Показати повну версію : Допоможіть. Сумісність риб в акваріумі.
Аквариум на 115 литров. Живет харацинка:красный неон, родостомус и др. МОжно ли посадить одного дискуса если температура 26-27 Градусов ? Будет ли жить, и не будет ли болеть ? Если нельзя дискуса ,то кого из крупной рыбы можно ? Скалярии отпадают -надоели очень .
Є можливість Вам меланотеній(з райдужних)запустити в акву.Ростуть до 10см,постійно рухаються,будуть прикрашати Вашу баночку.
Ваш обєм не для дискуса. Візьміть пару-другу апістограм, рамірезок чи якоїсь іншої дрібної цихліди. Ваших риб не поїдять - бо дрібні і поведінка цікавіша. Можна пару попугаїв.
Всім дякую.Постараюсь знайти райдужних риб. Але в Тернополі асортимент вражає скупістью.
Jararaka
06.10.2008, 15:38
А для чего существуют интернет-магазины ? :)
Всім дякую.Постараюсь знайти райдужних риб. Але в Тернополі асортимент вражає скупістью.
Таке питання, яких райдужних Ви бажали мати в своєму аквіріумі?:confused:
Jararaka
06.10.2008, 23:33
Таке питання, яких райдужних Ви бажали мати в своєму аквіріумі?:confused:Ну явно не Vieja synspila *DASH*
Да уж, не хотелось бы такое чудо -http://cichlidae.com.ua/wiki-ru/index.php/Vieja_synspila , а хотелось бы вот такое http://www.akvas.ru/page.php?id=805&PHPSESSID=2dd137dafb0aad1943f7a076bbd0fd46
Есть еще вопрос. С Харацинкой будет жить телескоп ? Небудет ли этот телескоп вопервых кушать харацинку а во вторых кушать растения их корни или ворошить грунт ? Кто что скажет ?
Сплендіду тяжкувато знайти зараз.Тепер є в наявності Лакусррік,Боєсмана,Глосолєпіси,Бєдоція.Відносно телескопа та харацинки це лоторея 50на50.А те що караси риють як бульдозери це факт.*RTFM*Почитай літературу багато нового відкриєте для себе.:)
У мене 3 гупіїї(2 самки і 1 самець),і я хочу ще купити сомика підкажіть будь ласка!:):):):)
Jararaka
10.01.2009, 16:17
Какой аквариум ? Какого именно сомика ?
Акваріум 25 л....сом присоска!
У мене 3 гупіїї(2 самки і 1 самець),і я хочу ще купити сомика підкажіть будь ласка!:):):):)
Ну на 25л можна завести ще пару крапчатих сомиків + я б рекомендував все таки завести хоча б кілька живих рослин - напр. валіснерія точно має жити :).
Акваріум 25 л....сом присоска!
Присоски тоже різних видів бувають :), головне щоб на базарі не "розвели" і підсунули плекастомуса чи птеригопліхта, розмір яких 45-50 см, а те що вони приживуться у Вашій воді 50 на 50:(.
Так що коли 1 -го анцитруса то можна :).
Jararaka
10.01.2009, 19:46
Анциструсу в 25 литрах тоже тесновато будет, да и гадит он "непадеццки".
Штук шесть бычков-шмелей самое то, наверное... хотя, по большому счёту, и шмели, и крапчатые себя чувствуют намного лучше большой компанией. А для такого количества аква тесновата...
Анциструсу в 25 литрах тоже тесновато будет, да и гадит он "непадеццки".
Штук шесть бычков-шмелей самое то, наверное... хотя, по большому счёту, и шмели, и крапчатые себя чувствуют намного лучше большой компанией. А для такого количества аква тесновата...
Попробую пояснити свою логіку:
1 Для анцика 25л-мінімум, якого хватить для того щоб він виріс і не був сильно "затянутим" (на київ. форумі читав народ в 40л птерика тримає:confused: і ніяких докорів сумління).
2 всерівно людині хочеться до гупіків купити ну хоть когось *DASH*(будем надіятись це це буде 1-й і останній раз) так чому невикористати це в корисних цілях - задіяти когось, хто буде доїдати за гупіками і підтримувати там чистоту (за ним прибирати буде господар:D). Правда все таки раджу посадити живих рослин, щоб помагали господару:).
3 Jararaka правильно підмітив практично усіх ін. риб треба стайку (ну мін. 2шт), а анцик зможе жити сам:'(.
П.С. До речі радив би назвати тему згідно правил української мови, оскільки слово "сувмістимі" це калька з рос. - совместные, а в укр. мові є слово сумісні. Принаймі буде легше прочитати тему, боя спочатку грішним ділом подумав що мається на увазі - чи можна їх схрестити :D.
Добрий день! Прийшов час поповнювати свою акву рибками. Зараз в мене аква на 72л. в якій проживають 2 Скалярії, 2 голубі неони, 4 барбуси суматранські. Існує проблема з барбусами які ганяють скалярій (скалярії ще маленькі), а скалярії весь час ховаються за фільтром і випливають тільки поїсти. Я думав розтатись з барбусами, але вони нам з жінкою дуже подобаються. І тоді прийшла ідея, а що якщо докупити ще 2 скалярії, можливо вони разом будуть почуватися впевненіше, чи все ж таки доведеться розпрощатися з барбусами?
Я планую докупити: 2 Скалярії, 5 Неонів (тільки не знаю голубих чи червоних), 2 анцитруси, 3-4 якихось сомиків (корисних рибок які би помагали в чистці акви :) ) і може ще якихось красивих рибок.
1) Що порадите з барбусами?
2)Які рибки порадите ще докупити, і де краще їх купляти?
Наперед вдячний *DRINK*
... чи все ж таки доведеться розпрощатися з барбусами?
Я планую докупити: 2 Скалярії, 5 Неонів (тільки не знаю голубих чи червоних), 2 анцитруси, 3-4 якихось сомиків (корисних рибок які би помагали в чистці акви :) ) і може ще якихось красивих рибок.
1) Що порадите з барбусами?
2)Які рибки порадите ще докупити, і де краще їх купляти?
Наперед вдячний *DRINK*
Запам'ятайте барбусів незупинить і 5 скалярій - вони будуть ганяти їх постійно, а потім будуть обдирати їм плавники. Я б порадив визначитись барбуси чи скалярії, бо можна
1 докупити або ще 2-3 барбуси + анцитрусів
2 або максимум пару скалярій+пара анцитрусів+3-4 соміки+неони
Врахуйте, що риба повинна рости, а для цього потрібен великий об'єм.
Основна проблема усіх новачків в тому, що хочеться всьо і негайно, а те що більша частина не сьогодні завтра здохне сьогодні нікого не цікавить, нажаль :'(.
Jararaka
15.01.2009, 21:25
72 литра для пары скалярий - катастрофически МАЛО !
Неоны - стайные рыбы. Два неона - это не стая.
Барбусам желателен аквариум ОТ восьмидесяти сантиметров длиной (любят погоняться друг за другом), к тому же они тоже стайные.
