КПК

Показати повну версію : Мої 85 л.

Fisherman04
09.01.2011, 21:20
Шановна Громадо!
Після тривалої перерви (попередньо утримував рибок у шкільні і студентські роки: гуппі, меченосці, пецилії, даніо реріо, кардинали, барбус п’ятисмугий, півники, ляліуси, цихлазома Мека) пропоную на суд професіоналів запущені 3.01.2011 р. 85 л. На сьогодні усі запущені риби живі і, ніби, чуються непогано. Найближчі плани: додати плаваючих рослин, мохів; трохи дальші: поступово замінити штучні рослини на справжні.
Корм: тетрамін, тетрадіскус, анциструс меню, морожений мотиль.

irenx
09.01.2011, 21:28
Гарно вийшло*THUMBS UP*
а ще якщо додасьте живих рослинок...
правда незнаю, як барбуси з скаляріями будуть дружити, десь читала,що барбуси люблять общипувати довгі плавники.

Roma65
09.01.2011, 21:31
Якшо добре годувати тоді барбусікі нікого не чіпають, в мене ціла зграя була і нікого не чіпала а годував печінкою сухою)

RAISST
09.01.2011, 22:28
Fisherman04, щось ваш акваріум не виглядаэ на 85л?Мені здаєця він виглядає більшим.:confused:

FENIX
09.01.2011, 23:48
RAISST, то напевно фотка зроблена таким планом:)но виглядаю літрів на 100)
Fisherman04, вкажіть будь-ласка розміри акваса:)

Fisherman04
10.01.2011, 00:19
RAISST, FENIX - розміри акваріума 70х30х40 см; враження, що акваріум більший, очевидно, від того, що всі риби молоді і ще малі.

Fisherman04
10.01.2011, 00:25
irenx, Roma65 - про схильність барбусів обскубувати все, що задовге знаю, але дуже вже маю до них прихильність; покищо у скалярій все ціле.

БАРАКУДА
10.01.2011, 09:27
А що за рибкі на останій фотці

navy
10.01.2011, 09:32
БАРАКУДА, Родостомус.

Руслан
10.01.2011, 11:33
На сьогодні усі запущені риби живі і, ніби, чуються непогано.Найближчі плани: додати плаваючих рослин, мохів; трохи дальші: поступово замінити штучні рослини на справжні.

На найближче майбутнє пропоную- заплануйте з наступного місяця підміни робити після сифонки хоча би 3 рази на місяць по 30% (причина - наявність достатньої кількості риби, як на такий об'єм: Ancistrus multispinnis (1), Xiphophorus helleri (2), Poecilia sphenops (2), Puntius anchisporus (5), Hemigrammus rhodostomus (5), Pterophyllum scalare (2)) та штучних рослин;
На далеке майбутнє - через місяців 8-10 віддати (чи пересадити) скалярів в більшу акву (це при умові, що більше риб купляти не будете).

Якшо добре годувати тоді барбусікі нікого не чіпають, в мене ціла зграя була і нікого не чіпала а годував печінкою сухою)
Очевидно вони так нажирались, що їм було важко ще й ганяти за кимось :D.
Почитайтепро печінку краще тему - Недобросовісні продавці, допис №42 : Вот такі корми радять споживати нашим рибкам недобросовісні продавці.Корм для неакваріумних риб "ПЕЧІНКА (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=403)"

АшДваО
10.01.2011, 13:44
Чесно кажучи,не найшов там якихось протипоказів для застосування цього корму в акваріумістиці,плівка і мутна вода...мабуть,це індивідуально в кожному акваріумі,як малий об'єм і багато сипати,то буде,в мене,наприклад,такого не спостерігається,риби її дуже люблять,ті ж родостомуси,лопають "печінку" з більшим апетитом,ніж мороженку.
На рахунок барбусів,то багато,хто їх утримував,вважають,що чим більше їх у зграї,тим менше вони звертають увагу на іншу рибу і зайняті собою.

Fisherman04
10.01.2011, 20:47
[QUOTE=Руслан;60619]На найближче майбутнє пропоную- заплануйте з наступного місяця підміни робити після сифонки хоча би 3 рази на місяць по 30%... На далеке майбутнє - через місяців 8-10 віддати (чи пересадити) скалярів в більшу акву (це при умові, що більше риб купляти не будете).

Дякую за корисні поради! Із частішою підміною води спробую запровадити. Стосовно скалярій також згоден, що згодом виникне проблемка, але поживемо побачимо.

Fisherman04
10.01.2011, 21:01
Руслан - Дякую за корисні поради. Підміну води постараюся робити згідно Ваших рекомендацій. Зі скаляріями дійсно з часом буде проблемка, поживемо побачимо, як з неї вийти.

Fisherman04
09.05.2011, 01:45
Чотири місяці після. Не надто успішна боротьба з "манкою" у січні (із 17 риб вижили 3).:( Після цього увійшов у регулярний режим підмін і сифонки, доповнив видовий склад риб. Замінив усі штучні рослини на живі.
Поставив 2 лампи T5 по 24 вт. Із добрив використовую Флорастім (два види). Рослини виросли і акваріум б.м. набув вигляду. Підростають декілька поколінь гуппі, меченосців і молінезій.:)
Дещо стурбувала поява зелених водоростей після заміни і посилення освітлення, але, з часом, і, напевно не без допомоги сіамського водоростеїда*THUMBS UP* вони практично зникли. Крім цього, на декількох рослинах законсервувалися (не збільшуються) невеличкі пучки "чорної бороди". Актуальна проблема з перенаселенням, яку найближчим часом збираюся вирішувати.

Taras Khmyz
16.03.2012, 19:22
Fisherman04, Скалярії це у вас пара???