONE*
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_1977.jpg
*TOO* Крив'як Володимир (eko (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=869)) *TOO*
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_scape_nano.jpg
*THRE* Гуфрій Андрій (biabuchja (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=209)) *THRE*
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_1978.jpg
№4 Олещук Євген (Ye_Lviv (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=159))
№5 Ржепецький Юрій (fisher (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=147))
Решту фото виложу завтра, бо сьогодні реально не мав змоги пофотографувати акваріуми.
Щиро вдячний всім учасникам і відвідувачам виставки. Також хочу подякувати нашим суддям які були обєктивними і неупередженними у своїх оцінках, і яких я в суматосі забув представити при оголошенні*DASH*
zelenapantera
16.01.2011, 20:56
Дякую усім хто взяв участь у цьому заході. Усіх акваріумісті та вболівальників.
Для першого заходу і початку нашої діяльності вийшло досить таки добре.
А це фото попало в момент зйомок телерепортерами.
Андрію, а виклади ще фото плз!!!!*DRINK*
Був ще з самого початку(9 січня),якось це все мляво запускалось,прийшло тільки 2 учасника,складалось враження,що крім них,цей конкурс нікому не потрібен.Але до суботи і сьогодні все помінялось,учасники і організатори мобілізувались і видали такий хороший результат*THUMBS UP*.То ж хотілося б всім подякувати,думаю,це дуже успішний і важливий крок у справі популяризації акваріумістики у нашій місцевості.Судячи з кількості гостей,число прихильників нашого хобі значно зросте*ONE*
Охват Марьян
16.01.2011, 21:00
Хто сьогодні знімав на фото чи камеру, прохання викласти в темі і оригінальні фото кинути на пошту okhvat.info@gmail.com , для історії клубу.
Дякую *DRINK*
На прохання zelenapantera фото неформальні!
Продовження буде....)
Вітаю переможця, призерів та інших учасників, чиї акваріуми є представлені на виставці. Ви всі гарно підготувались, є дуже гарні композиції, а призових місць - нажаль тільки п"ять. *DRINK*
Також вітаю організаторів з вдало проведеним конкурсом. Тепер ви бачите, що цього приміщення трохи мало - адже (як мені розповіли ті хто був в коридорі) на нагородженні була присутня тільки мала частина відвідувачів. Люди стояли аж до сходів. Тому варто задуматись про якесь більше приміщення.
Дуже було приємно познайомитись з форумчанами з Тернополя, Новояворіська, Нового Роздолу.
Хто ще не попав на виставку - рекомендую *THUMBS UP*
zelenapantera
16.01.2011, 21:37
На прохання zelenapantera фото неформальні!
Як на мене то "неформальні фото" якраз і є найцікавішими і такими, що відображають реальну атмосферу свята!!! Так що ще раз тобі дякую!!!*THUMBS UP* Додавай ще!*THUMBS UP*
Додавай ще!
ага, але розвертай їх... в мене ноут - мені легше, а як іншим? ;)
Охват Марьян
16.01.2011, 21:44
В понеділок о 21.00 на телеканалі ZIK буде ролік про нашу виставку-конкурс, а у вівторок він буде розміщений на сайті телеканалу. Всіх переможців прохання завтра прийти на прес-конференцію із журналістами на 12.00год.
Тому варто задуматись про якесь більше приміщення. Підтримую, ми не очікували на таку кількість людей, а їх було реально дужжжжже багато :)
Ось цей акваріум, який посів четверте місце:
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_razsvet.jpg
Тільки після виключення МГ лампи на 150вт почав дійсно відповідати назві
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_zakat.jpg
А це я з Генадієм (представник dennerle)
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_dennerle.jpg
А ось Вам деякі пікантності!
А ось Вам деякі пікантності!
ну,ти Андрій,прям папарацці...:cool::D
Ростик, я на твоих фотках, по-моему свою рыбку узнал!!!
Aphyosemion celiae Winifredae Ebonji не Юрик ли выставлял?:)
Если моя, то я, можно сказать, тоже принимал посильное участие в выставке:D
Александр11
16.01.2011, 22:30
Молодці! Так тримати! Чудові роботи- і гарні композиції, і риби і рослини.Загалом дуже сподобалося, а я тільки по фото суджу. Уявляю як воно на власні очі таку красу спостерігати. Ну все, тепер від заздрощів лусну*THUMBS UP*:D
Ну все, тепер від заздрощів лусну
Ще тиждень є на роздуми і придумування "поважної" справи у Львові... ;)
Останній штрих перед початком конкурсу:
http://s001.radikal.ru/i194/1101/22/ea3dad2b144e.jpg (http://www.radikal.ru)
Вітаю усіх переможців і учасників виставки - конкурсу мікроакваріумів.
Було дуже приємно оглянути виставку, поспілкуватися з її учасниками і гостями не через форум, а особисто.
Виставка і правда була чудова *THUMBS UP*, приємно було побачити стільки акв, виконаних на високому рівні. Але саме приємніше, це спілкування і знайомство з форумчанами.*DRINK*
Эх, жаль не получилось приехать. Но выставка удалась и это главное! Действительно для первого раза, это я по фото и отчётам смотрю, получилось суперово! Но всё равно, не забываем писать замечания и пожелания, это даст возможность провести выставку в следующий раз ещё лучше.
Можно Марьяну в приват, чтобы не отвлекать от темы :).
Сьогодні для мене дійсно день вражень. Ще не відійшов від виставки, яка була дійсно чудова*THUMBS UP*, як от друге.
