Показати повну версію : Моя кімната з акваріумами
Присутні-450 літрів, під ним 4 нерестовики по 25, дискусятник на 350 літрів, кораловий акваріум з папугаями і діамантовими цихлазомами, акваріум-циліндр на 150 літрів(барбусятник), виростник на 120 літрів, а також виростник на 150 літрів-під ним же виростник на 50 літрів.
МММда непогана господарка *THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*
Дуже гарно.
Леонид(СССР)
08.12.2010, 16:46
:)гарне господарство))деякы фотки "розмиті"- а так, чудово)*THUMBS UP*
Всі кришки зроблені самостійно
_baranyak_
08.12.2010, 18:09
Та господарка класна, але скільки це треба було вложити праці і затратити часу на створення цієї господарки:)*THUMBS UP*
Петрович
08.12.2010, 18:11
просто мовчки знімаю капелюха....*THUMBS UP*
Приєднуюсь до Петровича........:eek:*THUMBS UP*:eek:
цікаво б було побачити загальний вигляд кімнати
lokoroko
08.12.2010, 19:23
Дискуси просто:eek::eek::eek:
я сама обожнюю дискусів,але немаю можливості іх тримати:(:mad:
перед вами просто знімаю капелюха...хоча такого немаю:D
мій телефон 0677325932.дзвоніть.поспілкуємось
Дуже класно! Я навіть відчув то, як приємно в тому раю находитись, ще й самому все це зробити....*THUMBS UP**DRINK*
Красота!!!:) Цікаво,:confused: скільки часу і праці пішло, для створення всієї красоти???*THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*
Леонид(СССР)
08.12.2010, 21:55
Красота!!!:) Цікаво,:confused: скільки часу і праці пішло, для створення всієї красоти???
:):):) А скільки українських гримаників????- ще раз повторюсь - *THUMBS UP*
з 2000 року. Спочатку було декілька акваріумів(2 по 200л, 4 по 25 і один на 120)-пізніше на гроші, виручені від продажі рибок докуплялися нові акваріуми, кришки робив сам-в середньому кришка обходилася в 100 грн.
Ціна банок 450-200 доларів, 350-1200 грн на замовлення, 120 літрів-було дуже давно-80 грн тоді коштував:) Циліндр взяв за пляшку в магазині де він був непотрібний:D (оргскло). Решти не памятаю-все було поступово і за гроші від продажі рибок. До того ще 6 років в Чернівцях займався акваріумістикою, возив трубочнік, перепродавав.
Дуже гарні акваріуми, мені б тоже хотілося таке хазяйство мати. А чи багато часу займає догляд за ними?
Vitalik_only
09.12.2010, 21:49
А чи багато часу займає догляд за ними?
Не багато і не мало, а ввесь вільний час. А там сам вже рішаєш, маєш мало часу стараєшся все зробити чимпошвидше, а більше то розтягуєш задоволення. В мене на один акваріум коли нікуди не спішу йде пів дня, а деколи за годину справляюся а то і швидше!
Ось ще деякі фотки господарства
От Ви по фото взахваті від побаченого :eek: :eek: :eek:
а я це все бачив вживу минулого тижня, десь 5-хв не міг говорити:eek:, вражень було повно. Там дійсно красота*ONE*. Але мені найбільше сподобалось те, що ВСІ акваріуми просто в ідеальній чистоті, після побаченого став і свій 120л. шкурити так аби блищав:)
Акви цікаві... а циліндр за пляшку то називається джек-пот...
Яка висота циліндра, діаметр та товщина стінки?
DancerBlick
18.01.2011, 21:45
Не могу не выразить своего восторга!*THUMBS UP*
Я надеюсь, Вам кто то помогает ухаживать за этим раем)))
MotaMota
18.01.2011, 21:53
Щаслива людина. *ONE*
за акваріумами доглядаю сам.домашні тільки одують рибасів якщо я на роботі. Циліндр-товщина стінки 5мм.поліроване оргскло.продаю бо на його місці хочу по ставити стійкку 2-а по 200л.
