КПК

Показати повну версію : Вибираю акваріум і устаткування ! (порадьте, оцініть, підкажіть )

ENERGY
16.10.2008, 02:18
ВИБИРАЮ АКВАРІУМ І НАЧИНКУ!!!(порадьте,оцініть,підкажіть)

ВСЕ НОВЕ
акваріум 220л. профільований 120х40х50 з кришкою (лампи 2х30V) --- 900 грн
фільтр UNIMAX 500 --- 880 грн, або TETRAtec EX700 --- 800 грн (шо лібше?або порадьте свій варіант?)
термостат TETRAtec HT200 --- 120 грн (шо лібше?або порадьте свій варіант?)
компресор ???????

ПИШІТЬ ЩО ЩЕ ТРЕБА!!! ( бажано вказувати виробника і ціну!!!)

Tarik_Nikita
16.10.2008, 11:12
зразу скажу не купляй того термостата - в мене точно такий же, це просто конкретне ге....інколи так і хочеться його викинути через вікно.
1. Важко наставити температуру, яка потрібна(дуууууууужее незручна)
2. скачки температури конкретні в мене диски, одного разу я прийшов, а тепмература в акві 25, а то ге(інакше не скажеш) навіть і не включене.

Короче, купляй Атман - дешево і сердито. Подивися в темі "торгові марки" - там обговорювалися нагрівачі цієї фірми

ЦИТАТА:
"фільтр UNIMAX 500 --- 880 грн, або TETRAtec EX150 --- 800 грн (шо лібше?або порадьте свій варіант?)"

це що за фільтри? краще звичайно тетра - ось такий - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=27_54&products_id=447
ціна 524.56 грн + 10% доставка (десь так). У Львові все рівно дешевше не купиш. (якщо звісно ти не будеш тримати великих цихлід чи золотих рибок) - тоді тре потужніший
На форумі піднімали теж питання про каністрові фільтри - кажуть що самі кращі то "Ейхем", але вони дорогі. Подивися в темі "торгові марки"

якщо в акві будуть пласмасові рослини, замок і водолаз - то кришка така пайдьот, якщо хочеш вирощувати травичку, то - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_125&products_id=1883
(до речі, я планую собі такий брати)

tarni
16.10.2008, 12:08
ВИБИРАЮ АКВАРІУМ І НАЧИНКУ!!!(порадьте,оцініть,підкажіть)

ВСЕ НОВЕ
акваріум 220л. профільований 120х40х50 з кришкою (лампи 2х30V) --- 900 грн
фільтр UNIMAX 500 --- 880 грн, або TETRAtec EX150 --- 800 грн (шо лібше?або порадьте свій варіант?)
термостат TETRAtec HT200 --- 120 грн (шо лібше?або порадьте свій варіант?)

ПИШІТЬ ЩО ЩЕ ТРЕБА!!! ( бажано вказувати виробника і ціну!!!)

Підкажіть пліз де знайшли акваріум з кришкою за таку хорошу ціну?

Pavlo
16.10.2008, 12:09
До начинки додойте : вода , грунт , рослини і рибаи:)
А якщо серйозно , який акваріум ви хочете мати , тобто - побільше риб, рослини так , щоб , щось було;
- авкаріум , аля "голандець"- траиви багато і різної . Відштовхуючись від ваших побажань можна більш раціонально підказати , яке обладнання вам краще придбати.
P.S. Обладнання від Атман досить не погане і ціна прийнятна.

Noe
16.10.2008, 12:34
Можу продати грунт. Я свій поміняв на чорний, а попередній грунт лежить на балконі. Фракція 2-5 мм, світлий. В мене теж акваріум на 220 літрів, то ж грунту якраз буде достатньо, про ціну домовимося.

ENERGY
16.10.2008, 14:21
Підкажіть пліз де знайшли акваріум з кришкою за таку хорошу ціну?
Мені все везуть з Польщі!!! А там такі ціни...