Знайшов таку цитату:
говоря «пресноводный тропический аквариум», не нужно себя обманывать. Все эти радующие глаз «голландии» и «экваторы» имитируют, конечно, не подводный пейзаж, а привычный и милый нашему взору земной. Ну и слава Богу. Так нам проще учиться, есть, где вдохновляться и не надо лезть в кишащую пираньями Амазонку ;-) Итак, раскрыта первая "страшная тайна" пресноводного аквариума: cамый популярный стиль оформления аквариума ассоциируется у зрителя не с подводной жизнью, а с вполне сухопутными пейзажами. Особенно в этом преуспел гуру аквариумного дизайна господин Такаси Амано
Навіть не підозрюючи про таке, ось що видала моя дружина, власне про це http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=61931&postcount=122 фото нашого переможця, подивившись на нього чисто жіночо-професійним оком (навіть і не здогадувався, що у неї така мистецька фантазія)
Подивися, говорить, це ніби ставок (на грунт), на який нападали листочки, з-заді берег із кущами і деревом, яке похилилося над водою. А зверху сонце світить на вершечки кущів. І смію вас завірити, я з нею погодився.
Так що APload, ще раз вітаю з перемогою*ONE* і, якщо придивитися, думаю ви навіть самі того і не підозрюєте, но ви наш Амано*THUMBS UP*
Дякую всім учасникам конкурсу, всім форумчанам які безпосередньо завітали на виставку, всім відвідувачам і окрема ВЕЛИКА подяка організаторам конкурсу :), а саме Марьяну та запрошеним спонсорам! За гарно організований конкурсі, який вперше проводився у Львові :) звичайно були свої нюанси, але з наступними разами врахувавши всі плюси і мінуси, ми вийдемо на Всеукраїнський рівень, а там і Японія не за горами *DRINK*
Охват Марьян
17.01.2011, 10:32
Прохання до відвідувачів виставки залишати свої відгуки і пропозиції у "Книзі відгуків про виставку" яка знаходиться безпосередньо в приміщені виставки.
Це дуже важливо для клубу, щоб в подальшому врахувати всі погрішності, позитивні відгуки також приймаються ;)
виставка - СУПЕР, вражень - МОРЕ!
Появилося непереборне бажання рости і вдосконалюватися:)
Дякую учасникам і організаторам! Ви - МОЛОДЦІ!*ONE*
Петрович
17.01.2011, 12:16
Вітаю Аpload з перемогою, акваріум справді дуже гарний:
Ех шкода що не наважився на конкурс, тепер така ЖАБА давить що капець ((((((((((((
Ех шкода що не наважився на конкурс, тепер така ЖАБА давить що капець ((((((((((((
І в мене таке саме... Тішить тільки те, що виставка не остання!!! Так що, до наступного разу *THUMBS UP*
Петрович
17.01.2011, 12:51
Ще декілька фото акваріумів для тих кому не виходить відвідати виставку:
Петрович
17.01.2011, 12:52
Вибачте за розмір, забув на фотоапараті переключитись:
Петрович
17.01.2011, 13:05
Особисто мені дуже сподобалась робота Євгена (Ye_lviv), гарна композиція, склала б конкуренцію переможцю, якби аква запускалась не напередодні а хоч би за місяць.
Дуже сподобалась підсвітка фону, ну і МГ світильник, до тепер не бачив акваріума з такою підсвіткою, біжучі по пісочку тіні від хвильок вражають:
Петрович
17.01.2011, 13:10
Львів, дякую за виставку *THUMBS UP*
konon, Gemeni, pozhar, fisher - велике спасибі за рослинки та рибку.
Також дякую групі Fisheye за незаплановану пішу прогулянку по Львову, за теплий прийом та дружню бесіду *DRINK*
Особисто мені дуже сподобалась робота Євгена (Ye_lviv), гарна композиція, склала б конкуренцію переможцю, якби аква запускалась не напередодні а хоч би за місяць.
Дуже сподобалась підсвітка фону, ну і МГ світильник, до тепер не бачив акваріума з такою підсвіткою, біжучі по пісочку тіні від хвильок вражають:
За вимогами конкурсу, не більше тижня давалось на створення композиції:),про це варто було і журі згадати під час оцінювання:)
Охват Марьян
17.01.2011, 16:33
fisher, *NONO*
Ти не правий! На зборах було вирішено клеїти акваріуми 30х30х30см. і після 20 листопада почати запускати акваріуми. Так, як всі довго-довго немогли вирішити що їм робити, іншим не подобалась якість замовлених клубом акварумів у аквацентрі "Булька", то... я пішов на зустріч і випросив 21 комплект акваріумів нанокреветкаріуми AquaEl 20л. з трошки меншим розміром за запланований, але з усім необхідним устаткуванням. На 23 грудня (якщо не помиляюсь) вже приїхали навіть ці комплекти і були на місці в екологічному центрі.
Притензії по підготовці до виставки неприймаються, бо все було вчасно зроблено навіть не зважаючи на те, що не всі хто "підписались" виконали свою частину роботи :)
"Наші суд, самий гуманний суд в світі" (с)
Ввечері виставлю фото всіх акваріумів для голосування на форумі, надіюсь що получились(зараз плівка проявляється на моєму Canon EOS 350D) :)
Мені просто цікаво як порівнювався акваріум на конкурсі котрому 4 місяця і котрому 6 днів.
Пояснюю, коли ідуть змагання на регатах з різними розмірами лодок то по певних формулах вираховують так званий бал гандікапу в який входить довжина лодки площа паруса вага, відношення ваги баласту до ваги яхти і тоді очки які набрав учасник множать на цей бал.
Це робиться для того щоб у всіх учасників були рівні шанси, бо як відомо велика лодка ходить швидше.
Так само і в цьому випадку, акваріум якому 4 чи 1 місяць по певних параметрах завжди буде кращий від акваріума в 6 днів.
Зрештою я прислухався до більшості і про це писалося тут:
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=46901&postcount=12
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=47024&postcount=23
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=46910&postcount=17
Що думають форумчани на цей рахунок?