зараз буду робити стійку 2 по 200л на місці циліндра.зосередився на дискусах. поповнюю колекцію барбусів. розвів-расові мечиносці мулінезію попугайчиків хроміса-красеня на підході нерест скаляра та чорного барбуса.
чудова господарка, особливо сподобались акви з :дискусами та скаляріями
Дуже гарне господарство!!!!*THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP* Я собі не уявляю скільки часу і коштів треба щоб зробити такі акви!!! :confused:Хоча яка різниця,на таку красу і часу і коштів не шкода!!!:)
ЕММА,ви в майбутньому можете стати хорошою вчителькою української мови.:)
Ага,точно,тут когось вчу,а в сусідній темі-сама неправильно пишу...
хоча,подивимось правді ввічі,зараз практично всі "педагоги" роблять
дискуси кинули ікру.ph-5.5-чекаю результату.освітлення цілодобове приглушене.все по книжці та за порадами форумчан.може щось вийде.
Тримайте нас в курсі справи!!!*ONE**ONE**ONE*
постараюся.але я люблю давати результат.зараз до акви стараюся майже не підходити.
ostin777powers
21.02.2011, 21:47
Зразу видно що людина "закохана" в акваріумістику, бажаю успіхів*ONE*
Одна сьогоднішня історія. Хотів помінятися з отцем Володимиром дискусами-самця на самку. приїхав,показав фотки своїх бройлерів він вибрав практично самого кращого -ну думаю нехай,аби самку дав добру.Подивився я на самки-червоні ляльки вроді нічого.Потім отець показав господарку-супер.Ну я і кажу ловіть,а я завтра привезу свого самця.Я йому повірив-привіз додому,а то затянутий скелет якому пора до Бозі.Подзвонив йому-пояснення-я їх мало годував.А де порядність?Висновок-довіряй ,але перевіряй.Завтра чахлик поїде назад.Краще куплю у Жаби,в неї є хороша самка,правда трохи дорого,але вона того варта.
Хто такий отець Володимир?
а так,то такі випади не одинокі...нажаль
Подивився я на самки-червоні ляльки вроді нічого.Потім отець показав господарку-супер.Ну я і кажу ловіть
Доктор,а потім, що "упав очнувся"
а то затянутий скелет
Нічого не зрозумів на рахунок:
довіряй ,але перевіряйА де порядність?
Вам показали, біля вас зловили, хіба не порядно:confused:
Показали,але ловили не показуючи що ловлять-я так не роблю.А господарку показували напевно для того щоб відволікти,мовляв:"в мене вся риба добра."Отець Володимир живе в кінці Зеленої,дискусів розводить давно.Сам не зрозумів його вчинку.
Личинці 2-а дні,подивимось,що буде далі?Мальок вже два рази поплив,але його зжерли-правда ph тоді не підганяв,було десь 7,2-7,5.
Поки доглядають,личинка вже майже мальок,пробує відпливати,батьки не дають.Подивимось що буде далі?Фото не роблю- боюся злякати.
История интересна прям детектив Чейза.:D
А личинке - мальку здоровья, Хозяину радости!*DRINK*
Доктор, ну і чим та історія скінчилась? Поміняли без всяких претензій?
Ні не міняв, просто завіз де взяв. Мальок дискуса сів на батьків,потроху підростає,пильную ph,поставив артемію,завтра буде*ONE*
Доктор ну як там справи у малечі?
Помаленько підростає,вже на штучному вигодовуванні-артемія,гранулят,печінка,беруть дрібно різаний трубочник.
