Показати повну версію : Мої 30л
Перазапуск зроблено 14,01,2011
повністю просифонив грунт без рослин...
і засадив нові :
криптокорини 4 вида,
Rotala macrandra,
Криптокорина цилиата,
Людвигия овалис Ludwigia ovalis,
мох Яванський,
Эхинодорус травянистый (Echinodorus tenellus)
Хемиантус микрантемоидес (Hemianthus micranthemoides.)
В акві плаває 2 неона і 10-15 креветок Neocaridina Heteropoda)
фото зроблені сьогодні акві 3 дні)
фото:
PS. останнє фото - аква до перезапуску, до того я всьо робив не правильно.
Було мало світла 8w на 30л, підміна води раз в 3 тижні 1/2 обєму, і тд..
на 5 фото та креветка шо зліва то самка?
ЮркоЮрко
17.01.2011, 09:39
Перепрошую а звідкіля ще й дві скалярки у 30 л. :eek:
Мені здається для скалярок як казав один мультгерой "маловато будет"
ЮркоЮрко, це все було колись
останнє фото - аква до перезапуску, до того я всьо робив не правильно.
Скалярки переселились в більший дім:
БАРАКУДА
17.01.2011, 09:54
Перепрошую а звідкіля ще й дві скалярки у 30 л. :eek:
Мені здається для скалярок як казав один мультгерой "маловато будет"
читайте уважно.
Перазапуск зроблено 14,01,2011
фото зроблені сьогодні акві 3 дні)
фото:
PS. останнє фото - аква до перезапуску, до того я всьо робив не правильно.
Невстиг konon випередив ;)
Підкажіть будь-ласка!
Після запуску акви воду потрібно частіше міняти наж раз в тиждень (1/3), щоб баланс в акві встановився чи шо потрібно для того робити щоб все було оврайт?)
Александр11
17.01.2011, 21:56
Після запуску акви воду потрібно частіше міняти наж раз в тиждень (1/3), щоб баланс в акві встановився
Щоб встановився баланс, перший місяць взагалі міняти не потрібно, якщо акваріум запускається, а якщо перезапуск з старим фільтром і грунтом то можна робити незначні підміни( краще частіше малими дозами) В вашому випадку думаю 10 літрів в тиждень (2-3підміни по 5-3літра) буде саме то!*THUMBS UP**THUMBS UP*
Сьгогодні зрану побачив в акві ще одну мертву креветку...!!!!!
Шо їм могло зашкодити, в акві плаває 2 неона і лазить 1 слимак.. вроді водни б не мали завдати їй шкоди!!
Може шось з водою не так?? жосткість і тд і тп.
PS. вчора був кинув камінь в акві , криветки по ньому лазили і шось сьобі хавали, а вечером я той камінь забрав бо взнав шо він містить в собі вапняк...!!
Петрович
18.01.2011, 11:10
"мертва криветка" білувато-прозора, чи розова як варена?
Підозрюю що вона не мертва, просто скинула панцир - росте:)
Підозрюю що вона не мертва, просто скинула панцир - росте
також підтримую такий варіант. Ваша креветка просто виросла, а ви налякалися її екзоскелета
біла.. і ніби пополам розломлена))
Росте??
якшо так то класно)
а я вже спереживався.... думав шо шось їм вже мішає..)
ну от там де вона розломлена і вилізла Ваша подорослівна креветка *DRINK*. Звикайте часто таке бачити
ну от там де вона розломлена і вилізла Ваша подорослівна креветка *DRINK*. Звикайте часто таке бачити
Вже чотири підросло)))*DRINK*
Gonduras
18.01.2011, 11:46
none, Вони часто так "ростуть" після перезапуску або коли переїжджають на нове місце (стрес після швидкої зміни параметрів води) :)
Вечеря:)
http://s2.share.te.ua/229838/DSC08441.JPG (http://s2.share.te.ua/b229838/DSC08441.JPG)
Добрий вечір)
порадьте будь ласка.
на вашу думку яких можна було б рибасів ше запустити в акву?)
PS. в акві зараз є 2 неони і 15-17 неокардинів)
На ваші 30 л найкраще ще докупити штук 8-10 неонів і все буде супер .Якщо хочете різноманітності можна поселити гуппі , в нас на форумі є окрема тема про риб яких можна тримати з кеветками.Але все ж неон це зграйна риба і добре почувається тільки в компанії неменше 8 шт.
В акві на рослині замітив "волоски" ростуть кущиками, це часом не борода?
якшо так, то підкажіть будь-ласка як її побороти?
В акві на рослині замітив "волоски" ростуть кущиками, це часом не борода?
якшо так, то підкажіть будь-ласка як її побороти?
Вона сама, або зменшіть освітлення, і робіть часту підміну води, або купіть Сайдекс...
кажуть люди помагає..
або купіть Сайдекс..
ви перед тим як це написати дивилися профіль учасника none??
"криптокорини 4 вида",сайдекс вбиває криптокорини.
Борода тільки на криптокоринах.
Зменшити час освітлення акваріума?