Для такого размера аквариума вполне достаточно одного анциструса - иначе будут драки (даже между самцом и самкой).
В аквариуме должен наводить порядок его хозяин, а не сомы. Они только гадят...
В аквариуме должен наводить порядок его хозяин, а не сомы. Они только гадят...
На рахунок порядка я згідний і виконую свою роботу :) , але просто чув що є сомики, які чистять дно і доїдають остатки їжі, яка впала на дно.
72 литра для пары скалярий - катастрофически МАЛО !
Неоны - стайные рыбы. Два неона - это не стая.
Барбусам желателен аквариум ОТ восьмидесяти сантиметров длиной (любят погоняться друг за другом), к тому же они тоже стайные.
А що ви тоді порадите на рахунок рибок, теперішню ситуацію Ви знаєте...:confused:
Запам'ятайте барбусів незупинить і 5 скалярій - вони будуть ганяти їх постійно, а потім будуть обдирати їм плавники. Я б порадив визначитись барбуси чи скалярії, бо можна
1 докупити або ще 2-3 барбуси + анцитрусів
2 або максимум пару скалярій+пара анцитрусів+3-4 соміки+неони
Врахуйте, що риба повинна рости, а для цього потрібен великий об'єм.
Основна проблема усіх новачків в тому, що хочеться всьо і негайно, а те що більша частина не сьогодні завтра здохне сьогодні нікого не цікавить, нажаль :'(.
Ну на щастя рибки всі живі і здорові :). Порадьте тоді куда можна дати барбусів? Є якісь магазини де приймають рибок?
Jararaka
15.01.2009, 23:24
Fadeev, мне ведь трудно судить о вкусах незнакомого мне человека, верно ?
Но было бы совсем другое дело, если бы ты сам посмотрел фото и описание рыб, выбрал бы для себя какие-то виды и уже потом задал бы вопрос, каких из них можно и стоит заводить в своём аквариуме... я вообще-то очень негативно отношусь к темам, подобным этой.
Ладно, попробуем. Многие виды цихлид отпадают сразу, т.к. многие из них имеют несовместимый с твоим аквариумом размер, а многие начнут изменятьть ландшафт, что многим "неподготовленным пользователям" не по вкусу.
Но всё-таки начну с цихлид :).
С растениями и таком объёме прекрасно будут жить, например, пара Hemichromis Lifalili (http://vitawater.ru/aqua/fish/spec/cichlida/hemi-lif.shtml), Pelvicachromis pulcher (http://vitawater.ru/aqua/fish/spec/cichlida/pel-pulc.shtml) (это африканские речные цихлиды), из американцев - Laetacara Dorsigera (http://www.american.cichlids.ru/fishdesc.php?&fid=879), некоторые виды апистограмм (http://www.apistogramma.israquarium.co.il/) (этих можно держать и гаремами, т.е. на одного самца три-четыре самки). Единственный минус апистограмм - могут постоянно находиться в укрытиях. К ним можно подсадить одного анциструса, как подрастёт - поменять на молодого и поменьше размером, чтобы и стёкла чистил, и рыбам не мешал нереститься.
Все перечисленные виды прекрасно уживаются с растениями.
Если держать рыб других семейств и родов, то стоит обратить внимание на кардиналов (http://www.fishhome.ru/karpov/17367/), неонов, различные виды тетр - я не силён в них, увы, тут подскажут другие.
И ещё. Не стоит гнаться за количством видов, аквариум прекрасно будет смотреться и со стайкой неонов.
Ну и немаловажную роль играет оформление. Вот посмотри - этот аквариум новичка (девушки с ником Black Molly) занял второе место на одном из московских конкурсов, уступив только аквариуму одного из профессиональных дизайнеров !
http://i.i.ua/photo/images/pic/3/7/2047673_d089e5de.jpg
А хто що може порадити на рахунок Пециливих? Хто скаже чи 72 л. підійде для Poecilia latipinna? І якщо пецилеві, то який краще "набір" підібрати для такого об'єму. Розміри акви 60х30х40 :confused:
Jararaka
16.01.2009, 15:24
Аквариум "природовский" ? :) "Скалярия-72" ?
Пецилии подойдут любые - зеркальные, редиски и т.п. Единственное... разные селекционные формы весьма непринуждённо скрещиваются между собой, так что если не хочешь иметь "noname"-мальков, то покупай одну форму - при этом вполне можно иметь и стайку тех же неонов.
Кстати, и гуппи, и меченосцы тоже относятся к семейству пецилиевых, но мечей лучше не селить - не самая мирная рыба.
Підкажіть будь-ласка а де у Львові найкраще купляти пецилевих (найбільший вибір, ціна, якість):).
Jararaka
16.01.2009, 15:33
А вот это уже не ко мне... я во Львове последний раз был лет 20 назад.
Аквариум "природовский" ? :) "Скалярия-72" ?
:D *THUMBS UP*
Ну на щастя рибки всі живі і здорові :). Порадьте тоді куда можна дати барбусів? Є якісь магазини де приймають рибок?
Якщо риба здорова то можна спробувати любий магазин(південний, чи в природу), який знаходиться недалеко від дому, просто у всіх випадках багато грошей за них не запропонують:).
Підкажіть будь-ласка а де у Львові найкраще купляти пецилевих (найбільший вибір, ціна, якість):).
На Краківському хорошу лінію постійно тримає і виносить на продаж п.Ервін
На південний в АкваЗОО?
Там можна спробувати обміняти на на інші.:)
2 дні тому пустила в акваріум малька 1,5 см 1 молінезію сьогодні найшла його під каменем напівогриженого :(((( і ще пропав аканфтальмус 5 см, доволі помітний вже був, а тепер неможу його ніде найти :(((( підкажіть хто міг з`їсти?? зразу скажу, що найбільші акулячі бала 6см довжина але поспостерігала за ними вони нікого нечіпають....навіть незнаю....сталося то за ніч.....може равлик???чи такого небуває....допоможіть будь-ласка!
Тарас Б.М
27.01.2009, 18:35
Ви знаєте наскільки мені відомо змого досвіду равлики не їдять риби хіба що риби здохли вони їх тоді можуть зїсти!!!!!!!!!!!!!
Охват Марьян
27.01.2009, 19:21
Акантофтальмус міг вискочити, а мальок такого розміру міг з"їсти будь-хто, якщо він не встиг сховатись.
та акваріум закритий кришкою куда він міг дітися поняття немаю, сидів весь час в хатинці тепер ніде нема...думала може в грунт зарився але невидно...короче пропав...а якого розміру мальок можна пускати в загальний акваріум?десь 3 см?
акант міг залізти в фільтр де його могло перемолоти крильчаткою, а бала вже давно віддати радили ;)
дякую!може ще десь він знайдеться хоча сумніваюсь...:confused:
Ну, нажаль 12.01.09 я Вас в 6 дописі (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=697) попереджав, що приблизно так і буде з часом і Ви відповіли, що :
та я знаю що бала невписуються ніяк, але я думаю що з`їсти вони поки нікого неможуть...аканфтальмус їхнього розміру та й взагалі це мирні рибипросто так вийшло що спочатку купили, а потім почитали, що вони великі бувають...тепер що робити незнаю...в мене акваріум лише з вересня так що помилки допустимі.
