Показати повну версію : Лампи для акваріума 240 л.
Доброго вечора. Хто що може порадити з вибору у Львові з ламп недуже дорогих та й г...на китайського теж нетреба на аквас 240 л. д. 100 в. 40 ш. 60.
Будуть в ньому рости рослини та рибки, щось середнє між травником та живою картиною з маленьких рибок 5-7 см в довжину.
Буду дуже вдячний за будь-яку інфу.
світильник чи баласти вже є ?
світильник буде самопальним баласти буду купляти або в світлофорі або в електромайстрі або ще де порадите.....:D
Якщо робити т5, то вийде дорожче і гірше за сан-сан
Ось такий світильник 4 по 39 ват т5 коштує в аровані 470 грн
http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_125&products_id=1882
якщо будете купувати баласти, то VS подвійні будуть вас коштувати 2 по 115грн (якщо не переіндексували ціни) 230 грн;
4 лампи -- 120-200 грн;
патрони, обудова і т д -- вилетите за 500 грн і отримаєте за зовн виглядои гіршу річ.
В сан-санівському достатньо поміняти 2 лампи на теплі осрамівські.
Погоджуся з Аідес - діло каже! І світла буде достатньо і зекономите і зовнішній вигляд нормальний.
Якщо ж надумаєте все ж таки робити самостійно і щоб зекономити замість електронних баластів поставите електромагнітні, то ніби вийде дешевше, але за світло будете платити більше і через рік вийдете на туж суму, а через два роки самі розумієте вже в мінусах.
Охват Марьян
11.11.2008, 20:56
На висоту 60см. тільки лампи Т5 ставити, Т8 буде однозначно мало.
До т5 неможливо знайти герметичних патронів. Баласти іспанські ELT і лампи буду брати у свілофорі.
Чого ж неможливо? Мені Ігор (тут нік Лисий) привіз, патрони разом з кабелем. Правда дорогувато...
А навіщо герметичні патрони ? Краще зробити нормальну вентиляцію кришки щоб не осідав конденсат коли лампи виключені. Просто не робіть кришку занадто низькою і передбачте вентиляційні отври знизу та зверху. Нормальна відстань між лампами та рівнем води 10-15 см. Ті кришки що є в продажі не розраховані на потужне освітлення так що переробляти їх під світло для травника безглуздо. Ну або ставте відкритий світильник як радить Богдан.
Добре. А чому має бути лампа т5 а не т8. Чим вона така особлива. Крім того що вона дорожча, більше нагрівається і ще щось правда забув.
Т5 довговічніші, не бояться перегріву (в певних межах), мобільніші і володіють кращою світловіддачею.
Щоб освітити рослини на глибині 60 см, потрібен великий світловий потік.
Питання в тому, що ви хочете отримати кінцево. Якщо візьмете малопотужний світильник, то обмежитеся тінелюбивими рослинами. Завелику ж потужність ламп легко можна компенсувати часом їх увімкнення.
При приблизно однаковій довжині лампи Т5 потужніші ніж Т8, тобто отримуємо більше світла.
Tarik_Nikita
02.12.2008, 10:19
Якщо робити т5, то вийде дорожче і гірше за сан-сан
Ось такий світильник 4 по 39 ват т5 коштує в аровані 470 грн
http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_125&products_id=1882
вже 650 грн.:(
вже 650 грн.:(
А кому зараз лелко.
Не треба було телитися, а купити одразу.
Богдан - ти такий добрий хоть до рани прикладай :). Ти вже своїх креветок і так привчив в темноті наощуп їсти :).
Охват Марьян
04.12.2008, 01:26
Добре. А чому має бути лампа т5 а не т8. Чим вона така особлива. Крім того що вона дорожча, більше нагрівається і ще щось правда забув.
Щоб нормально росли рослини потрібно в акваріумі мати біологічний баланс, для початку: темпиратура, добрива, кількість світла - якщо чогось замало чи забагато, то рослини будуть погано рости ?
Юж Параньо по коханню. Я вже купив гермопатрони до т8 на 4 лампи. Єдине дуже проблемне питання з лампами і електронними баластами. А те що роблю все сам (тумбу, аквас, кришку і т.д.) то від того кайф свій маю. І не треба бакланити, якщо руки незтого місця ростуть чи ленью засмерджує за кілометри. А навпаки тішитися того що є ще працьовиті люди.
Та ніхто ніц не каже. Головна ж мета - одержати задоволення від свого захоплення!