Ps. може є якийсь препарат крім сайдекса, шоб знищив ту заразу.
Борода появилася недавно. Може якимось механічним шляхом, очистити ті листки від неї якось?
Чи не все так просто з тою бородою.
Вона тільки приносить шкоду рослинам на яких вона є?
none, освітлення зробити 8 год на добу!
Не вбиває, але це не значить що можнна лити на око.(в приват)
none, освітлення зробити 8 год на добу!
Не поможе*NONO*
Прочитав про сайдекс. По відгуках дуже хороша штука, і рослини скоріше починають рости.
Але мені його потрібно десь до 100 грам, бо аква 30л.
срок годности активированного раствора при условии его хранения в закрытых емкостях в темном прохладном месте составляет 14 суток.
PS. хто користувався сайдексом скажіть будь-ласка чи варто ним боротися з бородою?
Підкажіть буль-ласка.
Як можна підвищити рівень со2, крім балона з со2, і реактора для таблеток.
Який є ше спосіб більш дешевший...
PS. хотілося б позбавитися від бороди..(
хто користувався сайдексом скажіть будь-ласка чи варто ним боротися з бородою?
Вартно це робити природнім шляхом. Можу навести приклад зі свого досвіду.
На фото зробленого 28 січня починає набирати сили водорості. На сьогодні жодного сліду. Виключно підбір правильного дозування добрив світла і СО2, ніякої хімії. Заради спортивної цікавості варто спробувати без сайдексу..
Вартно це робити природнім шляхом. Можу навести приклад зі свого досвіду.
На фото зробленого 28 січня починає набирати сили водорості. На сьогодні жодного сліду. Виключно підбір правильного дозування добрив світла і СО2, ніякої хімії. Заради спортивної цікавості варто спробувати без сайдексу..
чудовий результат!!
Можете докладніше розповісти про свій метод?
Мені також не хочеться використовувати хімії, в акві плавають неокардини і четверо з ікрою.
Представлений результат є випадковим. Якщо б в мене не з"явився МГ світильник, я би і далі мучався з водоростями.
Принцип відомий всім - треба змусти рослини активно рости, а водорості відійдуть самі. В мене був перекос в сторону фосфатів, як результат з"явилась борода (це недолік старту на біогумусі). Підмінами я забрав частину фосфатів. Далі потужне світло, більше СО2, більше УДО. Все. Якщо є можливість вкласти гроші в світло, можна експерементувати. СО2 генератор зробити легко, рецептів в неті море. УДО купити не проблема. Все крім світла коштує копійки.
я так розумію достатнь збільшити світло з 0,5w до 0,7W, і почати давати добриво..?
Самий основний лімітуючий фактор то світло. Від нього залешить дозування УДО і СО2. Добрива можна подавати і при 0.5 питання тільки в концентрації. Така моя думка.
Але добриво так чи інакше потрібно ?
Ps.порадьте будь-ласка яке добриво краще притбати?
Але добриво так чи інакше потрібно ?
Дивлячись для чого. Э купа успішних акваріумів без добрив. Головне баланс між всіма елементами і правильний підбір рослин. Тоді і водоростів не буде і трава буде рости. Забув додати ІМХО
я думаю треба спробувати побавитись з добривами і всем решта, головне не перевищувати безпечні концентрації.
для нітратів це 20мг/л, для СО2 30мг/л.
Для цого купити тести і вперед пробувати.
Я ні секунди не вагався з добривами, просто почав їх використовувати і збирати інформацію. Потренувався на 13 літрах, потім вже в 140 робив так як собі хотів, спираючись на теоретичну базу яку я знашов на форумах і в інтернеті.
Чекаю першого поповнення)
PS. для неонів малі креветки не стануть кормом?
Gonduras
04.02.2011, 22:57
none, Стануть, але тільки ті що погано вміють ховатися :)
Сьогодні згоріла одна лампа на 8w.
Порадьте, що краще, просто купити такуж лампу на 8w, чи прибрати той світильник і замість нього поставити енерго зберігаючу лампочку, на 12-15W?
вовчик18
15.02.2011, 22:56
Моя порада знайди цім світильникам інше застосування а постав дві енергозберігалки,але чи витримає кришка температуру нагрівання ламп
none, найбільш ймовірно, що вийшла з ладу не лампа, а схема її запуску. То рано чи пізно повториться знову. Я би радив то викинути і поставити дві енергозберігалки з цоколем Е24 (меншим), бо одною лампою важко добре освітити всю акву.
Бажано, щоб трубка була U-подібна а не закручена в спіраль
none, найбільш ймовірно, що вийшла з ладу не лампа, а схема її запуску. То рано чи пізно повториться знову. Я би радив то викинути і поставити дві енергозберігалки з цоколем Е24 (меншим), бо одною лампою важко добре освітити всю акву.
Бажано, щоб трубка була U-подібна а не закручена в спіраль
А який це цоколь е24? Марки філіпс є тільки е27 і е14.
Які її параметри мають бути , колір темпаратура і тд.
Якшо купляти то на 30л акви купити 2 *11w буде достатньо?