Так шо маємо те шо маємо (чи точніше те шо немаємо:'().
Хочу зауважити що несумісність полягає не тільки в тому що одна риба більша в кілька раз і може з'їсти меншу, а й в тому що одна риба може заганяти другу, обідрати плавникиі т.д. тобто зіштовхуються риби рухливі та риби спокійні і коли рухливим починає нехватати місця чи вони нерестяться то часто страждає риба яка малорухлива (був свідком як в акв. на одній фірмі Тернополя зграя суматранських барбусів довели до "безобразия " кількох молодих скалярів).
Тому учасники форуму намагаються пояснити з власного досвіду які риби не слід тримати разом *THUMBS UP*.
все може бути але фізично ті бала рот замалий мають щоб такого акант загризти тай то означає що вони себе агречсивно ведуть лише вночі....ну зрозуміло, що не всі сумічні бувають, а скажіть мені будь-ласка яких можна разом тримати? з тих що в мене є (меченосці, моллінезія, даніо, неон,САЕ, сомики золотисті????)я зрозумійте недавно тим займаюся тому досвіду мало в неті багато інформації пише і з тої компанії ясно що бала невписується ніяк але може ще комусь погано?
Tarik_Nikita
29.01.2009, 11:50
irenx, Вам же писали про компот у акваріумі.*RTFM* Чому такі неуважні? ;).
Короче, заберіть ті бала та й не буде проблем.
Р.С. Пантері зебра тоже в рот не поміщається (то до допису:
"але фізично ті бала рот замалий мають щоб такого акант загризти"):D
ну компот то вода з вареними яблуками :)))короче лише бала невписується, зрозуміло треба з тим щось буде придумати:)
чи можна тримати дискусів та анциструсів з коридорасами? Нічого поганого від такого сусідства небуде???
Хочу стайку з рибок 6-10:confused:
Можна.В мене плавають з анциструсами і птеригопліхтами.
Підкажіть будь ласка наступне:
- чи можна держати півника у акваріумі з (неонами, скаляріями, гурамі?)
На скільки читав вони лиш роблять розборки між собою а так наче спокійні і врівноважені!???
І ще одне питання скільки приблизно може він вартувати???
Загальний висновок можна.Як півники підуть на нерест і почнуть будувати гніздо то буде ганяти решта риби,тут вже тре враховувати об"єм.Про ціну питання:confused:певно що це не дискус до 20 грн викладете за гарного самця.:)
Підтримую думку вельми шановного navy і від себе додам , півень , коли він сам , вельми спокійна і навіть меланхолійна риба , може годинами висіти у улюбленому кутку акваріума і не звертати ні на кого увагу , але якщо наблизиться суперник чи самка тоді починається бійка .
Тож півнів потрібно тримати у великому акваріумі , щоб самка могла легко утекти і сховатись. Раджу вам тримати одного півня . Якщо їх два після декількох сутичок у жодного не залишиться цілих ні хвостів, ні плавців.
Не потрібно купувати дорослого півня , купіть ціпля . Якщо заводити з перспективою розведення самку беріть у іншого продавця і купуйте риб одного кольору. При покупці не переохолодіть рибу лабіринтові легко застуджують лабіринтовий орган і це не лікується.
Коли півень підросте і набере своєї форми і краси , вивести його з меланхолійного стану може дзеркало і перед дзеркалом він буде вихвалятися всім , що має. Успіху!
Pavlo ,що тут можна ще додати*NONO* тільки одне -ВЛУЧНО.*THUMBS UP*:DВідповідь на всі 100%.Я так розумію в "піонерськи"часи лабіринтовими бавився:D.Я теж через це пройшов.
Усім доброго дня! Скажіть будь-ласка які ще рибки можна доселити до маленького пілескопа і двох маленьких золотих та 3 маленьких білих жаб. За раннє вдячна!
Усім доброго дня! Скажіть будь-ласка які ще рибки можна доселити до маленького пілескопа і двох маленьких золотих та 3 маленьких білих жаб. За раннє вдячна!
Панночко!Як що відверто то нікого,на 40л Ви вже заселили свою акву.Золоті ростуть великі,тай жабки не маленьки ростуть.А взагалі то створіть тему про свою акву з фото і там Вам допоможуть розібратись із всіма питаннями.:)
... маленького пілескопа ...
Новий вид риби?
Я плачу від сміху*ROFL*
Я так розумію в "піонерськи"часи лабіринтовими бавився:D.
Лабіринтові моя слабість - люблю їх :)
Не вмієте давати порад , то мовчіть!
Jararaka
26.02.2009, 10:44
Надюшка, а вам Navy дал вполне конкретный и правильный ответ, так что, видимо, это Вы попросту не в состоянии его оценить - а зачем тогда было спрашивать ?
Панночко! Не тре так реагувати та хвилюватись.Мій колего Jararaka все правильно Вам сказав:).А те що пожартували троха так на мою думку це добре*THUMBS UP*.Скористайтесь моєю порадою про створення теми і ми гуртом все вирішемо.:D
Моя відповідь стосується Pavlo ! Navy дякую за відповідь! А Вас попрошу без образ!!!!!
Чому ж так гнівно ? Я тільки запитав про невідомий мені вид рибки :o.
А очі витирав - назва кумедна :)
Підскажіть будь-ласка! У мене 100л. аква вже майже тиждень живуть 4 присоски і 2 сомика Corydoras paleatus (альбіноси), хочу докупити гупій і скаларій. Чи можна зараз купити пару гупій і пару скалярій а десь за тиждень за два ще пару (хочу різних окрасок а в нас дуже малий вибір). І ще хочу запитати де можна придбати Яванський мох? Заздалегіть дякую:)
Можна. Але не передайте масла (риб) в кашу (акву) . Врахуйте , що скаляри ростуть і будуть не маленькі.
Думаю сьогодні взяти 2 гупії і 2 скалярії, а пізніше ще 4 гупії і 2 скалярії. Як Ви думаєте так буде добре?
Краще обрати або скалярій або гупі бо мальки гупій підуть як живий корм скаляркам
Дякую! Але гупії дуже подобаються, якщо буду купляти вже більшеньких гупій?
Jararaka
16.04.2009, 09:38
Блин... ну что за манечка вселять скалярий в мелкие банки ?!
Рыба растёт до 24-26 см в высоту, ей требуется аквариум с высотой столба воды от 50 см и объёмом от 200 - а скалярий трамбуют и в 40, и в 60 !!!
Четыре скалярии в 100 литрах - а кто подумал о том, что это цихлида, и ей нужен простор ?! Иначе эти четыре рыбы будут тупо висеть по углам столитровича, наблюдая за тем, чтобы никто из конкурентов не пересёк границу ! Какое нах нерестовое поведение ?! Какие танцы ?!
Блин, поселите в 100 литрах барбусов и не сушите моск ни себе, ни другим ! Задолбали уже !
