КПК

Показати повну версію : Креветка Caridina cf. cantonensis sp. "Crystal Red" ( Crystal Red Shrimp ).

Охват Марьян
28.11.2008, 20:08
Цікавить будь-яка корисна інформація про утримання креветки Caridina cf. cantonensis sp. "Crystal Red" (http://www.planetinverts.com/Crystal%20Red%20Shrimp.html)

Doc-tor
20.10.2009, 11:30
Креветка Кристалл Ред.

http://www.aquafanat.com.ua/uploads/pages/thumb/pages-FQ5imR6VY1.jpg
Введение.
Кристалл Ред (Caridina cantonensis sp. "Red") – еще один довольно популярный представитель среди разнообразных видов креветок. Часто ее еще называют Красная пчела. Из-за необычного окраса и требовательности к параметрам воды, считается, что новичкам в содержании креветок будет сложно содержать кристаллов. Увидев однажды эту креветку в живую, вы сразу же поймете, почему так много аквариумистов уже содержат ее или только жаждут заполучить в свою коллекцию. Перед тем, как покупать себе Кристалл Ред я настоятельно рекомендую вам ознакомиться с параметрами воды, чтобы обеспечить своим новым питомцам комфортную жизнь, а не выживание в вашем аквариуме и избежать разочарований.

Дополнительная информация.
На самом деле Кристалл Ред это мутационная форма, которая произошла от дикого вида Креветки Пчелы. В 1996 г. Мистер Хисаясу Сузуки из Японии получил креветку, у которой вместо привычных черных полос были красные. Он скрещивал эту креветку с другими Пчелами, пытаясь вывести и закрепить креветок с красными полосами. Уже спустя некоторое время разводчики установили четкую градацию среди многих разновидностей Кристаллов, исходя из их окраса. Как бы то ни было, Кристалл Ред, все таки, сложная креветка для начинающих. Прежде чем завести себе этих питомцев советую приобрести обычных неокардин или неокардин Ред Черри, а потом попросите людей, которые содержат Кристалл Ред, поделиться опытом, так как Кристалл Ред – креветка довольно дорогая, а набивать шишки и набираться опыта лучше с более дешевыми видами.

Параметры воды.
Кристалл Ред предпочитают чистую, мягкую и кислую воду. Еженедельные подмены воды обязательны. Температура воды должна быть ниже 26 С, рН 6.2-6.8, gH4-6, кН – 1-2. Очень важно, чтобы кристаллы содержались именно в таких, особых для них параметрах. Эта креветка довольно деликатная и изменения в параметрах воды влияют на нее отрицательно. Она входит в стрессовое состояние и может даже погибнуть.

Разведение.
В размножении Кристалл Ред так же не сложны, как и многие другие виды Каридин (Caridina). Главные факторы, которые влияют на их размножение – чистота воды и ее параметры.
Дети кристаллов окрашены точно так же, как и их родители.
http://www.aquafanat.com.ua/uploads/pages/thumb/pages-koR4vU13aC.jpg
Но определить категорию малышей не реально, пока они не вырастут в достаточно взрослую особь, так как на маленьком тельце довольно сложно рассмотреть все детали окраски.
К сожалению, из-за того, что Красные Кристаллы – искусственно селекционированная форма, в их потомстве часто могут встречаться детки «дикого, природного окраса».

Кормление.
Кристалл Ред не очень отличаются от других разновидностей креветок в вопросах кормления и предпочтений в еде. Кормить их лучше всего раз в день. Количество корма, который вы даете в одно кормление, должно быть таким, чтобы креветки съели его за 2-3 часа. В противном случае вы будете перекармливать креветок, а оставшийся на дне корм будет загрязнять воду. В природе креветки будут есть то, что они найдут, а в поисках пищи они могут находиться постоянно. Полезно устраивать Кристаллам (как и другим креветкам) разгрузочные дни, это поможет очиститься изнутри, а так же поддерживать воду в чистоте.
Многие аквариумисты кормят Кристаллов обычным кормом для креветок, богатым витаминами. Кроме того Кристалл Ред будет есть любую приготовленную для них еду – шпинат, мотыль, вафли из водорослей. Существует несколько видов кормов для Ред Кристалл, которые различаются по размерам от больших гранул до почти пыли, которой кормят детенышей кристаллов. Одни из саамы популярных брендов – Ширакура (Shirakura), Мосура (Mosura), Биомакс (Biomax). Некоторые аквариумисты предпочитают сами смешивать корма для креветок, используя различные ингредиенты.