І чи не розплавлять вони вагонку..?
none, E14, звичайно, просто випадкова описка. 11W865 було би добре. Не думаю, що коли над лампами наклеїти кусок фольги, то вона буде сильно гріти кришку. Попробуйте .
Петрович
16.02.2011, 11:27
Я ж показував на роботі акваріум:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=36066#post36066
це один з варіантів, є тут інші конструкції..
Bobus, скільки я не дивився на лампочках з цоколями Е14,Е27 ніде не бачив маркування 865, вказують потужність, тип цоколю,світловий потік, колірність типу 2700 і тд.
В мене в акві зараз тільки одна робоча філіпс 8w 54-765.
Якшо аква два дня буде освітлюватися тільки одною лампою то нічого страшного не буде?
п.Петрович, з маркуванням 868 і цоколем е27 є лампочка філіпс (http://www.ecat.lighting.philips.com/l/catalog/catalog.jsp?userLanguage=ru&userCountry=ru&catalogType=LP_PROF_ATG&_dyncharset=UTF-8&categoryid=LP_CF_CPLEM_EU_FA_RU_LP_PROF_ATG&productid=929730986505_EU_RU_LP_PROF_ATG&title=MASTER%20PL-Electronic%2011W/865%20E27%20230-240V%201CT&ctn=929730986505_EU)
PS. а лампочки потрібно буде захистити від потрапляння на них капель води, чи їм це не загрожує?
none, приклад http://www.brille.ua/catalog/lamp/energo/244398.html. Такі ж є в OSRAM
Ситуація в акві все гіршає, вже часткофо камінці вкрилися бородою:'(
Я роблю підміни вони 2 рази в тиждень по 1/3 + додаю добрива
Освітлення акви 8год (2*8w 54/765 6200k )
Я без поняття шо робити, і з якого боку починати.:(
Александр11
26.02.2011, 16:32
Ситуація в акві все гіршає, вже часткофо камінці вкрилися бородою
Я без поняття шо робити, і з якого боку починати
Нащо вам добрива? У вас ненайкраще світло і в добривах нема необхідності. Вам уже писали:
Дивлячись для чого. Э купа успішних акваріумів без добрив. Головне баланс між всіма елементами і правильний підбір рослин. Тоді і водоростів не буде і трава буде рости. Забув додати ІМХО
Представлений результат є випадковим. Якщо б в мене не з"явився МГ світильник, я би і далі мучався з водоростями.
Принцип відомий всім - треба змусти рослини активно рости, а водорості відійдуть самі. В мене був перекос в сторону фосфатів, як результат з"явилась борода (це недолік старту на біогумусі). Підмінами я забрав частину фосфатів. Далі потужне світло, більше СО2, більше УДО. Все. Якщо є можливість вкласти гроші в світло, можна експерементувати. СО2 генератор зробити легко, рецептів в неті море. УДО купити не проблема. Все крім світла коштує копійки.
Добрий день
Вирішив в своїй акві поміняти фільтер на якийсь потужніший, бо бачу шо старий (ViaAqua VA f200 (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=26_61&products_id=136))вже не справляється. :(
Який ви б порадили взяти для моєї акви обємом 30л?
Петрович
07.09.2011, 23:45
Як можна радити, якщо останній лютневий допис:
Ситуація в акві все гіршає, вже часткофо камінці вкрилися бородою:'(
Я без поняття шо робити, і з якого боку починати.:(
Що зараз, чому фільтр став не справлятись?
Як можна радити, якщо останній лютневий допис:
Що зараз, чому фільтр став не справлятись?
на рахунок останнього допису:
В акві вже все внормувалося, додаю добрива і со2.
Рослини досить добре порозросталися, борода відійшла)
А фільтер просто дуже скоро забивається і потіжність падає десь на 60%, тобто за 4-5 днів аерації вже практично немає, і вода в акваріумі практично стояча. І так здається шо за 1,5 роки в нього трошки зменшилася продуктивність.
Петрович
08.09.2011, 09:42
І так здається шо за 1,5 роки в нього трошки зменшилася продуктивність.
Розбирали, чистили?
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=6323
Тут Leo N порівнював помпи різних виробників. З економних вийшов Акваель. В лінійці його внутрішніх фільтрів є Aquael FAN Mini Plus, в мене старіша модель вже років шість працює, аерація присутня.
А фільтер просто дуже скоро забивається і потіжність падає десь на 60%, тобто за 4-5 днів аерації вже практично немає, і вода в акваріумі практично стояча. І так здається шо за 1,5 роки в нього трошки зменшилася продуктивність.
Проблема у тому, що цей, та інші подібні фільтри, мають дуже малу кількість фільтруючих матеріалів. Перепробував майже всі маленькі фільтри від різних виробників і розчарувався у них остаточно і безповоротно. Тепер для маленьких акваріумів або Aquael Circulator 350 (Aquael TURBO FILTER 350), з великими губками, або навісні фільтри SunSun HBL-301 (SunSun HBL-501). Інших не використовую.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009