Ну ,що шановні форумчани-можу похвалитися і з впененістю сказати: я таки розвів дискусів,мальок вже розміром з п"ять копійок,годується 4-5-ть разів на день.Росте добре.Секрет- та ніякого секрету:добра нерестова пара,м"яка вода ну і звичайно ph-5,5-6,0.Думаю,що ph це основне бо до того в мене 2-3ри рази плив мальок,але не сідав на батьків і його зжерали.За порадою Василька і дякуючи його ортофосфорній кислоті довів ph до норми і все вийшло.Порадою ще поміг Ярослав зі Стрия, за що дуже вдячний цим хлопцям*ONE*.По ходу ,щоб не боло скучно розвів:меченосець(чорний флаговий,вилчатий і ін..)мулінезію- ліру,попугайчиків,хроміса красеня(вистарчить всьому Львову і області так,що його не розводьте) і на нересті вишневий барбус,якщо скаляри кинуть ікру то також напевно знову розведу*DRINK*
_baranyak_
29.03.2011, 20:01
Доктор, , а фотки можна малюків?:)
Малий нацикає і я скину на форум.*THUMBS UP*
Отже представляю вашій увазі підростаючий молодняк.
Для початку-Дискуси та їх батьки, які уже охороняють нову кладку.
Також молодняк хромісів-красенів(ще зовсім мальок), попугайчиків разом з першим виводком хромісів, молінезій та расових меченосців(є чорні вилчасті).
Риба ще не продається,але чакаю відгуків та побажання.До речі є ще мальок вишневого барбуса,але ще малий тому не фоткався.*ONE*
Вже готова нова стійка,банка упроцесі склейки-буде травник з барбусами і виросник.Вивільнеться банка під нерест дисків.
Привіт! Пора знова в гості! Бачу все процвітає і гарно виглядає. Молодець, час дарма не тратиш! Що до кімнати, то це дійсно витвір мистецький. Чому нема псевдоморя на фото!? Також гарно! Деякі "моряки" з справжнім морем такої краси недоб"ються. :D
З травкою допоможу для травника.
Був циліндр, а тепер нова стійка, травник-барбусятник 200л., 100 літрів виростник. Детально показую встановлення стійки та виготовлення кришки.
Решта фотографій.
Чекаю відгуків і побажань:D
Доктор, то ці дві вертикальні ноги витримають навантаження 150 кг ?
Там в загальному 250 кг зверху і 100 внизу. Ноги-дюралюмінієвий кутник, товщина 4 мм., 50х40 мм.-витримають тонну:).
витримають тонну
не перебільшуйте. Тобто зроблено "від фонаря". Дюралюмінієвий кутник - не найкраший варіант. Він за тими вертикальними деревяними планками ?
Не розумію що ви тут стараєтеся мені довести, і до чого ці придирання? Ви перше самі покажіть, що можете зробити своїми руками, а там поговоримо:)
Багато форумчан були у мене дома і можуть підтвердити достовірність інформації, а також якість і добротність моєї роботи. А на рахунок тонни-в кінці стояв смайл. А дану вагу витримує без проблем-запас міцності ще є. Це далеко не перша моя робота-можете передивитися всю тему-все стоїть роками і витримує. Кутник обклеєний самоклеючою плівкою(під дерево).
Половина навантаження припадає на несучу частину фундаменту будівлі(що видно, якщо уважно подивитися на процес встановлення стійки).
що ви тут стараєтеся мені довести
нічого не збираюсь доводити. Я не екстрасенс, щоб на ваших фото побачити кутники, тому і поставив питання.
А дану вагу витримує без проблем-запас міцності ще є якщо це чимось підкріплено, крім голослівних зауважень, то приношу свої вибачення.
Детально показую встановлення стійкивласне деталей і не видно.
Половина навантаження припадає на несучу частину фундаменту
тому й питав про 150 а не 300 кг.
Ви перше самі покажіть
вибачте, що дозволив собі критикувати фахівця.
Голослівно заявляєте саме ви-робота виконана-все стоїть(видно по фото), з власного досвіду знаю що кутник такої товщини витримає значно більше навантаження у вертикальному положенні. І що ви хотіли сказати виразом ,,від фонаря"? Все робилося з власного досвіду, знань фізики і математики, а також використання такого ж кутника в інших потребах.
