КПК

Показати повну версію : Що робити з водою?

Lavina
17.11.2010, 13:42
Після сифонки і підміни води, на наступний день вона стала мутною з маленькими частками ніби пилі, аква на 150л, живуть 2 астронотуса, вони стали тяжко дихати, нічого не їдять і трохи чухаються об каміння. Думаю , можливо це інфузорії? Світло практично не включаю вже 3 дня, воду поки повторно не міняю, може бути ще гірше. Що порадите робити:confused::confused::confused:

APload
17.11.2010, 14:02
ейрація і фільтрація ! :) риб не годувати пару днів і все має перейти :)
можна ще промити фільтр але у воді з акви (трохи зачерпніть і в ній помиєте, а на її місце трохи відстояної)

Lavina
17.11.2010, 14:07
Аерація і фільтрація і так на всю потужність, вони всеодно ніби задихаються:eek:, фільтр мила 3 дні назад, але помию ще раз

APload
17.11.2010, 14:15
не тре мити фільтр ви так вимиваєте і вбиваєте корисні бактерії, що чистять воду !

спробуйте відсадити риб в іншу акву або банку з чистою відстояною водою (відстояною не менше як 12 год, але осад з тої відстояної води потрібно вилити !) Можна просто верхній шар води злити у іншу посудину а то що при дні залишиться вилити в ноцник !

зябрені кришки у риб відтопирені і зябра дуже червоні ?

Роо
17.11.2010, 14:59
аква на 150л, живуть 2 астронотуса
Якщо астрики вже великі то можуть сильно гадити і забруднювати воду, отравляючи себе , бо їм тре великий об'єм або сифонка раз в два-три дні.

Lavina
17.11.2010, 15:21
не тре мити фільтр ви так вимиваєте і вбиваєте корисні бактерії, що чистять воду !
це я знаю, маю на увазі мила в воді, яку зливала(акваріумній).

спробуйте відсадити риб в іншу акву або банку
Пересадити кудись нема змоги, вони по 25 см, їх зловити - це затопити кімнату, та й кути відсаджувати нема.

зябрені кришки у риб відтопирені і зябра дуже червоні ?
Зябра в нормі.

Якщо астрики вже великі то можуть сильно гадити і забруднювати воду, отравляючи себе , бо їм тре великий об'єм або сифонка раз в два-три дні.

Сифонка 2 рази в тиждень, щойно ще раз просифонила, ґрунт не забруднений.

В мене таке враження що це щось з водою, яку наливала останній раз, вона мало відстоялась, десь 12 год, замінили приблизно 40 %, зазвичай відстоюю 3 дні.

APload
17.11.2010, 15:44
Lavina,
значить все нормально риби відійдуть в них стрес через підміну і через циклопа ! :)
істи не давайте і хай ейрація буде вода очиститься за пару днів :)

APload
17.11.2010, 15:45
в мене таке бувало, але в мене на такі здорові рибаси :)
астронотуси *THUMBS UP*

Lavina
23.11.2010, 14:30
Ну вот, пройшло більше тижня, проблема не минула, аква далі мутна,видно мікрочастинки, які створюють муть, підміна води 5 днів назад зробила ще гірший ефект, риби хоч і в настрої, але всеодно чешуться, світло майже не включаю, думаю це спалах інфузорії, як її позбутись?

APload
23.11.2010, 14:43
в вашому випадку тільки чекати ! не світи і не годувати риб !
або дуже мало годувати так, щоб одразу зїли !
воду не підмінюйте бо нові аоживні речовини надходять ! тому ще більше імфузорій множиться ! (я так думаю)

Rybkaigor
23.11.2010, 14:55
Запхайте у фільтр замісьть губки синтипон і слідкуйте за роботою фільтра бо він за два три дня заб'ється, промивайте синтипон доти доки не очиститься вода. З повагою, Ігор.

