Показати повну версію : підкажіть
Збираюся поміняти 30л на 50л.
Який стиль підійде в 50л (рибки,рослини,декорації).
І які бувають проблеми з кожним стилем.
Дивився на стилі,але все для великих акваріумів.
Впринципі великі акваріуми гарніші може запустіть щось більше ніж 50л наприклад 200л?:)
PARTAGAS
21.12.2010, 22:35
в кожному обємі і стилі є своя краса , подивіться на нано акваріуми форумчан , там багато чудових робіт , а все буде залежати від вас і від вашого бажання займатися цим ділом .все що ви виберете це буде ваш вибір і ви повині бути задоволений цим вибором. звичайно як на мене і щоб була можливість яб взяв 200л. .. удачі
тернеция
22.12.2010, 12:50
andre=), 50 л - очень маленький объем, там не сильно разгонишься ни по рыбкам, ни по растениям.
Стиль зависит от живности.
Збираюся поміняти 30л на 50л.
Який стиль підійде в 50л (рибки,рослини,декорації).
І які бувають проблеми з кожним стилем.
Дивився на стилі,але все для великих акваріумів.
При заміні 30 літрів на 50 принципово не міняється нічого... Тобто це маленькі акваріуми. Ще не зовсім нано, але й не більш менш пристойна "банка". У такому об’ємі, гармонійно заповненому невибагливими рослинами (людвігії, гігрофіли, ехінодорус ніжненький або ехінодорус чотирьохребристий, можна кущик ех. горизонтальний, щось з плаваючих: річчія, пістія, список можна продовжувати довго.....), гарно б виглядали неони (штук з 7 - 10, не більше), або кардинали. Як придонні мешканці - креветки черрі, чи якісь інші невибагливі. Композицію можна прикрасити маленькою коряжкою, чи кокосом і на них прикріпити якийсь мох (хоч би й яванський). Приміром як тут:
http://s014.radikal.ru/i327/1012/69/54cf3c6960b6.jpg (http://www.radikal.ru)
Ємність цього акваріума 35 літрів, чистий об’єм води - біля 30. Вибачаюсь що фото не зовсім вдале, проте загальна композиція видна добре.
P.S. andre=), у Вас досить часто змінюються напрямки в акваріумістиці, бо, якщо не помиляюсь, кілька днів тому Ви хотіли утримувати і розводити скалярій.
P.S. andre=), у Вас досить часто змінюються напрямки в акваріумістиці, бо, якщо не помиляюсь, кілька днів тому Ви хотіли утримувати і розводити скалярій
а Ви згадайте себе в 13-ть років ;)
а Ви згадайте себе в 13-ть років
Це вже досить "солідний" вік, у 13 я вже утримував і розводив кілька окремих "ліній" Гуппі. А починав я у 8 :) Різниця у тому що поряд був мій батько, теж акваріуміст, тому все що робилося "не так" критикувалося нещадно.
Якраз цей форум, у даному випадку, виконує функцію віртуального батька - акваріуміста :D
Леонид(СССР)
22.12.2010, 14:24
Впринципі великі акваріуми гарніші може запустіть щось більше ніж 50л наприклад 200л?:)
:( Чому така думка??
Я наприклад бачив 450л "ванну" -повний компот та безвкусся -нічого там гарного не побачив крім фільтра Ахеймовського (каністру). А наприклад нанчики 25-30 літрові виглядають як на картинці, приємно сидіти та "втикати" Профессіоналізм акваріуміста не в літрах, а в композиції, збалансованості акви, в доглянутості господарства та в коханні до цієї справи. ІМХО.
Так що andre=) не ганяйтесь за літражом -краже зверніть увагу на композицію, види хвостів, та проблеми які можуть виникати час від часу. Творіть своє "чудо" -і увас все вийде.!
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009