Можете брати,як що дуже подобається.Але скалярів маєте купляти молодих,щоб вони не рухали гупі.Але попереджаю молодь гупі непобачите ніколи,вся піде на корм скалярам.Та і коли скаляри підростуть то теж будут разборки влаштовувати між собою,при паруванні,но то з часом буде.
А як на рахунок попередження, що скалярам 100л. замало?
Дійсно замало,колега правий.Я своїх вирощував в 400,а після сформування пар розсадив по 100л,тоді проблем з розподілом території,пошкоджень,братовбивств не було.
Візьми малих скалярій, бажано всіх зразу, і гупій - запусти їх разом, щоб вони привикали один до одного. А на рахунок гупій то в Руслана бачив великі гарні пари!
Jararaka
16.04.2009, 17:43
Всё равно, я бы и взрослых скаляр в 100 литров не сажал - ну не будет красоты передвижения... видел как-то астрика размером 30 см в 100 литрах - единственное развлечение у того было таскать камень с себя размером. Ну и ждать, когда хозяин покормит или за ушком почешет. Удовольствия от таких рыб в таких банках - ноль :(.
Тезка,я розумію про що ти хочеш сказати:).Я доповідаю тобі із свого досвіду поки сиділи всі о 400л,були постійні "розборки".Постійно хтось получав "по мордам":).Як тільки були посаджені в "окремі хати",все питання відпало само по собі,тільки кохання та спокій.:DЯ бачу коли на нерест відсаджувати,коли ні,а гуртом тільки заважали друг другу.*DRINK*
Scorpion
16.04.2009, 22:47
...І ще хочу запитати де можна придбати Яванський мох? Заздалегіть дякую:)
Сьогодні купляв жмут Яванського моху в п.Руслана, що на Краківському.
Jararaka
17.04.2009, 00:09
поки сиділи всі о 400л,були постійні "розборки".Постійно хтось получав "по мордам".
Ну так мы про цихлид говорим или где ? :D Точно так же буду себя вести и астры, и чертополоски... а то, что у скаляр плавники длиннее, на темпераменте не отражается :).
Як тільки були посаджені в "окремі хати"
По идее так и надо - одна пара цихл на объём, но всё-таки одно дело отсаживать рыб в тесную банку на нерест, и совсем другое - заставлять там жить.
Та я б не сказав,що сотка замалий об"єм для пари скаляра:),а з рештою повністю згідний.Тільки в реалії все набагато складніше,тобто в загальному середнє статистична аква це сотка.Тому добре,щохоч не в 30л будуть жити.:)А то я багато таких продавців знаю,що хочеш наговорять аби рибу спихнути.:D
Jararaka
17.04.2009, 15:51
navy (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=12), так для чего форум создан, как не для развеивания стереотипов и неумения ?
Давай уж как-то хотя бы новичкам говорить, как надо, а не как можно, а все возможности оставим более опытным аквариумистам - эти-то хоть рыбу не загубят по дурости или лени.
Згоден.Так робимо ж цю справу,я рахую вже зрушилось це з мертвої точки.:)Тому все залежить чи буде людина прислухатись чи ні.50на 50 то мінімум все одно пойде чарез помилки,но як кажуть згубний досвід теж досвід.:D
А може то криветки чи рак!!!!!!!!!!!!!11111*RTFM*
А може то криветки чи рак!!!!!!!!!!!!!11111*RTFM*
ну ця пропажа була ще в січні :) я вже і забула про це...але рибка так і пропала безслідно...ні криветок ні раків немаю...з того часу з`явилося ще 2 аканфтальмуса, доречі весь час їх видно і дньом теж...правда вночі вони плавають цікавіше по всюди і дуже швидко :)
Tarik_Nikita
05.06.2009, 20:12
igop.15, ти що з місяця звалився???*ROFL**ROFL**ROFL*
*JOKINGLY**JOKINGLY*Ще разок спробуй все уважно перешукати. В мене вони так ховаються, що приходиться шукати з гелікоптером )))*JOKINGLY*
Scorpion
06.06.2009, 12:52
Маю 2 аканти. Бачу їх дуже рідко, два-три рази в тиждень. Через них вся глосостігма згинула, дуже вони люблять в грунті покопатись вночі. Так що і Ваш може появитись ще.
Я хочу завести акву на 85 л:cool:!!! :(Підскажіть що можна туда заселити з цихлід:confused:!!!
Уточни яких саме цихлід(приблизно), і від того можна буде відштовхуватися;)!!!
На 85 л спокійно можна запустити простий травник і пустити карликових цихлід (наннакари, апістограми, пельматохромісів). Можна побавитися з тангою (лампрологусів (L. ocelatus gold, L. meleagris, L. multifasciatus, L. ornatipinnis, L. similis), але дрібних). 2-3 сімї по 5-7 осіб - і ви будете мати задоволення від їхньої поведінки.
А скільки туда можна заселити скалярок???? *DRINK*
Ігорко!Утримувати (в нормальних умовах у тебе) можно пару,і не більше.Друге питанняяк отримати цю пару.Треба взяти штук до 10 молоді і вирощуват їх Дочекатись моменту як вони почнуть паруватись,нереститись вибрати найкращу пару а решта" відати на благочинність".Це так коротко і власного досіду.*RTFM*:)
Скаляріям буде трохи мало місця а якщо дуже хочеться то пару не більше
А які краще брати(возраст)!!! І який вид, краще для мени би підійшов???!!!!
Вік не має значення,головне щоб жили та самостійно харчувались:).А от про вид ,та у нас продається та розводься тільки один вид скаляра це-Pterophilum scalare.Решта два вида скаляра не знайдеш.Кольор вибірай який тобі подобається.*RTFM*:D:D
А якщо узяти чорний і білий!!! То вони можуть вибрати собі пару??? Мені казали що чорну скалярію нереально розаести!!! Це правда???
А якщо узяти чорний і білий!!! То вони можуть вибрати собі пару??? Мені казали що чорну скалярію нереально розаести!!! Це правда???
Все реально, навіть ЧЕРВОНУ*RTFM* Тільки потрібні умови і багато часу!!!
Ігорку,той хто тобі таке сказав,напевно знає "дуже багато "про рибу.:eek:Певно,що бажано тримати морфу одного виду,але у нас вже настільки це помішено-перемішано,що від строкатих скалярів нащадки можуть бути 3-4 кольорових морф.:D.Так,що бери будь якого кольору і бався.:D
Я хочу завести акву на 85 л:cool:!!! :(Підскажіть що можна туда заселити з цихлід:confused:!!!
Об'єм акваріума та дата встановлення:
100л, Квітень15, 2008!!! ....
Риби та безхребетні.:
Скалярії 7 шт, 7см; Попугай обокновений 10 шт, 4 см; Молінезія 4 шт, 7 см; Мечиносець 2 шт, 7см; Чорнополос 4 шт, 6 см...
В 100л такий кампот ....це навіть не гуртожиток :confused:,
співчуваю рибкам :'(.
Так що більше нових риб заводити б не радив, треба купити ще з 4-ри акваси для існуючих.