Lavina
23.11.2010, 15:29
Запхайте у фільтр замісьть губки синтипон

Це на-жаль не вийде зробити, в мене звичайний фільтр Атман, (голівка, на яку надівається губка) синтипон туди не вийде приладнати

А як щодо препаратів? Може дати малахітового зеленого? Тому що вже і так пройшло багато часу, світло не включаю, риб годую 1 раз в 2-3 дні по-трохи, а чекати доки само пройде можна ще тиждень-два, просто риб шкода, вони від того мучаються.

Rybkaigor
23.11.2010, 15:38
Ліпше для того підійде метиленовий блакитний, 1 мл на 20-30 літрів води.

Александр11
23.11.2010, 15:55
Може дати малахітового зеленого

підійде метиленовий блакитний
:mad::mad::mad:
Це що за поради? Дайте акваріуму і біосистемі заспокоїтися. Можете внести якісь стартові бактерії (БАКТОЗИН, БІОКОРИН)
спитайте в ваших магазинах. Включіть світло, нащо його вимикати.
Фільтр не мийте, аж до наглядного зменшення продуктивності(послаблення току води).
Воду не підмінюйте тиждень, а потім малі підміни не більше10% але через день .

Lavina
23.11.2010, 16:01
Ліпше для того підійде метиленовий блакитний, 1 мл на 20-30 літрів води.

Метиленовий давала позавчора, правда втричі меншу дозу, нічого не помогло (доза за мала мабуть), взагалі стараюсь його лити дуже рідко, так як він дуже сильно зафарбовує всі каміння, декорації, та й вода буде блакитна досить довгий час, поки підмінами її не замінеш поступово. Якби я знала що це на 100% ефективно:confused:, то прийдеться давати синьку в повній мірі.

Александр11
23.11.2010, 16:11
Метиленовый синий - краситель, окрашивающий воду в синий цвет. Очень популярное в среде аквариумистов средство, оказывает лечебное и профилактическое дествие при многих болезнях. Наиболее часто используется для профилактики и лечения сапролегниоза и грибковых поражений икры. Также препарат применяют для лечения костиоза, триходинозов. Препарат частично действует и на других эктопаразитов: паразитов, живущих на поверхности тела рыб. В больших дозах нередко оказывает положительное воздействие при многих неизлечимых микозах (грибковые заболевания), замедляя развитие болезни и препятствуя дальнейшему распространению инфекции.http://www.tropica.ru/modules/ss/item.php?itemid=3

Що з цього у вас є?

Rybkaigor
23.11.2010, 17:24
Зрозумі і ще раз переконався, що написаному не завжди треба вірити а задавати питання досвідчиним акваріумистам. Тримаю в руках баночку метиленовий блакитний, там де пише застосування, написано: Для попередження бактеріального сполаху ( помутніння води ). З повагою, Ігор.*ROSE**DRINK*

airo
23.11.2010, 17:46
Дивно що сифонка і підміна призвела до такого результату.
В мене була подібна проблема, але пов"язано було з заміною фільтра + погодував заморозкою.

в мене аквас 13 літрів всі процеси проходят швидше ніж у великих аквасах, тому я не годував риб і не робив підміну і через 4 дні все минулось.

Александр11
23.11.2010, 19:58
Дивно що сифонка і підміна призвела до такого результату
Чого ж дивно? При кожній підміні проходить заміна старої води на свіжу, і в залежності від обставин( температура, к-сть води, якість свіжої, нагрузка на фільтр,.......) проходить бактеріальна вспишка, просто в добре збалансованому акваріумі, її майже непомітно, хоча якщо добре придивитися, то короткочасне помутніння все ж буде, але воно швидко минає. Тут же видно щось пішло не так. На мою думку треба троха виждати.

MotaMota
23.11.2010, 20:14
Ота гноївка, яка тече з кранів мешканців у Львові, її ще дехто називає "водою", і призвела до такого результату, я б дав акваріуму заспокоїтися... не поспішав би лити хімію...

kostik05
23.11.2010, 20:36
Підтримую Александр11-

підміна відразу 40л і промивка губки фільтру(недивлячись навіть на те, шо промивалась вона у воді з акви-без протоки нітрофікуючі бактерії теж гинуть) спричинили десбаланс акви.

