Показати повну версію : Меченосці мальки гинуть.
Підскажіть будь ласка початківцю,чому як тільки меченосець(самка) родить мальків вони одразу помирають або навіть не живі родяться?Чи потрібно вагітну самку годувати якимись кормами спеціальними? Виживають дуже мало мальків і це майжи всі самки так родять!
тернеция
06.02.2011, 17:39
Roma65, Из Вашего профиля:
82 л
Риби та безхребетні. Гурамі 2шт 7-8см. , гуппі 20+шт 1.5-3см, анциструси 3шт 3-6см, канадський сом (фасоліус) 3шт 13-17см, меченосці 7шт 6-8см, молінезія 7шт 1-3.5см, барбус 1шт 4см, меланохроміс маінгано 3шт 3.5-4.0см, Сом крапчастий 2шт, 3-4см. креветки черрі, ампулярії 8шт, 4-5см)
Догляд за акваріумом кожного тижня по 10літрів підміна води) раз в місяць промивка фільтра.
Еженедельно надо тщательно сифонить грунт и подменивать 25 л воды. У Вас перебор с рыбой. При таком перенаселении не исключаю хронитеское отравление рыбы продуктами жизнедеятельности, потому и мальки гибнут.
Почитайте и посчитайте - сколько воды на самом деле надо Вашей рыбе - http://our-aquarium.ru/content/ryby/tabl/ и сделайте выводы.
Если у Вас сом Фрактоцефалус - читайте тут - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5325
Сделайте 4 подмены по 25 л каждые 3 дня для нормализации гидрохимии, затем - по 25 л еженедельно с сифонкой.
Чем и как кормите рыбу?
У меня есть ищо 200л,дело в том что я рожаницу от лавливаю в 3л.банку и там она рожает чтоби не поели мальков другие рыби!Кормлю печенка сухая и (мотыльом мороженным но редко) 2 раза в день!
тернеция
06.02.2011, 18:49
Roma65, Надо кормить заморозкой артемии, дафнии, мелкого мотыля, хлопьями спирулины, в которые капать Фиштамин. Только при полноценном корме у самки будут рождаться крепкие здоровые мальки.
Не обов"язково фіштамін,він не надто якісний(це моя думка),та і не надто дешевий(що в наш час немало важливо),я його замінюю DajanaPet-Vitamin,ціна не кусається,якість..мене і моїх риб влаштовує.
На рахунок всього іншого-я, з вами, Тернеція,цілком згодна.
Р.С Меченосці добре поїдають вольфію
А де це брати я шось такого ніде не бачив?
тернеция
06.02.2011, 19:08
Roma65, В зоомагазинах. Заморозка хранится в морозильниках и не должна размораживаться, потому надо спрашивать у продавцов.
Витамины - тоже спросите. .
фіштамін,DajanaPet-Vitamin,вольфію,хлопьями спирулины -я би купив але де,на базарі шось не бачив)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009