І ще раз повторюся-всі стійки у господарстві робив сам-надійність провірена часом-жодної ,,аварії'' за 18 років мого захоплення акваріумістикою не було! І не тільки кутники-кришки, освітлення, пульти управління-моя власна робота-фото є в даній темі. Щоб не сперечатися-приїжджайте в гості-поглянете на власні очі*DRINK*
Не розумію що ви тут стараєтеся мені довести, і до чого ці придирання?
не хочу сильно вмішуватись в диспути, але Ви ж самі написали
Чекаю відгуків і побажань
чи Вас влаштовують тільки дописи типу "вау", "клас" і т.п.?
Власне я не чекав ніяких захоплюючих відгуків,а хотів показати роботу від початку до кінця,щоб підказати початківцям як можна зробити стійку потужну і добротну з легко оброблюваного матер*яалу,адже дюраль,а не алюміній міцний і використовується у літакобудуванні,і навів параметри даного профілю.А на фразу "від фонаря" можу відповісти:"фільтруй базар."Питання треба задавати коректно. Одним словом хочеш краще,авиходить як завжди.*DRINK*
.а взагалі я добрий:)
Доктор, питання посуті)))):
-які лампи використовували в травнику?
-на фото аква виглядає досить високою як для травника , вкажіть будь ласка розміри.
-якщо можна детальніше про сам запуск акви(травника).
Одним словом хочеш краще,авиходить як завжди
Буває і таке.... *DRINK*
Чули такий афоризм - благими намірами вимощена дорога в пекло ?
Закриєм тему дискусії, будемо говорити по суті.
Розміри травника-80-50-50 см., лампи Osram 5х20 вт., теплого світла, маркіровку уже не памятаю.
Дійсно, Доктор, "від фонаря" - є скорше злодійським жаргоном і, мабуть, недоречним. Правда означає він лише: голослівне, нічим не підтверджене, на око і т.п. Саме так вибрано розмір кутника у вашому випадку. Якщо він у вас був і ви його використали - це одне, якщо купувати - то стальний є дешевший, доступніший і міцніший, особливо на скручування.
щоб підказати початківцям як можна зробити
тоді опишіть детальніше і зрозуміло. Бо зовні мені то виглядає як дві вертикальні дошки, до котрих прикріплені горизонтальні полиці. Спереду видно шляпки чотирьох болтів - до чого вони ? Ви серйозно вважаєте, що за тими фотографіями можна зробити щось мудре , не задавши додатково купи питань ?
Грунт заказаний в Андрія з Рівного-чорний базальт-25 кг, підживка для рослин-біла глина скатана в кульки і висушена, 60% води з діючих акваріумів, вижатий вміст фільтрів-перед засипкою грунту(також для підживки). Рослини прийнялися всі-3 види Криптокаріни, Больбітіс, Карликовий Анубіас, Сагітарія, Яванський мох, Ехінодоруси.
Кутник з Дюралюмінію дорожчий, але легший в обробці. На рахунок Болтів-їх там 8, до них кріпиться ще два кутники горизонтально, на яких лежить дубова полиця товщиною 4 см., а на рахунок скручування-у вертикальному положенні відцентрова сила не діє за рахунок двох горизонтальних кутників. Дюралюміній-набагато технологічніший, легший, тай корозії не піддається, хіба якщо налити на нього ртуть. На деревяних плитах лежить гідроізолююча мікропорка 5мм.
у вертикальному положенні відцентрова сила
зрозуміло, більше про конструкцію не питатиму.
Льолік-Олег,заїзджай в гості бери ще когось з хлопців і ви Бобус зхаїзджайте подивитись на новий додаток може щось підкажете,порадите,а взагалі в моїй господарці вроді все нормально.Тільки риби намножив і нема де її подіти.*DRINK*
На прохання Льоліка-деякі фото псевдоморя і дискуси.
