КПК

Показати повну версію : "Букет" водорослів

Natalka
30.01.2011, 15:56
Черговий раз переконуюся, що "початківець" - це діагноз:D
1) два тижні тому умудрилася купити анубіас з ксенококусом (думала, що то може листочки такі...) - прийшла додому - посадила, за два дні прочитала в неті, що то водоросль - повідрізала уражені листочки (залишила 3 - з них 1 трошки уражений був), тепер жалію, бо він перекинувся і на сусідні листочки... викинути шкода, робити не знаю що...
2) днів 5 тому доставила собі ще одну лампу (щоб було 0,5 вт/літр)
розгледіла на лимоннику і старих листочках людвігії бороду, а також на камінцях - вони покриваються зеленуватими точками і з них стирчать поодинокі (поки що) волосочки...
є також невеликий наліт на склі біля грунту у вигляді коричнуватих плям...

риб ніби не перегодовую, раз в тиждень - голодний день
пімін і сифонок не пропускаю
освітлення ніби нормальне....
може, коли я лікувала своїх риб від манки (десь 3 тижні тому) ліки порушили і так не сформований баланс + не включала світло 7 днів...

думала, може, найбільш уражені камінці прокип’ятити, найгірші листочки зрізати, купити зо дві креветки...

Досвідчені Форумчани, що порадите в моєму випадку?

п.с. поки що не дуже хочеться користуватися хімією (читала про Сайдекс, відгуки позитивні, але все одно стращно...)

Natalka
30.01.2011, 16:48
ось так це все виглядає...:'(

ЮркоЮрко
30.01.2011, 19:15
Чесно кажучи в мене водорослі зникли коли з'явився анциструс.
Але гадаю креветки теж поможуть.
ПиСи. І на анубі в мене таке-ж було, мені його продали за 10 грн., бо мав 6 листків, 2 з яких "доживали", а я полакомився на халяву. Та зараз ануб просто чудовий!

Apes
30.01.2011, 20:35
Не переймайтесь тим сильно. Взагалі водорослі в новому Акваріумі це нормальне явище(про це є багато станей на форумі)
І листочки на мою думку Ви дарма відрізали. Насіння водорослів є в кожному акваріумі, я в цьому впевнений на 100%, в вашому їх вистачає і без анубіаса. сифоньте гунт та робіть часті підміни. Коли я запускав свій баняк 450, в мене перші 4-6 місяців такий "букет" в квадраті був. я почав міняти 15-20% щодня, за 3 тижні залишилась тільки в'єтнамка та нитка. Проних взагалі розмова окрема.

Natalka
30.01.2011, 20:56
ЮркоЮрко, Apes, дякую, заспокоїли:), а то я справді почала переживати, що щось серйозно не в порядку...
А на рахунок креветок, що порадите:
в мене немає придонної рибки, чи потрібні вони мені, щоб збирати залишки корму? (і чи не лишніми вони будуть в моєму і так не великому об’ємі)
і ще читала що допомагають швидкоростючі рослини, що вони споживають надлишок нітратів (якщо щось плутаю, поправте)
- наскільки це дієво?:)

Apes
31.01.2011, 00:07
Доречі я додивився в вашому профілі, тривалість світла 14 годин. скоротіть на перший час до 6-8 годин, це також фактор.
На рахунок криветок і сомів нічого неможу порадити:( Думаю коридорасів в такий об'єм можна.

Natalka
31.01.2011, 00:19
Зі світлом спробую, дякую:)
А на рахунок сомиків... боюся перенаселення акви: в мене вже є 3 пецилії і 5 даніо,
не знаю, чи на 30 літрів ще сомиків можна...:(
(одного, по ідеї, не можна брати, вони ніби стайні рибки, а двох...*DONT_KNOW*)

FENIX
31.01.2011, 00:24
Natalka, анцики від 50л,птерегопліхти і тд від 250л.тут я бачу варіант це криветки.і почитайте цю тему http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=64051#post64051.

Roman71
31.01.2011, 00:27
FENIX, а коридораси? теж ніби сомики... ;)

і для чого давати посилання на тему про сайдекс, якщо автор в першому пості написала
п.с. поки що не дуже хочеться користуватися хімією (читала про Сайдекс, відгуки позитивні, але все одно стращно...)

Терлецький Дмитро
31.01.2011, 00:33
Natalka, думаю нічого страшного не станеться, якщо запустити ще два коридораси , крапчаті, або золотисті - вони сильно стаї не тримаються, це більше для розведення стайка потрібна. Будуть корм , який падає на дно підчищати.

Valjoha
31.01.2011, 00:36
В мене з анубом така сама проблема. А можливо таке, щоб ці крапки зійшли з його листя чи то вже навсе?

Apes
31.01.2011, 01:40
Взагалі читав що можна їх помістити в розчин хлорки але корінням догори(аби непошкодити), концентрацію незнаю, на який час теж, і чи це правда нестверджую. Але якось один акваріуміст з цього форуму радив таке теж. Пошукайте інформацію.

Apes
31.01.2011, 01:45
шось типу цього.
Bleach method / отбеливатель.
Это карантинная обработка растений bleach solution (отбеливатель, или хлорная известь) 1 к 19 с водой. Взять емкость, добавить раствор хлорки. Поместить в сосуд растения.
Время выдержки: 2 минуты нежные растения, 3 минуты широколистные, 4 минуты - Анубиас, Яванский мох, Эхинодорусы, swards, криптокорины. Удалить остатки мертвых водорослей с листьев потерев их между пальцами. После этого промыть растения под проточной водой и ополоснуть в емкости с добавлением дехлоратора (напр. тиосульфат натрия¬). Дехлоратор внести по инструкции, хорошо перемешать, и через пару минут добавить снова, повторить пока не исчезнет запах хлорки. Этот метод помогает полностью очистить анубиас даже в случае полного покрытия поверхности листьев водорослями. Безопасно и очень эффективно. Это довольно жесткий метод но очень эффективный. Применять его следует с осторожностью.
Чувствительность растений к такой обработке разная. Яванский мох (Vesicularia dubiana, Java moss) очень чувствителен к обработке раствором хлорки. Вместо того чтобы погружать мох как другие растения в раствор хлорной извести, налить в стакан водопроводную воду и положить туда мох. Поставить в темное место. Менять воду каждый день. Через пять-семь дней водоросли погибнут, можно промывать мох и ложить в аквариум.
Прим.: Household bleach - это раствор sodium hydrochloride (гидрохлорид натрия) или "хлорная известь".