КПК

Показати повну версію : Біда цихлазома чорнополоса.

smiti
20.01.2011, 09:33
Всім привіт.
Мій швагро опинився в такій проблемі.
В акві сьогодні замітив що його чорнополосій цихлазомі "поздувало житвоти" та вся піднялася у верхню частину акви.
В нього чорнополосих є біля 20шт. мальок та батьки, крім них в акві є ще і інші жителі та з ними все впорядку.
Температура води в нормі, подача кисню як завжди, ввечері цихлідку некормив...
Чи може це бути якимось захворюванням? Якщо так, як з ним боротися?
Надіюся на ваші відповіді, оскільки шкода цихлідки.
Наперід дякую всім дописувачам.

Руслан
20.01.2011, 09:59
Привіт, "ввечері цихлідку некормив..." а яким кормом він взагалі їх кормить (в.т.ч кормив того дня) і не зрозуміло повздувало животи всім - і малькам і батькам ?

smiti
20.01.2011, 10:08
Так, животи поздувало, що батькам, шо молоді. Корм, якщо я непомиляюся, рано морожений мікм артемії з мотильом, ввечері печінка гранульована суха. Правда в нього дуже переповнена банка жителями, але до того він нічого неміняв, риби неприбавлялося, корм неміняв, режим годування також!!!

Руслан
20.01.2011, 10:33
ввечері печінка гранульована суха
Оце на вечір аж ніяк не бажано, портить воду сильно (що забирає в свою чергу кисень та ще й на ніч), окрім того неодноразово помічав як розбухає корм в животі риби через кілька годин. Дякуючи Мар'яну повністю відмовився від даного виду кормів для промислового відгодовування риби, бо користі 0, а проблем море.

Правда в нього дуже переповнена банка жителями
Також великий мінус - пропав струм (компресор перестав працювати) чи вчасно не прибрав (а прибирати треба кожен день!) і риба йде до Нептуна чи хворіє це 100%.

Так що думаю сифока з підміною води негайно, рибу на дієту, змінити меню і на майбутнє привести чисельність до норми.
Якщо щось не так то надіюсь хтось із профі мене поправить.

smiti
20.01.2011, 11:15
Оце на вечір аж ніяк не бажано, портить воду сильно (що забирає в свою чергу кисень та ще й на ніч), окрім того неодноразово помічав як розбухає корм в животі риби через кілька годин. Дякуючи Мар'яну повністю відмовився від даного виду кормів для промислового відгодовування риби, бо користі 0, а проблем море.

Також великий мінус - пропав струм (компресор перестав працювати) чи вчасно не прибрав (а прибирати треба кожен день!) і риба йде до Нептуна чи хворіє це 100%.

Так що думаю сифока з підміною води негайно, рибу на дієту, змінити меню і на майбутнє привести чисельність до норми.
Якщо щось не так то надіюсь хтось із профі мене поправить.

Це все що ти вище описав швагро робить регулярно. Одне тільки то що він дуже любить рибу, от і неможе стриматися, хоче в свою акву все і зразу )))
А кормить риби увечері малими порціями.
Нажаль коли є на роботі підлаштовуєш рибу до свого графіку ((( Тому і я кормлюрибу що рано що увечері.
Тим більше вчора ввечері він їсти недавав взагалі.
Тому причина невідома...
Але і на тому дякую...

Руслан
20.01.2011, 11:39
Одне тільки то що він дуже любить рибу, от і неможе стриматися, хоче в свою акву все і зразу )))
Це наша "професійна" хвороба:D.

Тому причина невідома...
Згоден, тут я тобі не можу допомогти :'(, тому і написав в загальному. Залишається спостерігати чи,наприклад, не відтопирюється луска і ін. Но дієту ІМХО варто було б спробувати.

smiti
20.01.2011, 11:47
Вони на дієті )))

smiti
25.01.2011, 12:31
Тему закриваю, оскільки батько з 4 малечою загинули. Решта пішли на поправлення.
Причини незнайдено...(((