Я прислухався саме до цих слів Маряна: "Скажіть відверто, Вам аби нагадити комусь в лице ? Це Ви не мені робите антирекламу, а лише собі. Добре, що Вам 200м. з дому до виставки і можете принести акваріум в руках, а як же бути конкурсантам з Новояворівська, Ужгорода, Івано-Франківська, чи зможуть вони привезти вже зформований акваріум на місце ?"
fisher, *NONO*
Ти не правий! На зборах було вирішено клеїти акваріуми 30х30х30см. і після 20 листопада почати запускати акваріуми. Так, як всі довго-довго немогли вирішити що їм робити, іншим не подобалась якість замовлених клубом акварумів у аквацентрі "Булька", то... я пішов на зустріч і випросив 21 комплект акваріумів нанокреветкаріуми AquaEl 20л. з трошки меншим розміром за запланований, але з усім необхідним устаткуванням. На 23 грудня (якщо не помиляюсь) вже приїхали навіть ці комплекти і були на місці в екологічному центрі.
Притензії по підготовці до виставки неприймаються, бо все було вчасно зроблено навіть не зважаючи на те, що не всі хто "підписались" виконали свою частину роботи :)
"Наші суд, самий гуманний суд в світі" (с)
Ввечері виставлю фото всіх акваріумів для голосування на форумі, надіюсь що получились(зараз плівка проявляється на моєму Canon EOS 350D) :)
:D:D:D:D Ви що які притензії, все було добре зроблено*DRINK*
Я просто був переконаний що така умова є бо була ухвалена ще давно, хоча мені це особисто і не подобалось(я був прихильником хоча б місяць на підготовку). Напевне щось змінилось і я це прогледів, але це особісто моя проблема:)(хоча це взагалі не проблема)
Ye_Lviv,
я звичайно перепрошую, але вас і їх ніхто за руку не тримав !*NONO*
подали свою кандидатуру на участь в конкурсі значить маєте зробити свою експозицію вчасно і нікому не цікаво як ви її робитимете і де чи за 4 місяці чи за 2 години, і скільки така експозиція часу проживе !
ще є така гарна приказка, але не дуже Українська: "После драки кулаками не машут" тому треба було виразити своє "фє" до початку голосування, тимпаче часу для цього було вдосталь !
Ye_Lviv,
я звичайно перепрошую, але вас і їх ніхто за руку не тримав !*NONO*
подали свою кандидатуру на участь в конкурсі значить маєте зробити свою експозицію вчасно і нікому не цікаво як ви її робитимете і де чи за 4 місяці чи за 2 години, і скільки така експозиція часу проживе !
ще є така гарна приказка, але не дуже Українська: "После драки кулаками не машут" тому треба було виразити своє "фє" до початку голосування, тимпаче часу для цього було вдосталь !
Вибачте, але це не притензії а просто думки в голос, зрештою завжди поступлюся перед більшістю, можливо я теж щось пропустив і це вже мої проблеми не ваші.
По-перше, конкурс був першим і тому були певні "баги".
По-друге, судити то вельми не вдячна справа. Тому і призових місць було 5 і призи не дуже то і відрізнялися.
По-третє, пане Євгене, цитую Ваш допис із посту 12 цієї теми: "Нажаль ідея хороша, але все як завжди, натицяти і виставити, типова базарна халтура.
В халтурах участі приймати не буду." Ви самі сказали, що зробили акваріум всього за кілька днів. Почитайте тепер ще раз свій допис №12.
Я особисто, як суддя, віддав найбільшу кількість балів акваріумам від Ye_Lviv і Fisher, акваріум Володі, був в мому рейтингу п"ятим. Але для того і було чотири судді, щоб знайти золоту серединку.
Думаю, на наступний раз, суддівство потрібно вдосконалити і провести в два етапи. Перший, так само як і цього разу, а другий етап - обговорення кращих пяти робіт. При цьому дати кожному власнику зробити невелику презентацію, під час якої судді можуть задавати питання і виносити вже остаточне рішення після спільної наради.
Крім того, я б знімав очки (цього разу я так не робив) за акваріуми, які зроблені за день до виставки.
Трошки про виставку http://www.zaxid.net/newsua/2011/1/17/183039/
Охват Марьян
17.01.2011, 18:50
Прес-центр Львівської міської ради http://www.city-adm.lviv.ua/news/ecology/10605-u-lvovi-vidkrilas-vistavka-mikroakvariumiv
http://zik.com.ua/ua/news/2011/01/17/267072 ,ввечері ще буде ролик.
деяке моє відео виставки на ютубі
http://www.youtube.com/watch?v=IDeQIBLeECE
http://www.youtube.com/watch?v=NjJz41M7fTA
http://www.youtube.com/watch?v=kZN4wCldpzo
Повністю згідний з Романом (Noe) - на майбутнє хотілось чути вголос думки членів жюрі, адже не всі знають тонкощі нарахування (чи зняття) балів. Чому вони приймали саме такі рішення.
Навіть (якщо це можливо) - хай вискажуть хід свох думок в цій темі. Роман вже почав. Слово за вами, панове... ;)
По-третє, пане Євгене, цитую Ваш допис із посту 12 цієї теми: "Нажаль ідея хороша, але все як завжди, натицяти і виставити, типова базарна халтура.
В халтурах участі приймати не буду." Ви самі сказали, що зробили акваріум всього за кілька днів. Почитайте тепер ще раз свій допис №12.
Саме так, мене двічі бакланять, перший раз коли я настоював за підготовку терміном місяць два, врешті я погодився, зокрема з виразними аргументами Маряна на рахунок труднощей для іногородних конкурсантів при доставці з сформованими акваріумами, другий раз мене бакланять за зауваження вже з тим на що я погодився. Тут погодьтесь певний парадокс.
За ваш голос дякую, зрештою випадково про це довідався на виставці.
Просто хотів звернути увагу, що на майбутнє потрібно застібатися на всі гудзики коли ставиш умови, вибачте що такий повільний і не встигаю за змінами умов, загалом конкурсом задоволений, багато робіт мені подобалось, і зрештою як я пророкува жартома в перший день (понеділок) що вже є два перших два місця, так і сталося:D
В неділю був,бачив,на перший раз організовано на достатньо високому рівні.Надзвичайно сподобалося різність і неповторність кожного конкурсного акваріума (є в нас спеціалісти "водяної" справи)*ONE*.Один ВИЛИКИЙ мінус-що акваріумами треба любуватися в позі "мама миє підлогу"або на причіпках.Із входу вигляд-відвідувачі стоять не зовсім в адекратній позі.