В мени не 1 сто літровий акваріум а 2:mad:!!! В одному плавають скалярки 7 шт*THUMBS UP*!!! А в другому 10 попугайчиків, молі і меченосці!!! *THUMBS UP*
В мени не 1 сто літровий акваріум а 2
Тоді слід трішки підкоригувати профіль.
В одному плавають скалярки 7 шт*THUMBS UP*!!! А в другому 10 попугайчиків, молі і меченосці!!! *THUMBS UP*
Утримання скалярій вимагає після 6-8 місячного віку 100л на пару (мінімум щоб можна було рибу в подальшому назвати скаляріями, а не затянутими недомірками)...тож на 7 шт. треба буде 350л, а не 100.
П.С. За критику не обіжайся, бо реально мені стрьомно коли бачу в 100 л 5 дорослих астронотусів і людина доказує що їм там нормально раз вони живуть :confused:.
А умени скалярки ще малі!!! Я тримаю їх спеціально для того щоб в подальшому сформувалися пари і я вибрав собі найкращу для продовженя роду!!!
А умени скалярки ще малі!!! Я тримаю їх спеціально для того щоб в подальшому сформувалися пари і я вибрав собі найкращу для продовженя роду!!!
Я зрозумів, поясню як дитині - детальніше:
Скалярий можно содержать в общих аквариумах, но оптимальный вариант — поместить пару взрослых скалярий в отдельный аквариум емкостью от 100 л и больше, со слоем воды от 40 см. Температура воды 26°С, жесткость 10°, рН 6,5-7,0. Рекомендуется аэрация и фильтрация воды. В аквариуме на грунте из крупного песка необходимо расположить куски скальных пород, коряги. Растения лучше подойдут жестколистные и крупнолистные. Корм живой, перед нерестом производителям рекомендуется скармливать молодь меченосцев, гуппи, пецилий и др. Половозрелы к 10-12 месяцам.
Тобто пари вони сформують не раніше ніж через 6 місяців, а до того повинні будуть тулитись в аквасі де їм припадає 14 л на 1 шт. і в результаті будуть заторможені всі. Тож яких ти серед них вибереш найкращих це ще питання, плюс треба наперед продумати де ти будеш розпихати 5 дорослих скалярів.Реальність приблизно така.
Потрібні поради, рекомендації...
Хочу незабараром запустити 120л. акваріум, допоможіть підібрати жителів (вид, кількість і т.д.)
Наперед вдячний :)
Доповідаю від себе:).Втішений тим,що Ви збираєтесь запустити нову акву,але незрозуміле питання:eek:.Мені ,наприклад дуже тішать цихли з озера Малаві,скільки я можу утримувати їх на Ваш об"єм:confused:.Вам припустимо подобаються харацинові(знову питання які) от в чому недоречність питання.:)Тому прошу конкретизувати прохання,щоб колегі могли Вам допомогти.:)
Сорі, так, аж занадто загально.... Я на роздоріжжі, можна так сказати.... щодо вибору жителів акви...
Останнім часом, думав заводити цихлід...але яких :confused::confused::confused:
Тому, сформулюю питання так: Яких цихлід і скільки можна/варто тримати в такому акваріумі, щоб жили в мирі і злагоді між собою :)
І ще одне, но, щоб ціна рибки не була високою (наприклад подобаються дискуси, але ціна в нас коливається в межах 200 грн :'()
Щож,добре ,що Ви мене зрозуміли:)Про дискусів одразу скажу можете забути,на данний об"єм.*NONO*.А про решта то міркуйте самі,простий приклад Малавійці дві родини на Ваш об"єм то*THUMBS UP*,амеріканці то залежить хто:eek:Цихлазоми(мєєкі-пара,акари-пара тощо)Скаляри тре брати мін 8-10 ,щоб в подальшому отримати хоч дві пари .Тому Вам вирішувати до чого Ви прагните.Це так порада,для визначання.:)
1)Можна заселити скалярій 6-8шт(малька),або 1 взрослу пару, в додачу Апітограму раміреза(Хроміс-бабочка)2 пари і вдодачу паре штук гіпіків!!! Можна ще взрослу пару Анциструсів(або мальків)!!!:cool:
2)Можна Попугая пестрявого 8-10 шт. Рекомендую дуже цікавариба в поведінці,а особено коли виховує потомство!!!!!!!!:D
3) Взрослу пару Мієк,або милишів 6-10 шт.:D
4) Дуже цікаві риби з озера Таньганії!!! Сам маю сім'ю таких,дуже цікава риба!!! :cool:
Якщо щось не так написав не в обіду!!!:)
Вибір за вами!!!!!!!!:D
Що скажете про пару Цихлазом Сэджика??? :)
Гарна,хороша риба.*THUMBS UP*Підходить до Вашої акви.Решта пошукайте в неті.*DRINK*
Заведи скалярій!!!!!!!!!!!
чому їдять барбуси інших риб:confused:
чому їдять барбуси інших риб
а хіба тільки одні барбуси так поступають?!? кожна більша риба практично завжди бачить в меншій потенційний корм... тому і їдять...
природний відбір в дії :cool:
а можна це зупинити якось:D
Можна
Віддайте кудись барбусів і "No problems"
Lyksor, ну що то за питання такі?!? *DASH*:confused:
А Ви можете перестати їсти? Як написала ЕММА - віддайте їх комусь і більше не будете собі ускладнювати життя...
Ось тут почитайте чому, і робіть висновок : http://aqarium.ru/fish/cyprinidae.php?fish=Barbus%20tetrazona
Хто підкаже як поведуть себе Макраканти по сусідству з Неокардинками?:confused:
-Макракант 4шт
-Аквас на 200л
-Є багато моху,зарості анубіаса.
Поїдять всіх чи ні?
нормально вмене жили правда недовго макраканти 8шт двi вишнi приблизно 40 шт неокардини*THUMBS UP* iнiчого жаль що вiдав :'(
З 10 жовтня 2009 р. відколи запустив акву пройшло трохи часу і я як і всі початківці не уник навчання на своїх помилках. Здається і читав форум і літературу, але зайдеш в магазин і ..
- Ой яка рибка гарна, а можна її з моїми тримати (перелік) ?
- Звичайно !?!?!
- Беру.
В результаті були і неприємності аля барбус-гупі
Роздав-розпродав. І вирішив зосередитись на різних видах гупішок. (ну і не без деяких інших індивідів)
Наразі маю :
Гуппі, Гуппі Ендлера, Неони, Пецилії, Меченосці, Апістограмма, Даніо, (є ще молінезій парочка, але відсадив на продаж і пару мальків зі всіма ще ростуть.)
Прошу допомогти скорегувати даний список в сторону максимальної безпеки для гуппі.
Дякую.
Судячи з всього Раміреса, адже коли купляв то було написано просто апістограмма, ало по фото визначив її.
Правильніше Microgeophagus ramirezi,але менше з тим.До гуппі вони не повинні проявляти інтересу,але як і всі цихліди можуть бути агресивними під час нересту.В мене живуть мирно.Читав колись,що неони,які в сутінки дуже активні,можуть общіпувати хвости вуалевим гуппі,хоча на практиці я цього не помічав.
