КПК

Показати повну версію : Хочу купити зворотній осмос

kinai
22.11.2008, 12:52
Доброго дня збираюсь купувати систему зворотного осмосу (http://www.bluefilters.ua/) фірми bluefilters. Хто знає як вона впливає на рибок. І чи доцільно використовувати воду з під цієї системи в акваріумі?

RVV
22.11.2008, 22:40
Якщо не будете розмножувати рибу яка хоче мякої води або вирощувати складні типи рослин то використовувати осмос не доцільно.

studel
24.04.2009, 01:41
Просто у мене вже стоїть ось такий фільтр (http://www.bluefilters.ua/products/osmoses/new-line-ro-5.html).
Якщо ви кажете недоцільно, то маєте на увазі економічні аспекти, чи це шкідливо для риби?

ABuArOPu3OTN
20.05.2009, 12:22
У мене стоїть фільтр для води (http://www.bluefilters.ua/products/special/aqua.html) AQUA RO, він фільтрує воду тільки для акваріума, раз в 3 дні роблю заміну води! Все гарно!:)

mozilka
03.06.2009, 17:04
Фільт є і в мене, але з капілярною мембраною Hollow Fibre (http://www.filter.in.ua/index.php?productID=887).
Я не розумію, навіщо потрібно заливати в акваріум воду після системи зворотнього осмосу? Вода ж і так мягка!

Noe
03.06.2009, 22:01
До Мозілка:
Бачу Ви мешкаєте у Львові, тоді скажіть мені, в якому це районі з крана тече мягка вода? Я продам свій осмос і буду їздити до Вас з каністрочкою - вийде набагато дешевше.

navy
03.06.2009, 23:57
Я не розумію, навіщо потрібно заливати в акваріум воду після системи зворотнього осмосу? Вода ж і так мягка!
От і в мене виникло таке питання:confused:Тому поясніть громаді Вашу думку.:eek:

Химик_UA
04.06.2009, 00:32
kinai
Використання системи зворотнього осмосу в умовах львівської води не зашкодить. Для акваріумів з травкою - тільки допоможе (хоч і добрива потрібно буде додавати).
На виході осмотичного фільтра матимете практично дистилят (навіть бідистилят).
Зайвим його використання буде лише для риб, яким краще жорстка вода - африканські цихліди, живородки ітд...
В будь-якому разі Ви можете пом'якшувати лише частину води.

Grisha
04.06.2009, 11:24
Друже я тобі поясню!!!!
Я 3 роки вагався тре воно мені чи ні?!?!?!?!?!?!
І чудо!!!! я придбав осмос , спеціально для акваріуму, не пройшло і 2 місяці і я придбав ще одну мембрану і зробив продуктивність його у 2 рази більшу бо все що готується в хаті тепер йде лише з осмосу. :)
І ще одне там тобі вже писати , на виході даного чудо девайсу практично дестилят, ну а з несоленої води завжди легко можна зробити солену на стільки на скільки тобі треба!!!!!*DRINK*

studel
30.06.2009, 10:37
Друже я тобі поясню!!!!
ну а з несоленої води завжди легко можна зробити солену на стільки на скільки тобі треба!!!!!*DRINK*

Це точно, а своїм девайсом зворотнього осмосу я цілком задоволений.

padliy
13.07.2009, 00:24
фірма виробник значення не має, оскільки основний елемент - мембрана виробляється декількома виробниками: General Electric, Filmtec, etc., крім того - мембрана має стандартний розмір, так що із заміною проблем не повинно виникнути. Так, що основний аргумент - ціна, а все інше, фактично, ідентичної якості.
як на мене, також не потрібно спокушатися на додаткові ступені очиски - ті, що йдуть після мембрани оскільки це марна трата грошей.

В загальному згоден, річ того вартує!

