КПК

Показати повну версію : Допоможіть в вирішенні питання

Tasik
05.01.2011, 14:36
Потрібна ваша допомога мені як початківцю. Не так давно придбав акваріум і буквально 2дні назад зайшов на краківський і придбав 3-ри пари скалярок, також 2дискуса. Сьогодні зранку помітив що 2скалярки (само4ки) поводять хижо. Майже нерухливі, часто падають на дно. А 1годину назад помітив що одна скалярка померла((( Коли придбав акваріум залив дистильовану воду (тримав 1день без рибок) після чого залив хімії для очистки води від хлору. Температура води стабільна 25-27мах градусів. Можливо вони неадаптувались???Допоможіть будь ласка буду вдячний.

airo
05.01.2011, 14:42
Дуже сумніваюсь що у вас є дистилятор, отже вода була куплена, якщо куплена значить акваріум маленький. Отже така кількість рибок на маленький акваріум це дуже багато. Можу помилятись з висновками.

Якщо вода дистильована, про який хлор мова? Навіщо хімія?

Руслан
05.01.2011, 14:45
...Коли придбав акваріум залив дистильовану воду (тримав 1день без рибок) після чого залив хімії для очистки води від хлору.

З цього місця "пжалуста поподробнее". Який об'єм акви і скільки дистиляту долили (Ви ж не залили всю акву дистилятом:confused:), хоча мені цікаво навіщо було бавитись дистилятом коли Ви не займаєтесь професійно акваристикою. Навіщо взагалі було лити хімію від злору, коли вода стояла 1 день, а хлор вивітрюється за 2-4 год. Звиняйте, но намутили Ви по-повній:'(.

В профілі Риби та безхребетні - Більше 30 рибок, цікаво який біотоп (дискуси+скаляри) і чи то все одночасно запущено чи протягом якогось періоду.

airo
05.01.2011, 14:48
якщо там дійсно був дистилят, то напевно у риб щось типу осмотичного шоку. Плюс напевно температурный 25 для дискусів вроді замало, плюс різка зімна середовища.

Tasik
05.01.2011, 14:59
На рахунок води в мене дома стоять 5фільтрів для питної води яку я використовую в для харчування (фода в нормі)Що стосується аква 450 рибок достатня кількість (35). На рахунок хімії можливо дійсно я через свою необізнаність намутив.Але заходив в арсен там є зоомагазин давав проби води--сказали що все в нормі. Колегі хочу ще в вас запитати, що ще потрібно для нормального життя мої рибок в аква крім фільтра нагрівача і компресора що є самим необхідним???

Tasik
05.01.2011, 15:02
Руслан, Хімію яку я доливав перед запуском--Tetra eco-easy balans налив 100грам (спочатку 75 при рівні води 200л пізніше при повному аква повторив і включив фільтр на добу.Спочатку були запущені дещо інші рибки такі як губі, маліонезії клоуни, неони також півники. Всі вони активні рухливі, також нормально харчуються. Але дискусів жалко, так як це була мрія мого батька(((Підскажи як професіонал в цій справі що потрібно робити перед запуском нових рибок??Колеги я дуже вам вдячний за відповіді.

Руслан
05.01.2011, 15:55
Ви не відповіли на питання:
скільки дистиляту долили
Навіщо взагалі було лити хімію від хлору, коли вода стояла 1 день

До чого тут 5фільтрів для питної води яку я використовую в для харчування
Про біотоп - Більше 30 рибок, цікаво який біотоп явже зрозумівгубі, маліонезії клоуни, неони також півники+ до того дискуси і скаляри.
П.С. Ви не пробували спочатку вивчити літературу чи почитати форум, а потім вже запускати рибу? Бо в мене складається враження, що Ви не зовсім розумієте те з чим зв'язались і про що пишите (Коли придбав акваріум залив дистильовану воду - а мені здається, що мається на увазі осмос дома стоять 5фільтрів для питної води).
що потрібно робити перед запуском нових рибок??
Вивчити літературу або хоча би прокунсультуватись (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=106)(то мається на увазі перед купівлею нових риб)*THUMBS UP*.

Tasik
05.01.2011, 16:12
Руслан, Якщо ви маєте на увазі дистильовану воду десь літрів 50.Що стосується хімії її мені порекоментували при купівлі аква.Я поступи так---Tetra eco-easy balans налив 100грам (спочатку 75 при рівні води 200л пізніше при повному аква повторив і включив фільтр на добу).Що стосуєть питної води я її добавляв також в аква для того щоб вода була чиста)))Що стосується моєї необізнаності це правда, але зрозумійте що коли ти хочеш втілити свою мрію робиш все в попихах--що зробив я і трошки напоров. А що стосується літератури--звичайно що я вже почав її читати. Тепер буду пільше прислухатись до порад і робити все Як КНИЖКА ПИШЕ))) Я бачу що тут зібрались люди які дійсно люблять свою справу і мені при спілкуванні з вами стає спокійніше за рибок))):cool:

Руслан
05.01.2011, 16:24
Якщо ви маєте на увазі дистильовану воду
Оце якраз я і виясняв, що маєте на увазі Ви :D

зрозумійте що коли ти хочеш втілити свою мрію робиш все в попихах
От із цим і треба боротись (за Вами що пси гнались :D), бо часто якраз і виходитьзробив я і трошки напоров - то вже з Вашого досвіду.
А що стосується літератури--звичайно що я вже почав її читати. Поки грім не вдарить, чоловік не перехреститься (нар. вислів). Але то вже добре *THUMBS UP*.

мені при спілкуванні з вами стає спокійніше за рибок
Нам також :), удачі *THUMBS UP* і на майбутнє - не поспішайте.