КПК

Показати повну версію : Циркуляційні помпи та помпи течії

Охват Марьян
22.11.2010, 10:48
Круговорот води в морському акваріумі має бути досить сильним і безперервним щоб доставляти поживні речовини і кисень до коралових поліпів. Які параметри помп і фірми виробники мають бути, плюси та мінуси різних помп, ось про що хотілось би почути у цій темі.

Гарик
23.11.2010, 23:14
Круговорот води в морському акваріумі має бути досить сильним і безперервним щоб доставляти поживні речовини і кисень до коралових поліпів.
На счёт питательных веществ возражу. 99% кораллов, которые содержатся в аквариумах, питаются за счёт симбиоза водорослей живущих внутри их тел(что бы не залазить ещё в более глубокие дебри:D). Помпы больше выполняют функции для устранения застойных зон, в которых скапливаются продукты метаболизма+детрит(опять же тот же метаболизм).
Выбор модели помпы/мощности на прямую связанна с общей загрузкой аквариума. Как пример, на одинаковой площади и объёме при разном количестве и разположении Живых камней для того что бы убрать застойные зоны вам может понадобится разное количество помп.

Охват Марьян
24.12.2010, 22:22
Resun Waver 15000 WaveMaker - хороша помпа і має контролер, але кріплення її лише на гачок через вверх скла, а як її закріпити коли є ребра жосткості :confused: можливо хтось пробував давати їй інші кріплення, щоб просто кріпити на скло, присосками ?

Гарик
26.12.2010, 08:50
Resun Waver 15000 WaveMaker - хороша помпа і має контролер, але кріплення її лише на гачок через вверх скла, а як її закріпити коли є ребра жосткості :confused: можливо хтось пробував давати їй інші кріплення, щоб просто кріпити на скло, присосками ?

На присоски- стремновато:) Сама помпа достаточно массивная, от веса и вибрации присоски могут неудержать её ипомпа может упасть уткнувшись в песок. Последствия могут быть достаточно плачевными и как правило это происходит в самый неподходящий момент:) Если уж переделовать крепёж- то лучше на магниты.

APload
10.09.2011, 18:49
Зроблю маленький огляд такого чуда інженерної техніки як
Aquael Reef Circulator 2600 :)
www.arowana-im.com.ua/images/aquael-reed-circul-2600-xl.jpg
З власного досіду скажу, що помпочка за невеликі гроші досить таки не погана, видає хороший потік путужністю в 2600 л/г. (як заявляє виробник)
Має дуже потужне магнітне кріплення !!! Обережно магніти настільки сильні, що якщо їх на відстані від скла пустити на змикання через скло то вони можуть його розтрощити ! Розірвати їх без прокручування в різні боки практично не реально *THUMBS UP*. На дотичних до скла сторонах кріплення має силіконові прокладки, які компенсують вібрацію і трішки зменшують шум.
Стосовно шуму - як такого гарчання, чи штрикотання я не почув, чутно лише гул від роботи лопастей помпи, перше трошки напрягало в ночі, коли апсолютна тиша, а зараз звик і можна спокійно спати :)
Шнур досить довгий десь в районі 1,5 метра.

Мінус бачу в тому, що коли вимкнути помпу і згодом включити ротор хоче вискочити з корпусу і вдаряється лопастями об перемичку і здається що зараз все потрощиться, тому потрібно кілька раз микати живленням, щоб потрапити в ритм з ротором і він став на своє законне місце і почав крутитись :) (щось я трішки закрутив, можливо хтось не зрозуміє *DONT_KNOW*)

Мій діагноз - На село піде, а в місті зрозуміють :D
Приємного користування *THUMBS UP*

Rain
19.09.2011, 22:43
Додамо Мар"яна фразу
Вортек мають чудовий магніт, не займають зайвого місця в акваріумі та мають можливість створити хвилю - цього немає у ресан та хайдор.

Хочу за свою коралію сказати - мені здається, що вона почала дути значно слабше, ніж півроку тому. Чистити пробував, без відчутного ефекту. Є в когось якісь думки?

Охват Марьян
19.09.2011, 22:48
Може все таки здається :)

Василю, у мене є 900/1600/2800, якщо у тебе така, то принось порівняємо, у мене поки нові :)

Rain
19.09.2011, 23:05
Може все таки здається :)

Василю, у мене є 900/1600/2800, якщо у тебе така, то принось порівняємо, у мене поки нові :)

Хочеться сподіватися. Але на око - поверхня води нерухома. Раніше так не було. Хоча, homo sum, errare mihi est.

От приїдуть гарні юми від Жені - буде нагода до тебе з помпою вибратися, дякую за пропозицію *DRINK*

Охват Марьян
19.09.2011, 23:09
Юм і флорід небуде, принаймі у цій поставці, може вода у тебе важча стала? :D