Та мають всі жити мирно ,вирішуйте самі кого відселяти.
Підкажіть! Жінці подарували невеличкого вуалехвоста, чи можна його тримати разом із скаляріями, неонами та гупіями?
гупi можуть постраждати та неони також
Дякую! Я так і думав. А от з якого приблизно розміру потрібно остерігатись?
розмiр незавжди важливий дуже залежить характер я б порадив завести расбор вони гарно дивляця з неонами а вуалехвоста посадити в акву 10л
андрій с
17.02.2010, 13:49
maan007 пост №1
Як на мене всі б мали мирно жити *DRINK*, хоча я досадив би до них ще пару сомів коридорасів щоб корм з грунту визбирували, а може й анцитрусів...;)
Коридораси з анциструсами співіснуюють добре, оба мирні.
Маю меченосців, скалярію, крапчатих сомиків, креветок і хочу підселити когось, хто не пошкодить їм і сам залишиться здоровим.
По ночах хтось з'їв двох блакитних неонів і одного самця гупії. В акваріумі є: скалярія, меченосці, креветки, крапчаті сомики.
Ну то скоріш за все це скалярії... а сомів інших немає?
Креветкам явно будуть шкодити всі... особливо молодим... може краще спочатку комусь скалярію віддати?
а Вам самим хто ще подобається?
Мені поддобаються золоті рибки, барбуси, ляліуси.
Ні, соми тільки крапчаті. А я підозрював креветок.
А які креветки? В мене в малій банці макріки неонів за милу душу тріскають :'(
Барбусів можна (звичайно якщо скалярію віддасте, бо будуть скубати її за плавники)... Ляліусів теж... Для золотух умови утримання потрібні трохи інші...
А я підозрював креветок.
Мамчур, з креветок на таке здібні тільки Macrobrachium інші ні.А який можете подивитися ось тут - Креветки. Виды. (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1901)
По ночах хтось з'їв двох блакитних неонів і одного самця гупії. В акваріумі є: скалярія, меченосці, креветки, крапчаті сомики.
Скоріш за все в ваш акваріум залізла чупакабра:D
За моїми спостереженнямя Макробрахіуми по відношенню до здорових риб ведуть себе досить спокійно-від хворої і ослабленої риби невідмовляються)
За моїми спостереженнямя Макробрахіуми по відношенню до здорових риб ведуть себе досить спокійно-від хворої і ослабленої риби невідмовляються)
За моїми спостереженнями теж , але зранку встаєш , а одного нема . Що народ макриків відкидаємо і починаємо розглядати варіант Чупакабри :D
У мене у сусіда Скалярыя з'іла 43 гупика і 6 неонів. один раз зловили на гарячому.
У мене у сусіда Скалярыя з'іла 43 гупика і 6 неонів.
То напевно була вегика голодна скалярка . Хоча скаляр не проти когось цямкнути . В мене був випадок що скаляр перед нерестом забив насмерть суматранця :)
Сихівчанин
28.03.2010, 23:32
Мені поддобаються золоті рибки, барбуси, ляліуси.
Барбусів можна і з скаляріями тримати, але не усіх. Суматранців не рекомендую - дійсно можуть обскубувати плавники скаляріям, а от вогняні барбуси, чи вишневі - цілком житимуть мирно зі скаляріми. Правда вишневих барбусів ваша скалярія-"чупакабра" може теж захомячити під настрій... :)
Свого часу в мене 2 пари скалярій за 2 години зїли 5 штук новопідселених неонів, планомірно полювали на них... Потім, коли залишилась лише одна пара скалярій, при підселені неонів в нічний час (після виключення світла) неони та скалярії жили більш-менш дружно. У всякому разі, моя порада - не підселяйте гупі чи неонів в акваріум до скалярій в денний час, щоб скалярії не протрактували цих риб як живий корм ;)
З.І. Про чупакабру та поїдання неонів не в цій темі, але здається тому ж дописувачу... :)
Jararaka
29.03.2010, 10:18
По ночах хтось з'їв двох блакитних неонів і одного самця гупії. В акваріумі є: скалярія, меченосці, креветки, крапчаті сомики.Если рыбки погибли сами по какой-либо причине, хотя бы болезни или старости, то за ночь их трупики вполне могли захомячить обитатели аквы - особенно при наличии крупных моллюсков (ампулярий).
То напевно була вегика голодна скаляркаНе видели вы больших скалярий :D
У приятеля в тоннике скалярия выросла до 43 см по вертикали *DASH*
У приятеля в тоннике скалярия выросла до 43 см по вертикали
Так вот ти яка Чупакабра
Jararaka
29.03.2010, 10:30
Маю меченосців, скалярію, крапчатих сомиків, креветок і хочу підселити когось, хто не пошкодить їм і сам залишиться здоровим.Хотелось бы прежде всего услышать про объём аквариума, оборудование и обслуживание, а также о количественном населении.
Скалярии креветкам очень рады... какое-то время :D. Деликатес.
Jararaka
29.03.2010, 10:31
Угу. Она такая... жаль, фотографии из Грозного не сохранились :(
Риб з'їдали не повністю, а відкушували їм голови чи хвости. До того ж скалярії, яка вночі зазвичай мирно спить, теж пощіпали плавника пару раз... Щодо креветок, то їх видової приналежності я не знаю, в магазині було написано просто: креветки.
Щодо креветок, то їх видової приналежності я не знаю, в магазині було написано просто: креветки
ну а Ви дивились ту тему, на яку Вам дав посилання Dok-tor? (пост№5)
Води в акваріумі 60л. , меченосців два, але згодом куплю ще кілька самок, скалярія одна, але їх теж хочу докупити, по мож ливості, сомів четверо, креветок двоє. Щотижня сифоню грунт і заміняю 25% води. Фільтр пропускає 300л./год.*THUMBS UP*
Ну якщо будете ща самок докупляти мечоносцям, і пару скалярій - то тоді вже можете забути про барбусів чи ляліусів... До речі, мені здається, що для скалярій 60 літрів замало... Ну хіба для одної пари, і то... спірне питання...
Старайся, не старайся, а спитати легше. :) Там просто довго шукати треба буде, бо їх багато.:eek:
ну так, але ж його креветок ніхто більше не бачив, щоб ідентифікувати... тому хоч не хоч, а доведеться читати...:D
Та в найблищий час , мабуть , ніхто й не побачить , бо зараз по деяких причинах сфотографувати не можу.
Jararaka
29.03.2010, 18:04
Для скалярий 60 литров не то чтобы мало, а КАТАСТРОФИЧЕСКИ мало !
Не забывайте - рыба растёт в нормальных условиях до 24-26 см в высоту и до 15 см в длину, зачем её сажать в этот карцер ?!
Даже в 200 литрах доминирующая пара если и не будет прессовать остальных, то, в лучшем случае, рыбы просто повиснут по углам, наблюдая за потенциальными нарушителями :). Кроме того, при содержании в тесноте рыбы теряют способность к размножению. Про то, что скалярии в 60 литрах просто затянутся, я уже вообще как бы молчу...