А якщо серйозно , який акваріум ви хочете мати , тобто - побільше риб, рослини так , щоб , щось було; -авкаріум , аля "голандець"- траиви багато і різної.

Напочаток хочу щось екзотичне (типу як на аваторі), поменше зелені, рифи..... Але незнаю чи таке середовище підійде рибам...(можливо порадьте, які б були кращі)

Можу продати грунт. Я свій поміняв на чорний, а попередній грунт лежить на балконі. Фракція 2-5 мм, світлий. В мене теж акваріум на 220 літрів, то ж грунту якраз буде достатньо, про ціну домовимося.

Як буде вже все необхідне обладнення, то дам знати, як дойде до грунту:)

Pavlo
16.10.2008, 15:00
Псевдо море , без проблем. Зараз у магазинах , ринках декорацій "аля" море повно.
Риба в таких акваріумах найкраще дивиться- цихліди африканці , які саме , нехай підкажуть більш знаючі люди я не по тому:)

navy
16.10.2008, 15:47
Підтримую Павла в данного типу аквах цихліда рулить,особливо малавійці, вибір за Вами чи то Утаку чи Мбуну запускати.Спочатку подивіться ,що є в наявності ,що сподобається.:DТа трохи почитайте про них воно не зашкодить для загальної освіти*RTFM*.

ENERGY
17.10.2008, 12:53
Вчора мені порадили взяти таке, сказали, що не пошкудую!!!(Вирішили під Цихліди, дискуси) Як на вашу думку нормально? Чи може щось замінити? :
Аква 220л овал
Фільтр зовнішний, каністровий Tetratec EX 1200, 1200 л/ч.
Світильник SunSun HFL-1200, 4х39Вт Т5.
Терморегулятор Atman AT-250, ViaAqua 250W
Компрессор Hydor Ario 2 Red

Це все з обладнення?????

"Підтримую Павла в данного типу аквах цихліда рулить,особливо малавійці, вибір за Вами чи то Утаку чи Мбуну запускати.Спочатку подивіться ,що є в наявності ,що сподобається.:DТа трохи почитайте про них воно не зашкодить для загальної освіти*RTFM*."

А таких у Львові не тяжко буде роздобути і утримати (тобто корм)??? І якщо ні то де їх можна знайти?

Noe
17.10.2008, 13:34
Те що нарадили - все правильно. Я так зрозумів, що це буде акваріум з рибою типа малаві? Тоді світла забагато. Можеш не включати всі лампи а тільки дві-три. Якщо будуть горіти всі чотири більше ніж 8 годин то попруть водорослі.
Якщо вихід з каністрового фільтра зробити через "дождєвалку" то можна не купляти компресора.

Pavlo
17.10.2008, 13:44
Вирішили під Цихліди, дискуси
Або, африканці, або дискуси , не робіть компот.
Якщо псевдо море- ніяких дискусів.
Якщо дискуси , то до них можна підсадити харицинки для фону.
P.S. Риби в акваріумі повинні бути з одного ареалу .

navy
17.10.2008, 14:54
А таких у Львові не тяжко буде роздобути і утримати (тобто корм)??? І якщо ні то де їх можна знайти?[/QUOTE]

Взагалі нічого складного немає:кормів тераз до вибору до кольору:D.Трошки наберетесь досвіду будете самі відчувати потреби та поведінку Ваших улюбленців:DА зараз за Вами тільке прийняття рішення та бажання його втілити в омріяну Вами акву:).

ENERGY
17.10.2008, 18:01
Як на вашу думку, де найдешевше б було у Львові купляти акву і все до нього????? (порадьте магазин)???

navy
17.10.2008, 18:13
Зайдіть до п.Руслана на Краківському.На форумі є інфа про магазини.

ENERGY
17.10.2008, 18:59
Ще одне, якщо напочаток не дискусів(як для початківця), то можна якихось дешевих рибок(тіпа склярії, півник, гупі, мечоносиць, неони і т.д, а з часом впустити Дискусів на зміну?), просто трішки страшновато починати з рибок, по 250грн./шт.!!!!! Чи таке взагалі реально???