MotaMota
09.12.2008, 11:36
Юж Параньо по коханню. Я вже купив гермопатрони до т8 на 4 лампи. Єдине дуже проблемне питання з лампами і електронними баластами. А те що роблю все сам (тумбу, аквас, кришку і т.д.) то від того кайф свій маю. І не треба бакланити, якщо руки незтого місця ростуть чи ленью засмерджує за кілометри. А навпаки тішитися того що є ще працьовиті люди.
Ну а навіщо поради питав якшо вже купив?:confused: Герметичний патрон на Т5 можна самому зробити за копійки. Технологія на київському сайті http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=10157
Лампи НЕ купуй в Електромайстрі там ціни зашкалюють. Для прикладу Osram Fluora 600мм -42 грн з копійками, Нова Лінія для порівняння 31 грн. Philips Aquarelle - 62 грн (Електромайстер) Епіцентр - 45 грн. Класна розбіжність цін нє? Не ту країну Гандурасом назвали:mad: Ну і перш ніж купиш лампи подивися на їхню віддачу в люменах тому шо однакові лампи (вищенаведені) мають однаковий спектр випромінювання а віддача різна 550 і 1020 на користь філіпса...
Не може бути така велика різниця в світло віддачі! Я знаю, що в Оsram 550 це внутрішнє позначення, яке характеризує світлову температуру (читай спектр). Для прикладу, я купував в тому ж "Світлофорі" собі МГ лампи 150Вт, так там теж фігурували цифри 550 (чи 540 вже не памятаю), тільки вони характеризували власне світлову температуру.
MotaMota
09.12.2008, 21:43
Незнаю, сперечатися не буду. Все читав з етикетки лампи де написано:
- W - мощность Вт;
- V - напряжение В;
- lm - световой поток Лм;
В Osram 550lm в Philips 1020lm
Все буду купувати в Світлофорі. Взяв Sylvania Gro-Lux (49 грн.) i Sylvania Aquastar (84 грн.) по 38 ват, баласт іспанський ELT 2х39 ват думаю запалить ці лампи. Продавець казав що 4 лампи (Sylvania Gro-Lux - 2 шт. i Sylvania Aquastar - 1 шт. та Osram Fluora - 1 шт.) буде забагато на такий акваріум (120 довжина, 55 ширина, 60 висота). Такщо чекаю на ваші відповіді.
То продавець в Світлофорі? Він шо самий модний акваріуміст?)))) Звідки йому знати?))))
Охват Марьян
10.12.2008, 09:06
Ну і перш ніж купиш лампи подивися на їхню віддачу в люменах тому шо однакові лампи (вищенаведені) мають однаковий спектр випромінювання а віддача різна 550 і 1020 на користь філіпса...Спектр в цих ламп різний.
по 38вт ламп небуває, баласти мають бути на 36 вт.
Скажіть будь-ласка чому обрали такі види ламп ?
Збираюся робити світильник, хочу придбати композит алюмінієвий, але там продають тільки листами 4 х 1.5 метра приблизно 600 грн. Мені половини вистарчить. Може хтось захоче зі мною скооперуватися? Був би вдячний. Доречі збираюся макітрити електронний баласт для Т5 ламп на IR21571
А нашо тобі купувати лист? Я тоже робив з цього композиту - приніс на фірму розміри викройки, мені все порізали, гарно зігнули, навіть склеїли (правда я потім переклеював) і порахували тільки за ту площу, яку я купував. Вийшло десь в 160 грн.
А баласт не раджу робити самому. Я робив, щось лампа тьмяно світила, може щось не так зробив...
Чи можна адресу тої фірми, для мене це важливо.
На рахунок баласту немає варіантів, довго шукав потратив час і нічого толокового не знайшов. Вирішив потратити той час на розробку. Проблема з баластами в тому, що кожна потужність вимагає свій баласт (14, 21, 28, 35, 24, 39, 49, 54, 80 ват), девять типів баластів. Якщо пару ламп перекриваються то в натяжку. Хіба брати САН-САН але і той тра доробляти 150-->160.
Фірма називається "Монблан". Знаходиться вище водоканалу, точної адреси не памятаю, було то 3 роки тому. На пальцях можу розказати як доїхати - якщо їхати з центру по Зеленій, впираєшся в водоканал і потрібно їхати прямо трошки ліворуч по бічній вулиці, так щоб водоканал з банком були по праву руку. Потім дорога трошки петляє вліво потім вправо а потім з лівої сторони вивіска))). Вирізали рівненько, зігнули також гарно, а я поклеїв і пофарбував на чорно
Одинокий Вовк
26.09.2010, 20:07
Доброго вечора. Хто що може порадити з вибору у Львові з ламп недуже дорогих та й г...на китайського теж нетреба на аквас 240 л. д. 100 в. 40 ш. 60.