Особисто організаторам висловлюю вилику вдячність за пророблену ВЕЛИКУ роботу-так тримати!*THUMBS UP*
ще одне моє відео для тих хто не був
http://www.youtube.com/watch?v=-DyM52MAY6Q
ввечері ще буде ролик
в черговий раз переконуюсь у "високій:-!" кваліфікації журналістів ZІКу - навіть прізвище людини, в якої беруть інтерв'ю правильно записати не можуть... :mad:*DASH*
так а що, термін дії виставки продовжений до 30 січня (з ролику) ?
Охват Марьян
17.01.2011, 21:42
правильно записати не можуть... Записали то правильно в зошит... :D Я як згадав роліки з Григорієм Поліщуком(в темі інтервю), тому й не дивуюсь :)
Поки до 23, а там побачимо чи зможе ця виставка стояти дальше.
І чого я так не люблю журналістів
Бо вони не дають себе полюбити:D
я шукаю телефончик тієї кореспондентки
Так що APload,телефон журналістки можете не шукати, бо...:)
То певне дівчинка сподобалась))))
Ну мене там, ще пів біди перекрутила а над Марьяном добре так познущалися !
цікаво що вони завтра всмалять :)
Шурналістка може нічого не говорити я сам все скажу :) ггг
Охват Марьян
17.01.2011, 22:04
Бо вони не дають себе полюбити Пропоную закидати скаргами пошту телеканалу:
Дмитро Добродомов
tv@ziktv.com.ua
Пропоную закидати скаргами пошту телеканалу
ага... і Адміністрацію Президента заодно... :D результат буде напевно такий же...
Марьян у росіян є приказка "Что в лоб, что по лбу")
Наші журналісти - це кадри, якщо б були кадрики (я про діток) то ще норма. Головне їм треба написати програму і то заплутаються в двох соснах.
На наступний раз Доцика з Шльомком вирядять на наші акваси репортаж проводити, нарід хоть пробачте "уржемось".
на майбутнє хотілось чути вголос думки членів жюрі, адже не всі знають тонкощі нарахування (чи зняття) балів. Чому вони приймали саме такі рішення.
Навіть (якщо це можливо) - хай вискажуть хід свох думок в цій темі. Роман вже почав. Слово за вами, панове...
Не зрозумів, мене у чомусь підозрюють? Я не знав ні самих учасників виставки, ні того де і чий акваріум. Тепер що до критеріїв оцінювання:
Відразу скажу, що максимальна кількість балів, які я присудив були 98, мінімальна - 51. Крім загального враження (наприклад плівка на поверхні води, чи рослини у пластикових ємностях) і грубих композиційних помилок (каменюка, яка займає 50 % об’єму акваріума, чи камінці виложені практично рівненьким рядочком), найбільше балів знімалося за поганий стан рослин (шар бруду на листках і їх "передсмертний" стан), життєздатність акваріума (два десятки Гуппі Ендлера, чи десяток молодих цихлід), невідповідність мешканців до стандарту нано (по цьому параметру я зняв кілька балів і з переможця конкурсу за те що у його акваріумі був Анциструс, якщо не помиляюсь то така ж сама помилка була і у учасника, який посів третє місце) і ще за параметр "близькість до природного", як рослини підходять до риб (у одного з учасників, здається №7, у акваріумі були Гуппі з Криптокоринами, що у принципі не є дуже вдалим поєднанням). Прошу нікого не ображатися на мої зауваження (хоча я більш ніж певний, що всі, кому я їх зараз зробив, обов’язково образяться) і на слідуючі конкурси уважно читати критерії оцінювання.
На слідуючий раз можна буде організувати суддівство таким чином, щоб до кожної оцінки, кожен суддя додавав свої зауваження. Хоча я ще не чув щоб на якомусь подібному конкурсі судді таким чином "виправдовувалися" за суддівство. Ну що ж, можливо Львів буде першим. Для такого детального оцінювання треба буде виділяти день без відвідувачів, щоб ніхто "не стояв над душею" і не штовхав справа і зліва, але з обов’язковою присутністю учасників, які могли б коротко описати свій задум, прояснити деякі деталі і вислухати зауваження.
Leo N, Безпосередньо я ніяких притензій до судійства немаю, не через те що я взяв 1 місце, а через гарну роботу і залюбки б вислухав зауваження і пропозиції :)
Маю, такби мовити "зуб" на деяких конкурсантів, але це вже моя особиста думка і не для широкого загалу.
В мому дизайні були погрішності, які я сам хочу змінимти але немаю такої можливості трошки в матеріальному плані, але то вже таке :)
Щодо анцика цілком згідний ! коли він виросте буде там наводити свої порядки, але поки малий думаю місяці 3-4 зможе там протягнути і не затягнеться :) хотів запустити туди отоциклюсів (переправте, якщо помиляюся) але не зміг придбати, також планувалися мікрорастроби галактики замість неонів, але їх знайти не вдалося :(
Також трошки бракло часу, щоб ротала індіка доросла до запланованого рівня і перекрила обладнання, яке ятак старався зробити як найменш помітним :)
Всі рослинки росли в акві з зовсім маленьких і я старався не дати паскудним водорослям взяти верх, що вдалося на 98%, спитаєте куди поділося 2% - дуже незначна кількість короткої нитки проскочила на старих листочках рослинок. Мох в лівому кутку був переселений з іншої акви, бо з невідомих причин там не хотів рости елеохаріс, згодом там була блікса але жорстка вода робила своє діло :(, потім посадив туди анубіас нана, але він не впивувався в композицію, аж ніяк і кінцевим варіантом став мох, який я старався виростити так, щоб він тягнувся вверх і не пускав зайвих пагонів в боки :)
Вцілому композиція вдалася на 90% від задуманої
Не зрозумів, мене у чомусь підозрюють?
