КПК

Показати повну версію : Щоб це означало ? Негаразди в акваріумі .

Еріка
23.09.2008, 18:38
Доброго дня!
Шановні колеги,звертаюся до Вас з таким запитанням - з мої акваріумом щось не гаразд,а що,так і не можу збагнути.на тілі 2 рибок - піцилія і попугай якісь крапочки але не манка(?)думаю.Ці крапочки ніби пухові і розташовані на голові риб.Рибки ховаються і погано їдять.Інші теж не дуже рухливі...А ще цікаве спостереження - всі катушки якось дивно змінили колір,не коричневі як звичайно,а якісь сірувато-матові,ніби їх ракушки щось роз*їдає.Щоб це все означало?Це якесь захворювання чи паразити?
З вдячністю - Еріка:(

Охват Марьян
23.09.2008, 22:13
Я думаю, нехватка мінералів, або погана якість води в акваріумі.
Проведіть діагностику.

Еріка
24.09.2008, 00:09
Дякую!
Як проводиться діагностика?
З повагою,Еріка

Охват Марьян
24.09.2008, 10:49
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=340
Тут тема з посиланням на дві діагностики.
Напишіть тут результат діагностики.

Noe
24.09.2008, 12:24
А у Вашому акваріумі різких коливань температури (більше 5 град) не було? Багато грибкових хвороб виникають через коливання температури.

Руслан
24.09.2008, 18:08
Доброго дня!
Шановні колеги,звертаюся до Вас з таким запитанням - з мої акваріумом щось не гаразд,а що,так і не можу збагнути.на тілі 2 рибок - піцилія і попугай якісь крапочки але не манка(?)думаю.Ці крапочки ніби пухові і розташовані на голові риб.Рибки ховаються і погано їдять.Інші теж не дуже рухливі...А ще цікаве спостереження - всі катушки якось дивно змінили колір,не коричневі як звичайно,а якісь сірувато-матові,ніби їх ракушки щось роз*їдає.Щоб це все означало?Це якесь захворювання чи паразити?
З вдячністю - Еріка:(

За риб не скажу, а от з ракушками була аналогічна ситуація - катушки стали майже білуваті, поміряв РН (правда дешевим препаратом з великою похибкою) і виявив що він зріс до 7.9 .
Тому порада - поміряйте РН :)

Еріка
25.09.2008, 00:39
Дякую Вам за хороші поради!Дійсно,був різкий перепад температури...і РН потрібно перевірити.
На сьогодні ситуація така - папугая не вдалося врятувати...Піцилії роблю соляні ванночки,плямка ніби зменшилася і вона пожвавішала.
На жаль,не знаю як виміряти РН.
Ще раз всім небайдужим Велике Спасибі!
з повагою,Еріка