Меченосцам, как и барбусам, желателен длинный аквариум, от 80 см - рыбы быстрые и юркие. Кроме того, из тесного аквариума они будут частенько выпрыгивать - на форуме это, помнится, уже обсуждалось.
Ну и ещё. Зачем селить в один аквариум рыб из разных регионов и с разным темпераментом ?
Крапчатые сомики - рыбы стайные, а стая это даже не пять-шесть штук. И, несмотря на это, каждому требуется своё укрытие...
ПМСМ, в 60 литрах - креветочник с полусотней обитатетелей; кусочек Амазонки с десятком-полутора неонов; либо стайка данио. Ну, из живородок пара пецилий или моллинезий - при условии, что будет куда сплавлять мальков :)
Мамчур, так нам і не треба, але ж то Ви питаєте хто їсть неонів (див. назву теми)... було озвучено два варіанта:
1) скалярія;
2) креветки (за умови, що то макробрахіумів Вам продали http://danio.com.ua/index.php?sections=katalog_show&id=236 )
roman71, ось висновок - ти йому про суть та допомогу, а він тобі про своє.:mad:
може та голодна Скалярка і Кроликів душить по ночам???:confused::'(
Jararaka
29.03.2010, 20:27
Ага, по темноте приподнимает щупальцами крышку, запрыгивает на край аквариума, разворачивает крылья и на бреющем полёте разыскивает, из кого бы попить кровушки...
:D
Пора цю тему перенести у розділ "Балачки (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=78)"
скалярія 100% у неї такий харарактер
Тепер будемо знати.*THUMBS UP*:D
можна сом крякающий, даніо *ONE*
makar070707
22.10.2010, 18:37
У мене аквариум 46 л температура води 20*с але це тимчасово так як відсутній обігріватель це не надовго, з рибками куплю і його.
У акваріумі зараз присутні 2 скалярії,3 даніо коралових,2 ампулярії і один гурамі медовий.Хочу до них інтересних і веселих рибок які порадите.:cool:
А незабагато буде?:confused:
@@вова@@
22.10.2010, 19:21
А незабагато буде?:confused:
В цьому акваріумі вже зараз забагато риб !!!
а ви ше хочите садити:(
2 скалярії,3 даніо коралових,2 ампулярії і один гурамі медовий
Порахуємо, так по дитячому:), на 1 скалярію мін 50л, гурамі та даніо - 35-40л, і того вам потрібен акваріум на 150 л.
Які ви ще хочете риби посадити в свій, звиняйте, "концлагер":'(?
Александр11
22.10.2010, 20:00
Які ви ще хочете риби посадити в свій, звиняйте, "концлагер
мертві:mad::'(...............
makar070707
22.10.2010, 21:15
Гурамы та скалярый вже немаэ:'(.Вітдав*DASH*
KSENIA & RUSL@N
22.10.2010, 21:32
makar070707, Мені подобаються Родостомуси!
Яскрава рухлива рибка і завжди тримаються стайкою.
Порахуємо, так по дитячому:), на 1 скалярію мін 50л, гурамі та даніо - 35-40л, і того вам потрібен акваріум на 150 л.
Які ви ще хочете риби посадити в свій, звиняйте, "концлагер":'(?
Можна пластикові, вони теж будуть цікаво рухатися коли поставити на вихлоп віж фільтра.
KSENIA & RUSL@N
23.10.2010, 10:15
Ostap, makar070707 написав що гурамі та скалярій віддав,тобто залишилось тільки 3 даніо в 46 л....
Таблица совместимости различных видов рыб
http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=6265&stc=1&d=1290075552
Jararaka
18.11.2010, 12:45
И куда годится эта таблица ? *NONO*
Многие виды раков 100% состригут всю растючку - а что касается совместимости "африканских цихлид" с теми же растениями... ну, что-то ещё говорить ? Кто-то знает такой вид рыб - "африканские цихлиды" ? Нет ? Видимо, подразумевается, что псевдотрофеусы будут прятаться в зарослях точно так же, как и пельвикахромисы :D
"Барбусы" (какой именно вид ?) со скаляриями ? Ню-ню... посадите к скаляриям суматранцев.
Я уже промолчу про региональную совместимость рыб. Гуппи с петушками - это круто ;)
А кстати, что вообще делают растения в "Таблице совместимости РЫБ" ? :D
Jararaka, жалобу, отзывы и замечания просьба подавать сюда - http://www.iranprox.com/browse.php?u=Oi8vYXF1YXJpYS5uZXQudWEvcHJvZHVjdHMv0 KLQsNCx0LvQuNGG0LBf0YHQvtCy0LzQtdGB0YLQuNC80L7RgdG C0Lhf0YDRi9Cx&b=13 (http://www.iranprox.com/browse.php?u=Oi8vYXF1YXJpYS5uZXQudWEvcHJvZHVjdHMv0 KLQsNCx0LvQuNGG0LBf0YHQvtCy0LzQtdGB0YLQuNC80L7RgdG C0Lhf0YDRi9Cx&b=13)
Jararaka
18.11.2010, 12:59
А я и не жаловался, потому что на подобные таблицы даааавно не обращаю внимания ;). Так, просто поделился информацией к размышлению :D - как и автор таблицы, надо полагать.
Запускаю ще одну 130л.банку планую запустити двух червоних папуг.Порадьте ще кого можна в сусiди.Хочеться астронотуса одного але напевно буде перебор чи нi? Порадьте.
планую запустити двух червоних папуг
Треба конкретизувати що мається на увазі під загальною назвою "папуги": Pelmatochromis kribensis (він же Pelvicachromis pulcher), РЕД ПАРРОТ чи пернаті:D. Якщо перших то можна, але перед тим почитайте змістовну статтю (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5651)від Leo N. Других (як і третіх :D) не рекомендую. Про астронотуса краще забути. В сусіди можна взяти когось із відповідного біотопу Африки.
В мене акваріум на 126 л. Купила рибок Півник 1, Неон красный 10, Орнатус (фантом) черный 10, Суматранский барбус 8, Скалярія 7, Пецилія 6. Як це нормально? Маю Ще золоту рибку, але сказали що вона не підходитьі тому вона в іншій акві.....
Купила рибок Півник 1, Неон красный 10, Орнатус (фантом) черный 10, Суматранский барбус 8, Скалярія 7, Пецилія 6. Як це нормально?
Це не нормально!
Не пам’ятаю точних цифр, тому порахую приблизно:
Півник.............................1 штука х 3 літри = 3 літри;
Неон червоний................10 штук х 5 літрів = 50 літрів;
Орнатус..........................10 штук х 5 літрів = 50 літрів;
Барбус суматранський.......8 штук х >7 літрів = 56 літрів;
Скалярія...........................7 штук х >30 літрів = 210 літрів;
Пецилія.............................6 штук х >5 літрів = 30 літрів;
Оптимальний об’єм, необхідний Вашим рибкам, становить 399 літрів!!!