Noe
18.07.2009, 00:14
Не згоден з Марьяном - на ринку тільки і є американські мембрани, і дістати їх без проблем. Принаймі мені в звичайному магазині на Стрийській, що спеціалізується на фільтрах, пропонували. І в "Епіцентрі" також були.
Ну а ступені очистки потрібні. Тільки ДО мембрани а не ПІСЛЯ. То взагалі ідіотизм ставити після мембрани фільтра)))

Охват Марьян
18.07.2009, 00:39
Не згоден з Марьяном - на ринку тільки і є американські мембрани, і дістати їх без проблем. Принаймі мені в звичайному магазині на Стрийській, що спеціалізується на фільтрах, пропонували. І в "Епіцентрі" також були.
Ну а ступені очистки потрібні. Тільки ДО мембрани а не ПІСЛЯ. То взагалі ідіотизм ставити після мембрани фільтра)))це не американці, їх вже не возять більше рокушо в епіцентрі шо в мережі ЗІККо, звичайний китай з українськими системами осмосу (або китайцями зробленими під україну).

після мембрани не ставиться фільтр а мінералізатор.

Ye_Lviv
24.09.2009, 13:03
З точки зору практичного використання, які профілактичні заходи і як часто потрібно проводити?
Суть проблеми. Осмозу від ЗІККо пр. 1.5 роки на виході мембрани КГ 5 Жз 7, попередні фільтри мінялися раз в пів року. 5 мікрон-активований вугіль-1 мікрон- мембрана. На вході фільтра 15 гр. загально жорсткості. В день використовується 3-4 літри води.
Я читав, що у аквамедіковських осмозах є краник для регулювання виходу грязної води і коли мембрана починає пропускати солі, цей краник повністю відкручується, внаслідок чого вимивається бруд навколо мембрани і після цих заходів вода на виході стає чистіша. Якщо це не допомагає міняють мембрану.
Якщо немає краника, можливо потрібно вручну промити капсулу і мембрану?

fisher
25.09.2009, 01:01
Люди недавно купив осмос, але чисто для акваріума. На виході GH десь 0,5 для акви те шо тре, мішаю з водопровідною якшо на нерестовик харацинки то не мішаю і т.п.
Во, але основною аргументацією для жінки, нашо нам та хрень, є те шо можна готувати їсти, пити, голову мити:).
Я трохи біолог і знаю, що дистиляту багато пити не варто(вимиває кальцій з кісток), оптимальна твердість для столової води близько 2 ну і не тіко в твердості справа і мікро потрібні. Але не хочеться мішати знову з водопровідною бо нашо чистили.
Короше чи бачив хто такий девайс, типу мінералізатор який можна включити викл(пити, в акву лити) ну шоб якось монтувався не напряжно тупо до шлангу 0,5см діам. бо в конструкції ніякого мінералізатора не передбачено.

MSNc
25.09.2009, 02:34
Юра в Епіцентрі є мінералізатори, але ціна трохи кусається. В якості перехідників можеш використати швидкозєднувачі (продаються у магазинах запчастин для ТІРів - вони витримують тиск до 10 атм - тобі потрібно 6 мм).
Я за місяць буду собі везти комплект на осмос (активоване вугілля+мінералізатор), якщо почекаєш - то візьму і тобі.
Після мінералізатора вода має провідність 38-42 мксм. Це відповідає десь 2 град твердості.

Охват Марьян
25.09.2009, 09:41
Воду для приготування їжі можна використовувати тільки після мінералізатора !
Мінералізатор замінюється один раз в рік при використанні 5-10л. води в день. Завжди купую мінералізатори на мотозаводі (біля прохідної хлібзаводу є магазинчик), два тижні назад брав за 80 грн. http://www.purepro.net/mineral_filters.htm

fisher
25.09.2009, 15:46
Юра в Епіцентрі є мінералізатори, але ціна трохи кусається. В якості перехідників можеш використати швидкозєднувачі (продаються у магазинах запчастин для ТІРів - вони витримують тиск до 10 атм - тобі потрібно 6 мм).
Я за місяць буду собі везти комплект на осмос (активоване вугілля+мінералізатор), якщо почекаєш - то візьму і тобі.
Після мінералізатора вода має провідність 38-42 мксм. Це відповідає десь 2 град твердості.

Сергій дякую за пропозицію , але я певно собі зараз куплю.