А я хіба про підозри якісь казав? Просто хотілось би почути думки жюрі про хоча б кожний призовий акваріум. Точно так само, як призери розповідали про свій задум... Мені просто цікаво, без всяких "лівих" думок, для власного розвитку.*DRINK*
ПіСі: до речі, не впізнав Вас - мабуть будете багатими :D
Охват Марьян
18.01.2011, 00:25
Хоча я ще не чув щоб на якомусь подібному конкурсі Це все штучне накручування. Хто бажав, той консультувався до конкурсу, питав про критерії, яких не розумів, про освітлення, про методи зняття плівки, сумісність риб і рослин.... Всі хто питали отримали відповідь. Розповідати про помилки можна було, але цей зал і ця кількість людей, яка там була присутня цього недозволила зробити, так як половина людей стояла в коридорі(ми просто такого напливу не очікували). Кожен учасник, міг безпосередньо після конкурсу підійти і запитати відгуки про свій акваріум у суддів. Голосування у нас проходило таким чином, що кожен суддя оцінював роботу самостійно, без впливу думки іншого судді. Таке голосування дозволяє обєктивно оцінити акваріум, а обговорення акваріума буде мати вже певний вплив учасника на суддю.
Фото відкорегував у фотошопі, використовуючи лише функцію обрізування зайвого. Викладу в наступному дописі з номерами акваріумів і своїми коментарями та зауваженнями. Якщо відвідувачі бачили лише загальний план і сказали своє загальне враження, то судді бачили дрібниці, через які й давали чи високі чи низькі оцінки.
Усі хто присутні, думаю, що окрім членів журі та форумчан прийдеться залучити на наступний раз і громадськість.
Буде скринька -ручка-папірець! Номер акви і в скриньку + до суми балів які дасть журі та форумчани.
Елементи виставки повинні будуть протриматись тиждень - елементи аквасів будуть відзняті на камеру та виставлені на форум - це буде + до балів, але визначимось з пропорційністю. Думаю, що , і прошу зорганізуватись - у нас рік по-переду. Друга виставка надіюсь буде суперова.
А зараз на даний момент припиняйте будь-які чвари - це не у нашу з Вами користь. Думка кожного враховується, але краще ніж починати балаган , ті хто хотів показати свою задумку виставився, а критикантів виходить більше. "Прошу пана до гіляки".
Усі хто присутні, думаю, що окрім членів журі та форумчан прийдеться залучити на наступний раз і громадськість.
Буде скринька -ручка-папірець! Номер акви і в скриньку + до суми балів які дасть журі та форумчани.
Як Ви собі це уявляєте? У такому випадку переможцем буде той, хто мобілізує максимальну кількість знайомих - болільників :D
Така практика не використовується на жодному конкурсі. Іншим варіантом може бути лише збільшення кількості суддів, наприклад до 7 - 10 чоловік, причому судді повинні бути зі сторони, тобто не знайомі з учасниками конкурсу і роботи повинні побачити вперше у день підбиття результатів конкурсу.
залюбки б вислухав зауваження і пропозиції... хотів запустити туди отоциклюсів
Єдине зауваження до Вашого акваріума я вже висказав - Анциструс. Не важливо якого він розміру, тому що він ніяк не вписується у: "придатність для тривалого проживання риб і рослин". Якби замість нього був один - два Отоцинклюси, від мене Ви б отримали зайвих 5 балів. Врахуйте це на наступний раз.
до речі, не впізнав Вас - мабуть будете багатими
Ніяк не діждусь :)
Це все штучне накручування... Голосування у нас проходило таким чином, що кожен суддя оцінював роботу самостійно, без впливу думки іншого судді. Таке голосування дозволяє обєктивно оцінити акваріум, а обговорення акваріума буде мати вже певний вплив учасника на суддю.
Цілком згоден.
Охват Марьян
18.01.2011, 01:35
Голосування проходило за наступними критеріями беручи за максимум 100 балів:
Акваріум №1
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_1.jpg
Задумка автора досить цікава. Перше, що кидається в очі це кількість грунту, яка займає до 1/5 акваріума, спереді видно кілька шарів грунту, що естетично негарно. Якість рослин на середньому рівні, частина рослин закріплена до грунту скобами, кілька рослин не посаджені і мають зігнилу кореневу систему. Композиційно виглядає чудово ліва частина, у правому березі імітованої річки зайвими є всі високі центральні рослини, які закривають "захід сонця" і доторкаються до ростучого зліва деревця - це нагнітає і краде простір.
Акваріум №2
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/5_2.jpg
Композиція мені не зрозуміла, у дизайні присутня симетрія, що для природи недопустимо. Такий акваріум швидко заросте мохом і буде однорідним. Єдине, що порадувало це рибки, які підходили до назви і імітували вугрів.
Акваріум №3
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/5_3.jpg
Дуже гарний камінь, але один в акваріумі він не дивиться, потрібно ще кілька малих каменюк зі схожою структурою. Композиція нагадує занурений під воду клаптик землі із заложеним каменем типу "на цьому місці буде побудовано памятник". Можливо цей акваріум потрібно було робити в стилі "івагумі" і тільки з грунтопокривними рослинами.
Акваріум №4
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_4.jpg
Досить приємний і цікавий дизайн. Композиційно правильно поставлені декорації та задекороване устаткування. Криптокорини у цьому акваріумі є зайвими, як і один з видів риб. Така "хата" досить довго зможе протриматись і для пари апістограм рамірезі(без неонів) вона б підійшла.
Акваріум №5
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_5.jpg
Досить простенька композиція, але цікава, якщо забрати викладені камінці в змійку і частину грунту від переднього скла, то акваріум виглядав би краще. Анубіаси краще поєднувати з корягами, а не камнями.
Акваріум №6
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_6.jpg
Композиції як такої немає, каміння різношерстне як і рослини. Основний акцент у акваріумі робився на коридорасів, то можливо варто було поставити малі каміння і без високорослих рослин, щоб передати красу цих рибок.