В цій темі попрошу поділитися інформацією про Дискусів. Який грунт, рослинність, і взагальному про інтерєр акваріуму!!!!!

От і прошу сказати з ким їм буде саме лібше(дискусам)???? що мені спочатку запустити, а потім тільки докинути дисків......

navy
18.10.2008, 18:11
Я вже дав відповідь в іншій темі.Далі народ висловіть свої думки.

Jararaka
18.10.2008, 18:23
Кхе... исходя из классических условия содержания дискусов (http://www.american.cichlids.ru/articles/article.php?&art_id=230&cat=6), обращаю внимание на :
1. Дискус - стайная рыба. В стае должно быть НЕ МЕНЕЕ шести рыб.
2. Для нормальной жизни рыб требуется примерно 50 литров воды на одного дискуса.

Разумеется, из любого правила есть исключения - например, известный разводчик Игорь Шапоренко (Мариуполь) поднимает десяток дискусов в 100-литровом аквариуме. Японцы содержат десяток дисков в кубиках с гранью 45-50 см... НО !
Это делается всего лишь в случаях подращивания и передержки этой рыбы, для содержания же дискусов дома "для красоты" и "дезигна" требуется аквариум намного больше, нежели у тебя.
То есть попробовать-то можно, не спорю, но готов ли ты обеспечить рыбу более частыми, нежели в обычных условиях, подменами ? Температуру и корм ? Чистоту воды ?

С дискусами содержат и скалярий, и пецилий, и микрогеофагусов рамирези (тоже достаточно требовательная рыба) - всё зависит от объёма, наличия растений и укрытий, качества воды.

С :) официальной частью закончили, теперь могу и обрадовать ;) - дискус это прежде всего цихлида, так что слухи о их повышенной смертности слегка преувеличены.
Если рыбу приучить с детства, то дискусы будт жить и при 26 градусах, и даже в мутной воде :). Но надо именно что ПРИУЧИТЬ - а ты уверен, что сможешь это сделать ?

Случай из недавней жизни - у приятели жили диски. Особо он с ними не заморачивался, температура в банке по жизни была не выше 28 градусов... а тут ещё парень уехал в командировку. Когда он уехал, в аквариуме оторвалась какая-то железяка :), то ли арматура, то ли ещё что, и упала в воду...
Человек возвращается через неделю - а вода не то чтобы рыжая :), а попросту ржавая... и диски малька водят.

P.S. В любом случае, решать тебе самому - сможешь ли ты содержать рыбу и не загубить её ?

ENERGY
18.10.2008, 19:49
Порадьте чи варто купувати акваріум Укр. виробництва з кришкою:(??? Був на Краківському є на 220л 120х40х50 овал. --- ціна 1390грн. (аква+кришка+піддон). Можливо хтось знає, де дешевше і краще???

Охват Марьян
18.10.2008, 20:24
ENERGY накажу за дублювання тем і питань :mad:

То я для кого писав вчора http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=4756&postcount=14 *RTFM*

А дешевше і краще небуває, знаю де краще але не дешевше.

тернеция
18.10.2008, 20:27
ENERGY с таким профилем, как у Вас -
Акваріумний стаж.:
Початківець.
Об'єм акваріума та дата встановлення:
-
Акваріумне устаткування:
-
Тривалість освітлення:
-
Температура в акваріумі.:
-
Рослини.:
-
Риби та безхребетні.:
-
Догляд за акваріумом:
-
Інші акваріуми:
-

я Вам советую заняться сразу меченосцами и гуппи...

ENERGY
18.10.2008, 23:13
накажу за дублювання тем і питань :mad:

Сорі більше не буду *NONO**DRINK*

[QUOTE=Охват Марьян;4790]ENERGY накажу за дублювання тем і питань :mad:

То я для кого писав вчора http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=4756&postcount=14 *RTFM*

А дешевше і краще небуває, знаю де краще але не дешевше.