Lavina-а яка марка фільтру стоїть в тій акві?

Дотогож 150л на 2 астронотусів*NONO**RTFM*

Lavina
23.11.2010, 23:40
Як я вже писала, фільтр - Атман , 150 за мало (поки поживуть ще там, а взагалі для них стоїть 450л, але для нього ще треба розжитись всім устаткуванням), але вони в тих 150л вже рік живуть, раніше проблем не було.

Леонид(СССР)
24.11.2010, 00:37
Я пару раз пробував Тетру, мені допомогло. Рибкам ніякої шкоди.

ALGAEFIX та ACCU-CLEAR тож рекомендують, я брав -Тетра-Сейв.
Вони звязують органіку (а у вас мабудь її забагато) у осад, він осяде -пропилососьте.

kostik05
24.11.2010, 09:48
Lavina, Як я вже писала, фільтр - Атман

Яка машина-червона.:):D
Я Вас питаюсь модель а не виробника.

shkodna
12.02.2011, 10:56
В мене така сама проблема з водичкою...Акваріуму 1,5 місяці і вода помутніла після ретельної промивки фільтру. Всі радять чекати - пройде...минуло 2 тижні - не проходить. не гіршає. но і не проходить.. я в розпачі. воду не підмінюю. риб годую. лиш би не здохли. скільки чекати....:confused:

Lavina
12.02.2011, 12:09
Єдине що мені допомогло, це малахітова зелень, вона вбила інфузорію і помутніння пройшло за 2 дні.

shkodna
12.02.2011, 15:37
Що таке малахітова зелень? де купити?

Lavina
12.02.2011, 22:34
Це препарат проти найпростіших мікроорганізмів, наприклад іхтіофтіріозу (манки), інфузорію також вбиває, якщо помутніння викликане нею ( у воді , якщо придивитись, можна побачити маленькі частинки - інфузорію). Можна купити, наприклад, на Краківському в аква-магазинах.

shkodna
14.02.2011, 20:39
Вчора купили "малахітову синьку"(казали. зелена і синя -те саме), трошки посвітліла за ніч, Чекаю на результат...І ще померла даніо..:'( Я в розпачі. будем завра трохи підмінювати води..Бо вже два тижні чекаєм доки спалах інфузорій зменшиться

Leo N
14.02.2011, 21:03
вода помутніла після ретельної промивки фільтру

Фільтруючі матеріали можна промивати лише у воді, взятій з акваріума і то дуже делікатно. Промиваючи його ретельно, під проточною (теплою - гарячою) водою, Ви "вбиваєте" у ньому всі бактерії, що сприяють фільтрації.

Вчора купили "малахітову синьку"(казали. зелена і синя -те саме), трошки посвітліла за ніч, Чекаю на результат...І ще померла даніо.. Я в розпачі. будем завра трохи підмінювати води..Бо вже два тижні чекаєм доки спалах інфузорій зменшиться

Ви не могли купити такий препарат, бо його не існує взагалі.
Існує препарат Малахітовий зелений, який застосовується для лікування плавникової гнилі, дерматомікозу і інвазійних захворювань, що викликані найпростішими. Дуже токсичний, особливо у сухому вигляді!
Натомість препарат Метиленовий синій, є препаратом лагіднішої дії, що застосовується для лікування грибкових захворювань, профілактичної обробки ікри, а навіть для попередження стресів риб, при їх транспортуванні.

Як на мене, то найкращим вирішенням Вашого питання було б додавання води з благополучного акваріуму, затінення його на кілька днів, обмеження у кормлінні риб, посилення аерації та фільтрації і відсутність підмін свіжою водою.

shkodna
19.02.2011, 15:37
Ми так і зробили 3 дні назад, як радив LeoN... Вода посвітліла, а тепер знов мутніє..:-!