Акваріум №7
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/5_7.jpg
Рослини для цього акваріума є завеликими, бакопа на задньому плані взагалі відволікає увагу. Всі рослини є за близько до переднього скла і тим самим забирають весь об"єм, а їх функція в даному випадку має відігравати роль фону.
Акваріум №8
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_8.jpg
Дуже гарна коряга, професійно обмотано кладофорою. Рослини на задньому фоні посаджені в один рівний ряд по всій стінці. Роль грубшого грунту взагалі не зрозуміла. Щоб акваріум набув вигляду панорами потрібно було підняти ззаді грунт, бо почвопокровка при прямому перегляді позаду губиться. Для чого туди посадили слимака великого, для мене залишилось загадкою.
Акваріум №9
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_9.jpg
Досить цікаве дизайнерське рішення. Позаду високі рослини з корягою, яка виходить за межі акваріума дають гарний фон. Камінь з відмінною структурою і з пророщим у ньому кущем дають відчуття природнього затишку. Зайвим у акваріумі є весь мох. Плівка на поверхні води не надає акваріуму естетичності.
Акваріум №10
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_10.jpg
Цей акваріум нажаль неме не зачіпив. Кулька моху і рослина посередині є зайвими. Якщо їх забрати, то під корягою зявиться прохід з тінню де можна б було побачити рибок, які представлені скляними сомами. Така кількість риб є завеликою для даного акваріуму, хоча їх не видно взагалі.
далі буде...
Охват Марьян
18.01.2011, 01:46
Буде скринька -ручка-папірець! Номер акви і в скриньку + до суми балів які дасть журі та форумчани. Категорично проти. Відвідувачі не можуть реально оцінити акваріуми. Вже цього разу була підготовлена скринька і листочки, але розтолкувавши цю позицію працівникам екоцентру вирішили відмінити, для "глядацьких симпатій" маємо форум, на якому можна голосувати.
Якщо поставити такий акваріум на 20л. із кольоровим коралом і гарною золотою рибкою, то він набере стільки балів від відвідувачів, що це не перебє в сумі бали всіх суддів. :)
Охват Марьян
18.01.2011, 02:55
Акваріум №11
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/6_11.jpg
Акваріум у вигляді чагарників, немає композиції, заблизько всі декорації зміщені до переду, що краде об"єм. Потік води занадто сильно направлений на передню стінку. Риба при неможе нормально плавати у такому круговороті. Кількість риб завелика і нажаль немає ніодної самки - це неприпустимо, незважаючи на те що вони безбарвні.
Акваріум №12
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/5_12.jpg
Цікавий і досить пристойний куточок природи, але рослини трошки завеликі для такого обєму, як і риба, яка при таких умовах загине чи просто "затянеться".
Акваріум №13 - так як це число припало на акваріум, який мав стояти на куті, ми його не писали :)
Акваріум №14
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/3_14.jpg
Цікавий акваріум і те, що він стоїть на куті йому у плюс, бо проглядна частина цього підводного світу саме з двох сторін. Гарна задумка, але невдале поєднання кладофори з допоміжним дрібним камінням. Мох гарно дивиться у такій композиції коли він не на верхніх гіляках, а з середини, ближчої до низу звисає(падає). Пістія зайва.
Акваріум №15
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_15.jpg
Досить цікава задумка, нажаль не закінчена. Щоб цей акваріум набрав довершеності, йому потрібно рости ще з місяць. Композиційно все підібрано грамотно, як декорації так і видовий склад рослин. Всі рослини окрім ситнягу в хорошому стані. Креветок цілком достатньо для цього акваріума, щоб його підчищати, тому анциструса можна забрати. Рослинки всі акуратно підрізані.
Акваріум №16
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/3_16.jpg
Грамотно вибрані декорації, вірно поставлені у акваріум придають йому обєму та затишку. Перед таким акваріумом хочеться сидіти, спостерігати та відпочивати після роботи. Немає довершеності у цьому акваріумі лише задній фон. Роль такого фону тут мають відігравати рослинки заднього плану, роголистник для цієї ролі непідходить, тут варто було використати, для прикладу, валісненію нана.
Акваріум №17
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/2_17.jpg
Цей акваріум мені сподобався найбільше. При мінімальному декорування учаснику вдалось замаскувати все акваріумне устаткування. Декорації і рослини підібрані зі смаком, витримано всі умови акваріумного дизайну. Для рослин використано акваріумний грунт, який зверху акуратно засипано білим пісочком, що створює атмосферу оазису в пустині. Пара рибок-філомен так і не хочуть покидати тінь оазису, ніби боячись виходити на паляче сонце. Ніби жуки в пустині повзають туди-сюди кілька креветок-тигрів. Єдиним мінусом є фон, який потрібно було помістити рівно на кілька сантиметрів за акваріум і підсвітити спереді.
Акваріум №18
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/3_18.jpg
Досить гарна композиція, але нажаль вона підходить лише для великих акваріумів. Швидкоростучі рослини з добре розвинутою кореневою системою швидко розростуться, попускають пагінці і акваріум стане геть не привабливим. Роспотрошена кладофора з білим піском одразу кидається в очі і відволікає всю увагу на себе.
Акваріум №19
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_19.jpg
Гарна рибка. Для гармонії у композиції каміння і грунт мав бути однотипний. Світла риба губиться на світлому камінні. Освітлення для таких риб повинно бути сумеречним і теплим (до 3000К) та подаватись з бокової стінки.
Акваріум №20
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/2_20.jpg
Композиції, як такої немає. Автор намагався передати біотоп риб. Варто було залишити лише корягу, а камінь не ставити. Гігрофіла посередині мабуть також є зайвою. Для єфекту біотопу можна було додати пістії чи сальвінії з висячими коріннями.
Акваріум на 4 літри, який не приймав участі у конкурсі, а був лише експозиційним виглядає досить чудово. Доглянутий, рослинки підібрані відповідно під обєм, як і креветки, які там допомагають прибирати.