Тоді скажи може десь є такі акви але виробництва Польщі??? Бо ти казав шо Українські погані, неякісні:confused: От і вагаюсь, незнаю, що робити??
І ще одне, вони гарантію дають на акваріуми??????????

Можна точніше що саме за грунт? (і ціну)

navy
18.10.2008, 23:43
Зрозуміти Ваши вагання з вибором акви можно.:confused: Апе на мою думку ніхто не зможе дати відповідь кожен вибирає із своїх можливостей та смаків.У всіх хто тримає акви вдома різні виробники,від саморобних до так званих фірмових.:)Тому висновок скло є скло б"ється однаково будь якого виробника,клей може так само розійтись від неякісної роботи,що наших ,що забугорних.:DТому приймате рішення беріть те що Вам сподобалось і буде Вам щастя:D

ENERGY
19.10.2008, 00:09
Які краще підійдуть для 220л. акваріума??? (Порадьте які б ви взяли собі...):confused:

Noe
19.10.2008, 10:20
Грунт такий як тут (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=85_171&products_id=1532), ціна 3 грн за кілограм. Маю приблизно 50 кг. Як я вже і писав, грунту вистарчить для акваріуму 220 літрів. Якщо використати 50 кг, то утвориться шар приблизно 6 см.

Та нє, можна і дискусів:) Просто треба часто міняти воду і все буде ОК. Часто, я маю на увазі мінімум 2 рази в тиждень по 30%. А деякі фанати взагалі роблять протоку. Якщо буде нормальний каністровий фільтр, температура мінімум +28, а головне хороший корм то будуть жити диски без проблем, а при регулярних підмінах води будуть мати добрий апетит. Для апетиту, ще можете придбати краплі на основі часнику.
А ще згоден з Jararaka - 50 літрів на одного і мінімум 6 штук.
На нашому Краківському можете купити в Ореста дисків - він сам вирощує, диски вирощені на нашій львівській водичці, тому адаптація буде швидкою. Успіхів!

Охват Марьян
19.10.2008, 18:35
Дубльовані теми обєднав, так як аваріум один і всі питання по ньому потрібно вирішувати комплексно.

Jararaka
19.10.2008, 23:00
Гуппи и меченосцы, конечно, это перебор, но если хочется крупную и красивую рыбу - именно для аквариума литров на 200 или больше, то я бы рекомендовал бирюзовых акар - очень красивая и достаточно мирная рыба, не слишком редкая - но и не набившая оскомину. По уверениям многих державших её, каждый, кто держал бирюзовок, рано или поздно возвращается к ним. К тому же рыба вполне уживается с растючкой, копает очень редко - и то только расчищая "зону безопасности" вокруг гнезда :).

http://image010.mylivepage.com/chunk10/866621/583/8.10.2007.%20%D0%91%D0%B8%D1%80%D1%8E%D0%B7%D0%BE% D0%B2%D0%B0%D1%8F%20%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0 %2001.JPG

http://image010.mylivepage.com/chunk10/866621/583/8.10.2007.%20%D0%91%D0%B8%D1%80%D1%8E%D0%B7%D0%BE% D0%B2%D0%B0%D1%8F%20%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0 %2003.JPG

http://image010.mylivepage.com/chunk10/866621/583/8.10.2007.%20%D0%91%D0%B8%D1%80%D1%8E%D0%B7%D0%BE% D0%B2%D0%B0%D1%8F%20%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0 %2004.JPG

Tarik_Nikita
20.10.2008, 13:09
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=1279&postcount=13

почитайте, що писав мені AIDES, в ідеалі все б мало так і бути:)