Будуть в ньому рости рослини та рибки, щось середнє між травником та живою картиною з маленьких рибок 5-7 см в довжину.
Буду дуже вдячний за будь-яку інфу.
Вітання, Остапе!
На чому Ти зупинився? Які вибрав лампи, баласт і скільки то все коштує. І, головне, де купляв?
Зараз у мене стоїть проблема з освітленням акви:
240л 1200х400х500(висота). Думаю поставити 4хТ5 по 54Вт.
Аква звичайна - рибки та рослини.
Volodymyr
04.12.2010, 23:46
Вітання, Остапе!
На чому Ти зупинився? Які вибрав лампи, баласт і скільки то все коштує. І, головне, де купляв?
Зараз у мене стоїть проблема з освітленням акви:
240л 1200х400х500(висота). Думаю поставити 4хТ5 по 54Вт.
Аква звичайна - рибки та рослини.
Дуже актуально.. Приєднаюсь..тоже планую акву 1200*40*50.. і от думаю, що Т5 на 54Вт може туди не влізти... Вона має 115см, + патрони...(Якщо помиляюсь то поправте новичок я в цьому)
Вже краще зробити троха довшою на декілька см. наприклад 130. Чому на стільки бо треба ще якось ту лампу обслужити (відкрутити - закрутити) тай пару лишніх см зайвими не будуть. А яка висота 40 чи 50 см. І який напрямок твого акваріума буде???
Volodymyr
05.12.2010, 14:19
Та от тому і проблема..що тумбу вже зробив 120, висота планується 50, напрям акваріума.. я думаю, що коряжник, небагато рослин... тобто освітлення як в травниках не потрібно... але звичайно треба щоб було нормально!
краще зробити троха довшою навіщо ? На 120 см цілком комфортно розмістяться заплановані лампи :)
Перепрошую:) Так Бобус правий:D
Хто підкаже чи правильно підібранні лампи Delux т8 36w/33 230v (120см)=4шт + Delux т8 18w/33 230v =1шт разом 160w/200л корисної площі=0.8w/л. аква Д.100 Ш.500 В.450 ?
І як ви це собі уявляєте. Аква 100 см а лампа 120 см. Вже краще взяти Осрам або Філіпс 30 Вт довжина з патроном буде до 95 см. А 18 вт де має бути:confused:
Дякую шо відгокнулися! На довжину не звертайте увагу то таке) Розумієте ширина акви 500 і коли роставляєш два світильника то по краю акви ше лишається місце де лампи не досягають там і поставив таку з задньої сторони акви! ЧИ можуть рослини гарно розростатися ?
Хлопці, якщо ви вже маєте стандартні кришки до акви, можна кришку досить легко переробити під Т5 лампи. Баласти і вологозахисні патрони замовляються в "aquasvet.com.ua", у них же і лампи є недорогі (Sylvania) різних спектрів. Мені вже прислали баласти і патрони, чекаю на лампи (будуть в кінці місяця). Як усе зроблю, фотки викладу, все реально виглядає. У мене "природівська" стандартна кришка 100х40 і 2 Т8 лампи по 30 Вт. Ясно, що того замало.
Любитель
19.04.2011, 21:25
Доброго дня!
Тема хоч і давня, проте наразі актуальна (не хочу створювати нову). Допоможіть підібрати лампи під аква д.120*в.55*ш.40. Кришка уже доробляється треба визначатись з освітленням :(
Напрямок акваріума - коряга + рослини. Подобаються травники. Заплановано 4 лампи Т5 попарне втлючення 1-3, 2-4 (схід-день-захід) розміри 115см 54W
Дякую за підтримку.
На моїй акві теж стоять 4\54 Т5.Лампи обирав не я а знайомий , він і замовляв лампи.Стоять Osram SKYWhite , 2\WarmWhite , CoolWhite .Загалом лампами задоволений , обійшлися разом з патронами й дрюселями 612грн(але зі знижкою:D).Я не дуже в освітленні але візуально лампи жовтять , поставив би краще 2 CoolWhite.Зараз з МГ виглядає набагато краще.Доречі вмикаються і вимикаються вмене лампи так як і в вас(схід-день-захід) з інтервалом в 1 год.
Любитель
19.04.2011, 23:30
бачу по альбому в профілі, що непоганий вибір ламп.
Хто ще може запропонувати яку комбінацію. дуже потрібно не помилитись. Звертав увагу що багато хто використовує Сільванію...?
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009