http://www.aquafanat.com.ua/uploads/pages/thumb/pages-gEJsMTAj3j.jpg
Половые различия.
Когда креветка Кристалл Ред еще не достигла половозрелого возраста, отличить самца от самки довольно сложно. После того, как самка окончательно повзрослеет отличить ее от самца намного проще, по крайней мере самку вы сможете увидеть сразу. Они намного больше самцов и с круглым брюшком, в котором будет развиваться икра, если креветки будут размножаться. По окрасу самки Ред Кристалл не отличаются от самцов. Седло у самки кристалл сложно увидеть из-за красной полосы, ведь икра у Кристалл Ред тоже красная. Вам может повезти увидеть икру, собравшуюся в седле, если она будет коричневого цвета.

Немного слов скажу от себя. так как совсем недавно стал счастливым обладателем данной породы креветок. Честно сказать Я ОЧЕНЬ СЧАСТЛИВ, это действительно те креветки которых хочется содержать в первую очередь и о которых долго думаешь. Поражает в первую очередь красота, этот контраст цветов, эти полоски, всё просто изумительно. Единственной проблемой на данном этапе является наша криворожская вода, которая не просто далека от идеальной для содержания данных креветок, но более того является для них губительной. Думаю, через какое-то время и кристалы приспособятся и адаптируются к жёсткой (а в моём случае очень жёсткой) воде, но пока приходится использовать воду очищенную через систему обратного осмоса. Но всё это мелочи по сравнению с теми чувствами, когда видишь этих полосатых зверьков у себя в аквариуме.

http://www.aquafanat.com.ua/uploads/pages/thumb/pages-mef4pFFZO7.jpg
Беременная креветка Кристалл Ред.

Источник www.planetinverts.com (http://www.planetinverts.com/Crystal%20Red%20Shrimp.html).
Перевод Юлия Лопатнюк.

miuller75
13.03.2010, 22:58
Doc-tor, Підскажіть будьласка де у Львові можна купити Крістал Ред і скільки вони коштують?

Doc-tor
14.03.2010, 10:54
miuller75, я взагалі то живу не у Львові, а в Ужгороді (дивіться профіль). Тому Ваше запитання не до мене.

Xaker
14.03.2010, 12:42
Doc-tor, Підскажіть будьласка де у Львові можна купити Крістал Ред і скільки вони коштують?
Ціна криветки залежить від класу.Низнаю чи у Лвові є але є в інших містах України.
Наприклад я брав в http://www.krevetka.org/ по 24грн/шт клас А.
Також продає Ксенія з Іванно-Франківська клас В.С по 15грн/шт.

Ярослав
07.02.2012, 21:37
Завдяки хорошим акваріумістам зі Стрия, доповнив свій кубик червоними кристалами.
Ось декілька фото, якщо будуть запитання спробую дати відповідь.

Саша91
07.02.2012, 21:41
Вітаю !
Креветки просто супер *THUMBS UP*

Ярослав
10.02.2012, 20:42
Ось зробив фото, будуть питання прошу:

ROMANO
10.02.2012, 20:46
Ярослав які у вас параметри води?І чи маєте потомство?:)

Ярослав
10.02.2012, 20:53
Ярослав які у вас параметри води?І чи маєте потомство?:)

1 вода-осмос, ph не вище 6 ти.
2 декілька малюків бачив, є самки з ікрою

ROMANO
10.02.2012, 20:57
І ще одне.:)
Який раціон Ви їм придумали?
Якщо будуть не продаж звертайтесь*DRINK*

Ярослав
10.02.2012, 21:10
кормлю серією продукції borneowild.
кормив недбало кормами, бо багато моху + листя дубове, один з шанованих форумчан, наполіг на щоденному раціоні, подивимось.