ENERGY
21.10.2008, 01:24
Акваріумісти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хто б міг зайти,глянути чи все обладнення правильно підєднане і нормально працює?
Наперед був би ДУЖЕ ВДЯЧНИЙ!!!!! (Сихів)

navy
21.10.2008, 10:30
:DНакриваєте поляну запрощуєте,ми обмиваємо придбану Вами акву*DRINK*,а далі все йде своїм шляхом з удосконаленням теоретичного та практичного досвіду*THUMBS UP*.Успіхів.:D

ENERGY
21.10.2008, 11:09
Ну звичайно!!!!!!! В знак подяки даю 10 банок пива*DRINK**DRINK**DRINK**THUMBS UP*

Охват Марьян
21.10.2008, 17:24
Все запрошують десятьох бажаючих :D, в подарок можна брати рослини, рибу, ......

Cobra17
21.10.2008, 22:47
Напочаток хочу щось екзотичне (типу як на аваторі), поменше зелені, рифи..... Але незнаю чи таке середовище підійде рибам...(можливо порадьте, які б були кращі)[/QUOTE]

Таке як на аватарі,екзотичне,знайти тяжко. А такі як на фото,знайдете.

ENERGY
22.10.2008, 01:28
Все запрошують десятьох бажаючих :D, в подарок можна брати рослини, рибу, ......

Ну звичайно подарочки і вперед:):):)

jakki
23.10.2008, 18:40
Я собі хочу купити акваріум десь на 100 літрів але в цьому ділі я чайник.В мому місті (Хмельницькому) продаеться акваріум на 112 л.
розміри: висота 45см(з кришкою) довжина 80см ширина 30-35см ціна 750грн стоять 2 лампи денного світла по 18 ватт я хотів би запитати чи достатньо для цього акваріума таке освітленя і чи для росту водоростів воно буде достатньо. Якщо можете порадьте шось краще або підскажіть де можна купити кращий з кращим освітленням.

ENERGY
23.10.2008, 19:49
То все залежить від фінансової спроможності (дорожче-краще). Я б не радив брати акву ''Природа" харківського в-ва. Нажаль незнаю де в Хмельницькому зоомагазини, але впевнений що є!!!

Нарешті!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Запустив перших рибок '' Африканських цихлід" і два тигрових соміка (присоски)!!!!!!!!!!!!!!
Можите привітати ;))))))))))))))

tarni
24.10.2008, 16:54
А не ранувато кидати в свіжу воду таку троха делікатну рибку?

ENERGY
24.10.2008, 21:03
А не ранувато кидати в свіжу воду таку троха делікатну рибку?

3,5 доби вже пройшло + хімія, а зрешто рибки дуже активні, поїли добре, надіюсь все буде супер!!!!!!!!!!!

PARTAGAS
25.10.2008, 18:11
То все залежить від фінансової спроможності (дорожче-краще). Я б не радив брати акву ''Природа" харківського в-ва. Нажаль незнаю де в Хмельницькому зоомагазини, але впевнений що є!!!

звідки у вас така інфа про акви фірми Природа ,*NONO*..ви користуїтесь нею, чи користувалися якщо так заявляете..в мене аква від природи і в моїх друзів теж і не один рік , нарікань нема..

ENERGY
26.10.2008, 14:14
Вибираючи акву побував не в одному магазині і всіх де були акви Природа були якісь чи то мінімальні чи серйозні дифекти( зазори, неякісна поклейка)!!! Гарантії теж ніякою, продавець кажи за ті акви ми вам не гарантуємо нічого, ну як потече то потече!!!!!!!!Мені аж страшно стало, як уявив цю ситуацію... В інших магазинах взагалі казали, що не беруть акви Природа на продаж. От з відки таке судження!!!!!!