Розвів жемчужних гурамі,багато,правда ще малі як блошки,скаляра(вже на дрібно різаному трубаку),купу файних меченосців.Є ще хроміс та з 15-ть молодих туркісів.Риба іде туго,всі банки зайняті,якби звільнилися може ще щось розплоди,але думаю чи варто бо таке враження, що аква фанати потроху вимирають.:(
Та ні, просто не сезон напевно... Та і на цьому форумі немає таких гуртових покупців, які Вам потрібні...
Та ні, просто не сезон напевно... Та і на цьому форумі немає таких гуртових покупців, які Вам потрібні...
Не сезон це правда!
Та я не стільки про оптову торгівлю,як інтерес до риби.Нема як колись на КРАКІВСЬКОМУ- переноски,азарт,вся риба львівська до Польщі возили,а зараз навпаки- замовив чи посидів в інтернеті тай гордий,що дістав певного рибася.Знаю багато наших,що можуть розвести любе,враження ,що інтересу нема-то риба не ходова,а інше можна дістати під замовлення.Бізнес бізнесом, а аквафанат-це стан душі*DRINK*
НОСТАЛЬГІЯ ЗА СТАРИМ КРАКІВСЬКИМ КОЛИ НЕ БУЛО ПАВІЛЬЙОНІВ БУДОК А НА СТАРИХ ПРИЛАВКАХ ЗИМОЮ ЕНТУЗІАСТИ ВСІ РИБУ ГРІЛИ-ВИГЛЯДАЛО ЯК УХУ ВАРЯТЬ.СТАРІ СОЛЯНІ ПІДІГРІВИ У-ПОДІБНІ А ПОТІМ О ЧУДО ПОЯВИЛИСЯ ПІСОЧНІ.А ТЕПЕР РИБИ ЯКА ХОЧЕШ Є.
львів25,Попереджаю наступні ваші дописи ,які будуть написані великими літерами-будуть видалятись.
вся риба львівська
Не знаю чи вся риба була львівська, а точно знаю, що за моїми нововолинськими анциструсами завжди вишиковувалася черга. У перші приїзди взагалі все розбирали за 20 - 30 хвилин самі продавці Краківського (надіючись, що більше не приїду). Точно така ж ситуація була і з анубіасами. У теплу погоду привозив їх відрами.
СТАРІ СОЛЯНІ ПІДІГРІВИ
Е ні *NONO* Рибу гріли підливаючи гарячу воду і у кожного продавця була власна спиртівка, чи керосинка. Моя ще до цього часу десь на горищі зберігається (про всяк випадок). Пізніше (десь на початку 90) з'явилися виноски, з вклеєною по центру нержавіючою трубкою і спиртівка ставилася прямо під виноскою.
Перепрошую за флуд і якщо мій допис тут не пасує, то прошу його видалити. Тема все ж не про Краківський ринок, але спогади... не стримався.
Ось ,щоя розводив: скалярія(є в наявності,ще мала)-неодноразово,дискус-є внаявності 9-11см,гурамі перловий-є внаявності,ще малий,даніо малабарський-більше небуду,хроміс-красань присутній 5-6см,попугайчики-неодноразово-знову на нересті,кардинали-неодноразово,коридораси-неодноразово,торакатуми,гупії,мечиносці відбірні включно чорні-в наявності постійно,мулінезії різні неодноразово-більше не хочу,даніо звичні-давно спекався,барбуси-суматранські,вишневі,панда,вогнянні,алі,чорні,може ще щось-не пам*ятаю.Інтерес до риби поволі пропадає(не в мене) в народу,не знаю чи варто ще щось розводити,чи тримати рибок тільки в своє задоволення?:)
Доктор, якщо маєте бажання, продублюйте це тут http://aquaforum.lviv.ua/forum/group.php?do=discuss&group=&discussionid=3
Дуже багато друкувати,щей з латаною,якщо це можливото перекинте цей допис у дубляжі в запропоновану тему,бо малого немає,а як перекинути,щоб не друкувати-я не знаю.*DRINK*Буду вдячний.