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_micro.jpg
Задумка автора досить цікава. Перше, що кидається в очі це кількість грунту, яка займає до 1/5 акваріума, спереді видно кілька шарів грунту, що естетично негарно. Якість рослин на середньому рівні, частина рослин закріплена до грунту скобами, кілька рослин не посаджені і мають зігнилу кореневу систему. Композиційно виглядає чудово ліва частина, у правому березі імітованої річки зайвими є всі високі центральні рослини, які закривають "захід сонця" і доторкаються до ростучого зліва деревця - це нагнітає і краде простір.
Дозвольте і мені пару коментарів, робота робилася для виставки в останній день, а композиція задумана для відвідувачів не для журі. Наголос ставився на те щоб глядач міг оглядати композицію зі всіх сторін, фактично це 4 роботи в одному, коли глядач рухається то йому відкриватимуться нові панорами, тож рослини не закривають захід сонця а роблять арку над сонцем, все залежить під яким кутом на це дивитися, фотографія відображає композицію більш меньш добре, але підсвітка для імітації сонця зміщена, зрештою виставиться так щоб арка була над сонцем і щоб цей ефект був з широким кутом огляду.
Висмикнуті рослини це наслідок поправляння вхідної трубки фільтра для створення ефекту ряботіння від МГ лампи.
Безумовно в роботі є ряд багів, зокрема передній пагорб занадто висунувся на скло, повинно було бути більш згладжено (брак часу і це я намагався прикрирти біркою), сонце повинно бути меньше і слабше світити, через це неможливо зробити нормальну фотографію, маю намір забрати недоліки і розвинути тему.
акваріум №1 просто супер!!!!*DRINK*головне немає зайвих трубок фільтрів і т.д. і т.п.!!!!*THUMBS UP*
biabuchja
21.01.2011, 14:22
Дозвольте і мені підбити підсумки конкурсу. Не хочу обговорювати ні судей, ні учасників, так як це неблагодарна справа, доречі так само як і судити - завжди будеш в чиїсь немилості. Хотіві би наголосити всім присутнім на цьому форумі акваріумістика у Зх регіоні процвітає, розвивається. Особисто я ще якихось 1,5 роки тому нікого крім продавців на базарі не знав.
В оформлені мого акваріума були використані рослини які мені безкоштовно запрезентували:
Gemeni Олег, Noe Роман, Ye Lviv Євген, Назар 1215 Назар, Богдан Мурський, аквацентр "Булька". За що їм велике Дякую.
І що би хтось не говорив, але виставка, як на перший раз пройшла успішно*DRINK**DRINK**DRINK*
Стаття в газеті Високий Замок
http://wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=89202
Був сьогодні на виставці, кілька акваріумів дуже сподобалось. З тих які перемогли я б сформував трійку: 1-ий(APload) поза конкурецією *ONE*, на друге місце поставив би biabuchja, який зайняв третє, а бронзу віддав би Ye_Lviv. Ще таке питання до господарів експонатів - сказали, що виставка до кінця місяця, можна буде якусь траву взяти/придбати при розформовуванні акваріумів?
Так виокреміть тих три акви переможців. Щоб знати на кого і на що рівнятись. Бо мені особисто всі акви сподобались. Пропоную на переможців конкурсу покласти почесну місію консультатів по ростючці.
сьогодні ще раз був на виставці.жалко за учасника Ye_Lviv.аквас заслуговував 2 місця!
Був сьогодні на виставці, кілька акваріумів дуже сподобалось. З тих які перемогли я б сформував трійку: 1-ий(APload) поза конкурецією , на друге місце поставив би biabuchja, який зайняв третє, а бронзу віддав би Ye_Lviv.
Підростає достойна зміна суддям!?
До того ж дуже об’єктивних, якщо ознайомитися з цією частиною допису:
Ще таке питання до господарів експонатів - сказали, що виставка до кінця місяця, можна буде якусь траву взяти/придбати при розформовуванні акваріумів?
На страницах форума оценку своим аквам,в свете финала, дали 2-3 участника.Не плохо б вислушать и оставшихся участников....
Leo N. Мені здається, у Вашому пості "проскочила" нотка сарказму. Те, що я не маю рослин представлених учасниками конкурсу, не позбавляє мене відчуття краси (суб"єктивного) і права висловити власну думку. Ніколи не мав бажання судити інших людей. Від похвали призів нікому не додасться. Якщо я не правильно потрактував Ваш допис, щиро прошу пробачення.
Охват Марьян
25.01.2011, 22:52
ак виокреміть тих три акви переможців
А так і є http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=61934&postcount=124 , ви навіть подякували за цей допис :)
2 місцяЩо, одразу два місця ? :eek:
Як каже п.Євген, що акваріум декорувався не для журі, а для глядача, тому ми й непобачили тої ізюминки, за яку варто було дати більший бал... :)
А якщо серйозно. Акваріум під номером один, робився не то що в останній день, а в останню хвилину перед голосуванням і побачити всі баги, виправити чи відкорегувати просто реально небуло часу в учасника. Щоб отримати місце серед переможців потрібно не тільки підібрати вдалу ідею, а й мати час на її підготовку, реалізацію та декорування до найменших дрібниць.
Охват Марьян
25.01.2011, 23:00
Акваріум №1
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/4_1.jpg
Задумка автора досить цікава. Перше, що кидається в очі це кількість грунту, яка займає до 1/5 акваріума, спереді видно кілька шарів грунту, що естетично негарно. Якість рослин на середньому рівні, частина рослин закріплена до грунту скобами, кілька рослин не посаджені і мають зігнилу кореневу систему. Композиційно виглядає чудово ліва частина, у правому березі імітованої річки зайвими є всі високі центральні рослини, які закривають "захід сонця" і доторкаються до ростучого зліва деревця - це нагнітає і краде простір.Знайшов в каталозі АДА за 2007 рік роботу Filipe Alves Oliveira, щоб учасники змогли побачити різницю у завершеній роботі і незавершеній, а також, як композиційно буде виглядати акваріум без центральних високих рослин справа, які розмішені в акваріумі п. Євгена
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_3FilipeAlvesOliveira.jpg
Ще один схожий варіант, того ж автора:
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_filipe-alves-oliveira-portugalia.jpg
як композиційно буде виглядати акваріум без центральних високих рослин справа
Рискую отримати звинувачення в некомпетентності,(що в принципі відповідає дійсності :) ), однак зауважу, що порівняння композиціі конкурсанта з даним скейпом некоректне. Конкурсанти створювали свої композиції в аквах з зовсім не "аманівськими" співвідношенням довжина\висота.