Ye_Lviv
28.09.2009, 19:06
... які профілактичні заходи і як часто потрібно проводити?
Суть проблеми. Осмозу від ЗІККо пр. 1.5 роки на виході мембрани КГ 5 Жз 7
Можливо комусь буде у пригоді: Останні заміри осмозу були gH-9, відєднав накопичуючий бачок і дав воді вільно виходити, через вихід 3 літрів води gH стало 5, kH -4 (було 6).
Особистий висновок такий, що: 1).вхід води профілактично потрібно почастіще закривати, 2).давати почастіше наповнювати порожній накопичуючий бачок.
Осмоз не любить бути постійновключеним з "павучком" теж. В інструкціях пише, що подібні заходи потрібно проводити не менше, як раз в тиждень (повністю зливати накопичувальний бак)

Ikar
03.11.2010, 18:50
Мінералізатор доставити до системи зворотнього осмосу дуже просто, достатньо його купити (разом із кріпленням, колінком і трійником), поставити його зверху на осмос, замість одинарного краника поставити подвійний (на мінералізовану воду і просто очищену). Для приготування їжі (як і для акваріума), мінералізація не потрібна, оскільки в їжі, котру ви готуєте і так є достатня кількість мінералів, а рибам вони можуть щей зашкодити (на рахунок риб, точно не знаю).
Мінералізація, потрібна для того, щоб просто пити воду.
В Новій лінії, єпцентрі, метро, ціни на такі речі дуже високі. Якщо когось цікавить, можу дістати і мінералізатор і мембрану і фільтра зворотнього осмосу, ліцензійні, польського виробництва (я професійно займаюсь системами очистки води).

П.С. Після мембрани, обов’язково, ставиться постфільтр (інакше вода буде дуже смердіти). Також можна поставити інфрачервону лампу, структоризатор та ще багато чого іншого...

Охват Марьян
03.11.2010, 19:06
Ikar,
Для комерційних пропозицій є спеціальний розділ !

Тут тільки описуємо те, про що точно знаємо і те що відноситься до використання систем зворотнього осмосу.

П.С. У мене вода після мембрани ховсім не смердить (немає ніякого запаху).
Після осмосу без мінералізатора і постфільтра (через годину):
рН - 6.9
gH - 2
kH - ~0

З крана:

рН - 7.6
gH - 16

JBL test marine

Ikar
04.11.2010, 20:45
Охват Марьян
Я повідомлення писав, не як комерційне, а як інформаційне. (Перепрошую, що вийшло як реклама, більше такого не буде). Я просто хотів сказати, що в великих магазинах на такі речі, сильно завищують ціни, в них оренда дуже висока, крім того, багато продавців, котрим потрібно платити зарплату.
Запах після мембрани, це не обов’язкове явище, просто в воді бувають деякі сполуки, які утворюють цей запах, але цих сполук може і не бути.
В вас дуже хороша вода, загалом, мабуть ви використовуєте не міську воду, а із свердловини або колодязя. Водопровідна вода набагато гіршої якості.

Охват Марьян
04.11.2010, 21:09
мабуть ви використовуєте не міську воду, Саму звичайну з водопроводу :)

K@SPER
07.11.2010, 18:49
Ikar,
Для комерційних пропозицій є спеціальний розділ !

Тут тільки описуємо те, про що точно знаємо і те що відноситься до використання систем зворотнього осмосу.

П.С. У мене вода після мембрани ховсім не смердить (немає ніякого запаху).
Після осмосу без мінералізатора і постфільтра (через годину):
рН - 6.9
gH - 2
kH - ~0

З крана:

рН - 7.6
gH - 16

JBL test marine
А kH до осмосу яка?

Ikar
11.11.2010, 00:11
Охват Марьян Перепрошую, я не додивився, це дійсно, нормальні показники для водопровідної води, і осмос, гарно пом’якшує воду...
Я тільки не дуже розумію, для чого акваріуму потрібна м’ягка вода? Я в свій заливаю, звичайну відстояну воду (очищену поліпропіленовим фільтром від ржавчини)...

До речі, тут є не погана стаття, стосовно м’якості води в акваріумі, раджу почитати:

http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/water-khgh.html

Охват Марьян
11.11.2010, 19:37
Я тільки не дуже розумію, для чого акваріуму потрібна м’ягка вода? Прочитайте ще трошки форум і довідники по рослинах, зверніть увагу на параметри води. Осмос не тільки помякшує воду, а й очищає від нітратів, фосфатів і т. д. Будь-яка книга по акваріумістиці каже, що при нітратах більше 25мг./л. потрібно робити часткову підміну води, а як її робити коли з крана інколи тече 30-40 :confused: чи є зміст в такій підміні ? так само по твердості і інших параметрах.

K@SPER, неробив кН.