Ну ,що народ-вирішив перезапустити свій дискусятник за новими сучасними технологіями.Придбав каністровий фільтр GBL,замовив такуж підживку 2-а пакети 5 і 2,5кг,придбав осрам-флора 120см на додачу до свого освітлення і цього тижня планується операція "БАЛТИКА".Грунт вже намитий.Зроблю фотки про хід подій-скину.Планується трьох тижнева витримка і в подальшому запуск молодих дискусів.:D
ВасилийМетролог
18.09.2011, 16:59
Доктор, Дизайном просто в захваті, тепер я побачив як виглядає моя мрія. ''Респект и Уважуха''
deepeyes
29.09.2011, 00:25
Вам пора екскурсії за плату організовувати, для дітей-цікаво. А Вам - *ONE*
Ну ,що шановне панство-перезапуск відбувся.Рослини засаджені(трохи виграв на аукціоні,ще прийшли з Франківська від igla і трохи своїх.)Фільтр каністровий GBL е 900 +осрам флора 36w,а також підживка GBL AQVA BASIS 7,5 кг 1-1,5см,грунт гранітна крихта 2-4мм(більше кварцу) 4-5см.Фільтр просто"бомба"-зручний у користуванні,якісний,практично безшумний.Т-26гр. Залишилося ще тільки фотки скинути процесу запуску і кінцевий результат.11 відер води із діючих акв,19-відстояної.2,5 відра грунту(грунт є в наявності,якщо комусь треба).Оцтовий тест-жодної найменшої бульбашки.:)
Фото процесу роботи і результат
Ростислав
29.09.2011, 19:41
Акваріуми вражають. Професіонал. Чисто і дуже гарно. Неуявляю наскільки круто це побачити в живу. Процвітання Вам:)
Бажаючі можуть приїхати і побачити!*DRINK*
Вражаючі акваріуми*ONE*
Я думаю цю кімнату треба назвати акварум:D
Чекаєм фото ДИСКУСІВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
skate686
17.10.2011, 00:10
дуже класно а на скільки літриків аква?
Яка саме?Від 100 до 500л,в мене їх багато.
skate686
17.10.2011, 15:50
ось ця сама остання для дискусів
300л і там плавають тільки дискуси+будуть червоні неони,родостомуси і напевно зо 5-ть сомиків коридорас-панда.
skate686
18.10.2011, 20:26
а 180 л дискусів можна утримувати в такому обємі?
Можна, але небагато-4-6 максимум. Якщо хочеш утримувати дискусів-спочатку полистай форуми, перечитай літературу, оскільки тут необхідно знати чим годувати, з ким утримувати, всі фізичні і хімічні умови для гарного росту, вигляду і нересту.
просто супер.хотів би на таке вживу подивитися.подібне пачив в п.Марії з жаби.
доктор браво!
а ще 2 гідної породи скалярок срібних чи білих маленьких взяв би.на заміну моїй старожительниці яка недавно померла.ви її на фотках бачили 2 роки назад коли виставляв в темі про свої акви.
Taras Khmyz
24.11.2011, 11:18
класна кімната:cool::cool:
Ну що хлопці-я у відпустці.Почну торхи розводити рибу.В даний час сконцентруюся на барбусах.Розвів барбуса панду,у проекті чорний,суматранус,алий вишневий і вогнянний,мржливо ауруліс, п*ятиполосий. І ще приємна новина-я таки знайшов зеленого барбуса і взяв десяток молодих,приїхали з Ялти. В суботу трохи нафоткаю свою господарку і виставлю на огляд-є зміни,подивитись на маріупольського дискуса та нерестові пари дискусів може по ходу розведу.Якщо ще хтось схоче плодитися -створю умови,але куди потім рибу подіти.*DRINK*
Нарешті нині дійшли руки пофоткати господарку. На фото-маріупольські дискуси, мої дорослі дискуси, астронотуси, зелений барбус і ще деякі фото.
Зміни після мого останнього візиту до Вас величезні *ONE*
Було все супер а зараз просто 5+.
