Показати повну версію : грунт для цихлідніка!
який найкращий грунт для цихлідніка?
Краще всього базальтова\кварцева "крошка" - 2-4 мм в діаметрі. Товщина шару 1-2 см і потужна механічна фільтрація (3-5 обємів в годину). Хоча ц інформація стосується для великих американських цихлід. Для дрібних американців - пісок\крошка 1-2 мм.
По африканцях не скажу не тримав толком.
в основному карликові цихліди
в основному карликові цихліди
Міша!Знову питання трохи незрозуміло,маленькі цихли теж різні.:confused:Як що це апістограми з рослинами то підійде грунт будь який.Хочете тримати тангу-тут інший підхід,потрібен мілкий пісок(особливо для мушлевців).Та оформлення акви для різних біотопів відрізняється.:)Тому визначайтесь,та втілюйте це в життя.:D
більше схиляюсь до цихлід озер малаві і таньганька, тим більше що зараз у мене є Julidochromis marlieri і Псевдотрофеус Демассона, для них хочу зробити цихліднік і до подібних їм цихлідам з їхнього ареалу.
якщо їм найкраще підходить пісок ,то це я так розумію кварцовий?
Чи є цей кварцовий пісок в наявності у зооомагазинах нашого регіону, бо у Франківську мені здається його важко буде найти
люди а чо не мраморна крошка?
люди а чо не мраморна крошка?
До речі,хороша порада,в мене в 400л лежить вже більше 5 років.
Dymau scho pruntsupovogo znachennia nemae,scho ia tilki ne mav v akvah z tsuhlidou i vse bilsh mensh pratsuvalo.Na temnomy,chornomy substrati ruba vugliadae garnishe i nasuchunishe,osobluvo Malawi.
Zaras ia b zypunuvsia na pisky,popershe -tse prurodnio dlia nuh a podryge vsi "vidhodu vurobnutstva" legshe pruburatu,bo vonu zavjdu na verhy.V Shtatah dyje populiarnyi koralovui pisok,vugliadae dyje garno i sche dlia togo scho pidtrumyvatuatu (buffer)vusokui PH .Vse sche zalejut vid finansovoi storonu .?
Deiaki vukorustovyut prosto chustuy pisok abo pisok dlia baseiniv.Granitna kroshka takoj pidtrumye PH,meni vona prosto ne vugliadae prurodnio.
http://www.caribsea.com/pages/products/cichlid_eco-complete.html
Макс все правильно,повністю тебе підтримую*THUMBS UP*,але наразі маємо те що маємо.:DМоже колись надумаю перезапустити акву тоді буду шукати більш природні речі для інтерьєру.:D
Ia nikomy nichogo ne naviazyu,a link prosto schob bylo zrozymilo pro scho mova ,a ne schob bigtu skorenko kypyvatu :).
A tak vugliadae chornui
http://cichlid-forum.com/phpBB/viewtopic.php?p=1158729&highlight=tahitian+moon+sand#1158729
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009