То конкурс був акваріумів, чи акваскейпу в креветочниках ?
Щодо самого конкурсу. На мою думку - вдалося. Однак пропорції акваелівського креветочника обмежують конкурсантів у створенні композицій.
Варто було відвідувачам виставки все-таки дати можливість проголосувати, якщо метою була популяризація аквасправи. Їхній вердикт був би нефаховий, але з того можна було б зробити певні висновки - що саме цікаво відвідувачам.
Якщо ж це була виставка для акваріумістів, то хотілося б почути думки решти суддів - невже цьогорічні та майбутні конкурсанти не повинні вчитися ?
А загалом, перший млинець не виявився глевким, з чим усіх і поздоровляю !
На мою думку все таки акви широко форматні гарніше виглядають чим квадратні):)
Охват Марьян
25.01.2011, 23:53
Bobus, "Золоте січення" і "Фронтальна точка" не мають започаткування в Амано, але підтримуються.
Звинувачувати ніхто нікого не збирається, але насамперед потрібно зрозуміти, що таке акваріум - це кусочок природи кинутий в обмежений простір (певний обєм). Учасник (конкурсант) повинен показати природність рослин у акваріумі , а не запхати дві рослинки аби-як і сказати що це природньо. Відвідувачу має бути приємно прийти і глянути в акваріум, чогось повчитись і почерпнути з виставки. Для того і існує таке поняття як акваріумний дизайн, у якому закладені певні параметри того, як передати куточок природи в акваріумі. Прочитати про біотоп тієї чи іншої риби, рослини, моху, безхребетного. Дана виставка мала показати, як можна створити красивий мікроакваріум, відповідно учасниками мали бути підібрані декорації і мешканці, які можуть існувати в таких обємах не тільки тиждень-другий, а постйно.
2 місця
упс....там помилочка вийшла))я хотів написати 2 місце:)
"Золоте січення" зразу виникло питання: як це застосувати коли переднє скло - квадрат? Приведена вище робота Олівейри чистий скейп , гарний "сухопутний пейзаж" в воді, і як до цього привязати біотоп ?
Охват Марьян
26.01.2011, 00:18
А хіба пейзаж не є частинкою місцевості?
А хіба біотоп не є частинкою місцевості ?
І що з того що квадрат? недоливаєте до верху води і буде прямокутник. Ви думаєте, хтось нарощує спеціально на конкурси рослини до певного рівня, конкурсанти просто спускають частину води і фотографують на конкурс.
Схоже, що поняття біотопу розумію хибно., бо вважав, що це така собі класифікація ділянок земної поверхні за їх подібністю. Тобто біотоп Малаві, чи біотоп Амазонки і т. д.
А недоливати воду ... Чого б не зробити прямокутник з потрібними пропорціями зразу, але то вже не в тему.
Охват Марьян
26.01.2011, 08:46
А недоливати воду ... Чого б не зробити прямокутник з потрібними пропорціями зразу, але то вже не в темуЧому ж не в тему, читайте допис №5. Ми узгодили розміри саме куба (більшістю голосів), хоча хто був на зборах той памятає, що я пропонував стандартні розміри саме кадру фотокамери. А хто був на семінарі ТМ "Акваель" той зміг на власні очі переконатись, що з простих каменюк і безформеної коряги можна створити гарний акваріум саме в нанокуб 20л., а також красиві фото на їх календарях (які були в подарунок).
Власне тому й не в тему, бо 40х25х25 не було прийняте. На мою думку то був кращий варіант.
Як каже п.Євген, що акваріум декорувався не для журі, а для глядача, тому ми й непобачили тої ізюминки, за яку варто було дати більший бал...
П. Маряне ви зробили хибний висновок з моїх слів, особливо про бали, взагалі здивований що попав в пятірку. Це стосувалося лише одного члена журі і одного зауваження, і щоб ви не казали а є:
1.статика
2.динаміка
Зрештою я з вами в свому дописі погодився зі всіма зауваженнями крім одного, лише пояснив причини недоліків з іншої дзвонярні, просто добавив, що є динаміка а глядач може і рухатися, а ваші зауваження статичні.
Але поясніть де писалося що варто було б підвищити бал? "що бабуся недочула то сама додумала"
П.С. Зазвичай існує практика, що адміністратор дотримується третєйської позиції, абсолютно нейтральної, і утримується від будьяких коментарів на будьякі роботи до проведення конкурсу.
Охват Марьян
03.02.2011, 12:00
Хто бажає придбати б.у. акваріуми Aquael Shrimp Set (комплект), 20 л. (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=151_153&products_id=4294) з виставки, то їх можна придбати на місці. Ціна - 400грн.
Охват Марьян
08.02.2011, 00:16
Від ТМ "Акваель":
Здравствуйте!
От имени компании Aquael, хочу поблагодарить всех за участие в конкурсе оформления Нано Аквариумов, который проходил в январе этого года в городе Львов. Хочу высказать огромную благодарность всем участником за их увлечение и отличную роботу! Благодаря Вам, аквариумистика может развиваться и привлекать новых фанатов. Я рад, что компания Aquael могла подержать эту выставку и надеюсь, что в будущем это станет ежегодной традицией. Поздравляю всех победители с их успехом!
Павел Рожек
Начальник Развития Продаж Aqauel
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009