дякую що ділитесь всім з нами.
p.s. я в черзі на ... всьо:D
Народ, кого цікавлять зелені барбуси-є на Краківському,вперше за років 5-6 у братів (Андрій,Богдан).
Розвів мутанта,панду-барбуси.На черзі вишневий та зелеий.Готую воду під розведення дискусів.*ONE*
Шановні колеги, не можу не висловити свого захоплення з приводу відкриття нового аквамагазину по вул.Личаківській 113 (навпроти церкви Петра і Павла).Акваріуми зроблені високо-професійно з великою любов*ю до акваріумістики,видно,що Сергій(власник) цим живе.Досить пристойні ціни. Хто ще не був раджу відвідати,подивитесь та й для себе щось почерпнете. На весну планував у себе невелику перестановку та додавання об*ємів,а бачу буде РЕВОЛЮЦІЯ в кращу сторону. Сьогодня посадив на нерест пару дискусів,що ніби продавав,але така пара гарна і я її "ЗАЖАВ".*DRINK*
А скільки приблизно коштуть дискуси +/- ???
romanesp89
10.02.2012, 23:03
А скільки приблизно коштуть дискуси +/- ???
Можна і від 40 грн за штуку знайти,розміром до 5 см (на форумі),а якщо по магазинах то переважно можна зустріти від 80 грн за молодого дискуса ( деколи зустрічав в продажі затягнутих ),а так у Петра (Доктора) якщо все добре піде буде молодняк) думаюпо хороші ціні і хорошої якості!!!
Можна і від 40 грн за штуку знайти,розміром до 5 см (на форумі),а якщо по магазинах то переважно можна зустріти від 80 грн за молодого дискуса ( деколи зустрічав в продажі затягнутих ),а так у Петра (Доктора) якщо все добре піде буде молодняк) думаюпо хороші ціні і хорошої якості!!!
Так яле якщо і щось получеться то вони мабуть не доїдуть до мене((((:'(делекувато трохи.
Вже получалося,а до мене із Маріупля доїхали то в Бучач буде просто прогулянка.
Ця пара ,що "ЗАЖАВ" сьогодня вночі чи вдень,не знаю-був на нічному чергуванні кинула ікру в нерестовику 150л.Побачу,що з цього буде- на нересті у підготовленій воді вперше.Освітлення як книжка пише-15вт цілодобово.
І ще прикол-чорна мечиносиха,що вперше відсаджувалась на нерест скинула ікру,а не малька-я ще такого не бачив.*DASH*
Taras Khmyz
14.02.2012, 19:11
скинула ікру,а не малька-я ще такого не бачив.
І таке буває.
От наприклад мені раз-то гупія була народила наполовину мальків наполовину личинок.
p.s.Тепер ви можете похвалитись що ви такий крутий акваріуміст що у вас аж живородки ікру метають.:D:D:D
Сергій Калабуха
15.02.2012, 08:25
Шановні колеги, не можу не висловити свого захоплення з приводу відкриття нового аквамагазину по вул.Личаківській 113 *DRINK*
Дуже вдячний Вам, п.Петро, за добрі слова.
Але повинен зазначити, що в мене є достойні приклади на які потрібно рівнятись і одним з таких прикладів є Ви. Приміть від мене щиру похвалу на рахунок вашої "господарки". З повагою Сергій К.
Народ- розведено суматранського барбуса(мутант) панду-барбус,червоний неон,скалярія(личинці вже 2-а дні(90-то відсотковий вихід),крапчатий сомик,анцитрус,на нересті астронотуси,і знову мечиносці,а ще пара попугаїв сидить в трубі у нерестовику.*THUMBS UP*
Неперевершене місце, я сьогодні коли зайшов в цю кімнату мій вираз обличчя був подібний до сього смайла :eek: !