PARTAGAS
26.10.2008, 14:48
напевно у вас продають підробки я брав свій аквас і мені дали гарантію на 1 рік ,можливо продавці цацікавлені продавати біль дорожчі акваси ..і я їх розумію чому))):(

navy
27.10.2008, 23:05
:eek:Трохи дивне питання т.я. поперше треба Вам розібратись які риби відносяться до Утакі ,а які до Мбуни.*RTFM*В них трохи відрізняється дієта.Існує багато кормів різних виробників від наших до німців*RTFM*,на банках навіть намальовани ці риби:).А взагаліто їдять "любе"головне не перегодовувати.:)

ENERGY
13.11.2008, 01:19
Хотів спитати, які найкраще на вашу думку підійдуть лампи для насиченя кольорів рибок(малавійців),аква 100х40х50, 2х30В??? Рослин нема...:confused:

Tarik_Nikita
13.11.2008, 10:55
зараз купи філіпс аквареллє і постав на передній план. А потім побачиш.

Fadeev
24.12.2008, 17:30
Доброго дня!!! Хочу купити свій перший акваріум десь на 50-80 літрів. Чи може хтось підсказати де краще купляти (ціна/якість), і на яку суму розраховувати???

navy
24.12.2008, 23:46
Доброго дня!!! Хочу купити свій перший акваріум десь на 50-80 літрів. Чи може хтось підсказати де краще купляти (ціна/якість), і на яку суму розраховувати???

Шановний!Вітаємо Вас на форумі.*ONE*Але як,що Ви уважно перечитали *RTFM*данну тему то тут є майже всі відповіді на Ваши питання.:)Тому успіхів Вам і натхнення у виборі акваріума.:)

Fadeev
25.12.2008, 01:24
Шановний!Вітаємо Вас на форумі.*ONE*Але як,що Ви уважно перечитали *RTFM*данну тему то тут є майже всі відповіді на Ваши питання.:)Тому успіхів Вам і натхнення у виборі акваріума.:)

Дякую за вітання!!!*DRINK*, я тему прочитав і зрозумів що купляти акваріум і все до нього треба в п.Руслана або в Епіцентрі (якщо я не правильно зрозумів то виправте мене) ну і я не знайшов на яку суму мені треба розраховувати (за устаткування без врахування наповнення акваріума). Можна звичайно самому поїздити по Львову і вивчити ситуацію, але я думав що на форумі є люди які мають з цим справу і зможуть щось хороше порадити (так як я початківець). Просто треба знати на яку суму треба розраховувати, бо шось дороге зараз не потяну... :'(

Олександр Я.
25.12.2008, 10:34
Дякую за вітання!!!*DRINK*, я тему прочитав і зрозумів що купляти акваріум і все до нього треба в п.Руслана або в Епіцентрі (якщо я не правильно зрозумів то виправте мене) ну і я не знайшов на яку суму мені треба розраховувати (за устаткування без врахування наповнення акваріума). Можна звичайно самому поїздити по Львову і вивчити ситуацію, але я думав що на форумі є люди які мають з цим справу і зможуть щось хороше порадити (так як я початківець). Просто треба знати на яку суму треба розраховувати, бо шось дороге зараз не потяну... :'(

Спробую продемонструвати ситуацію на своєму прикладі.

Але тут є два нюанса: по-перше, ціни на кінець листопада- початок грудня, а по-друге- це Франківськ.
Сподіваюсь, що у Львові і вибір більший, й ціни менші.

Акваріум на 40л. Довго шукав підходящий розмір, для того щоб поставити на комп'ютерному столі. Дивився і в Епіцентрі, і в наших магазинах. Вже було зупинився на готовому "JEBO" , але не підходила ширина,та й ціна в 390 грн. трошки кусалась.

В підсумку брав на ринку.
Людина закупає кришки й піддони такі , як у акваріумів "ПРИРОДА", а акваріуми клеє сам. Єдине, він мені переробив освітлення. В кришці був патрон під звичайну лампу , а він на моє прохання поставив люмінь.
Обійшовся мені акваріум в 180 грн. Якістю задоволений
Фільтр та терморегулятор- разом 115 грн
Грунт польський, розфасований. Пакет коштував 12 грн. У мене пішло три пакета. Отже 36 грн.
Градуснік- 4 грн
Коряжку мопані потрібного розміру знайшов в одному з магазинів за 25 грн.