Ярослав
15.02.2012, 17:28
кормлю серією продукції borneowild.
кормив недбало кормами, бо багато моху + листя дубове, один з шанованих форумчан, наполіг на щоденному раціоні, подивимось.

в раціон включив чавлених равликів(теодоксусів), кристали накидуютья на м’ясо з охотою, будемо спостерігати далі.

Ярослав
29.02.2012, 00:25
самки по другому колу носять ікру.
першу малечу вже успішно подарував.

aides
29.02.2012, 07:43
довільне м'ясо в раціоні стимулює розмноження. Але основа раціону -- рослинні корми. Частота внесення залежить від швидкості споживання і чистоти води.
для успішного розмноження кристалів потрібно
1. підтримувати постійні параметри води (хорошої якості з мін азотовмісних речовин).
2. регулярно вносити корм (інакше молодь з голодухи повимирає, і, що знайчно гірше -- популяція перетвориться в канібалів. в 2 випадку зупинити це дуже важко -- щойно перелинявших креветок родичі миттєво розбирають на запчастини)

Taras Khmyz
29.02.2012, 21:08
популяція перетвориться в канібалів. в 2 випадку зупинити це дуже важко -- щойно перелинявших креветок родичі миттєво розбирають на запчастини)
Це правда??????????????
Підкажіть хто-небудь чи можливе таке наспраді,чи це тільки в
aides, таке було??????????
p.s.Хочу заводити кристалів,але від вище згаданого боюсь що голодні кристали будуть втамовувати голод черіками(я їх планую утримувати з черіками).

SLIRA
29.02.2012, 21:35
що голодні кристали будуть втамовувати голод черіками(я їх планую утримувати з черіками).
Думаю, щоб такого не було-не треба їх доводити до такого голоду:)

p.s.Розумію, що зараз Великий Піст, але на тваринок він не розповсюджується:D:D:D*DRINK*

Bobus
29.02.2012, 21:44
Підкажіть хто-небудь чи можливе таке наспраді
набираємо в Google "каннибализм креветок" читаємо і не ставимо десятки знаків питань :)

aides
01.03.2012, 06:34
коли я думаю --- ставлю ІМНО.
коли звідкись дру чужу думку -- ставлю посилання.
коли ІМНО або посилання нема -- це мій власний досвід.
Канібалізм сильно виражений у великих популяціях. Доцільно молодь вирощувати окремо від дорослих і годувати велику популяцію "на убой". Схованки теж допомагають при вирощуванні великої кількості креветок.

тернеция
01.03.2012, 12:10
После линьки у креветок в организме дефицит стройматериалов для хитина, из-за этого они и съедают старую одежку.
Потому изредка надо давать или гаммаруса, или обычную замороженную черноморскую креветку с панцирем - пусть они их на "запчасти" разбирают.