Все дуже комфортно та чисто, акваріуми чистенькі, а рибки в них просто *THUMBS UP* ! Ви тепер мій кумир, в майбутньому зроблю собі обов"язково щось подібне, а наразі буду набувати досвіду. :)
Народ мої астронотуси сьогодні відклали ікру,практично відразу як пересадив в нерестовик(150л).Зранку почали чистити каменюку і я їх відкинув-встиг,побачемо, що з цього буде.В нерестовику фільтрація, кварц,Т29гр.аерація+митиленова синька(ледве голуба).Чекаю результату,якщо вихід 70відсотків то нам вистачить на весь Львів.*ONE*
Makropod2012
08.03.2012, 19:49
доктор, вітаю:D
Доктор, Із свого досвіду скажу таке: як почнуться суперечки між "батьками" то краще відсадити самця. А решта все .як у "розумних" цихл.Молодь починає одразу приймати артемію,в гіршому випадку заморозку циклопа.А про решта ви самі досвічений акварист.*DRINK*
Доктор як буде багато то взяв би 4 малі скалярій і 4 шт меченосців.
Малька повно-ще малий,скалярі на артемії.*DRINK*
коли будете мати можливість то заберу*DRINK*
Додаю деякі фотки. На світлинах-травник, зроблений ,,на дурняка", а також мальки і підростаючий молодняк.
Того разу я не заморочувався з підготовкою води для нересту,прийшов з роботи-є ікра в скалярій,взяв відро з цієїж акви +відро свіжовідстояної води т29,і листок туди-вихід90 відсотків і так 2-а рази.Барбуси спочатку розсаджував,готував воду двічі практично 0-й результат.3-й раз побачив,що самка повна у загальному барбусятнику,воду взяв такимже способом як під скалярську ікру,скинув туди плідників і о чудо маю купу барбуса.З крапчатим сомиком та анцитрусами проблем не виникало,трохи побавився з червоним неоном-є десь зо 200-ті штук(1-й вивводок на1см більший другого).Ну,а травник(буцімто)- мав яванський мох-багато і анубіас-багато,що росли у вироснику(без грунту) взяв і переніс у 150л,поставив корягу з аукціону і вийшов псевдотравник,в ньому росте неон.Що цікаво анубіас навіть цвіте,я так розумію,що підживкою служать залишки корму(триразове харчування)мох встелює все дно,а анубіса корінці заходять у товщу моху і до дна-ось такий в мене травничок з двох видів рослин- да простять мене шановні модератори за львівський фольклор-"на вар*ята" і ніби нічого виглядає.У найблищому майбутньому буде справжній травник- збираю рослини і буду просити бажаючих форумчан завітати в гості і створити його разом.*DRINK* Доречі астронотуси з*їли личинку-не встиг відсадити самця,можливо це і на краще бо і так стільки риби, що ще астронатус мальок?..певно довилося б його у ванну поселити.:D
Доктор ви завтра на краківському не будете?.поміг би вам з мальком трошки проблему вирішити.:)взяв би 4скалярії 4меченосці
Скалярія ще дужемала-на фото ледве видно і мечиносець також(дивіться фото)*NONO*
хай росте.тоді візьму більших вже.
Ну, що шановне панство,був у мене сьгодня столяр-робив заміри.Як я і казав буде в мене революція,тобто розширення і переобладнання,робиться кутова стійка-зверху 500л+300л(новий) знизу відповідно нерестовики та виросник.500л переїдуть дискуси,300л барбуси або можливо зроблю біотоп з малавійцями(ще не визначився) і 200л травник з відповідним обладнанням.Як буде готова стійка(десь за2-а місяці) дам знати,бо треба буде переставити500л,а вдвох з малим не дам ради*DRINK*.*THUMBS UP*
ми вам допоможемо переставити акваріум.і на 500л цікаво глянути.
А на коли приблизно планується перестановка?
Трохи випав з форуму у зв*язку із сімейними обставинами,родила моя дружина-пологи були важкі,зараз все більш менш стабілізувалося-годував свою рибу,з нею також все добре.Перестановка буде десь за півтора місяці.
дружина головна.хай здоровий росте.
а все решта то доробиться.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009