Тобто, на момент запуску загальна сума склала 360 грн.
Це без рослин та рибок

ENERGY
25.12.2008, 11:05
Дякую за відповідь, може хтось напише де у Львові краще купляти акву і все до неї? :confused:

[QUOTE=Руслан;6551]Ну я б порадив піти, для прикладу, в Аквазоо на південномуQUOTE]

:) Саме там я брав свій*THUMBS UP*

Поки всюди не обходиш то не зможеш порівняти і зробити свій вибір, так що мусиш докласти зусилля і все таки побувати в магазинах (адреси магазинів є на форумі).

Tarik_Nikita
25.12.2008, 11:34
походіть в суботу по краківському, якщо нічого не знайдете, підіть в майстерню на вул. Богдана Хмельницького - там Вам зроблять. (дивись розділ "аквамагазини")

Fadeev
25.12.2008, 12:57
походіть в суботу по краківському, якщо нічого не знайдете, підіть в майстерню на вул. Богдана Хмельницького - там Вам зроблять. (дивись розділ "аквамагазини")

Підкажіть будь-ласка як оцінити чи акваріум нормально зроблений, по яким критеріям треба оцінювати купований акваріум :confused:

ENERGY
25.12.2008, 13:55
Підкажіть будь-ласка як оцінити чи акваріум нормально зроблений, по яким критеріям треба оцінювати купований акваріум :confused:

Дивися на поклейку, щоб не було зазорів! Також звичайно добре перевіряй чи нігде немає тріщин, царапин, чи не надбитий, одним словом дивися чи не має любих механіяних пошкоджень! Бо як я купував акву то теж обходив всі магазини і деколи просто шокувався бачивши - як не якісно підібране і поклеяне скло :( а продавці запевняють, що це нічого акви всі "псевдо" в-ва Польщі, вони як завжди говорять все щоб тільки зіпхати :mad: Одним словом будь уважний і розглядай все в магазині, бо коли сам привезеш акву до дому і виявиться щось не так - то вони всі в один голос скажуть, що ти сам пошкодив при транспортуванні *RTFM*. Можливо хтось буде не згідний, але це власне моя думка...

Lestat
25.12.2008, 15:59
Дякую за відповідь, може хтось напише де у Львові краще купляти акву і все до неї? :confused:
все до акви я би купляв в і-нет магазині, зайшов на сайт вибрав що тобі потрібно, проплатив, через 1-3 дні поїхав до Нічного чи на Автолюкс забрав одною посилкою, так дешевше і меньше часу тратиш, я купував тут http://www.oscar.myfamily.in.ua/

Fadeev
25.12.2008, 17:13
все до акви я би купляв в і-нет магазині, зайшов на сайт вибрав що тобі потрібно, проплатив, через 1-3 дні поїхав до Нічного чи на Автолюкс забрав одною посилкою, так дешевше і меньше часу тратиш, я купував тут http://www.oscar.myfamily.in.ua/

Тільки я там не бачу акваріумів :(

тернеция
25.12.2008, 18:21
Посмотрите вот тут - http://aquatek.com.ua/shop/ - как в Греции - все есть.:)

Lestat
25.12.2008, 20:47
Тільки я там не бачу акваріумів :(
я ж написав, все до акви, а банку у Львові купити.

Руслан
25.12.2008, 22:38

Ну я б порадив піти, для прикладу, в Аквазоо на південному і обдивитись закордонні акв на які дають 5 років гарантії. А потім піти в любе друге місце, обдивитись наші і вибрати кращий з наших *ONE*(треба походити щоб шось припало до душі:)).

Tarik_Nikita
26.12.2008, 18:10
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=19565

Думаю більше питань ніяких не буде

Fadeev
29.12.2008, 09:35
Дякую всім за відповіді *DRINK*, в субота став щасливим власником 72л. акваріуму!!! :)