Це норма для дорослих риб, при умові хорошої фільтрації і достатнього насичення води киснем. Для того ж щоб молодь нормально розвивалася, гарно росла і не хворіла, то і для підлітків треба цих норм більш менш притримуватися.
P.S. Півник і барбуси тут не пасують, бо більшість рибок Ви придбали з Південної Америки (це, що стосується біотопу). Ну і ще, раніше, чи пізніше, барбуси почнуть "скубати" скалярій - бо то ще ті хулігани.
А ще пецилії швидко розплодяться і їх стане багато. А барбуси почнуть з акваріуму вистрибувати, якщо кришкою не накрити :D.
В мене в таких же розмірах акви живе 4 великі риби(2 гурамі ,2 боції) 4 гупі, 5даніо і 3 маленьких золотих анцитрусів.
Ксюшка, думаю , шо трохи забагато скалярій, замість барбусів я б порекомендував рибку: тетра фон - ріо .
olyaro, мальків пецилій зразу зїдять інші риби)а
ще потрібно трохи сомів, щоб підтримувати акваріум в чистоті: 1 анциструс і 3 -4 золотисті сомікі.
тернеция
14.01.2012, 09:01
Atman, Что сомы съедят - то и выделят в виде экскрементов. Ничего никуда безотходно не девается.
Сифонку грунта никто не отменял.
одне діло коли зїдається корм повністю, а інше коли частинки залишаються в грунті, ви пропонуєте сифонити грунт після кожного кормління чи під час кормління?
Фільтр і лампочку никто не отменял.
тернеция
14.01.2012, 09:23
Atman, Кормить надо так, чтобы корм съедался за 3-5 минут, и ничего не оставалось.
Atman, Кормить надо так, чтобы корм съедался за 3-5 минут, и ничего не оставалось.
Читайте уважно 175 пост.
ще потрібно трохи сомів, щоб підтримувати акваріум в чистоті: 1 анциструс і 3 -4 золотисті сомікі.
Здатність будь яких сомів до підчищання решток, за плаваючими в товщі води рибками, ду-у-уже перебільшена. Я б, радше, назвав це маркетинговим ходом, який придумали продавці акваріумних риб, щоб на останок "довантажити" початківця-покупця ще й двійкою-трійкою анциструсів, коридорасів і т.п. У цьому сенсі від них більше шкоди, ніж користі, бо більшість з них піднімає органічні рештки з дна, які потім осідають на листі рослин і, у якійсь мірі, провокують розвиток водоростів (наприклад, тієї ж чорної бороди).
Інша справа, якщо соми-водоростеїди утримуються у акваріумах де мало споживачів нітратів і фосфатів (рослин) і їх призначення у тому, щоб підчищати скло, декорації і нечисленні рослини від нальоту і водоростів. У такому випадку, молоді водоростеїди якраз те, що треба і шкода від них значно менша, ніж користь, яку вони приносять.
У сенсі ж привабливості, декоративності і свого неповторного шарму ці рибки дуже милі і, якщо є місце і можливість, то звісно, що їх варто утримувати.
Щоб цей допис не був сприйнятий як антиреклама сомам, додам, що особисто у мене ці рибки завжди були на першому місці :)
Це не нормально!
P.S. Півник і барбуси тут не пасують, бо більшість рибок Ви придбали з Південної Америки (це, що стосується біотопу).
Ну та півник це не проблема відсаджу в інший акваріум........
Ксюшка,
Я знаю що потрібно сомиків, я хотіла їх ! Але на жаль гарних не було((((
Але на жаль гарних не було
а що вкладаєте в поняття "гарні"? більше конкретики будь-ласка
а що вкладаєте в поняття "гарні"? більше конкретики будь-ласка
Я маю на увазі не гарні, то обскубані чогось!(
Gonduras
14.01.2012, 22:17
А ще пецилії швидко розплодяться і їх стане багато.Ну-ну.. З оцим Скалярія 7
дуже так і не наплодишся. Тобто скалярки будуть мати урізноманітнення свого раціону :D
Ну-ну.. З оцим
дуже так і не наплодишся. Тобто скалярки будуть мати урізноманітнення свого раціону :D
Тобто бдуть їсти інших???7
Так. Мальків живородки можуть з"їсти інші риби. А для таких великих риб як скалярії то смакота,я й не подивилась в профілі, що рослин мало - річії і роголисника нема і бідним малькам нема де сховатись:(
Ксюшка, в вас свіжозапущений акваріум, тому не варта всю рибу зразу запускати. Спершу рослини засадити, десь серез тиждень, перших рибзапустити- пецилій. Потім барбусів, а неонів вкінці, вони делікатні і свіжозапущені акви не дуже люблять. Я б травничок з неонам зробила, ну ще орнатусів туди можна. А пецилій в 30л( у вас в профілі написано). Але то моя думка, вам вирішувати.
я й не подивилась в профілі, що рослин мало - річії і роголисника нема і бідним малькам нема де сховатись:(
А це моя помилка, забула обновити профіль!
Ще маю в наявності досить великі рослини Криптокорина вендта і Німфея строката! Думаю зможуть сховатись там.......
Як на мене скалярії зараз ще дуже малі, тільки 3-4 см. , такі як і інші....... а коли трошки підростуть то по можливості куплю для них іншу акву, ну або віддам комусь(
Ксюшка, в вас свіжозапущений акваріум, тому не варта всю рибу зразу запускати. Спершу рослини засадити, десь серез тиждень, перших рибзапустити- пецилій. Потім барбусів, а неонів вкінці, вони делікатні і свіжозапущені акви не дуже люблять. Я б травничок з неонам зробила, ну ще орнатусів туди можна. А пецилій в 30л( у вас в профілі написано). Але то моя думка, вам вирішувати.
Та я так і роблю рибки ще у великому відерку стоять!!!! А спочатку запускати скалярій бо ви напевне помилились, оскільки, спочатку написали що запусти пецилій, а потім що їх в 30 л.?
Інша справа, якщо соми-водоростеїди утримуються у акваріумах де мало споживачів нітратів і фосфатів (рослин) і їх призначення у тому, щоб підчищати скло, декорації і нечисленні рослини від нальоту і водоростів. У такому випадку, молоді водоростеїди якраз те, що треба і шкода від них значно менша, ніж користь, яку вони приносять.
Ну а так як назва у них водоростїди, то вони рослини їдять? Чи просто підчищають рослини від нальоту?
тернеция
15.01.2012, 23:18
Ксюшка, Растения - высшие водные - это те, которые мы сами сажаем для красоты и пользы.
Водоросли - микроскопические, сами заводятся, и мы от них избавляемся.
Та ні, водоростеїди вищих рослин не їдять. Хіба завсім голодні, тоді можуть пошкодити молоді пагони. Основний їх корм це водорості, тобто нижчі рослини, які вони зчищають як з листя рослин, так і зі стінок акваріума та декорацій.
Дякую, а то я думала що вони й рослини їдять...... при нагоді придбаю собі таких!!!!!!
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009