Natali)
01.03.2012, 16:46
Доброго дня усім акваріумістам) Не знаю чи нижче наведена інформація по утриманні креветок буде комусь корисною,сподіваюся,що так. Купила червоних і чорних кристалів більше двох місяцяів тому. Замовляла їх зі сходу України. Начитавшись перед тим, як важо їх утримувати,вирішила придбати лише по 5 шт з кожного виду.Думаю,як не приживуться,то втрата і 10 штук буде досить болісною. На продавця "вийшла" цілком випадково(не через форуми). Замовлення було досить ризикованим,оскільки не мала жодної інформації про продавця,не знала чи хтось у нього вже замовляв креветки і ,навіть, трішки переживала чи часом не авантюрист. Спокусила мене ціна на SS-клас креветки. Замовлення прийшло щонайкраще упаковане, у бонус прийшла молоденька папороть, і найголовніше,креветочки були вже досить великі, гарні,жодних прозорих ділянок!!! До того часу ,ніж прийшло замовлення, я обладнала креветочник. Старий 4-літровий з чериками продала, а купила сферичний на 25л. Насадила туди різного моху( 5 видів) та поселила хелен. Усі 10штук креветок поселила туди ж. Ніяких тестів води не робила. Кислотність води та твердість не вимірювала. Звичайна відстояна вода. Що єдине: у цей сферичний акваріум перестала давати куплене добриво,почала вносити добриво власного виробництва,оскільки надоїло платити по 70 і більше грн за 100 чи 200мл. Дубового,персикового і т.д. листя посеред зими звісно не мала. Жили мої креветочки без нього. Хоча знаю,що воно для них лакомка,точніше ,ті мікроорганізми,що живуть на опавшому листі,та дістати його не було змоги. Годувала їх різними кормами: пластівці"Тетра", таблеточки для донних риб та креветок,а недавно спробувала дати їм корм "Тетра-дискус". Здається, що він їм сподобався, тобто до їжі вони не перебірливі(принаймі,мені так здається). Через місяць після придбання креветок,я побачила,як одна з них чистила ікру і ще мені здалося,що вони значно погрубшали(круглий акваріум радянського виробництва,кришка докуплена сучасна і перероблене освітлення,але веду я до того,що саме скло акваріумне має якийсь збільшуючий ефект,тому цілком ймовірно,що я поспішила). Не знаю,можливо помилково,але я вирішила,що червоні і чорні кристали необхідно негайно розселити(читала,що в межах однієї родини вони схрещуються між собою і повертаються до дикої форми, а у кристалів дика форма,наскільки мені відомо, чорна з білим,тобто ,по моїх міркуваннях червоні кристали у мене б виродилися). Негайно у мене не вийшло. Розселила я їх 12 лютого, у 240л вирішила відселити червоні(менша баночка-креветочник лише зараз у проекті) до дискусів,що,можливо,ще одна моя помилка. Більшість води у 240л було перелито з 100-літрового,решта води відстояна, сюди ж переселені усі рослини з 100літрового(як це не парадоксально,але з чотирма великими астронотусами у мене прекрасно почували себе рослини). Коли переселяла червоні кристали,забула про ту річ,що їх потрібно адаптовувати по-трішки до іншої води. Я просто їх виловила сачком і випустила у 240літровий. У той же вечір я ще бачила червоні кристали у акваріумі. Після того вечора,мабуть, 3-4 доби креветок не було видно. Я вважала,що їх вже нема у живих) Та на днях садила новопридбані рослини і посунула трішки декорацію- замок,який мені заважав. На моє превелике щастя,я побачила своїх кристаликів!!! Всередині замку росте мох,там вони і були, швидше за все. Єдине,що мене турбує: у той день,коли відсаджувала червоні кристали,однієї червоної креветки так і не знайшла. Тоді я вирішила,що ,мабуть,вона десь згубилася між мохами,переривати які бажання у мене не було. Та досі п"ятої червоної у круглій баночці я не бачила. У круглий недавно доселила 5 червоних неонів. Знаю,що багато де напартачила)) Та як кажуть,на помилках вчаться! Чекаю Вашої критики, шановні акваріумісти)

TORNADO
01.03.2012, 17:27
Якщо ви бажаєте утримувати кристалів, то утримуйте їх окремо від риб. Для кристалів важливі параметри води, особливо порекомендував би зважити на наявність нітратів, тобто вони повинні бути практично по нулях, а краще взагалі відсутні. Кожне переселення креветки в і нший акваріум-це стрес для неї(не рекомендую,можливий падіж). Дискус+креветка=корм для дискуса, це ж саме у випадку з неонами, на великого кристала неон претендувати навряд чи буде, але маленького кристалика ви навряд чи побачите. Для кристала потрібна стабільність.

Natali)
01.03.2012, 17:47
TORNADO,дякую за підказки) А з Ваші креветочки самі мешкають в акваріумі? Який саме вид креветки і в якому об"ємі?

Чорні кристали з ікрою їх можна зараз кудись переселяти?

TORNADO
01.03.2012, 18:38
Кристалів (окремо червоних окремо чорних) тримаю в 50 л. акваріумах, креветку з ікрою рухати неможна,(маю на увазі переселяти кудись інакше). Вище писав - не стресуйте креветку і все буде ок!